Paskolų refinansavimas – tai patogus būdas grąžinti kreditus, tačiau ar tikrai ši paslauga visuomet yra naudinga?

Paskolų ir kreditų refinansavimas – tai tikriausiai pats patogiausias būdas grąžinti brangias skolas. Sužinokite kas yra paskolos refinansavimas ir kada tikrai verta naudotis šia sparčiai populiarėjančia finansine paslauga.

Šių dienų vartotojiškoje visuomenėje, skolinimasis jau tapo įprastu reiškiniu. Iš vienos pusės, tai netūrėtų stipriai stebinti, juk skolintis dar niekada istorijoje nebuvo taip paprasta ir pigu – paskolos padeda žmonėms greičiau realizuoti jų planus, patenkinti didėjančius poreikius bei greičiau išpildyti savo svajones. Tačiau iš kitos pusės, pasiskolinus iš keleto bendrovių ir turint daugiau nei vieną kreditą, žmonėms tampa žymiai sunkiau suvaldyti turimas skolas, sekti grąžinimo grafikus bei laiku mokėti paskolų įmokas.

Pastaruoju metu, stipriai padažnėjo atvejų, kuomet keletą įsiskolinimų skirtingose kredito bendrovėse turinčių žmonių, susidūrę su laikinais finansiniais sunkumais, turi mokėti nemažus paskolos termino atidėjimo mokesčius už kiekvieną skirtingoje bendrovėje paimtą kreditą. Maža to, jei prisiimtų įsipareigojimų laiku vykdyti nebepavyksta, skolos aptarnavimas žmonėms tampa dar brangesnis, nes skirtingoms kredito bendrovėms, už kiekvieną atskirą kreditą, tenka mokėti ir susikaupusius delspinigius bei vėlavimo baudas.

Ne pati maloniausia situacija, tiesa?

Taigi, šioje ar panašiose situacijose atsidūrusiems kredito bendrovių klientams, neišvengiamai tenka sugalvoti, kaip turimų skolų grąžinimą organizuoti efektyviau. Pirmas dalykas kurio reikėtų imtis – bandyti susiveržti diržus ir kreditą grąžinti greičiau. Tačiau ką daryti jei susiveržti diržų neišeina? Ką gi, jeigu paskolos įmokoms mokėti didesnės pinigų sumos skirti nepavyksta, tikriausiai pats paprasčiausias ir patogiausias būdas palengvinti finansinių įsipareigojimų naštą yra turimų skolų refinansavimas.

Reikėtų paminėti, kad refinansavimas yra pakankamai nauja paslauga rinkoje, todėl daugelis žmonių, kuriems skolos refinansavimas galėtų būti naudingas, šia paslauga dar nesinaudoja. Kodėl? Vieni tikriausiai iš nežinojimo, o kiti todėl, kad paslauga dar gerai nepažįstama, todėl baugu įklimpti į dar didesnius finansinius rūpesčius. Tačiau naujovių, kurios gali palengvinti mums gyvenimą, bijoti nereikia, o reikia su jomis tiesiog gerai susipažinti. Todėl šiame straipsnyje, pasistengsime ne tik paaiškinti kas yra refinansavimas, bet ir aprašysime viską ką jums būtina žinoti, renkantis geriausias refinansavimo įmones bei geriausius jų pasiūlymus.

Nieko nelaukiant galime ir pradėti.

Refinansavimas – kas tai yra?

Paskolų refinansavimas – tai kredito įstaigų suteikiama finansinė paslauga, kai esami klientų finansiniai įsipareigojimai yra padengiami naujos paskolos lėšomis. Paprastai sakant, tai nauja paskola skoloms grąžinti, kuomet žmogus, turėdamas vieną ar kelias paskolas, gauna naują paskolą žymiai geresnėmis sąlygomis, skirtą jau turimų įsiskolinimų grąžinimui.

