„Paskolų klubas“ – tai 2014 metais Lietuvoje įkurta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje galima investuoti į žmonėms bei verslui išduodamas paskolas. „Paskolų klubo“ platforma yra viena iš mūsų šalies P2P rinkos lyderių, sparčiai plečiančių savo veiklą ir kitose Europos šalyse. Kviečiame susipažinti su „Paskolų klubo“ investavimo platformos apžvalga, jos išskirtinumais bei uždarbio joje galimybėmis.

„Paskolų klubas“ – tai 2014 metais Lietuvoje įkurta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje galima investuoti į žmonėms bei verslui išduodamas paskolas.

Investuoti "Paskolų klubo" platformoje

Per pirmus 3 mėn. gaukite 1% dydžio premiją nuo investuotos pinigų sumos!

„Paskolų klubo“ investavimo platforma

„Paskolų klubo“ platformoje galima investuoti į paprastiems žmonėms bei verslui išduodamas vartojimo paskolas ir uždirbti iš mokamų palūkanų. Šiai dienai, platformoje jau yra daugiau kaip 13 tūkst. užsiregistravusių aktyvių investuotojų, kurie bendrai sufinansavo paskolų už 100 mln. eurų. Savo veikloje „Paskolų klubas“ akcentuoja ne greitą uždarbį, bet stabilų ir ilgalaikį pelną, todėl kartu su savo investuotojais investuoja į platformoje finansuojamas paskolas.

„Paskolų klubo“ veiklos modelis yra pagrįstas tarpusavio skolinimo principu, kuomet platformoje skelbiamos paskolos yra sufinansuojamos ne vieno, bet daugelio skirtingų investuotojų. Taip pat reikėtų paminėti, kad „Paskolų klubo“ platformą administruojančios AB „Neo Finance“ akcijomis yra prekiaujamas „Nasdaq First North“ akcijų biržoje. Detalią informaciją apie „Paskolų klubo“ veiklos statistiką galima rasti platformos interneto svetainėje.

Ar „Paskolų klube“ veikia antrinė rinka?

„Paskolų klubo“ platformoje veikia itin aktyvi antrinė rinka, kuri leidžia stipriai padidinti investicinio portfelio likvidumą. Antrinėje rinkoje galima pirkti naujas bei parduoti jau turimas investicijas, kas leidžia žymiai lengviau valdyti investavimui skirtas lėšas. Reikėtų paminėti, jog parduodant arba perkant investicijas, platformoje yra taikomas tarpininkavimo mokestis, kuris lygus 1 proc. sandorio vertės.

Ar „Paskolų klube“ yra taikoma išpirkimo garantiją?

„Paskolų klubas“ suteikia investuotojams galimybę parduoti vėluojančias paskolas pačiai platformai. Paskolos gavėjui vėluojant mokėti įmokas ir platformai nutraukus su juo paskolos sutartį, „Paskolų klubas“ 30 kalendorinių dienų investuotojams siūlo išpirkti tokias vėluojančias investicijas. Galima teigti, jog parduoti „Paskolų klubui“ vėluojančią investiciją parankiausiai yra per 3 pirmąsias dienas, nes vėliau už investicija siūloma kaina ima mažėti. Ketinant pasinaudoti „Paskolų klubo“ suteikiama išpirkimo garantija, pirma siūlome įdėmiau susipažinti su paslaugų kainodara, kuri yra pateikiama platformos interneto svetainėje.

Ar „Paskolų klube“ veikia automatinis investavimas?

„Paskolų klubo“ investavimo platformoje yra įdiegta automatinio investavimo funkcija, kuri leidžia automatiškai investuoti į paskolas, pagal iš anksto pasirinktus investavimo kriterijus. Paskelbus naują investavimo pasiūlymą, automatinio investavimo sistema patikrina paskelbto pasiūlymo atitikimą parinktiems kriterijams, ir kriterijams atitinkant, automatiškai investuoja nustatytą pinigų sumą. Būtina pažymėti, jog investavimas „Paskolų klube“ automatiniu būdu yra aukštesnio prioriteto nei investavimas rankiniu būdu. Kitaip sakant, visus naujus platformoje paskelbtus paskolų pasiūlymus, pirma stengiamasi sufinansuoti automatiniu būdu ir tik jų pilnai nesufinansavus, jie yra pateikiami viešame paskolų sąraše.

Investavimas „Paskolų klubo“ platformoje

„Paskolų klubo“ platformoje galima investuoti į paskolas išduodamas paprastiems žmonėms arba verslui. Platforma turi neribotą elektroninių pinigų įstaigos (EPĮ) licenciją, todėl kiekvienam naujam klientui čia yra atidaroma IBAN sąskaita, visoms būtinoms finansinėms operacijoms atlikti. Istorinė „Paskolų klubo“ grąža investuotojams siekia apie 12 proc., vidutinis finansuojamų paskolų terminas – 58 mėn., mažiausia galima investicija į vieną paskolą – 20 eurų.

Pirmieji žingsniai „Paskolų klube“

„Paskolų klube“ gali investuoti tiek fiziniai, tiek ir juridiniai asmenys. Norint pradėti investuoti, pirma platformoje reikia užsiregistruoti bei patvirtinti savo tapatybę. Registracijos metu turėsite nurodyti pagrindinius kontaktinius duomenis, o patvirtinti tapatybę galima per keletą minučių elektroninio parašo arba elektroninės bankininkystės priemonėmis. Patvirtinus naudotojo paskyrą, iškarto bus atidaryta asmeninė IBAN sąskaita, kurią galėsite naudoti savo investavimui skirtų lėšų saugojimui. Mažiausia galima investicija „Paskolų klubo“ platformoje yra tik 20 eurų, todėl čia gali investuoti net ir nedideles santaupas turintys žmonės.

„Paskolų klubo“ platformos informacija:

  • „Paskolų klubas“ turi neribotą elektroninių pinigų įstaigos (EPĮ) licenciją ir platformos veikla yra prižiūrima Lietuvos Banko.
  • „Paskolų klube“ veikia aktyvi antrinė paskolų rinka.
  • Platformoje įdiegta automatinio investavimo funkcija.
  • Vidutinė istorinė „Paskolų klubo“ grąža investuotojams siekia apie 12 proc.
  • Galima pradėti investuoti vos nuo 20 eurų.
  • Platformoje galima investuoti į vartojimo ir verslo paskolas.
  • Naudojantis antrine rinka yra taikomas 1 proc. mokestis.

Investuoti "Paskolų klubo" platformoje

Per pirmus 3 mėn. gaukite 1% dydžio premiją nuo investuotos pinigų sumos!

Straipsnio santrauka
Investavimas „Paskolų klubo“ platformoje: apžvalga ir atsiliepimai

Straipsnio pavadinimas: Investavimas „Paskolų klubo“ platformoje: apžvalga ir atsiliepimai

Aprašymas: „Paskolų klubas“ – tai 2014 metais Lietuvoje įkurta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje galima investuoti į žmonėms bei verslui išduodamas paskolas. „Paskolų klubo“ platforma yra viena iš mūsų šalies P2P rinkos lyderių, sparčiai plečiančių savo veiklą ir kitose Europos šalyse. Kviečiame susipažinti su „Paskolų klubo“ investavimo platformos apžvalga, jos išskirtinumais bei uždarbio joje galimybėmis.

Paskelba: 2022-05-23

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.