Sužinokite, kokį verslą kurti Lietuvoje, kurioje yra ganėtinai palanki verslo aplinka. Šiame straipsnyje išnagrinėsime pačius perspektyviausius verslo sektorius ir tendencijas, kurios padės nuspręsti, kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje.

Sužinokite, kokį verslą kurti Lietuvoje, kurioje yra ganėtinai palanki verslo aplinka.

Lietuva - tai Europos kryžkelėje, tarp rytų ir vakarų, esanti valstybė, kurioje yra susiformavusi ganėtinai palanki aplinka verslininkams, norintiems kurti savo verslą. Dėka verslui palankios aplinkos Lietuva gali pasiūlyti nemažai naujų galimybių tiek vietiniams, tiek ir tarptautiniams verslininkams.

Per pastaruosius metus Lietuvoje buvo fiksuojama gana sparti ekonomikos plėtra, lenkianti daugelį kitų Europos šalių. Palanki strateginė šalies padėtis, kokybiška infrastruktūra bei kvalifikuota darbo jėga, vaidina labai svarbų vaidmenį pritraukiant užsienio investicijas ir skatinant šalyje verslumą. Taigi, užsibrėžtas ilgalaikis tikslas sukurti verslui palankią aplinką, padarė Lietuvą vienu iš palankiausių inovacijų ir naujų verslų augimo židiniu.

Taigi, šiame straipsnyje ne tik aptarsime, kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje, bet ir geriau pasigilinsime į perspektyviausius verslo sektorius. Juk atskleisti didžiulį potencialą turinčias verslo nišas, galime tik laiku identifikavus naujas tendencijas. Taigi, visiškai nesvarbu, ar ketinate kurti technologijų startuolį, užkariauti elektroninės prekybos rinkas, įsitraukti į tvarios energetikos bei ekologiškos veiklos sektorių, ar steigti turizmo bei apgyvendinimo paslaugų verslą, šiame straipsnyje tikrai rasite vertingos informacijos, kuri padės priimti pagrįstą sprendimą, kokį verslą kurti Lietuvoje.

Kokį verslą pradėti - verslo galimybės Lietuvoje

Lietuvoje yra pakankamai dinamiška ekonomika ir palankus verslo klimatas, kuris suteikia tikrai daug galimybių naujus verslus kuriantiems verslininkams. Jei svarstote, kokį verslą pradėti Lietuvoje yra palanku būtent šiuo metu, pateikiame keletą naudingų įžvalgų apie svarbiausius verslo sektorius ir mažai išnaudotas nišines rinkas šalyje.

Perspektyvių sektorių apžvalga

Lietuvoje galima rasti tikrai nemažai įvairių sektorių ir pramonės šakų, kurios per pastaruosius metus patyrė spartų augimą. Svarbiausi ir perspektyviausi sektoriai yra šie:

  • Informacinės technologijos (IT): Lietuva tapo gyvybingu technologijų centru, kuriame daug dėmesio skiriama programinės įrangos kūrimui, dirbtiniam intelektui ir kibernetiniam saugumui. Kvalifikuota šalies IT darbo jėga ir kokybiška infrastruktūra sudaro idealią aplinką technologijų startuoliams.
  • Gamyba: Lietuvoje yra tvirtas gamybos sektorius, ypač elektronikos, tekstilės ir apdirbamosios pramonės srityse. Strateginė šalies padėtis, gerai išplėtoti logistikos tinklai ir konkurencingos darbo jėgos sąnaudos daro ją patrauklia gamybos verslui.
  • Energija ir atsinaujinantys ištekliai: Lietuva yra įsipareigojusi siekti tvarios plėtros ir atsinaujinančių energijos šaltinių. Dėl to atsinaujinančios energijos sektoriuje yra daug verslo galimybių, įskaitant saulės ir vėjo energijos projektus.
  • Turizmas ir svetingumas: turtingas Lietuvos kultūros paveldas, istoriniai paminklai ir gamtos grožis, leido šaliai tapti viena populiariausių turistinių krypčių rytų Europoje. Taigi, viešbučius, restoranus, kelionių organizavimą bei ekologišką apgyvendinimą apimantis turizmo ir svetingumo sektorius, naujiems verslininkams gali pasiūlyti daug žadančių perspektyvų.

