Geras darbas internetu šiuolaikinių technologijų pagalba tapo savaime suprantamu ir įprastu pajamų šaltiniu. Sužinokite, kaip internetinis darbas ilgainiui gali tapti pelningu verslu arba nemažas pajamas generuojančiu hobiu.

Darbas internetu tampa vis populiaresniu ir savo teikiamais privalumais vilioja įvairių sričių darbuotojus. Pastarieji metai aiškiai parodė, jog darbas iš namų, kavinukės ar gamtos prieglobsčio yra toks pat efektyvus, kaip ir darbas įprastame ofise. Ir viskas ko reikia tokiam darbui – tai tik prieiga prie interneto. Taigi, šiame straipsnyje apžvelgsime realias darbo internetu galimybes Lietuvoje ir pasidalinsime keliomis idėjomis, kaip užsidirbti pinigų internetu jau šiandien.

Internetinis darbas - jo privalumai ir trūkumai

Darbas internetu tampa vis populiaresniu ir savo teikiamais privalumais vilioja įvairių sričių darbuotojus.

Visų pirma, geras darbas internetu suteikia galimybę susidaryti nuosavą darbo grafiką ir dirbti savo ritmu. Žinoma, jeigu jūsų darbas yra susijęs su klientų aptarnavimu, dirbti naktimis tikriausiai neišeis, nes dauguma klientų naktį miega. Tačiau be jokios abejonės, internetinio darbo suteikiama laisvė yra žymiai didesnė. Kalbant apie laisvę, darbas internetu taip pat suteikia galimybę dirbti iš bet kokios vietos, kur tik yra internetas. Dėl to jūs galėsite sutaupyti nemažai savo asmeninio laiko, išvengti eismo spūsčių ar tiesiog patirti mažiau streso.

Kita vertus, internetu dirbantys žmonės dažnai skundžiasi ne kritusia motyvacija, bet pervargymu. Dirbant internetu, labai lengvai išnyksta ribos tarp darbo ir namų, todėl net ir pasibaigus „darbo dienai“, darbo rūpesčiai vis dar lieka namuose. Žinoma, dėl pervargimo gali nukentėti ne tik jūsų darbo kokybė, bet ir psichologinė būklė, todėl pradėjus dirbti internetu, labai svarbu nedelsiant nusibrėžti aiškią raudoną liniją tarp namų ir darbo.

Darbas internetu Lietuvoje - kokia veikla galiu užsiimti?

Darbas internetu gali būti skirstomas į nuolatinį arba papildomą. Jei dirbti internetu nusprendėte nuolat, tuomet jūs turite stengtis sukurti nuolatinį pajamų šaltinį, kuris anksčiau ar vėliau taps jūsų pilnaverčiu darbu arba verslu. Iš kitos pusės, jeigu jus domina tik papildomos pajamos internetu, tuomet internetinė veikla turėtų likti daugiau hobiu. Abiem atvejais, internetas suteikia beveik begalines galimybes savirealizacijai, todėl galutinis rezultatas priklauso tik nuo jūsų pačių motyvacijos bei noro užsidirbti.

Internetinio darbo galimybės

Iš esmės, visą pelningą veiklą internete būtų galima suskirstyti į tris pagrindines grupes:

  • Internetinis verslas
  • Laisvai samdomas darbas internetu
  • Nuotolinis darbas

Paprasčiausias internetinio verslo pavyzdys – tai prekyba savo elektroninėje parduotuvėje. Joje galite pardavinėti rankdarbius ar kitus daiktus internetu. Taip pat galima užsiimti ir elektroninių autorinių produktų (elektroninė ir audio knygos, internetiniai kursai bei seminarai) prekyba. Jei prekyba nedomina, galima pradėti rašyti tinklaraštį ir uždirbti iš jame rodomos partnerių reklamos. Bet kokiu atveju, internetinis verslas greičiausiai pareikalaus iš jūsų bent minimalaus pradinio kapitalo ir verslininkystės žinių, tačiau pasisekus, gali atnešti didelę ir pastovią finansinę grąžą.

Pastaruoju metu stipriai populiarėja ir laisvai samdomų darbuotojų arba „freelancerių“ profesija. Nuo įprasto darbuotojo „freelanceris“ skiriasi tuo, jog jis dirba ne pagal darbo sutartį, bet dažniausiai yra išsiėmęs individualios veiklos pažymą. Tokie darbuotojai taip pat gali dirbti ir pagal autorines sutartis, verslo liudijimus ar net gi turėti atidarytą mažąją bendriją. „Freelanceriai“ yra savo srities specialistai ir paprastai samdomi konkrečiai užduočiai atlikti. Dažniausiai laisvai samdomi darbuotojai dirba vertimų, dizaino, tekstų rašymo, skaitmeninės rinkodaros, IT bei panašiose srityse.