Pagrindinis šios paslaugos tikslas yra apjungti visus, skirtingose kredito bendrovėse, kliento turimus įsipareigojimus į vieną bendrą paskolą. Refinansuoti galima bankų, kredito unijų bei tarpusavio skolinimo platformų išduotas vartojimo paskolas, greituosius kreditus, automobilio paskolas ir kitus finansinius įsipareigojimus. Refinansavimas tampa labai populiari paslauga tarp kredito bendrovių klientų, todėl nemaža dalis išduodamų paskolų yra būtent skolų refinansavimo tikslais.

Kreditų refinansavimas leidžia pagerinti turimas kreditavimo sąlygas ir žymiai palengvinti skolos grąžinimą. Pavyzdžiui, apjungus skirtingose kredito bendrovėse turimas paskolas į vieną, žymiai palengvėja asmeninių finansų tvarkymas, kadangi vietoje keleto įmokų, galima mokėti tik vieną. Taip pat reikėtų paminėti, kad ši paslauga puikiai tinka tais atvejais, kai dėl pasikeitusios finansinės situacijos, klientai nori mokėti mažesnes paskolos įmokas. Klientui pageidaujant, jo turimos paskolos grąžinimo terminas gali būti prailgintas, o mėnesinės paskolos įmokos - sumažintos. Pakankamai patogu, tiesa?

Paskolų refinansavimas – tai pigesnis ir patogesnis būdas grąžinti skolas

Taigi, akivaizdu, kad refinansavimas yra naudinga paslauga, kuri padeda žmonėms žymiai pigiau ir paprasčiau susitvarkyti su turimais finansiniais įsipareigojimais. Tačiau, kaip jau minėjome anksčiau, kartu tai ir pakankamai naujas reiškinys Lietuvos paskolų rinkoje. Nepaisant to, šiai dienai, jau beveik visos Lietuvoje veikiančios kredito bendrovės, savo paslaugų paketuose teikia ir refinansavimo paskolos suteikimo pasiūlymus.

Žinoma, skirtingi kredito bendrovių pasiūlymai, dažniausiai tik iš pirmo žvilgsnio visi atrodo vienodi. Nustebote? Kaip ir visuomet, didžiausi skirtumai slypi detalėse, todėl iš visos pasiūlymų gausos siekiant išsirinkti patį geriausią, neišvengiamai būtina susipažinti ir su pagrindiniais šios naujos finansinės paslaugos niuansais. Nesijaudinkite, pažintis bus tikrai nesudėtinga, kadangi jokių sudėtingų matematinių formulių išmokti tikrai nereikės.

Na, o pažintį pradėkime nuo pagrindinių privalumų, kuriuos kreditų refinansavimas gali suteikti jūsų pačių asmeninei kišenei.

Kokie yra pagrindiniai refinansavimo privalumai?

Refinansavimas turi daug privalumų, susijusių su įvairiais asmeninių finansų valdymo aspektais. Esate paėmę greitąjį kreditą su didele palūkanų norma? Norite susimažinti kasmėnesines paskolos įmokas? O gal tiesiog reikia papildomos paskolos? Kiekvienoje iš šių situacijų, galima pasinaudoti refinansavimo teikiamais privalumais. Apžvelkime juos.

Pagrindiniai refinansavimo privalumai:

  • Mažesnės paskolos palūkanos
  • Galimybė sujungti turimas paskolas
  • Galimybė pasigerinti paskolos sąlygas

Refinansavimas turi daug privalumų: mažesnės palūkanos, galimybė sujungti visas skolas į vieną bei galimybė žymiai pagerinti paskolos sutarties sąlygas.