Kylančios tendencijos ir rinkos poreikiai

Svarstant, kokį verslą kurti, svarbu ne tik gerai žinoti esamos rinkos poreikius, bet ir numatyti naujas kylančias tendencijas. Lietuvoje galime stebėti keletą ryškių tendencijų, teikiančių pelningas verslo galimybes:

  • Elektroninė mažmeninė prekyba: skaitmeninė revoliucija ir technologijų plėtra stipriai pakeitė vartotojų elgesį visame pasaulyje. Lietuva netapo išimtimi, todėl elektroninė prekyba ir čia tapo vienu iš sparčiausiai besivystančių sričių. Vis daugiau vartotojų apsipirkinėja internetu, todėl auga nišinių el. prekybos platformų, skaitmeninės rinkodaros paslaugų ir novatoriškų internetinės mažmeninės prekybos koncepcijų paklausa.
  • Tvarūs produktai: tvarumas tapo nauju pasauliniu “trendu”, todėl paveikė ir vartotojų poreikius bei pageidavimus, sukurdamas ekologiškų produktų paklausą. Verslas, kuris orientuojasi į tvarumą, pavyzdžiui, ekologišką maistą ar „zero waste“ produktus, gali rasti pelningą nišą ir Lietuvoje.

Potencialios nišinės rinkos ir verslo galimybės

Svarstant kokį verslą pradėti, svarbu aiškiai identifikuoti nišines rinkas ir dar neišnaudotas verslo galimybes Lietuvoje. Štai keletas sričių, kuriose būtų galima įžvelgti pelningo verslo potencialą:

  • Ekologinis ūkininkavimas: Lietuva turi gilias žemės ūkio tradicijas, todėl šalyje nuolat išsilaiko susidomėjimas naujomis agrarinių technologijų tendencijomis, išmaniojo ūkininkavimo metodais bei ekologiškais produktais. Siekiant patenkinti augančią tvarios maisto gamybos paklausą, verslas gali išbandyti naujus ūkininkavimo būdus ar įgyvendinti inovatyvias „nuo ūkio iki stalo“ koncepcijas.
  • Sveikatingumas: sveikatingumo sektorius demonstruoja ypač spartų augimą visame pasaulyje, ir Lietuva nėra išimtis. Verslo galimybių yra tokiose srityse kaip kūno rengybos studijos, sveikatingumo rekolekcijos, ekologiški odos priežiūros produktai ar alternatyvios terapijos, skirtos asmenims, ieškantiems subalansuoto gyvenimo būdo.

Kokį verslą kurti Lietuvoje - pagrindiniai veiksniai

Svarstant, kokį verslą pradėti Lietuvoje, reikia atsižvelgti į keletą esminių veiksnių. Norint, kad verslumo kelionė vyktų sklandžiai ir sėkmingai, verslininkui reikėtų turėti žinių apie Lietuvoje galimas verslo formas, finansavimo prieinamumo, esamos infrastruktūros, logistikos bei kitus panašius aspektus. Aptarkime pagrindinius iš jų.

Lietuvoje galimos verslo formos

Planuojamai veiklai tinkamos verslo formos pasirinkimas yra vienas svarbiausių  naujo verslo kūrimo etapų. Verslui tinkama teisinė forma paprastai priklauso nuo daugelio niuansų bei kriterijų. Būtent todėl, svarstant kokį verslą kurti, svarbu iš anksto numatyti ir veiklai tinkamą teisinę formą.

Taigi, Lietuvoje savo verslą galima vykdyti pasirinkus individualią veiklą arba įsteigus tam tikrą juridinį asmenį. Reikėtų pabrėžti, jog šie verslo įteisinimo būdai yra labai skirtingi ir turi savų privalumų bei trūkumų.

Individuali veikla – tai fizinio asmens nuolat vykdoma bet kokio pobūdžio savarankiška komercinė ar gamybinė veikla, kuria siekiama gauti pelno. Tai bene pats lengviausias ir populiariausias būdas Lietuvoje fiziniams asmenims pradėti dirbti savarankiškai. Šiuo metu mūsų šalyje galima rinktis dviejų rūšių individualią veiklą:

