Redakcija galioja nuo 2019-07-01

Mums rūpi Jūsų privatumas ir asmens duomenų saugumas. Šioje Privatumo ir slapukų politikoje (toliau – Privatumo politika) Jums aiškiai ir suprantamai pristatysime mūsų duomenų tvarkymo praktiką, asmens duomenų tvarkymo sąlygas bei kokias teises, susijusias su asmens duomenų rinkimu ir naudojimu Jūs turite. Rekomenduojame atidžiai perskaityti pateiktą informaciją, kadangi kiekvieną kartą lankydamiesi svetainėje InvesticijosIrFinansai.lt (toliau - Svetainė), Jūs sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Jei su šiomis sąlygomis nesutinkate, mes labai apgailestaudami prašome nesilankyti Svetainėje ir nesinaudoti Svetainės paslaugomis.

Asmens duomenų apsauga

Patvirtiname, kad Svetainės lankytojų duomenys yra renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų. Mes taikome visas galimas protingas technines ir administracines priemones tam, kad surinkti duomenys apie Svetainės lankytojus būtų apsaugoti nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų.

Kokius duomenis apie Jus galime rinkti?

  1. Mes galime rinkti šių kategorijų Jūsų asmens duomenis:
  • Kontaktinius duomenis – elektroninis paštas, telefono numeris ir pan.
  • Skaitmeninius duomenis – IP adresas, slapukai, apsilankymų istorija ir kiti statistiniai duomenys.
  1. Apsilankius Svetainėje galime rinkti ir tvarkyti šiuos duomenis:
  • Apsilankymų istorija;
  • Elgsenos Svetainėje istorija;
  1. Informacija, kaip naudojamos Svetainės funkcijos:
  • Informacija apie Jūsų įrenginį ir naršyklę;
  • Geografinė vieta;
  • IP adresas;
  • Apsilankymo data ir laikas;
  • Apsilankymo trukmė ir puslapių žiūrėjimų skaičius;
  • Informacija apie Jūsų įrenginį ir naršyklę;
  1. Asmens duomenys, kuriais su mumis nusprendžiate pasidalinti Jūs patys:
  • Nuspręndus susisiekti su mumis (elektroniniu paštu, telefonu ar žinute socialiniuose tinkluose), mes užfiksuojame kreipimosi faktą ir galime išsaugoti komunikacijos turinį kartu su Jūsų kontaktiniais duomenimis;
  • Komentarai;
  • Bet kokia kita informacija, kurią Jūs savo pasirinkimu siunčiate mums.

Kokiu tikslu renkame Jūsų asmens duomenis?

  1. Mes norime, kad naudojimasis mūsų Svetaine Jums būtų kuo paprastesnis ir patogesnis, todėl nuolat atliekame Svetainės veiklos analizę. Paslaugų gerinimo ir veiklos analizės tikslais galime tvarkyti šiuos Jūsų asmens duomenis:
  • Elgsenos Svetainėje istorija;
  • Informacija apie Jūsų įrenginį ir naršyklę;
  • Geografinė vieta;
  • IP adresas;
  • Apsilankymo data ir laikas;
  • Apsilankymo trukmė ir puslapių žiūrėjimų skaičius;
  1. Tiesioginės rinkodaros tikslais (kad galėtume siųsti Jums el. paštu mūsų naujienlaiškius, kurie gali būti Jums įdomus bei pateikti individualiai pritaikytus pasiūlymus ar kitą informaciją), tvarkome šiuos Jūsų asmens duomenis:
  • Elektroninio pašto adresas;

Pažymime, kad jūs turite teisę nesutikti ar bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą tvarkyti jūsų duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais.

Kam atskleidžiame Jūsų asmens duomenis?

Įsipareigojame neperduoti Jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • Jei yra Jūsų sutikimas asmens duomenų atskleidimui;
  • Teikiant paslaugas – mūsų partneriams, pavyzdžiui teikiantiems siuntų pristatymo ar kitas paslaugas. Savo partneriams mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti.
  • Teisėsaugos institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka;
  • Valstybinės institucijoms ir teismams, kai tokią pareigą numato taikytini teisės aktai.

Kas daroma, kad Jūsų asmens duomenys būtų apsaugoti?

Jūsų asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Svetainėje yra įdiegtos fizines ir technines priemonės, kad informacija, kuri yra renkama būtų apsaugota. Saugų naudojimąsi Svetainės funkcijomis užtikrina saugaus ryšio SSL (angl. Secure Socket Layer) sertifikatas. Naudojant SSL sertifikatą, visa informacija, kuri yra siunčiama tarp Jūsų naršyklės ir Svetainės serverio, yra šifruojama.

Pažymime, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Ir nors mes įsipareigojame dėti visas pastangas, kad apsaugotumėme jūsų asmens duomenis, negalime garantuoti mūsų Svetainėje perduodamų jūsų asmens duomenų absoliutaus saugumo. Perduodami bet kokią informaciją prisiimate ir su jos perdavimu susijusią riziką. Gavę jūsų asmens duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones tokių duomenų atžvilgiu.

