HeavyFinance – tai 2020 metais atidaryta Lietuviška sutelktinio finansavimo platforma, leidžianti žmonėms investuoti į žemės ūkio sektoriui išduodamas paskolas. HeavyFinance platformoje susitinka finansavimo savo projektams ieškantys ūkininkai ir pinigus norintys įdarbinti investuotojai. Susipažinkite su HeavyFinance investavimo platformos apžvalga bei investavimo į žemės ūkį galimybėmis.

HeavyFinance investavimo platforma

Investuoti "HeavyFinance" platformoje

Per pirmas 30 d. gaukite net 2% dydžio premiją nuo investuotos pinigų sumos!

Pažintis su HeavyFinance investavimo platforma

Centrinis HeavyFinance biuras yra įsikūręs Lietuvoje, tačiau platforma taip pat turi atsidariusi papildomus biurus Lenkijoje, Bulgarijoje ir Portugalijoje. Per ganėtinai trumpą savo veiklos laikotarpį HeavyFinance jau suspėjo užsitarnauti pakankamai nemažo skaičiaus investuotojų pasitikėjimą. Šiuo metu, platformoje investuoja daugiau kaip 4 tūkst. joje užsiregistravusių investuotojų, kurie bendrai sufinansavo daugiau kaip 600 paskolų ūkininkams. HeavyFinance platformos interneto svetainėje galima lengvai susipažinti su viešai skelbiamais jos veiklos rezultatais ir kita finansine statistika.

HeavyFinance platformoje galima investuoti į ūkininkams išduodamas paskolas, kurios užtikrinamos sunkiąja technika arba asmenine ūkininko garantija. Platforma veikia sutelktinio finansavimo principu, kai ūkininkams išduodamos paskolos yra sufinansuojamos daugelio HeavyFinance platformoje užsiregistravusių investuotojų. Taigi, pati HeavyFinance platforma paskolų neteikia, o veikia kaip tarpininkas, tarp investuotojų ir finansavimo galimybių ieškančių ūkininkų.

Ar HeavyFinance platformoje veikia antrinė rinka?

HeavyFinance turi veikiančią antrinę rinką, kurioje investuotojai gali parduoti ir pirkti investicijas. Parduodant investicijas pardavėjui yra taikomas 1 proc. dydžio mokestis, kuris skaičiuojamas nuo parduodamų investicijų faktinės vertės. Investicijų pirkėjams antrinės rinkos paslaugos yra visiškai nemokamos. Perkant arba parduodant investicijas taip pat reikėtų žinoti, jog antrinės rinkos likvidumas stipriai priklauso nuo pačioje platformoje užsiregistravusių investuotojų aktyvumo ir susidomėjimo. Esant nedideliam investuotojų aktyvumui, investicijos pirkimo arba pardavimo sandorio gali nepavykti atlikti taip greitai, kaip norėtųsi.

Ar HeavyFinance taiko išpirkimo garantiją?

Vėluojančioms išmokėti paskoloms HeavyFinance platforma nesuteikia išpirkimo garantijos. Iš kitos pusės, dauguma šioje platformoje finansuojamų paskolų yra užtikrinamos sunkiąja technika, kuri rinkoje visuomet yra paklausi ir likvidi. Dėl šios priežasties, paskolos gavėjui susidūrus su mokumo problemomis, įkeistas turtas yra greitai parduodamas ir lėšos grąžinamos investuotojams.

Ar HeavyFinance platformoje veikia automatinis investavimas?

HeavyFinance veikia automatinis investavimas, kurio funkcionalumu gali naudotis visi platformoje užsiregistravę investuotojai. Naudojantis automatinio investavimo funkcija investuotojai gali patys, iš anksto, nusistatyti sau priimtinus projekto rizikos klasės, paskolos trukmės, siūlomų palūkanų dydžio, LTV, užstato vertės ir tipo bei kitus investavimo kriterijus. Vėliau, automatinio investavimo sistema jau pati atrinks nustatytus kriterijus atitinkančius projektus ir investuos nustatytą pinigų sumą. Automatinio investavimo funkciją galima bet kada išjungti arba pakeisti joje nustatytus investavimo kriterijus.

Investavimas HeavyFinance platformoje

HeavyFinance platformoje investuotojai jau padėjo sufinansuoti paskolų daugiau kaip už 20 mln. Eurų. Reikėtų pažymėti, jog šios platformos administracijoje dirba itin stiprūs specialistai, turintys daug patirties P2P platformų vystyme bei ūkininkams skirtos sunkiosios technikos pardavimuose. Istorinė grąža HeavyFinance platformoje siekia apie 11,87 proc., vidutinis finansuojamų paskolų terminas – 28 mėn., minimali investicija į vieną paskolą – 100 eurų.

Pirmieji žingsniai su HeavyFinance

HeavyFinance platformoje gali investuoti visi joje registruoti asmenys nuo 18 metų. Prieš pradedant investuoti būtina atlikti tapatybės patvirtinimo veiksmus. Asmens tapatybės patvirtinimui galima pasinaudoti Paysera arba LemonWay mokėjimo sistemomis. Jei jau turite sąskaitą vienoje iš šių mokėjimų sistemų, tapatybės patvirtinimas užtruks vos keletą akimirkų. Jei sąskaitos dar neturite, būtinai atsidarykite, kadangi norint investuoti HeavyFinance būtina turėti Paysera arba LemonWay sąskaitą.

Prieš investuojant, nepamirškite papildyti savo Paysera arba LemonWay sąskaitos investavimui skirtomis lėšomis. Kadangi jūsų sąskaita yra tiesiogiai susieta su HeavyFinance platforma, investuoti galima pradėti vos tik pasipildžius sąskaitą. Mažiausia galima investicija HeavyFinance platformoje yra 100 eurų, todėl čia gali investuoti net ir nedideles santaupas turintys žmonės.

HeavyFinance informacija:

  • HeavyFinance investavimo platformos veiklą prižiūri ir reguliuoja Lietuvos Bankas.
  • Platformoje veikia antrinė rinka.
  • Vidutinė istorinė metinė grąža siekia 11,87 proc.
  • Finansuojamos paskolos yra užtikrinamos sunkiąja technika arba asmenine garantija.
  • Minimali investavimo į vieną paskolą suma – 100 eurų.
  • Parduodant investiciją antrinėje rinkoje yra taikomas 1 proc. mokestis.
  • Norint investuoti HeavyFinance platformoje būtina turėti sąskaitą Paysera arba LemonWay sistemose.
  • Platforma netaiko vėluojančių paskolų išpirkimo garantijos.
  • HeavyFinance taiko pradelstų paskolų administravimo mokestį, kuris sudaro 0,1 proc. nuo pradelstos mokėti sumos per dieną.

Investuoti "HeavyFinance" platformoje

Per pirmas 30 d. gaukite net 2% dydžio premiją nuo investuotos pinigų sumos!

Straipsnio santrauka
Investavimo platformos HeavyFinance atsiliepimai ir apžvalga

Straipsnio pavadinimas: Investavimo platformos HeavyFinance atsiliepimai ir apžvalga

Aprašymas: HeavyFinance – tai 2020 metais atidaryta Lietuviška sutelktinio finansavimo platforma, leidžianti žmonėms investuoti į žemės ūkio sektoriui išduodamas paskolas. HeavyFinance platformoje susitinka finansavimo savo projektams ieškantys ūkininkai ir pinigus norintys įdarbinti investuotojai. Susipažinkite su HeavyFinance investavimo platformos apžvalga bei investavimo į žemės ūkį galimybėmis.

Paskelba: 2022-05-12

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.