  • Individuali veikla pagal pažymą - tai veikla su Valstybinės mokesčių inspekcijos išduotu dokumentu, patvirtinančiu, jog asmuo gali neribotą laiką verstis pažymoje nurodyta veikla ir iš tos veiklos gauti pajamų ar kitos ekonominės naudos. Kitaip sakant, su individualios veiklos vykdymo pažyma, asmuo gali gauti pajamų iš vykdomos veiklos, nesteigdamas jokio juridinio asmens. Išsiimti individualios veiklos pažymą yra labai paprasta ir nieko nekainuoja, tiesiog reikia kreiptis į VMI.
  • Verslo liudijimas - tai dokumentas, patvirtinantis, kad asmuo jau yra sumokėjęs nustatytą fiksuoto dydžio gyventojų pajamų mokestį ir tam tikrą laiką gali verstis jame nurodyta veikla. Reikia pažymėti, kad verslo liudijimai yra išduodami tik kai kurioms veikloms, todėl jeigu jūsų planuojamos veiklos šiame sąraše nėra, jums teks išsiimti individualios veiklos pažymą arba kurti juridinį asmenį.

Svarstant kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje, galite nuspręsti, jog palankiausias verslo pradžios variantas yra juridinio asmens steigimas. Tokiu atveju svarbu žinoti, kad pagal taikomą atsakomybę, juridiniai asmenys yra skirstomi į ribotos civilinės atsakomybės ir neribotos civilinės atsakomybės asmenis. Tai yra labai svarbu, kadangi, už neribotos civilinės atsakomybės juridinio asmens įsipareigojimus juridinio asmens dalyvis atsako savo nuosavu turtu, o už ribotos civilinės atsakomybės juridinio asmens įsipareigojimus, juridinio asmens dalyvis savo asmeniniu turtu neatsako.

Taigi, nusprendus steigti juridinį asmenį, Lietuvos verslininkai dažniausiai pasirenka vieną iš šių trijų verslo formų:

  • Individuali įmonė - tai neribotos civilinės atsakomybės privatus juridinis asmuo. Taigi, už įmonės prisiimtus įsipareigojimus savo turtu atsako įmonės savininkas. Įmonėje galima įdarbinti kitus darbuotojus, o pats įmonės savininkas joje gali dirbti ir be darbo sutarties. 
  • Mažoji bendrija - tai ribotos civilinės atsakomybės privatus juridinis asmuo. Taigi,  už neįvykdytus mažosios bendrijos įsipareigojimus, jos nariai savo turtu neatsako.  Mažąją bendriją gali steigti daugiau kaip 10 fizinių asmenų, o pati bendrija gali vykdyti bet kokią veiklą, kuri nėra draudžiama įstatymų.
  • Uždaroji akcinė bendrovė - tai ribotos atsakomybės privatusis juridinis asmuo. Taigi, bendrovės savininkai už bendrovės įsipareigojimus savo turtu neatsako. UAB steigėjais gali būti tiek fiziniai, tiek  ir juridiniai asmenys. Norint įsteigti UAB yra reikalingas ne mažesnis kaip 2,5 tūkst. eurų įstatinis kapitalas.

Verslo finansavimo galimybės Lietuvoje

Sekantis aspektas, kurį būtina įvertinti svarstant, kokį verslą pradėti Lietuvoje - tai verslo finansavimo priemonių pasiekiamumas. Juk verslo pradžios finansavimo užtikrinimas dažnai yra didelis iššūkis pradedantiesiems. Todėl Lietuva pradedantiems verslininkams gali pasiūlyti įvairias verslo finansavimo priemones ir programas. Pavyzdžiui, Lietuvos vyriausybė pagal įvairias Europos Sąjungos investicines priemones teikia dotacijas bei lengvatines paskolas. Taip pat šalyje veikia įvairių programų, pagal kurias siekiama remti naujoviškus startuolius, technologijų plėtrą, mokslinių tyrimų projektus ar naujo produkto įvedimą į rinką. 

Taip pat reikėtų paminėti ir gyvybingą Lietuvos startuolių ekosistemą su veikiančiais inkubatoriais, akceleratoriais bei rizikos kapitalo fondais, galinčiais pasiūlyti mentorystės ar net investavimo galimybes. Svarstant kokį verslą pradėti, labai svarbu gerai išnagrinėti visas šias finansavimo priemones ir pasinaudoti jų privalumais. Tinkamai pasirinkti jūsų verslo finansavimo būdai gali stipriai padidinti verslo sėkmės galimybes.