Darbas internetu neaplenkė ir mums jau įprasto darbo ofise. Vis daugiau įmonių ir kitų organizacijų savo veiklą vykdo nuotoliniu būdu ir aktyviai ieško nuotolinių darbuotojų net ir kitose pasaulio šalyse. Nuotoliniu būdu galima dirbti pardavimų, skaitmeninės rinkodaros, finansų, klientų aptarnavimo, informacinių technologijų bei kitose srityse. Darbdaviai pajuto, jog organizuojant įmonės darbą internete, galima sutaupyti nemažai lėšų. Iš kitos pusės, toks internetinis darbas yra beveik tas pats darbas ofise nustatytomis valandomis ir gali būti ypač nepatogus, jeigu dirbate užsienio kompanijai ir tarp jūsų yra didelis laiko juostų skirtumas.

Darbas internetu – keletas pelningų veiklos idėjų

Internetas suteikia daug įvairių galimybių, todėl būdų, kaip uždirbti pinigus, čia tikrai yra. Uždarbio galimybės internete slypi visur: jūsų profesinėje srityje, įgūdžiuose ar net pomėgiuose. Reikėtų pasakyti, jog riba tarp pastovaus ir papildomo darbo internetu yra labai nežymi, todėl dažnai, net ir nedidelis papildomas uždarbis tampa pilnaverčiu internetiniu verslu. Taigi, žinant savo įgūdžius, patirtį bei žinias, tikrai galima sugalvoti, kaip naudingai praleisti savo laiką internetinėje erdvėje. O, kad galvoti būtų lengviau, pateiksime kelias pelningas ir geras darbo internetu idėjas.

Tinklaraščio rašymas

Jeigu esate kūrybingas, mėgstate rašyti, o svarbiausia, tikrai turite ką papasakoti savo skaitytojams – tinklaraščio rašymas yra puiki darbo internetu idėja jums.

Jeigu esate kūrybingas, mėgstate rašyti, o svarbiausia, tikrai turite ką papasakoti savo skaitytojams – tinklaraščio rašymas yra puiki darbo internetu idėja jums. Tiesą sakant, asmeninės ar teminės svetainės vystymas, šiuo metu, yra vienas populiariausių uždarbio būdų internete. Savo svetainės idėją galite pradėti įgyvendinti nors ir šiandien, kadangi specialių internetinių platformų pagalba svetainę susikursite vos kelių mygtukų paspaudimu. Taip pat visiškai nereikia būti grafinio dizaino specialistu, nes tokiose platformose kaip Wordpress, Wix ar Weebly rasite begalę profesionalių dizainerių parengtų svetainių šablonų. Taigi, didžiausias jūsų rūpestis yra pateikti kuo įdomesnį turinį savo skaitytojams. Juk kuo daugiau lankytojų pritrauksite į svetainę, tuo didesnes pajamas galėsite uždirbti iš reklamos.

Buhalterinės paslaugos

Buhalteris taip pat yra puiki specialybė darbui internetu, nes savo paslaugas galite teikti visur, kur tik veikia internetinis ryšys.

Kiekvienam didesniam ar mažesniam verslui yra reikalingas buhalteris, todėl buhalterinės paslaugos yra itin paklausios darbo rinkoje. Buhalteris taip pat yra puiki specialybė darbui internetu, nes savo paslaugas galite teikti visur, kur tik veikia internetinis ryšys. Beje, iš namų dirbantis samdomas buhalteris labai naudingas ir pačiam verslininkui, nes jis patiria mažiau įmonės personalo išlaikymo išlaidų. Juk įmonės vadovui svarbiausia, kad jo verslo buhalterija būtų tvarkinga, o kur ji yra tvarkoma, jam paprastai neturi jokios reikšmės. Taigi, buhalterinės paslaugos – tai puikus darbas internetu be investicijų, todėl jeigu jums patinka skaičiuoti, galbūt pats metas pagalvoti apie buhalterio specialybę?

Prekyba internetu

Šiuolaikinių technologijų pagalba atsidaryti savo elektroninę parduotuvę galima per keletą dienų, todėl neatsitiktinai internetinė prekyba tapo vienu populiariausių internetinių darbų pasaulyje.

Šiuolaikinių technologijų pagalba atsidaryti savo elektroninę parduotuvę galima per keletą dienų, todėl neatsitiktinai internetinė prekyba tapo vienu populiariausių internetinių darbų pasaulyje. Čia svarbiausia rasti kuom prekiauti, nes jeigu jūsų prekės niekam nereikės, jūs tiesiog nieko neuždirbsite, tiesa? Taigi, prieš atsidarant savo elektroninę parduotuvę, būtinai atlikite rinkos analizę ir įvertinkite, kiek pirkėjų galėtumėte rasti savo prekėms. Beje, jeigu planuojate prekiauti rankdarbiais, jums net nereikės rūpintis savo elektroninės parduotuvės atidarymu. Tiesiog susikurkite paskyrą visame pasaulyje gerai žinomoje rankdarbių prekybos platformoje „Etsy“ ir pradėkite prekiauti nedelsiant!