Paskolų refinansavimas leidžia sumažinti palūkanas

Viena iš dažniausiai pasitaikančių refinansavimo priežasčių yra žmonių noras susimažinti turimų paskolų palūkanų dydį. Ne paslaptis, kad šiuo paslaugos aspektu dažniausiai domisi žmonės, turintys problemų su greitaisiais kreditais. Greitųjų kreditų bendrovės, dažniausiai taiko labai dideles palūkanų normas, todėl paėmus net ir smulkų kreditą, labai greitai galima pajusti sunkią tokių kreditų palūkanų naštą.

Taigi, nuolat kintančiai paskolų rinkai nestovint vietoje, atsirado galimybė refinansuoti savo turimas paskolas ir susimažinti mokamas palūkanas. Tam reikia išsirinkti mažesnę, nei šiuo metu turima, paskolų palūkanų normą taikančią kredito įstaigą ir sudaryti su ja paskolos refinansavimo sutartį. Sumažėjus palūkanų normai, žmogus galės ne tik greičiau padengti turimus finansinius įsipareigojimus, bet ir pastebimai pagerins savo finansinę situaciją, kadangi daugiau pinigų liks šeimos kasdieniams poreikiams.

Refinansuojant galima sujungti keletą turimų paskolų į vieną

Jei turite keletą paskolų, tikriausiai daug patogiau būtų sujungti jas į vieną. Būtent tokią galimybę suteikia daugelio kredito bendrovių siūlomos refinansavimos paskolos. Tai žymiai taupesnis ir patogesnis būdas administruoti savo finansinius įsipareigojimus, kadangi turint tik vieną paskolos sutartį, reikia mokėti tik vieną įmoką ir vykdyti tik vienos sutarties reikalavimus.

Pavyzdžiui, turint keletą kreditų skirtingose bendrovėse, kiekvieną mėnesį reikia atlikti atskiras įmokas į skirtingas visų bendrovių sąskaitas. Reikėtų paminėti, kad kiekviena atskira įmoka irgi kainuoja, todėl tokiu atveju, paskolų aptarnavimas tampa žymiai brangesnis nei galėtų būti. Taip pat, net ir stengiantis įmokas mokėti pagal grafikus, nemaža tikimybė, kad per neapdairumą galima pradelsti sumokėti eilinę įmoką ir taip susigadinti savo kredito reitingą. Taigi, paskolų refinansavimas leidžia išvengti visų šių neigiamų aspektų ir apjungus paskolas mokėti tik vieną įmoką.

Refinansuojant galima žymiai pasigerinti turimos paskolos sąlygas

Refinansuojant paskolą, paprastai ne tik sumažinamos paskolos palūkanos, bet ir sudaromas klientui patogesnis paskolos įmokų mokėjimo grafikas. Pavyzdžiui, jei klientui paskolos įmokos yra per didelės, jos gali būti sumažintos, atitinkamai prailginant paskolos grafiką. Jei klientas paskolą pageidauja grąžinti greičiau – paskolos grafikas gali būti sutrumpintas.

Taip pat reikėtų paminėti, kad refinansavimas gali suteikti galimybę ir pasiskolinti papildomai. Dažnai pasitaiko atvejų, kuomet naujos paskolos prireikia likus tik kelioms įmokoms iki senosios grąžinimo, tačiau jūsų esamas kreditorius nesutinka jums išduoti naujo kredito, kol negrąžintas ankstesnis. Šiuo atveju, kredito refinansavimas gali padėti padengti likusias mokėti ankstesnės paskolos įmokas ir geresnėmis sąlygomis pasiskolinti papildomai.

Kaip žinoti kada refinansavimu tikrai verta naudotis?

Kaip matote, paskolų refinansavimas gali žymiai palengvinti bei supaprastinti turimų skolų grąžinimą. Refinansuojant galima apjungti paskolas į vieną, padengti nepalankiomis sąlygomis paimtus kreditus, pratęsti paskolos grąžinimo terminą ir net pasiskolinti papildomai. Iš kitos pusės, refinansavimas yra tik dar vienas finansinis instrumentas, kuris esant palankiomis sąlygomis gali veikti puikiai, tačiau šioms sąlygoms pasikeitus - visiškai praranda savo efektyvumą.