Infrastruktūra ir logistika

Ne paslaptis, kad šalies infrastruktūra ir logistikos sąlygos stipriai lemia ir verslo efektyvumą. Todėl planuojant, kokį verslą geriausią pradėti Lietuvoje, taip pat svarbu įvertinti ir logistikos aspektą, ypač jeigu jūsų būsimas verslas bus susijęs su pervežimais ar prekių bei krovinių pristatymu. Lietuva gali pasigirti gerai išvystytu infrastruktūros tinklu, apimančiu modernias susisiekimo sistemas, patikimas telekomunikacijas ir pažangias technologines galimybes. Strateginė šalies vieta Europos kryžkelėje leidžia lengvai pasiekti tiek Rytų, tiek Vakarų rinkas, todėl tai yra ideali tarptautinės prekybos bazė.

Taip pat, Lietuva turi gerai išvystytą susisiekimo komunikacijų tinklą su kaimyninėmis šalimis. Platūs ir pralaidūs greitkeliai, geležinkeliai bei jūros uostas, leidžia pasiekti efektyvų krovinių srautų pasiskirstymą regione. Taigi, jeigu jūsų planuojamas verslas bus glaudžiai susijęs su logistika, būtinai įvertinkite esamus atstumus iki savo tiekėjų, galimų klientų bei pagrindinių transporto mazgų.

Naujam verslui palankūs sektoriai Lietuvoje

Svarstant, kokį verslą kurti Lietuvoje, labai svarbu atkreipti dėmesį į šalies stipriąsias puses ir perspektyviausius jos ūkio sektorius. Juk būtent šalies stipriosiose pusėse gali slypėti pačios palankiausios naujam verslui galimybės.

Lietuva kaip technologijų startuolių centras

Lietuva save pozicionuoja pažangiu technologijų centru, siūlančiu daug įvairių galimybių verslininkams su technologijomis susijusiose srityse. Prie ganėtinai spartaus technologijų sektoriaus augimo stipriai prisidėjo palanki šalies verslo aplinka, pažangi infrastruktūra ir kvalifikuota darbo jėga. Svarstant kokį verslą kurt technologijų srityjei, visų pirma reikėtų akcentuoti geras šalies perspektyvas programinės įrangos kūrimo, dirbtinio intelekto (AI) bei kibernetinio saugumo srityse.

Kokį verslą pradėti technologijų sektoriuje?

  • Programinės įrangos kūrimas: Lietuva siūlo įvairių galimybių programinės įrangos kūrimo srityje. Šalyje paruošiama daug talentingų programuotojų ir inžinierių, todėl verslininkai turi didelį resursą kurdami naujoviškus programinės įrangos sprendimus. Nuo mobiliųjų programų ir SaaS sprendimų iki kompiuterinės programinės įrangos ir el. prekybos platformų, kokybiškos ir problemas sprendžiančios programinės įrangos paklausa visuomet išlieka didelė. Taigi, svarstant, kokį verslą kurti Lietuvoje, reikėtų būtinai įvertinti nišinius programinės įrangos sprendimus kuriančio startuolio įkūrimo galimybes.
  • Dirbtinis intelektas (DI): DI sritis visame pasaulyje sparčiai auga, ne išimtis ir Lietuva. Mašininis mokymasis, natūralios kalbos apdorojimo modeliai, kompiuterinė vizija ir kitos dirbtinio intelekto technologijos, atveria naujas pelningo verslo galimybes. Todėl svarstant, kokį verslą kurti, reikėtų išnagrinėti DI sprendimų paklausą įvairiose ūkio šakose, pasiūlyti savo sprendimus ir taip pasinaudoti naujomis verslo galimybėmis.
  • Kibernetinis saugumas: tobulėjant technologijoms ir didėjant mašinų skaičiavimo pajėgumams, nauji kibernetinio saugumo sprendimai tampa itin aktualūs. Lietuva daug investavo į kibernetinio saugumo infrastruktūrą bei žinias, todėl čia verslininkai turi puikias galimybes steigti naujas kibernetinio saugumo įmones. Šiais laikais, didėjant kibernetinių atakų grėsmei, auga patikimų kibernetinio saugumo sprendimų ir paslaugų paklausa, todėl svarstant, kokį verslą pradėti, reikėtų gerai įvertinti ir veiklos galimybes šioje srityje.

