Norite kuo greičiau pasiekti savo išsvajotą finansinę nepriklausomybę? Penki naudingi patarimai, kurie ne tik padės pasiekti finansinę laisvę, bet ir leis įvesti tvarką nuosavuose finansuose.

Nors gyvename didelio vartojimo laikais, tačiau vis dar yra nemažai žmonių, kurie nuolat susiduria su finansiniais sunkumais. Tokie žmonės niekaip nesupranta, kodėl finansinė nepriklausomybė, kuri atrodo turėtų tuoj, tuoj ateiti, niekaip pas juos neateina. Jeigu esate vienas iš tų žmonių, tuomet paklauskite savęs – kokie yra mano finansiniai tikslai? Juk tik turint aiškius finansinius tikslus, aiškiai žinosite, ką norite pasiekti. Taigi, šiame straipsnyje rasite 5 naudingus patarimus, kurie jums padės greičiau pasiekti finansinę laisvę ir nepriklausomybę investuojant pinigus.

Skirkite pinigų nenumatytiems atvejams

Naudingi patarimai, kurie jums padės greičiau pasiekti finansinę laisvę ir nepriklausomybę investuojant pinigus.

Tenka pripažinti, jog daugelis žmonių gyvena tik šia diena – kai finansinė padėtis būna gera, visus uždirbtus pinigus išleidžia visiškai nepagalvodami, jog ateityje gali susidurti su finansiniais sunkumais. Natūralu, jog žmonės labai greitai pripranta prie viso ko gero ir stengiasi apie blogus dalykus negalvoti. Tokiais atvejais, pinigų taupymas ir kiti asmeninių finansų valdymo pagrindai nueina į antrą planą. Tačiau norint greičiau pasiekti finansinę laisvę, reikėtų kuo greičiau suformuoti „specialų“ nenumatytiems atvejams numatytą fondą. Juk nenumatytų situacijų gyvenime gali atsitikti kiekvienam, todėl tikrai verta atsidėti šiek tiek pinigų.

Nenumatytų atvejų fondo dydis turėtų būti maždaug 4-6 mėnesinių pajamų. Šis fondas padės jums jaustis užtikrintai, jeigu kartais netektumėte darbo ar patirtumėt kitokių finansinių nuostolių. Žinodami, jog galite ramiau išgyventi konkretų laiką be darbo, galėsite skirti laiko geresnio darbo paieškai. Taigi, niekas negali numatyti kas atsitiks rytoj, todėl netikėtiems rytojaus „siurprizams“ paruoštos santaupos, padės išvengti nereikalingo streso.

Savo tikslais pasidalinkite su artimaisiais

Jeigu gyvenate vienas, finansiniai tikslai yra asmeniniai, tačiau jeigu turite šeimą, tuomet finansiniai tikslai turi būti bendri. Kitaip sakant, šeima turi turėti bendrus finansinius tikslus ir bendrai jų siekti. Taigi, visa šeima turėtų nusistatyti bendrus finansų valdymo principus (taupymo metodai, taupymas ir investavimas, pinigų išleidimo taisyklės) ir jais vadovautis. Taigi, link bendrų tikslų ir finansinės laisvės judėkite visi kartu. Beje, siekiant šeimos finansinių tikslų, savo pareigas turi turėti visi šeimos nariai , tai leis į šeimos finansų valdymą įtraukti ir vaikus.

„Blogos“ paskolos yra...blogos

Iš esmės, turėti paskolą nėra blogai. Jeigu pasiskolinote geromis sąlygomis ir mokamos palūkanos yra sąlyginai nedidelės, paskola gali būti net ir naudinga. Jeigu gauta paskola jums suteikia daugiau naudos, nei už ją mokamos palūkanos, tokią paskolą galime vadinti „gera“. Tačiau yra ir kita medalio pusė. Paskolos, gautos nepalankiomis sąlygomis, vargiai gali jums atnešti daug naudos. O jeigu už tokią paskolą buvo įsigyti nenaudingi bei greitai nuvertėjantys daiktai, tuomet galite būti tikri, jog pinigus išleidote veltui. Nenaudingomis sąlygomis paimtas paskolas mes vadiname „blogomis“ paskolomis ir jų reikėtų stengtis vengti. „Blogos“ paskolos tuština jūsų kišenę ir atitolina nuo finansinės nepriklausomybės, todėl tokios paskolos grąžinimas turėtų tapti prioritetu.

Finansinė laisvė ir papildomos pajamos

Nors žinoti, kaip sutaupyti pinigų ir išmokti juos leisti atsakingai yra labai svarbus įgūdis, taupymas tikrai neturėtų būti vienintelis jūsų prioritetas. Paklauskite savęs, ar jums tikrai užtenka pajamų kurias uždirbate darbe? Savaime suprantama, jog uždirbamų pinigų niekada nebūna per daug, tačiau jeigu jaučiate, jog galite uždirbti dar daugiau, tikriausiai būtų laikas pagalvoti ir apie papildomus pajamų šaltinius.

Papildomų pajamų šaltiniu gali tapti papildomas darbas, papildoma veikla ar net jūsų hobis. Todėl jeigu esate tam tikros srities specialistas, galbūt būtų verta pradėti užsiimti papildoma veikla kuri leistų jums papildomai uždirbti. Beje, daugelis žmonių net ir savo hobius sugeba paversti papildomų pajamų šaltiniu. Tokie užsiėmimai kaip fotografija, filmavimas, skaitmeninis dizainas ar net kompiuteriniai žaidimai, tikrai gali nešti papildomas pajamas. Taigi, jeigu norite, kad finansinė nepriklausomybė ateitų greičiau, verta pagalvoti apie papildomų pajamų generavimą.

Investavimas

Pinigų taupymas ir kaupimas yra tiesiausias kelias į finansinę nepriklausomybę. Investavimas turėtų tapti kiekvieno, finansinės nepriklausomybės siekiančio, žmogaus prioritetu. Svarbiausia, kad šiuolaikinės technologijos stipriai supaprastino investavimo procesą ir leidžia investuoti net ir nedideles pajamas turintiems žmonėms. Pavyzdžiui, įvairiose sutelktinio finansavimo platformose galima pradėti investuoti į nekilnojamą turtą tik nuo 100 eurų! Investuoti taip pat galite į paskolas, akcijas investicinius fondus, žaliavas bei kitas investicines priemones. Žinokite, jog iš investavimo veiklos gaunamos pasyvios pajamos, gali stipriai sutrumpinti kelią finansinės laisvės link.

Straipsnio santrauka
Kaip greičiau pasiekti finansinę nepriklausomybę ir laisvę investuojant pinigus protingai?

Straipsnio pavadinimas: Kaip greičiau pasiekti finansinę nepriklausomybę ir laisvę investuojant pinigus protingai?

Aprašymas: Norite kuo greičiau pasiekti savo išsvajotą finansinę nepriklausomybę? Penki naudingi patarimai, kurie ne tik padės pasiekti finansinę laisvę, bet ir leis įvesti tvarką nuosavuose finansuose.

Paskelba: 2022-04-13

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.