Taigi, kada tikrai verta ir palanku naudotis šia finansine paslauga?

Kreditų refinansavimas efektyviausias šiais atvejais:

  • Kai turima per daug įsipareigojimų. Jei turite keletą ar daugiau įsiskolinimų skirtingoms greitųjų kreditų, lizingo ar kitoms kredito bendrovėms, reikėtų pagalvoti apie įsiskolinimų apjungimą palankesnėmis sąlygomis.
  • Kai neįstengiama vykdyti savo finansinių įsipareigojimų. Pastebėjus, kad mėnesines paskolos įmokas atlikti darosi sunkiau, reikėtų nedelsiant pradėti ieškoti turimo kredito refinansavimo galimybių. Juk naudojantis šia paslauga, galima susimažinti palūkanų normą, pratęsti paskolos grąžinimo terminą ar kitaip pasigerinti grąžinimo sąlygas. Neverta dėl laiku nesumokėtų įmokų, rizikuoti savo kredito reitingu. Atminkite, kad refinansavimas su bloga kredito istorija, tikrai bus teikiamas visai kitomis sąlygomis, nei klientams, turintiems gerą kredito reitingą.
  • Kai paskolos palūkanos didesnės nei dabar esančios rinkoje. Ekonomika vietoje nestovi, todėl jei paskola buvo imta tuo finansiniu laikotarpiu, kai rinkoje vyravo aukšta palūkanų norma, palūkanų normai nukritus, reikėtų pradėti ieškoti ir turimos paskolos palūkanų sumažinimo galimybių. Žinoma vienas iš patogiausių būdų susimažinti palūkanas – tai paskolų refinansavimas.
  • Kai būtina grąžinti skolas. Turint daug finansinių įsipareigojimų ir nepajėgiant jų visų laiku įvykdyti – pradeda kauptis skolos. Skolos itin neigiamai įtakoja žmonių asmeninių finansų situaciją, kadangi dėl pradelstų mokėjimų kaupiasi delspinigiai ir krenta kredito reitingas. Kuo daugiau delspinigių kaupiasi, tuo brangesnis darosi skolos aptarnavimas, o žemas kredito reitingas, tiesiogiai įtakoja skolinimosi sąlygas. Skolos refinansavimas gali padėti išeiti iš tokios nepalankios situacijos. Refinansavus skolas, ne tik pilnai atsiskaitoma su visais buvusiais kreditoriais, bet žmogus taip pat gali būti išbrauktas iš skolininkų sąrašų.

Kreditų refinansavimas yra puiki priemonė finansinei situacijai pagerinti, tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį į detales

Paskolų refinansavimas, kaip ir bet kuri finansine paslauga, turi savų niuansų, todėl renkantis geriausią refinansavimo pasiūlymą, labai svarbu atkreipti dėmesį į detales.

Taigi, jau sužinojome kas yra refinansavimas ir kada šia finansine paslauga verta naudotis, tačiau kiekvienas finansinis produktas, visuomet turi tik sau būdingų detalių, kurias būtina žinoti ir įvertinti. Refinansavimas ne išimtis.

Visų pirma reikėtų pabrėžti, kad refinansavimas yra lygiai toks pat atsakingas finansinis žingsnis, kaip ir skolinimasis, todėl prieš kreipiantis dėl šios paslaugos suteikimo, būtina įvertinti visas siūlomas sąlygas ir įsitikinti, kad paslauga tikrai bus naudinga. Refinansavimo paslauga bus naudinga tik tuo atveju, jei ji leis pagerinti konkrečias turimos paskolos sąlygas: pailginti arba sutrumpinti grąžinimo terminą, sumažinti mėnesinę įmoką, sumažinti paskolos palūkanas, sujungti kelias paskolas į vieną arba pagerinti kitas nepalankias sąlygas, kurias taiko esamas kreditorius.

