Esate energinga, veikli ir svarstote apie nuosavą verslą? Jūsų dėmesiui 4 verslo idėjos moterims, norinčioms pradėti naują veiklą arba tiesiog užsidirbti papildomų pajamų.

Verslo idejos moterims, tinkamos norint pradėti savo verslą ir uždirbti papildomų pajamų.

Kas sakė, kad verslas – išskirtinai vyriška sritis? Juk visi gerai žinome Coco Chanel prekės ženklą ar Lietuvoje egzistuojančius moterų vystomus prekinius ženklus – nuo kulinarijos („Ant medinės lentelės“, „Beatos virtuvė“) iki sendaikčių („The Golden Flea“) ar rūbų kūrimo (A. Kuzmickaitė). Sėkmingai vystomas verslas moterims, tai ir savęs realizavimo galimybė, ir stabilus pajamų šaltinis.

Visgi verslas, tai ne tik „geniali verslo idėja“, bet ir gebėjimas nuosekliai vystyti pasirinktą veiklą ir siekti norimo tikslo. Tačiau idėja – tai kibirkštis, įžiebianti verslo pradžią ir verčianti galvoti kaip pradėti savo verslą. Todėl šiame straipsnyje pasidalinsime 4 verslo idėjomis skirtoms moterims.

Rankdarbiai – ne tik moterų laisvalaikio praleidimo būdas

Pradėjus galvoti apie nuosavo pelningo verslo idėjos įgyvendinimą, pirma visuomet norisi savo hobį paversti darbu. Ar konkreti jūsų idėja bus sėkminga ar ne – priklauso nuo daugelio veiksnių, tačiau jei sėkmingai gaminate kažką savo rankomis, ši veikla jums teikia malonumą ir matote, kad galėtumėte suspėti pagaminti produktų ne tik sau, artimųjų dovanoms, bet ir pardavimui – tikrai verta pabandyti tai padaryti.

Rankdarbiai – gana populiari verslo idėja moterims, visgi tai yra ir plati sąvoka. Rankdarbiai, tai ir papuošalų bei aksesuarų gamyba (odinių apyrankių, diržų, auskarų iš karoliukų ar sagių iš senų užtrauktukų), rankinių ir delninių siuvimas (iš odos ar dabar populiarių jos alternatyvų, pavyzdžiui, ananaso žievės pluošto, kamštinės medžiagos) ar mezgimas (rūbų, kojinių, specialių rūbelių ankstukams ir pan.) Prie rankdarbių galima priskirti ir įvairių dekoro elementų kūrimą, pavyzdžiui, žvakidžių gamybą iš senų vyno butelių, paveikslų tapymą ar siuvinėjimą (staltiesių, pagalvėlių, paveikslų ar kt.). Įvairių veiklų pasirinkimas čia – labai platus.

Rankdarbiai – tai gana populiari verslo idėja moterims. Galima parduoti papuošalus aksesuarus, dekoro elementus ir panašius gaminius.

Investicijos, norint pradėti tokio tipo veiklą, dažniausiai yra minimalios. Pradžioje jūs turėsite išsiimti Individualios veiklos pažymą (IVP) – tą lengvai ir greitai padarysite tiesiog prisijungus prie VMI svetainės, o VMI konsultantas jus telefonu pakonsultuos dėl to, kokio tipo veiklos jums reikia. Individualios veiklos pažymos išsiėmimas nieko nekainuoja! Veiklos pagal IVP buhalterinė apskaita taip pat yra labai paprasta, o internete gausu įvairių mokamų (pvz., itax.lt, cflow.lt, b1.lt) ir nemokamų (pvz., VMI sukurtas i.APS įrankis) įrankių, kurie jums padės susitvarkyti su finansais.

Savo pagamintomis prekėmis galite pradėti prekiauti susikūrusi „Facebook“ ir „Instagram“ parduotuves (specialius puslapius, skirtus verslui). Šios platformos leidžia kurti puslapius verslui nemokamai, o ir nereikalauja išskirtinių žinių, taigi užteks pusdienio sukelti visą reikiamą informaciją, prekių nuotraukas ir jau galėsite laukti užsakymų.