Elektroninės prekybos sprendimai Lietuvoje

Sparčiai plečiantis pasaulinei skaitmeninių vartotojų rinkai, atsiveria nemažai galimybių ir verslininkams Lietuvoje, kuriantiems įvairius elektroninės prekybos sprendimus. Kadangi vis daugiau gyventojų apsipirkimui renkasi įvairias skaitmenines platformas, tai sukuria pelningą aplinką internetinėje erdvėje veikiančiam verslui. Galvojant, kokį verslą pradėti elektroninės prekybos srityjei, didžiausią dėmesį reikėtų atkreipti į elektroninės prekybos, nišinių ar specializuotų  elektroninės prekybos platformų bei skaitmeninės rinkodaros paslaugų sritis.

Kokį verslą pradėti el. prekybos srityje?

  • Elektroninė prekyba: elektroninės prekybos bumas suteikia didžiulį potencialą vystyti internetines parduotuves. Verslininkai gali pasinaudoti augančia įvairių produktų paklausa – nuo ​​mados ir elektronikos iki namų dekoro ir rankų darbo prekių. Taigi, sukūrus patogią internetinę parduotuvę ir klientams pasiūlius konkurencingas kainas, galima sukurti pelningai veikiantį prekybos verslą.
  • Nišinės el. prekybos platformos: be tradicinės el. prekybos, taip pat galima išbandyti ir nišines el. prekybos platformas. Tokios platformos yra sukurtos tenkinti konkrečių klientų interesus ir yra skirtos nišinėms rinkoms. Pavyzdžiui, verta atkreipti dėmesį į platformas, specializuotas ekologiškiems ir tvariems produktams, rankų darbo gaminiams arba unikaliems pramogų pasiūlymams. Pasirinkus tinkamą nišą ir pasiūlius kokybiškus produktus, galima sukurti pelningai veikiantį nišinį verslą.
  • Skaitmeninės rinkodaros paslaugos: įmonėms vis daugiau dėmesio skiriant skaitmeninei sferai, nenustoja augti ir skaitmeninės rinkodaros paslaugų paklausa. Žmonės, turintys patirties SEO, socialinių tinklų rinkodaros, web turinio kūrimo ar influencerių rinkodaros srityse, gali imtis teikti šias vertingas paslaugas verslo įmonėms, siekiančioms padidinti savo matomumą internete.

Tvari ir atsinaujinanti energija Lietuvoje

Lietuva sparčiai vystomi atsinaujinančią energiją ir tvarumą skatinantys projektai. Tokia aplinka yra ideali verslininkams, ketinantiems pradėti verslus, prisidedančius prie švaresnės ateities kūrimo. Galvojant, kokį verslą pradėti Lietuvoje, bene didžiausią dėmesį reikėtų atkreipti į atsinaujinančios energijos projektų vystymo, energijos vartojimo efektyvumo didinimo bei naujų žaliųjų technologijų diegimo galimybes.

Kokį verslą pradėti atsinaujinančios energetiko srityje?

  • Atsinaujinančios energijos projektai: Lietuva gali pasiūlyti tikrai nemažai galimybių atsinaujinančios energijos projektuose. Pastaraisiais metais ypač išaugo saulės ir vėjo energija. Verslininkams gali būti itin patrauklios saulės elektrinių, vėjo parkų bei kitų atsinaujinančios energijos gamybos būdų vystymo galimybės. Išnaudojant palankią Lietuvos energijos politiką, verslas ne tik gali prisidėti prie šalies švarios energijos tikslų, bet taip pat kurti pelningai veikiančias įmones.
  • Energijos vartojimo efektyvumas: kadangi veiklos tvarumas tampa vienu pagrindiniu akcentu, taip pat didėja ir prekių bei paslaugų paklausa energijos vartojimo efektyvumo srityje. Įvairios organizacijos ir paprasti gyventojai pradėjo aktyviai ieškoti būdų, kaip sumažinti energijos suvartojimą ir optimizuoti išteklių naudojimą. Taigi, energijos vartojimo efektyvumo srityje patirties turintys verslininkai gali teikti konsultavimo paslaugas, atlikti energetinį auditą, rekomenduoti energijos taupymo priemones ar diegti naujas efektyvias technologijas. Padėdami klientams sumažinti energijos sąnaudas ir jų veiklos poveikį aplinkai, verslininkai gali sukurti klestintį ir teigiamus pokyčius kuriantį verslą.
  • Žaliosios technologijos: žaliųjų technologijų kūrimas ir jų pritaikymas vaidina labai svarbų vaidmenį siekiant tvarumo tikslų. Lietuvoje verslininkai turi galimybes pasiūlyti savo naujus sprendimus energijos kaupimo, išmaniųjų tinklų diegimo, elektromobilių infrastruktūros ar atliekų tvarkymo sistemų srityse. Investuodami į naujus tyrimus ir kurdami inovatyvias žaliųjų technologijų įmones, verslininkai gali ne tik kurti sekmingus verslus, bet ir prisidėti prie Lietuvos tvarumo tikslų siekimo.