Atidžiai išnagrinėkite sutarčių sąlygas

Nepriklausomai nuo to, koks finansinis įsipareigojimas yra refinansuojamas, pirmiausia reikia atidžiai išnagrinėti turimos paskolos sutarties sąlygas. Nors pagal veikiančius įstatymus, kredito bendrovės neturi teisės savo klientams trukdyti pereiti į kitas kredito įstaigas, tačiau dažnu atveju, paskolos sutartyse būna nurodytas sutarties nutraukimo arba paskolos perkėlimo mokestis. Todėl prieš pradedant refinansavimo procesą, reikia gerai paskaičiuoti ir įsitikinti, kad refinansavimo finansinė nauda tikrai išliks, net ir sumokėjus visus papildomus mokesčius.

Ne ką mažiau svarbios ir naujai sudaromos refinansavimo sutarties sąlygos. Tikrai verta skirti šiek tiek laiko ir prieš pasirašant sutartį, išnagrinėti jos sąlygas. Įsitikinkite, kad nauja sutartis pilnai atitinka gauto pasiūlymo sąlygas ir joje nėra jokių paslėptų papildomų mokesčių. Juk tikrai labai nesinori, kaip liaudyje sakoma, užšokti nuo vilko ant meškos! Visuomet naujos sutarties sąlygas išsiaiškinkite tiksliai ir iki galo, kad neliktų jokių neaiškumų.

Taip pat, reikėtų turėti galvoje, kad refinansuojant būsto paskolą, visus įkeitimo, registravimo bei hipotekos mokesčius, dažniausiai reikia sumokėti iš naujo. Įvertinkite tai, kuomet svarstysite keisti kredito bendrovę.

Ką dar reikėtų žinoti apie paskolų refinansavimą?

Prieš kreipiantis dėl refinansavimo, pirma reikėtų pabandyti susitarti su kredito bendrove, kurioje jau turite paskolą. Jei su esamu kreditoriumi nepavyko susitarti dėl palankesnių sąlygų, galite pradėti ieškoti naujos paskolų bendrovės į kurią perkelsite turimus įsipareigojimus. Nagrinėjant bendrovių pasiūlymus, būtinai atkreipkite dėmesį į siūlomą palūkanų normą, paskolų terminą bei pačios bendrovės reputaciją.

Jei turite keletą paskolų, tuomet verta pasidomėti kiek finansinių įsipareigojimų, naujoje kredito bendrovėje, galima apjungti ir kokio dydžio paskolos joje refinansuojamos. Ši informacija dažniausiai pateikiama bendrovių internetiniuose puslapiuose. Taip pat reikėtų pasidomėti, kokiam laikotarpiui gali būti sudaroma nauja refinansavimo sutartis. Tai svarbu jei ketinate refinansuoti didelės apimties paskolas, kadangi tokiu atveju, tikriausiai norėsite ilgesnio paskolos grąžinimo termino.

Dar vienas labai svarbus kriterijus – tai kliento kredito istorija. Jei kredito bendrovė nustato, kad į ją besikreipiantis klientas yra per daug rizikingas, ji gali atsisakyti suteikti savo paslaugas. Todėl turint skolų ir norint jas refinansuotis, reikia ieškoti tokių kredito bendrovių, kuriose būtų vykdomas paskolų refinansavimas įsiskolinusiems asmenims. Žinoma, asmenims su bloga kredito istorija, paprastai taikomos aukštesnės palūkanų normos, tačiau tai vis tiek geriau nei prisiimtų finansinių įsipareigojimų tolimesnis nevykdymas.

Kaip vyksta kreditų refinansavimas?