Taip pat galite prekiauti visame pasaulyje žinomoje rankdarbių bei kitų vienetinių daiktų pardavimo platformoje „Etsy“, kuri padės jūsų rankdarbiams surasti pirkėjus iš viso pasaulio. Čia taip pat jums reikės susikurti paskyrą, įkelti savo kūrinių nuotraukas ir žinoma laukti pirkėjų.

Etsy - tai visame pasaulyje žinoma rankdarbių bei kitų vienetinių daiktų pardavimo platforma.

E. parduotuvės įkūrimas gali būti lengvesnis, nei manėte

Naujo verslo idėjos moterims tikrai neapsiriboja vien rankdarbiais. Dar viena idėja jums – tai nuosavos e. parduotuvės įkūrimas. Sudėtingai ši idėja gali skambėti tik iš pradžių, taip, kantrybės ir nuoseklaus darbo – prireiks, tačiau šiais technologijų laikais labai daug ką galima išmokti pasidaryti pačiam, neatsitraukiant nuo kompiuterio.

Parduotuvei reikia prekių, pačios parduotuvės ir klientų. Pirmiausia pakalbėkime apie pačią parduotuvę – ją galima susikurti naudojantis nemokamais įrankiais, nuomotis arba susikurti personalizuotą parduotuvę. Internete gausu įvairių parduotuvių kūrimo įrankių, populiariausi iš jų: shopify.com ir wix.com. Nuomos kaina jose prasideda maždaug nuo 20–30 eurų už mėnesį.

Wix platformoje galima susikurti savo el. parduotuvę, kurios nuomos kainos prasideda maždaug nuo 20–30 eurų.

Elektroninę parduotuvę galima kurtis ir pačiam. Individualios elektroninės parduotuvės kūrimas paprastai kainuoja nuo 300–400 eurų (kur bus tik visiškai minimalūs įrankiai) iki 1000, 1500 ar daugiau eurų (kai bus atsižvelgta į visus jūsų pageidavimus bei sukurti specialiai jūsų parduotuvei reikalingi sprendimai). Dėl finansinių sumetimų verslo pradžiai dažniausiai ir yra pasirenkama parduotuvių nuoma.

Prekės ir jų laikymo vieta yra dar viena problema, kurią reikia išspręsti naujos parduotuvės savininkui. Tiesa, šią problemą sėkmingai sprendžia dabar populiarus nuotolinis ar netiesioginis prekybos būdas (angl. dropshipping), kai pardavėjas gyvai prekių nemato ir jų pats nepakuoja bei nesiunčia gavėjams. Prekės yra saugomos gamintojo sandėlyje, o pirkėjui jūsų e. parduotuvėje užsisakius prekę jūs esate tarpininkas, kuris šią informaciją perduoda gamintojui ir gamintojas išsiunčia prekę tiesiai gavėjui. Čia, žinoma, reikia ir tam tikrų žinių, kad galėtumėte įvertinti, kokį antkainį galite taikyti prekėms, nepamirštant ir to, kad jums reikės išlaikyti pačią e. parduotuvę, sumokėti mokesčius valstybei ir t. t.

Klientų pritraukimas – dar viena sritis, kuria reikės rimtai pasidomėti, nusprendus įkurti e. parduotuvę. Čia nesiplėsime ir nekalbėsime apie įvairias rinkodaros strategijas bei klientų pritraukimo būdus, bet, žinoma, klientai yra svarbi sėkmingo parduotuvės gyvavimo sąlyga, todėl, jei neturite šios srities žinių, jums reikės nemažai išmokti arba samdytis specialistus, kurie galėtų padėti.

Žinoma, be šių trijų parduotuvei būtinų elementų: parduotuvės, prekių ir klientų, dar yra ir daug papildomų klausimų, kuriuos teks išspręsti – nuo prekės ženklo kūrimo ir paties verslo strategijos iki kokybiškų prekių nuotraukų, reklaminių tekstų ir reklamos sklaidos. Kai kurie iš jų gali pasirodyti smulkmenos, bet jos papildo viena kitą ir kuria vientisą prekės ženklo įvaizdį, būtiną sėkmingam verslui.

Verslo idėjos moterims, mėgstančioms dirbti savomis rankomis

Galvojant kaip sukurti verslą neturint pinigų, verslas gali prasidėti ir nuo darbo savomis rankomis. Verslui sėkmingai vystantis galima samdytis papildomų darbuotojų, tačiau jo pradžiai pilnai užteks to, kad jūs pati būsite ir vadybininkė, priimanti užsakymus, ir vadovė, skaičiuojanti uždirbtus pinigus, ir darbuotoja, atliekanti darbą.

