Sužinokite, kaip virtuali ekonomika tokiuose žaidimuose kaip „Second Life“ ar „Eve Online“, suteikia jums galimybę užsidirbti pinigų žaidžiant žaidimus. Susipažinkite su naujos kartos internetiniais ir „blockchain“ žaidimais, sporto simuliatoriais bei kitais naujausiais būdais, kaip užsidirbti žaidžiant žaidimus.

Susipažinkite su naujos kartos internetiniais žaidimais, sporto simuliatoriais bei kitais naujausiais būdais, kaip užsidirbti žaidžiant žaidimus

Pastaraisiais metais vaizdo žaidimai peržengė savo tradicines ribas ir tik iš pramogų šaltinių išsivystė į įtraukiančius virtualius pasaulius, kurie žaidėjams suteikia unikalių galimybių užsidirbti tikrų pinigų. Dėka glaudžios kompiuterinių vaizdo žaidimų ir realios ekonomikos sinergijos atsirado naujas reiškinys, kuomet žmonės savo aistrą žaidimams gali paversti pelningu užsiėmimu. Taigi, šiame straipsnyje mes aptarsime vaizdo žaidimus, kuriuose žaidėjai gali užsidirbti virtualios valiutos ir vėliau ją išsikeisti į realius pinigus.

Žaidimai kuriuose galima užsidirbti pinigų

Šiuo metu yra net keletas kompiuterinių vaizdo žaidimų, kuriuose naudojama tikrų pinigų ekonomika arba žaidėjai gali virtualią valiutą išsikeisti į tikrus pinigus:

  • „Second Life“: tolimais 2003 metais pristatytas vaizdo žaidimas „Second Life“ yra virtualus pasaulis, kuriame žaidėjai gali kurti savo avatarus, turėti virtualią nuosavybę ir užsiimti įvairia veikla. Žaidėjai gali pirkti ir parduoti įvairias virtualias prekes ir paslaugas naudodamiesi žaidimo valiuta, kurią galima konvertuoti į tikrus pinigus.
  • „Eve Online“: šis masinis kelių žaidėjų internetinis žaidimas (MMO) pasižymi žaidėjų valdoma ekonomika, kurioje galima prekiauti resursais, statyti ir parduoti erdvėlaivius ir netgi steigti savo korporacijas. Žaidėjai gali konvertuoti žaidimo valiutą, vadinamą ISK, į realią valiutą per trečiųjų šalių svetaines.
  • „Entropia Universe“: puikiai žinoma dėl savo tikrų pinigų ekonomikos, „Entropia Universe“ leidžia žaidėjams įnešti tikrus pinigus į žaidimą ir panaudoti juos virtualiems daiktams, resursams, žemei ir net žaidimo profesijoms įsigyti. Žaidimo valiuta Project Entropia Dollars (PED) turi fiksuotą keitimo kursą su JAV doleriu, todėl žaidėjai visuomet gali atsiimti savo žaidime uždirbtus pinigus.
  • „World of Warcraft“: Nors pačiame „World of Warcraft“ žaidime realių pinigų sandorių nėra, tačiau šis žaidimas turi aukciono sistemą, kurioje žaidėjai gali pirkti ir parduoti daiktus naudodami virtualų žaidimo auksą. Kadangi šis žaidimas yra itin populiarus pasaulyje, kai kurie žaidėjai žaidime sukauptą virtualų turtą parduoda už tikrus pinigus per specialias trečiųjų šalių svetaines.
  • „Kriptovaliutomis pagrįsti žaidimai“: šiuo metu sparčiai auga naujos kartos žaidimų, sukurtų naudojant „blockchain“ technologiją, žanras, leidžiantis žaidėjams užsidirbti arba prekiauti kriptovaliutomis. Pavyzdžiui, vaizdo žaidime „Axie Infinity“, žaidėjai veisia, kovoja bei prekiauja skaitmeninėmis būtybėmis, vadinamomis „Axies“. Kitas pavyzdys yra kortų žaidimas „Gods Unchained“, kuriame kortas galima rinkti ir jomis prekiauti.
  • „FIFA Ultimate Team“: šis „FIFA“ serijos žaidimas leidžia žaidėjams sukurti savo svajonių futbolo komandą įsigyjant žaidėjų korteles žaidimo metu arba perkant specialius paketus naudojant žaidimo valiutą ar tikrus pinigus. Tačiau kai kurie žaidėjai užsiima prekyba ir retų žaidėjų kortelių pardavimais už tikrus pinigus, per trečiųjų šalių platformas.
  • „CS:GO“ ir „Dota 2“: šiuose populiariuose esporto žaidimuose yra kosmetikos gaminių, tokių kaip ginklų apvalkalai ir personažų kostiumai, kuriuos galima įsigyti žaidžiant arba įsigyti „Steam Marketplace“. Kai kuriuos retus ir paklausius daiktus galima parduoti už dideles tikrų pinigų sumas.

Svarbu pridurti, kad nors šie kompiuteriniai žaidimai suteikia realią galimybę užsidirbti tikrų pinigų žaidžiant žaidimus, kartais gali atsirasti tam tikrų paslaugų teikimo apribojimų, susijusių su virtualaus turto prekyba. Taigi, prieš pradedant tokią veiklą, visuomet įsitikinkite, kad suprantate taisykles ir galimas pasekmes.

Kaip uždirbti pinigų žaidžiant žaidimus - ar tikrai verta?

Žaidimų ir realių pinigų ekonomikos susiliejimas stipriai pakeitė žaidimų aplinką, suteikdamas žaidėjams precedento neturinčias galimybes užsidirbti apčiuopiamas pinigų sumas žaidžiant žaidimus. Kita vertus, nors galimybė užsidirbti tikrų pinigų žaidžiant žaidimus tikrai vilioja, labai svarbu į tokią veiklą žiūrėti atsargiai ir aiškiai suprasti su ja susijusias rizikas. Juk niekas nėra apsaugotas nuo galimų paslaugų apribojimo, žaidimo uždarymo ar sukčiavimo atvejų.

Galiausiai, kompiuteriniai vaizdo žaidimai, visų pirma, yra kuriami pramogai, todėl prieš pradedant uždarbiauti virtualiame pasaulyje, siūlome gerai pamąstyti, ar tikrai verta puikią pramogą paversti darbu.

Straipsnio santrauka
Nuo pikselių iki uždarbio: kaip užsidirbti pinigų žaidžiant žaidimus?

Straipsnio pavadinimas: Nuo pikselių iki uždarbio: kaip užsidirbti pinigų žaidžiant žaidimus?

Aprašymas: Sužinokite, kaip virtuali ekonomika tokiuose žaidimuose kaip „Second Life“ ar „Eve Online“, suteikia jums galimybę užsidirbti pinigų žaidžiant žaidimus. Susipažinkite su naujos kartos internetiniais ir „blockchain“ žaidimais, sporto simuliatoriais bei kitais naujausiais būdais, kaip užsidirbti žaidžiant žaidimus.

Paskelba: 2023-06-27

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.