Laisvai samdomas darbuotojas

„Freelanceriai“ yra savo srities specialistai ir paprastai samdomi konkrečiai užduočiai atlikti.

Esate geras tam tikros srities specialistas? Tiesiog parduokite savo žinias ir tapkite laisvai samdomu darbuotoju (freelanceriu)! Užsakovams visuomet reikės žmonių gerai išmanančių savo darbą. Taigi, jeigu turite internetinio marketingo, SEO, straipsnių rašymo, grafinio dizaino, video ar audio medžiagos montavimo, programavimo, skaitmeninės rinkodaros ar panašių žinių – kodėl nepasiryžus išbandyti „freelancerio“ karjeros? Beje, šiuolaikinės technologijos stipriai globalizavo pasaulį, todėl iš savo namų ar kavinės galite lengvai pasiekti klientus bet kurioje užsienio šalyje. Dėl šios priežasties, jūsų užsakovais gali tapti net ir tarptautinės bendrovės.

Kompiuteriniai žaidimai

Jeigu esate tikras „geimeris“ atsidarykite savo kanalą „Twitch“ arba „Youtube“ platformoje ir transliuokite savo žaidimą.

Šiuo metu, kompiuterinių žaidimų industrija yra didesnė net už Holivudą ir joje sukasi milžiniški pinigai. Pastoviai organizuojami tarptautiniai e-sporto turnyrai, kurių priziniai fondai dažnai viršija dešimtis milijonų eurų. Taigi, niekam neturėtų būti keista, kad kompiuteriniai žaidimai taip pat gali tapti puikiu uždarbio šaltiniu. Paprasčiausias būdas kaip užsidirbti žaidžiant žaidimus – tai parodyti kitiems, kaip gerai jūs žaidžiate. Jeigu esate tikras „geimeris“ atsidarykite savo kanalą „Twitch“ arba „Youtube“ platformoje ir transliuokite savo žaidimą. Už transliacijas galėsite rinkti nedidelį mokestį iš savo gerbėjų, o jeigu tapsite populiariu „strymeriu“, sulauksite ir rėmėjų, kurie mokės jums pinigus už jų produktų reklamą.

Produktų ar aplikacijų testavimas

Puikus papildomas darbas internetu testuotojams, sugebantiems detaliai įvertinti jiems pateikiamus produktus.

Verslininkai nuolat kuria naujus produktus, svetaines ar aplikacijas. Prieš pristatant savo produktus rinkai, verslininkams labai svarbu gauti tikrų vartotojų atsiliepimus ir laiku ištaisyti visus trūkumus. Tokios svetainės kaip UserFeel.com ar UserTesting.com verslininkams leidžia pasiekti savo tikslinius vartotojus ir ištestuoti sukurtus produktus. Kita vertus, šios svetainės taip pat yra geras darbas internetu testuotojams, sugebantiems detaliai įvertinti jiems pateikiamus produktus. Norėdami išbandyti testuotojo darbą, tiesiog užsiregistruokite nurodytose svetainėse ir laukite produktų. Gautus produktus jūs turėsite detaliai įvertinti ir nufilmuoti savo atsiliepimus bei siūlomus patobulinimus.

Internetinis darbas Youtube

Ar žinote, kad „Youtube“ platformoje galima ne tik rasti daug filmukų su kačiukais, bet ir nemenkai joje uždirbti?

Ar žinote, kad „Youtube“ platformoje galima ne tik rasti daug filmukų su kačiukais, bet ir nemenkai joje uždirbti? Tiesą sakant, uždarbis iš „Youtube“ platformos yra pagrindinis daugelio marketingo ir dizaino studijų uždarbio šaltinis. Konkurencija čia didelė, todėl reikės labai pasistengti ieškant savo nišos bei rengiant kokybišką turinį. Populiarinkite savo kanalą, kaupkite siekėjus, rinkite video peržiūras ir uždirbkite iš rodomos reklamos. Tiesa, šiai dienai, „Youtube“ platformoje būtų geriau orientuotis į angliakalbes rinkas, kadangi Lietuvos rinka vis dar yra per mažai monetizuota, norint joje ženkliau užsidirbti.

Straipsnio santrauka
Darbo internetu galimybės – privalumai, trūkumai ir idėjos

Straipsnio pavadinimas: Darbo internetu galimybės – privalumai, trūkumai ir idėjos

Aprašymas: Darbas internetu, šiuolaikinių technologijų pagalba, tapo savaime suprantamu ir įprastu pajamų šaltiniu. Sužinokite, kaip papildomas darbas internetu ilgainiui gali tapti pelningu verslu arba nemažas pajamas generuojančiu hobiu.

Paskelba: 2021-11-18

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.