„FinBee Verslui“ – tai finansavimo paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui tiekianti sutelktinio finansavimo platforma. Susipažinkite su „FinBee Verslui“ platforma ir taikomomis standartinėmis finansavimo paslaugų sąlygomis.

Finbee verslui – tai sutelktinio finansavimo platforma, teikianti verslo finansavimo paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui.

Vis daugiau verslų, ieškodami papildomo finansavimo galimybių, atsigręžia į sutelktinio finansavimo platformas. Tokios platformos kaip „FinBee Verslui“, savo lankstumu ir greitu sprendimų priėmimu, jau dabar sėkmingai konkuruoja net ir su solidžias pozicijas finansų rinkoje užėmusiais didžiaisiais paskolų teikėjais. Taigi kas yra „FinBee Verslui“? Kokias paslaugas ši finansavimo platforma teikia smulkiam ir vidutiniam verslui? Kokie verslo finansavimo šaltiniai joje yra prieinami? Ir kodėl verta, o gal ir visai neverta, skolintis iš sutelktinio finansavimo platformų? Apie visa tai – šiame straipsnyje.

Kas yra „FinBee Verslui“ finansavimo platforma?

„FinBee Verslui“ – tai UAB „Finansų bitė verslui“ valdoma sutelktinio finansavimo platforma, teikianti finansavimo paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui bei asmenims, norintiems investuoti į verslo paskolas. Kitaip sakant, šioje platformoje vieni žmonės, vadinami investuotojais, skolina kitų žmonių verslams. Investuotojams tai labai patraukli platforma, kadangi pradėti investuoti galima nuo itin mažos sumos – 5 Eur. Įprastai vieną paskolą, priklausomai nuo jos dydžio, finansuoja nuo keliasdešimt iki kelių šimtų investuotojų. Besiskolinančiam ši platforma suteikia galimybę gauti gana greitą paskolą verslui už pakankamai nedideles – vos nuo 0,67 proc. mėnesines palūkanas.

„FinBee Verslui“ savo veiklą pradėjo 2017 m. ir jau suteikė paskolų daugiau kaip už 81 mln. eurų. Platformoje investuojančių skaičius nuolat auga, taigi auga ir tempai, kuriais yra sufinansuojamos paskolos. Šiuo metu platformoje investuoja daugiau nei 17 tūkstančių žmonių.

Standartinės „FinBee Verslui“ paskolų sąlygos

„FinBee Verslui“ skolinimo platformoje, standartiškai kreditai verslui suteikiami labai lanksčiomis sąlygomis – be nekilnojamojo turto užstato, 1-5 metų laikotarpiui galima pasiskolinti nuo 1000 iki 50 000 eurų, o standartinės finansavimo sąlygos leidžia pasiūlyti 0,67 proc. mėnesines palūkanas. Atkreipkite dėmesį, kad čia nurodytos standartinės skolinimo sąlygos, o jums taikoma palūkanų norma savaime suprantama gali svyruoti, atsižvelgus į jūsų verslo veiklos rezultatus, turimus įsiskolinimus, disponuojamą turtą bei kitus rodiklius.

Nusprendus paskolą grąžinti anksčiau sutarto termino – „FinBee Verslui“ skolinimo platformoje nėra taikomi jokie papildomi mokesčiai. Užpildžius paskolos paraišką, finansavimo pasiūlymas dažniausiai pateikiamas per vieną darbo dieną. Žinoma, paskolos įmonėms be užstato, teikiamos tik su asmenine verslo savininko garantija. Kitaip sakant, tuo atveju, jei įmonė nesugebės vykdyti prisiimtų finansinių įsipareigojimų – paskolą padengti turės asmeniškai už ją garantavęs verslo savininkas.

Kokius finansavimo sprendimus siūlo „FinBee Verslui“ platforma?

Net ir sėkmingai veiklą vystantys smulkūs verslininkai, kartais susiduria su lėšų trūkumu, todėl kilus laikiniems sunkumams, tenka ir pasiskolinti. Tokias atvejais, labai svarbus kokybiškas ir efektyvus smulkaus verslo finansavimas, kuris padeda verslininkui greitai išspręsti atsiradusias problemas ir toliau sėkmingai verslauti. Pažiūrėkime, kokius verslo finansavimo sprendimus gali pasiūlyti  „FinBee Verslui“ platforma.

  • Paskola apyvartinėms lėšoms – tai jūsų verslo apyvartinio kapitalo srautams subalansuoti skirta paskola. Įmonės sąskaitoje pritrūkus pinigų, stringa ir jos veikla, todėl siekiant, kad verslas nesustotų, reikia ieškoti papildomo finansavimo šaltinio. Apyvartinių lėšų paskola užtikrins, kad pavyzdžiui, atsiradus galimybei užsipirkti žaliavų geresne kaina ar gavus didesnį užsakymą, jūsų įmonėje bus reikiamų lėšų.
  • Paskola verslo plėtrai – tai galimybė užtikrinti augančių verslo poreikių finansavimą. Už gautą paskolą galima įsigyti naują įrangą arba modernizuoti jau turimą, pirkti transporto priemones, gamybines patalpas bei įgyvendinti kitus verslo plėtros planus. Paskola verslo plėtrai leis greičiau auginti verslo apimtims ir aplenkti savo konkurentus.
  • Paskola verslo pradžiai – tai jauniems ir pradedantiems verslininkams skirtas finansavimo sprendimas. Dėl paskolos verslui pradėti gali kreiptis įmonės, kurių gyvavimo trukmė vos 3 mėnesiai. Tai puikus sprendimas jei kilo naujo verslo idėja, o verslo pradžiai pinigų neturite.
  • Paskola naujai įrangai – tai puiki galimybė smulkiai ar dar tik savo veiklą pradėjusiai įmonei augti ir plėstis. Pasinaudojus suteikta paskola galima įsigyti: kompiuterinę techniką, stakles, transporto priemones, įvairią gamybinę įrangą bei žemės ūkio techniką. „FinBee Verslui“ finansuoja visą pirkinio sumą, be jokio pradinio įnašo.
  • Sąskaitų finansavimas – tai trumpalaikė (2-3 mėn.) paskola, skirta gaunamų sąskaitų finansavimui. Juk ne paslaptis, kad jūsų išrašytos sąskaitos, dažnai gali būti apmokėtos ir po keleto mėnesių, todėl net laiku atlikus darbus, įplaukiančių pinigų tenka kurį laiką palaukti. O ką daryti jei kaip tik tuo metu pasitaikė puiki proga gauti didelį užsakymą, o laisvų lėšų įmonėje nėra? Sąskaitų finansavimo paslauga leidžia išspręsti trumpalaikius finansinius sunkumus.

