Letsinvest – tai 2020 metais Lietuvoje įkurta ir sparčiai populiarėjanti NT sutelktinio investavimo platforma. Letsinvest platformoje galima investuoti į komercinius nekilnojamo turto projektus, kurių saugumas užtikrintas turto įkeitimu ir uždirbti iš investuotojams mokamų palūkanų. Kviečiame susipažinti su Letsinvest apzvalga ir atsiliepimais.

Letsinvest – tai 2020 metais Lietuvoje įkurta ir sparčiai populiarėjanti NT sutelktinio investavimo platforma. Letsinvest platformoje galima investuoti į komercinius nekilnojamo turto projektus, kurių saugumas užtikrintas turto įkeitimu ir uždirbti iš investuotojams mokamų palūkanų.

Letsinvest investavimo platformos apžvalga

Šiai dienai, Letsinvest platformoje jau aktyviai investuoja daugiau nei 800 investuotojų iš įvairių Europos Sąjungos šalių. Bendrai Letsinvest platformoje iš viso finansuota nekilnojamo turto objektų už didesnę kaip 7,5 mln. Eur sumą. Ši investavimo platforma įtraukta į Viešąjį sutelktinio finansavimo platformų valdytojų sąrašą, todėl jos veikla yra prižiūrima bei kontroliuojama Lietuvos banko. Informaciją apie Letsinvest veiklos rezultatus galite rasti platformos interneto svetainėje. Čia susipažinsite su Letsinvest pajamingumo statistika, išduotų paskolų dinamika bei kita aktualia ir nuolat atnaujinama veiklos informacija.

Letsinvest – tai saugus būdas uždirbti iš vystomų komercinių nekilnojamojo turto projektų. Visos šioje platformoje išduodamos ir investuotojų finansuojamos paskolos yra užtikrintos turto įkeitimu, todėl investuotojų interesai būtų maksimaliai apsaugoti, net ir projekto vystytojui tapus nemokiam. Kaip užstatas paprastai yra priimami gyvenamosios ir komercinės paskirties nekilnojamo turto objektai ar žemės sklypai. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, jog Letsinvest platforma pati nedalyvauja NT projektų vystyme ir visuomet išlieka nešališku tarpininku tarp investuotojų ir nekilnojamo turto vystytojų.

Ar Letsinvest platformoje veikia antrinė paskolų rinka?

Šiuo momentu Letsinvest platformoje dar nėra atidarytos antrinės rinkos.

Ar Letsinvest platformoje taikoma vėluojančių paskolų išpirkimo garantija?

Kadangi visos Letsinvest finansuojamos paskolos yra užtikrintos turto įkeitimu, kuris pakankamai patikimai apsaugo investuotojų interesus, platforma netaiko vėluojančių paskolų išpirkimo garantijos.

Ar Letsinvest platformoje veikia automatinio investavimo funkcija?

Šiuo momentu Letsinvest platformoje nėra įdiegtos automatinio investavimo funkcijos.

Investavimas Letsinvest platformoje

Reikėtų pažymėti, kad pagrindinis Letsinvest platformos išskirtinumas yra palyginti trumpi čia siūlomų paskolų finansavimo terminai. Platformoje skelbiamų NT projektų finansavimo terminai paprastai neviršija 24 mėn., todėl Letsinvest puikiai tinka trumpu arba vidutiniu laikotarpiu investuojantiems žmonėms. Istorinė Letsinvest grąža siekia apie 12 proc., o vidutinis šioje platformoje daromos vienos investicijos dydis – net 41 tūkst. eurų. Šiuo metu Letsinvest daugiausiai orientuojasi į Lietuvišką NT rinką, todėl platformoje pagrinde rasite mūsų šalyje vystomus nekilnojamo turto projektus.

Letsinvest investavimo platformoje gali investuoti asmenys, sulaukę 18 metų ir turintys bet kurios Europos ekonominės erdvės (EEA) šalies banke atidarytą sąskaitą. Registruoti nariai platformoje gali pasirinkti du skirtingus narystės planus, suteikiančius skirtingas galimybes įdarbinti savo pinigus.

Letsinvest investuotojams siūlomi narystės planai:

  • „Atradimų“ narystė – šį narystės planą pasirinkusiems investuotojams, minimali investicija į vieną NT projektą siekia vos 100 Eur. Iš esmės, tai bazinis planas, kurį pasirenka didžioji dauguma smulkių investuotojų. Su „Atradimų“ narystės planu investuotojai gali investuoti į visus paskelbtus NT objektus ir vidutiniškai tikėtis gauti apie 12 proc. metinę grąžą.
  • „Augimo“ narystė – šis narystės planas yra skirtas stambesniems investuotojams, kurie yra pasirengę investuoti 50000 Eur ar didesnę pinigų sumą. „Augimo“ narystės planą pasirinkęs investuotojas, anksčiau už kitus sužinos apie naujus nekilnojamo turto objektus ir galės dalyvauti net ir vystomo projekto nuosavybės valdyme. Pasirinkus „Augimo“ narystės planą, investuotojui taip pat bus paskirtas ir asmeninis patarėjas.

Pirmoji investicija Letsinvest platformoje

Norint pradėti investuoti Letsinvest platformoje, visų pirma reikia susikurti asmeninę paskyrą. Paskyrą susikurti galima pasinaudojus turimomis Google ar Facebook paskyromis arba įvedant turimo el. pašto adresą ir slaptažodį. Vėliau reikės patvirtinti ir savo tapatybę. Tai padaryti galima naudojantis „Paysera“ arba „Ondato“ platformų pagalba. Pabaigoje teks atsakyti į keletą papildomų klausimų bei užpildyti trūkstamus kontaktinius duomenis. Sėkmingai atlikus visus išvardintus veiksmus, jūsų asmeninė paskyra bus patvirtinta ir galėsite pradėti investuoti į nekilnojamą turtą.

Apibendrinti Letsinvest atsiliepimai:

  • Letsinvest NT koinvestavimo platforma yra prižiūrima Lietuvos Banko.
  • Visos Letsinvest platformoje finansuojamos paskolos yra užtikrintos turto įkeitimu.
  • Trumpas ir vidutinis investavimo laikotarpis (12-24 mėn.).
  • Galima pradėti investuoti vos nuo 100 eurų.
  • Tapatybės patvirtinimas per Paysera arba Ondato sistemas.

Straipsnio santrauka
Letsinvest – nekilnojamojo turto koinvestavimo platforma

Straipsnio pavadinimas: Letsinvest – nekilnojamojo turto koinvestavimo platforma

Aprašymas: Letsinvest – tai 2020 metais Lietuvoje įkurta ir sparčiai populiarėjanti NT sutelktinio investavimo platforma. Letsinvest platformoje galima investuoti į komercinius nekilnojamo turto projektus, kurių saugumas užtikrintas turto įkeitimu ir uždirbti iš investuotojams mokamų palūkanų. Kviečiame susipažinti su Letsinvest apzvalga ir atsiliepimais.

Paskelba: 2022-09-22

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.