Išsirinkus geriausias sąlygas siūlančias kredito įstaigas, visų pirma reikėtų užsiregistruoti jų interneto svetainėse ir užpildyti paraiškas refinansavimo paskolai gauti. Pildant paraišką, paprastai reikia nurodyti tikslią norimų refinansuoti finansinių įsipareigojimų sumą ir jų kiekį, turimų paskolų terminus, informaciją apie asmens ar šeimos gaunamas pajamas ir kitus panašius duomenis. Pateikus užpildytas paraiškas, beliks laukti kredito įstaigos atsakymo, kuris paprastai užtrunka apie vieną dieną. Jei atsakymas bus teigiamas ir pasiūlytos sąlygos jums tiks, galėsite sudaryti refinansavimo paskolos sutartį.

Rekomenduojame užsiregistruoti ir paraiškas pateikti iš karto kelioms kredito bendrovėms, kadangi tokiu atveju, gavę visų bendrovių pasiūlymus, galėsite iš karto juos palyginti ir išsirinkti patį geriausią. Paraiškas patogiausia pildyti internetu, kadangi refinansavimas internetu atliekamas daug paprasčiau ir greičiau, nei vykstant į klientų aptarnavimo centrus ir ten pildant krūvą popierinių dokumentų.

Taip pat, atkreipkite dėmesį, kad daugumos kredito bendrovių interneto svetainių, galite rasti ir specialią refinansavimo skaičiuoklę. Ši refinansavimo skaičiuoklė, padės preliminariai įvertinti kokias sąlygas kredito bendrovė jums galės pasiūlyti.

Apibendrinant, pagrindiniai refinansavimo žingsniai yra tokie:

  • Išsirinkite geriausias refinansavimo sąlygas siūlančias kredito įstaigas
  • Užsiregistruokite jų interneto svetainėse
  • Užpildykite prašomus duomenis ir pateikite paraiškas
  • Palyginkite visus gautus bendrovių pasiūlymus
  • Išsirinkę geriausią pasiūlymą ir sudarykite refinansavimo sutartį

Kaip pasirinkti patikimą refinansavimo paslaugas teikiančią bendrovę?

Šiai dienai, skolų refinansavimo paslaugas siūlo daugelis kredito įstaigų. Tarp jų galime rasti bankų, kredito unijų, tarpusavio skolinimo platformų bei kitų kredito bendrovių. Nors didžioji dauguma rinkoje veikiančių kreditorių, savo veiklą vykdo oficialiai, tvarkant finansinius reikalus, visuomet verta ir pačiam pasidomėti su kuo ketinate sudaryti sandorį.

Profesionalūs kreditoriai didžiausią dėmesį skiria savo klientui ir visuomet siekia kartu spręsti kilusius klausimus, sunkumus bei problemas. Tuo tarpu, tik pasipelnyti norinčios įstaigos, klientų problemomis dažniausiai siekia pasinaudoti, todėl reikalų su tokiomis įstaigomis turintys žmonės, kartais patenka net į sunkesnes situacijas nei prieš tai buvo. Taigi, renkantis refinansavimo paslaugas teikiančią bendrovę, būtina ne tik atidžiai išnagrinėti gautą pasiūlymą, bet ir pasidomėti jos patikimumu bei reputacija.

Kaip pasirinkti patikimą bendrovę?

Visų pirma, reikėtų įsidėmėti, kad visos Lietuvoje veikiančios kredito įstaigos, turi laikytis ir dirbti pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus. Bet kuri kredito bendrovė, internetinėje svetainėje privalo skelbti tikslius duomenis apie save ir savo vykdomą veiklą. Taigi, pirmas dalykas kurį turėtumėte padaryti – tai patikrinti pasirinktos kredito bendrovės rekvizitus. Jei šių duomenų nerandate arba jie nepilni, gali būti, kad bendrovė kažką bando nuslėpti.

