Kasos išlaidų orderis (KIO) – tai apskaitos dokumentas, pagal kurį grynieji pinigai yra išmokami iš kasos. Susipažinkite su kasos išlaidų orderio šablonais ir pavyzdžiais bei sužinokite, kaip teisingai išrašyti šį apskaitos dokumentą.

Vykdant verslą, kartais tenka išsiimti tam tikrą kiekį grynųjų pinigų iš kasos. Vadovaujantis kasos darbą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimais, pinigai į kasą yra priimami pagal kasos pajamų orderį, o išmokami – pagal kasos išlaidų orderį (KIO). Kitaip sakant, pinigų išėmimo iš kasos faktas yra fiksuojamas ir įforminamas su kasos išlaidų orderiu. Taip pat reikėtų žinoti, jog pinigai iš kasos gali būti išimami tiksliai tą dieną, kurią būna išrašytas atitinkamas KIO.

Kasos išlaidų orderio šablonas ir pavyzdys

Kasos išlaidų orderis (KIO) – tai apskaitos dokumentas, pagal kurį grynieji pinigai yra išmokami iš kasos.

Kasos išlaidų orderio šabloną galite atsisiųsti pasinaudojus šia nuoroda. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad buhalterinę apskaitą reglamentuojančiuose teisės aktuose, nėra nustatyta pavyzdinio kasos išlaidų orderio šablono. Tačiau išrašant šį apskaitos dokumentą yra privalomi rekvizitai, kurie turi būti nurodyti kiekviename KIO:

  • Dokumento pavadinimas („Kasos išlaidų orderis“).
  • KIO numeris ir data.
  • Kasos išlaidų orderį išrašiusio asmens (įmonės ar kito ūkio subjekto) pavadinimas ir kodas.
  • Pinigus gaunančio asmens vardas ir pavardė (jei asmuo nedirba įmonėje, būtinas ir asmens kodas).
  • Pinigų išmokėjimo pagrindas.
  • Išduodamų pinigų suma skaičiais ir žodžiais.
  • Asmens, turinčio teisę pasirašyti kasos išlaidų orderį vardas, pavardė ir pareigos.
  • Priedai (papildomi dokumentai, pagrindžiantys grynųjų pinigų išėmimo iš kasos faktą).
  • Pinigus gaunančio asmens patvirtinimas, kad jis tikrai pinigus gavo.

Kasos išlaidų orderiai, kaip apskaitos dokumentai, gali būti pildomi ranka arba apskaitos programų pagalba. Kanceliarinių prekių parduotuvėse galima įsigyti popierinių kasos išlaidų orderių blankų. Kita vertus, naudojantis specializuotomis apskaitos programomis, šiuos ir kitus apskaitos dokumentus išrašysite žymiai paprasčiau ir tiksliau. Šiuolaikiniai buhalterinės apskaitos sprendimai esantys rinkoje, leidžia stipriai pakelti buhalterio darbo efektyvumą.

Straipsnio santrauka
Kaip išrašyti kasos išlaidų orderį (KIO) ir kam jis yra skirtas?

Straipsnio pavadinimas: Kaip išrašyti kasos išlaidų orderį (KIO) ir kam jis yra skirtas?

Aprašymas: Kasos išlaidų orderis (KIO) – tai apskaitos dokumentas, pagal kurį grynieji pinigai yra išmokami iš kasos. Susipažinkite su kasos išlaidų orderio šablonais ir pavyzdžiais bei sužinokite, kaip teisingai išrašyti šį apskaitos dokumentą.

Paskelba: 2022-08-01

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.