Lietuvos kultūros paveldas ir gamta

Turtingas Lietuvos kultūros paveldas ir įvairūs turizmo objektai – tai viliojanti galimybė verslininkams, norintiems steigti verslą apgyvendinimo arba turizmo sektoriuje. Lietuva yra persmelkta turtingu šimtmečius apimančiu kultūros paveldu. Šalyje yra daugybe istorinių paminklų, UNESCO pasaulio paveldo vietų, tradicinių festivalių ir gyvybingų folkloro tradicijų. Todėl svarstant, kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje, verta atkreipti dėmesį į šalyje esančias viduramžių pilis, senovinius miestelius bei kvapą gniaužiančių gamtos peizažus.

Kokį verslą pradėti turizmo ir apgyvendinimo srityse?

  • Apgyvendinimas: vėl auganti turizmo rinka Lietuvoje atveria didelias galimybes apgyvendinimo sektoriuje. Verslininkai gali steigti viešbučius, kurortus, nakvynės namus ar netgi prabangius klubus, kurios patenkintų įvairius turistų poreikius ir pageidavimus. Išskirtinis aptarnavimas, komfortiški patogumai ir autentiška lietuviška patirtis gali pritraukti nuolatinių klientų bazę.
  • Turizmas: atsigaunant turizmo sektoriui, keliautojai vėl pradeda siekti svaiginančių ir autentiškų potyrių. Tuo pasinaudodami, verslininkai gali sukurti unikalias ekskursijas, kulturines dirbtuves ar ekstremalių nuotykių užsiėmimus, leidžiančius turistams bei lankytojams susipažinti su išskirtiniu Lietuvos kultūros paveldu ir gamtos grožiu. Tai gali būti ekskursijos po miestą, tradicinių amatų dirbtuvės, kulinariniai potyriai ar ekskursijos po gamtą. Suteikdami naujų ir nepamirštamų įspūdžių, verslininkai gali įsiveržti į naujų potyrių iešančių turistų rinką.
  • Ekologiškas apgyvendinimas: pastaruoju metu ypač populiarėja aplinką tausojantis turizmas, todėl verslininkams Lietuvoje atsiveria puikios tvarių ir ekologiškų kelionių organizavimo galimybės. Verslininkai gali steigti ekologiškus būstus, namelius, kurortus ar žaliuosius svečių namus, kurie pirmenybę teikia tvarumui ir sumažina poveikį aplinkai. Atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimas, ekologiškos praktikos įgyvendinimas, gali pritraukti aplinką tausojančius keliautojus ir prisidėti prie tvaresnio Lietuvos turizmo sektoriaus.

Kokį verslą pradėti Lietuvoje - svarbu išnaudoti galimybes

Apibendrinant galima teigti, kad Lietuva siūlo daugybę galimybių versliems žmonėms pradėti savo verslą. Svarstant, kokį verslą pradėti ar kurti Lietuvoje, visų pirma reikėtų siekti pasinaudoti šalyje turimais ištekliais. Lietuva – tai šalis pilna naujų verslo galimybių ir laukianti, kol jomis pasinaudos jauni, išradingi ir aistringi verslininkai kaip jūs. Pasinaudoję Lietuvoje sudarytomis galimybėmis, tikrai galite įkurti sėkmingą verslą ir prisidėti prie šalies ekonomikos augimo.

Straipsnio santrauka
Kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje: raskite savo verslo nišą ir naujas galimybes

Straipsnio pavadinimas: Kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje: raskite savo verslo nišą ir naujas galimybes

Aprašymas: Sužinokite, kokį verslą kurti Lietuvoje, kurioje yra ganėtinai palanki verslo aplinka. Šiame straipsnyje išnagrinėsime pačius perspektyviausius verslo sektorius ir tendencijas, kurios padės nuspręsti, kokį verslą geriausia pradėti Lietuvoje.

Paskelba: 2023-06-26

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.