Slapukų politika

Slapukai – tai nedideli informacijos failai, kuriuos jūsų naudojamo įrenginio (kompiuterio, telefono ar planšetės) naršyklė priima iš svetainės, kurioje lankotės, ir išsaugo jūsų įrenginyje. Slapukai leidžia svetainei prisiminti informaciją apie Jūsų naršymo įpročius, veiksmus bei nustatymus, kad galėtumėte naudotis visomis svetainės galimybėmis. Taip pat slapukai leidžia stebėti lankymosi svetainėje dažnumą ir rinkti bendrą statistinę informaciją apie svetainės lankytojų skaičių. Daugiau informacijos apie slapukų failus, kaip valdyti juos ir pašalinti, surasite tinklapyje – www.aboutcookies.org.

Jūs galite nustatyti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nustatymus, pasiskaitykite jos naudojimo žinyną. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad slapukai rinktų informaciją, naršyklės nustatymuose atsisakykite slapukų naudojimosi.

Pažymime, kad su slapukais susijusi informacija nenaudojama jums asmeniškai identifikuoti, o surinktus duomenis mes kontroliuojame.

Slapukai gali būti naudojami:

  • Naujų ar esamų vartotojų atpažinimui;
  • Prisiminti ar vartotojas yra sutikęs su taikoma Privatumo politika;
  • Anonimiškai rinkti statistinei informacijai;
  • Siekiant individualizuoti Svetainės lankytojų naršymo patirtį ir lankytojams rodomą turinį;

Mūsų Svetainėje yra nuorodų į kitų įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Svetainė neatsako už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei iš Svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Svetainėje naudojami slapukai:

  • Techniniai slapukai. Techniniai slapukai yra būtini tinkamam Svetainės veikimui. Be jų negalima sudaryti galimybės visapusiškai naudotis mūsų Svetaine, todėl jų atsisakyti galimybės nėra.
  • Funkciniai slapukai. Funkciniai slapukai yra skirti pagerinti Svetainės funkcionalumą ir padaryti Svetainę patogią bei efektyvią Jūsų naudojimui. Funkciniai slapukai padeda atsiminti Jūsų peržiūrėtus Svetainės puslapius ir turinį.
  • Analitiniai slapukai. Analitiniais slapukais mes siekiame geriau pažinti mūsų Svetainės lankytojus, kad galėtume kuo efektyviau pritaikyti Svetainės veikimą prie Jūsų poreikių ir norų, dėl to jų atsisakyti galimybės nėra.
  • Google Analytics. Tinklapyje yra „Google Analytics“ programos slapukai, sukurti „Google Inc“. Jie naudojami siekiant pagerinti turinio kokybę ir prisitaikymą prie vartotojo poreikių. Detalesnę informaciją apie „Google Analytics“ sąlygas galima rasti http://www.google.com/analytics/terms/us.html
  • Siųsti Jums slapukus gali ir Svetainėje besireklamuojantys mūsų partneriai. Be kitų reklamos tinklų, šioje svetainėje mes skelbiame ir Google Adsense interesais paremtas reklamas, kurias parenka Google. Tam, kad nustatytų Jūsų interesus, Google seks Jūsų elgesį internete naudodama savo slapukus. Jūs galite peržiūrėti, ištrinti bei pridėti interesų kategorijas, susietas su Jūsų naršykle, naudodami Google bendrovės Ads Preference Manager, kurį galite rasti adresu: http://www.google.com/ads/preferences/. Taip pat Jūs galite atsisakyti Adsense partnerių tinklo slapuko adresu: http://www.google.com/privacy_ads.html.

Jūsų teisės

Kiekvienas duomenų subjektas, t.y., kiekvienas iš jūsų, kurio duomenys tvarkomi, turite šias teises:

  • Žinoti (būti informuotu) apie savo duomenų tvarkymą, įskaitant teisę reikalauti savo asmens duomenų kopijos;
  • Susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • Reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis;
  • Reikalauti visiškai pašalinti savo asmeninę informaciją, jeigu šiuo metu nėra nei vienos aktyvios jūsų užklausos;
  • Reikalauti, kad Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių;
  • Teisę į duomenų perkėlimą;
  • Nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara.

Pagal jūsų pateiktus asmens duomenis, tiesioginės rinkodaros tikslu, gali būti vykdomas jūsų asmens duomenų profiliavimas, siekiant pasiūlyti jums individualiai pritaikytus sprendimus ir pasiūlymus. Jūs bet kada galite atšaukti savo sutikimą tvarkyti asmens duomenis automatizuotu, įskaitant profiliavimą, tvarkymo būdu arba tam prieštarauti.

Jei nebenorite, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, įskaitant profiliavimą, galite rašyti elektroninį laišką adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir nesutikti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, nenurodydami nesutikimo motyvų.

Bet kokį prašymą ar nurodymą, susijusį su asmens duomenų tvarkymu, turite teisę pateikti raštu el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Susisiekite su mumis

Jei Privatumo politika nėra aiški ar turite klausimų, prašymų, nusiskundimų, galite susisiekti su mumis el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Straipsnio santrauka

Straipsnio pavadinimas: Privatumo politika

Aprašymas:

Paskelba: 2019-07-02

Atnaujinta: 2019-07-10

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!