Galimybė paskolą gauti lengvatinėmis sąlygomis

„FinBee Verslui“ yra pirmoji sutelktinio finansavimo platforma Lietuvoje, suteikianti galimybę smulkiam ir vidutiniam verslui, pasinaudoti verslo paskolų sutelktinio finansavimo priemone „Avietė“, kuri leidžia susigrąžinti net iki 95 proc. sumokėtų palūkanų. Ar konkrečiai jūsų verslui bus galima susigrąžinti palūkanas, priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip grąžinamos sumos dydis, įmonės veiklos trukmė, regionas ir kt. sąlygų. „FinBee Verslui“ jums parengs specialų lengvatinės paskolos verslui pasiūlymą kartu su individualia informacija, kiek paskolos palūkanų jūs galėtumėte susigrąžinti.

Kuo „FinBee Verslui“ skiriasi nuo kitų verslo paskolų teikėjų?

Pagrindinis „FinBee Verslui“ privalumas – tai lankstumas ir palankios sąlygos skolintis būtent smulkiam ir vidutiniam verslui. Paskolos šioje platformoje, gali būti garantuojamos ne tik nekilnojamuoju turtu, bet ir asmenine verslo savininko garantija – tai itin patrauklu smulkiam verslui, kuris neturi nekilnojamojo turto ir todėl negali gauti paskolos iš tradicinio banko ar kitos institucijos, reikalaujančios turto įkeitimo.

„FinBee Verslui“ platformoje, paskolos suteikiamos itin sparčiai – paskolos pasiūlymas klientui paprastai atsiunčiamas per vieną darbo dieną, o valstybės remiamos programos „Avietė“ paskolų prašymai apsvarstomi per savaitę. Tai nepalyginamai trumpesnis terminas nei, tarkim, tradiciniuose bankuose, o laiku gauti pinigai verslui gali ne tik padėti sėkmingai plėstis, bet ir ištraukti iš gresiančio bankroto duobės.

Taip pat reikėtų paminėti, kad 2019 m. „FinBee Verslui“ pateko į TOP ĮMONĖS 2019 sąrašą rekvizitai.lt platformoje. Į šį sąrašą patenka tik tos įmonės, kurių apyvarta per paskutinius du metus augo, darbuotojų skaičiaus vidurkis buvo stabilus, įmonė nebuvo įtraukta į skolininkų sąrašus, o darbuotojų atlyginimas buvo didesnis nei 760 Eur. Šis įvertinimas rodo šios platformos stabilumą ir solidžiai pozicionuoja įmonę tarp kitų panašią veiklą vykdančių paskolų rinkos dalyvių.

Paskola – tai rimtas finansinis įsipareigojimas

Pinigų verslui gali pritrūkti bet kuriuo veiklos vystymo etapu, tačiau jei pinigų trūksta verslo plėtrai – vadinasi jūs jau turite savo užnugaryje sėkmingos veiklos etapą, kuris pats savaime gali tapti garantu pinigus skolinančiai institucijai, jog prisiimtus įsipareigojimus verslas įvykdys laiku. Juk sėkmingam verslui skolinti apsimoka! Kita vertus, norint pasiskolinti verslo pradžiai, dažnai tenka imti asmenines paskolas, kadangi jaunam verslui, kuris dar realiai nevykdo jokios veiklos ar vykdo ją labai trumpai, gauti įprastą paskolą yra labai sunku ar beveik neįmanoma.

Sutelktinio finansavimo platforma „FinBee Verslui“ lanksčiai vertina visų savo klientų galimybes, todėl paskolas (garantavus asmeniškai) suteikia ir jauniems verslams, kurie gyvuoja 3 mėnesius ar ilgiau. Jauniems verslininkams tai yra didelis privalumas. Žinoma, asmeninė paskolos garantija reiškia ir tam tikrą riziką, todėl prieš skolinantis, rekomenduojame gerai įvertinti ne tik savo įmonės, bet ir asmenines galimybes įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus. Kad ir kaip optimistiškai vertintumėt savo galimybes, atminkite, jog paskola – tai rimtas finansinis įsipareigojimas, todėl skolintis reikia atsakingai.

Straipsnio santrauka
„FinBee Verslui“ – finansavimo paslaugų smulkiam ir vidutiniam verslui apžvalga

Straipsnio pavadinimas: „FinBee Verslui“ – finansavimo paslaugų smulkiam ir vidutiniam verslui apžvalga

Aprašymas: „FinBee Verslui“ – tai finansavimo paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui tiekianti sutelktinio finansavimo platforma. Susipažinkite su „FinBee Verslui“ platforma ir taikomomis standartinėmis finansavimo paslaugų sąlygomis.

Paskelba: 2020-08-26

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.