Maisto ir saldumynu gaminimas - tai puiki verslo idėja moterims, kurios mėgsta dirbti savo rankomis.

Tokio tipo verslai, tai valymo paslaugų teikimas, auklės (nuolatinės ar valandinės) darbas, švenčių ar kitų renginių organizavimas, maisto bei saldumynų gaminimas ir pan. Šios verslo idėjos moterims itin tinkamos dėl galimybės susidaryti norimą darbo grafiką, pavyzdžiui, derantį su vaiko būrelių grafiku. Šio tipo veiklas, dažniausiai, galima vykdyti turint IVP ar įsteigus mažąją bendriją (MB). Žinoma, tokius darbus dirbti galima ir įsidarbinus įvairiose įmonėse, tačiau darbas sau leidžia lanksčiau susidaryti darbo grafiką, atsisakyti nepatinkančių darbo pasiūlymų ar išsirinkti klientus jums patogiose miesto vietose. Tokio tipo veikla yra itin patogi norint dirbti tik dalį dienos, nes keli ar keliolika skirtingų klientų leidžia susidaryti individualizuotą darbo grafiką.

Verslo idėjos moterims, teikiant paslaugas nuotoliniu būdu

Jei ieškote geros idėjos verslui namuose, jums gali padėti vis labiau pasaulyje populiarėjantis nuotolinis darbas. Šiais technologijų laikais tai yra puiki proga susirasti papildomą pajamų šaltinį toms moterims, kurios visada svajojo apie tylų ir ramų darbą iš namų.

Verslauti galima ir nuotoliniu būdu.

Paslaugų, kurias galite teikti iš namų, spektras yra labai platus, žinoma, skirtingoms paslaugoms teikti reikės ir skirtingų specifinių žinių. Populiaresnės profesijos, kurių atstovai paslaugas teikia nuotoliniu būdu, tai virtualūs asistentai, programuotojai ir grafikos dizaineriai. Visgi nereikėtų pamiršti, kad nuotoliniu būdu paslaugas gali teikti ir interjero dizaineriai, psichologai, žurnalistai, pedagogai (pvz., papildomas užsienio kalbų mokymas), buhalteriai, tekstų rašytojai ir kitų sričių atstovai.

Dažniausiai toks smulkusis verslas iš namų, pirma tampa papildoma veikla, kuri yra puiki proga „pasimatuoti“ tokio tipo darbą ir įsitikinti, ar jis jums tinka. O sukaupus tam tikrą patirties ir darbo su pavieniais klientais bagažą, galima ryžtis ir tpliau vystyti verslą nuotoliniu būdu.

Verslo idėjų moterims netrūksta, tik reikia jas surasti

Taigi, šiame straipsnyje aptarėm tik keletą verslo idėjų moterims. Esame tikri, kad jų yra žymiai daugiau, tiesiog kiekvienu atveju reikia atrasti tą sritį, kurioje jums sekasi. Tačiau jei manote, kad verslas, tai darbas, kurį dirbate kada norite ir kiek norite, tuomet jums net neverta pradėti apie jį galvoti. Beveik visada verslas – tai rūpestis ir nuoseklus kasdienis darbas, tai kelių sričių išmanymas ir gebėjimas objektyviai įvertinti savo jėgas, o reikalui esant – būtinybė ieškoti specialistų pagalbos.

Turite savo verslo idėją? Nedelskite, tikrai nebus tinkamesnio laiko nei dabar! O svarbiausia atminkite, kad sėkmė aplanko tuos, kurie veikia, todėl jei savo verslo idėjai skirsite pakankamai laiko ir pastangų, jus būtinai aplankys sėkmė.

Straipsnio santrauka
4 verslo idėjos subalansuotos moterims, bet tinkamos ir vyrams

Straipsnio pavadinimas: 4 verslo idėjos subalansuotos moterims, bet tinkamos ir vyrams

Aprašymas: Esate energinga, veikli ir svarstote apie nuosavą verslą? Jūsų dėmesiui 4 verslo idėjos moterims, norinčioms pradėti savo verslą arba tiesiog užsidirbti papildomų pajamų.

Paskelba: 2020-08-24

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.