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad Lietuvoje finansines paslaugas gali teikti tik tos kredito įstaigos, kurios yra įrašytos į Lietuvos finansų rinkos dalyvių sąrašą. Pilną sąrašą galite rasti Lietuvos Banko internetinėje svetainėje. Jeigu jūsų pasirinktos kredito bendrovės šiame sąraše nėra, geriau su šia įtaiga jokių sandorių nesudaryti.

Dar vienas svarbus kriterijus pasirenkant patikimą kredito bendrovę – tai bendrovės klientų atsiliepimai ir rekomendacijos. Kadangi šiais laikais internetinėje erdvėje galima rasti pačios įvairiausios informacijos, tikrai verta pasidomėti, ką internete, apie bendrovės veiklą mano jos klientai. Ši informacija padės susidaryti aiškesnę nuomonę apie kredito bendrovės teikiamų paslaugų kokybę ir bendravimą su klientais.

Ar visuomet refinansavimas yra vienintelis būdas pagerinti savo finansinę situaciją?

Gyvenimas nestovi vietoje, todėl net ir prieš metus paimtos paskolos sąlygos, gali visiškai skirtis, jei tokią pačią paskolą sugalvotumėte paimti šiandien. Todėl natūralu, kad klientams, turintiems gerą kredito istoriją, paskolos refinansavimas yra itin patrauklus būdas susimažinti mokamą palūkanų normą, mėnesinę įmoką ir apskritai gauti palankesnes paskolos išmokėjimo sąlygas. Iš kitos pusės, žmonėms, turintiems pradelstų skolų arba prastą kredito istoriją, refinansavimo paslauga gali būti ir nesuteikta. Taigi, ar ši sparčiai populiarėjanti finansinė paslauga tikrai yra vienintelė reali pagalba įsiskolinusiems asmenims?

Visų pirma, savo asmeninius finansus reikėtų tvarkyti taip, kad neatsirastų didelių įsiskolinimų. Žinoma, pinigus leisti yra daug maloniau nei juos taupyti, tačiau reikia pripažinti, kad šiuolaikinėje vartotojiškoje visuomenėje, žinojimas kaip tvarkyti savo finansus, darosi labai reikšmingu. Asmeninių finansų valdymas nereikalauja didelio finansų srities išmanymo, todėl kiekvienas gali išmokti leisti uždirbtus pinigus protingai ir neįklimpti į skolas. Svarbiausia susidaryti asmeninių finansų planą, stebėti savo pajamą ir išlaidas bei nuolat sekti, kad išlaidos neviršytų uždirbamų pajamų.

Kita vertus, jei susidarę įsiskolinimai jau yra pasiekę kritinę ribą ir nei viena kredito įstaiga nesutinka refinansuoti turimų kreditų, Lietuvoje galimas fizinio asmens bankrotas. Tačiau reikėtų žinoti, kad tai nėra greitas sprendimas. Paprastai bankroto procesas užtrunka keletą metų ir gali tikrai nemažai kainuoti. Kai kurie žmonės, bankroto procedūrai pasirenka kaimyninę Latviją, kurioje šis procesas vyksta paprasčiau ir greičiau.

Pabaigai keletas dažniausiai pasitaikančių klausimų apie refinansavimo procesą:

DUK

Kas yra paskolos refinansavimas?

Paskolų refinansavimas – tai finansinė paslauga, kai esami finansiniai įsipareigojimai yra padengiami naujos paskolos lėšomis.

Kokie yra pagrindiniai refinansavimo privalumai?

Refinansavimas turi daug privalumų, tačiau svarbiausi yra šie: mažesnės palūkanos, galimybė sujungti visas turimas paskolas į vieną bei galimybė žymiai pagerinti esamas paskolos sutarties sąlygas.

Kas gali teikti refinansavimo paslaugas?

Lietuvoje refinansavimo paslaugas gali teikti įvairios kredito įstaigos, kurios yra įrašytos į Lietuvos finansų rinkos dalyvių sąrašą. Šis sąrašas skelbiamas Lietuvos Banko internetinėje svetainėje.

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.