Papildomas darbas – tai vienas populiariausių šiuolaikinių žmonių papildomų pajamų šaltinių. Susipažinkite su nesenkančiomis papildomo darbo internete galimybėmis bei sužinokite, kaip atsirasti labiausiai jums tinkantį papildomą užsiėmimą.

Pastaruoju metu internetinis darbas tampa itin populiariu darbo organizavimo būdu, kuris pritraukia pačių įvairiausių sričių specialistus. Įprastos darbo vietos ofisuose, sparčiai keičiamos į žymiai jaukesnes darbo vietas kavinukėse ar gamtos prieglobstyje. Natūralu, jog įprastoms darbo vietoms keliantis į virtualią erdvę, ten pat persikelia ir nemažai papildomo darbo galimybių. Juk papildomas darbas yra bene pats populiariausias būdas gauti papildomų pajamų! Taigi, šiame straipsnyje apžvelgsime šiuolaikines papildomo darbo internetu galimybes ir pasidalinsime keliomis pelningomis ir naudingomis papildomo uždarbio idėjomis.

Pagrindiniai papildomo darbo internete privalumai ir trūkumai

Papildomas darbas internetu leidžia jums turėti savo darbo grafiką ir visą darbo procesą organizuoti sau priimtinu dienos ritmu.

Papildomas darbas internetu leidžia jums turėti savo darbo grafiką ir visą darbo procesą organizuoti sau priimtinu dienos ritmu. Tai didelis privalumas, tačiau iš kitos pusės, nereikėtų juo piktnaudžiauti. Juk jeigu jūsų papildomas darbas tiesiogiai susijęs su klientų aptarnavimu ir bendravimu su jais, neišvengiamai turėsite prisiderinti ir prie savo klientų darbotvarkių. Organizuojant papildomą darbą internetu, jūs taip pat galėsite dirbti iš bet kurios vietos, kur tik yra interneto ryšys. Tokiu būdu galėsite lengviau derinti papildomą darbą su pagrindiniu ir sutaupyti nemažai savo laiko.

Iš kitos pusės, nuotoliniu būdu dirbantys darbuotojai, labai dažnai pradeda skųstis sumažėjusia motyvacija bei pervargimu. Nuotoliniame darbe ne tik greitai išnyksta ribos tarp darbo ir namų, bet ir tarp pagrindinio bei papildomo darbo. Taigi, norint, jog darbo rūpesčiai niekada nepasiliktų namuose, pradėjus dirbti internetu, svarbu iš karto nusistatyti aiškias ribas tarp namų, pagrindinio ir papildomo darbo.

Papildomas darbas – kokia veikla geriausia užsiimti?

Pirma reikėtų atminti, jog pinigai internete iš dangaus nekrenta, todėl kad ir kokią papildomos veiklos sritį pasirinksite – nusiteikite darbui. Apskritai, papildomas darbas internetu, ilgainiui turi savybę tapti ne tik papildomų, bet ir pagrindinių pajamų šaltiniu. Taigi, kantriai dirbant, net ir mažas pajamas generuojantis hobis, palaipsniui gali tapti pilnaverčiu verslu.

Visas papildomas internetines veiklas galima suskirstyti į tokias pagrindines grupes:

  • Internetinis verslas
  • „Freelancinimas“
  • Papildomas nuotolinis darbas

Internetinis verslas

Internetinis verslas pačioje pradžioje gali iš jūsų pareikalauti nedidelių pradinių investicijų ir tam tikrų verslininkystės žinių. Žinoma, tai itin laikui bei žinioms imlus papildomo darbo internete būdas, tačiau pasisekus, būtent internetinis verslas atneša didžiausią finansinę grąžą. Tikriausiai vienas iš paprasčiausių internetinio verslo pavyzdžių yra elektroninė parduotuvė, kurioje galite prekiauti tiek savo, tiek ir kitų gamintojų fizinėmis ar elektroninėmis prekėmis.

„Freelanceris“ arba laisvai samdomas darbuotojas

„Freelancinimas“ – tai pastaruoju metu ypač išpopuliarėjęs uždarbio internetu būdas, kurį dažniausiai pasirenka jauni savo srities specialistai. Norint tapti „freelanceriu“ arba laisvai samdomu darbuotoju, dažniausiai užtenka tik individualios veiklos pažymos, todėl pasirinkti šią profesiją galima ir ieškant papildomo darbo galimybių. Laisvai samdomi darbuotojai paprastai dirba dizaino, IT, skaitmeninio marketingo bei rinkodaros, tekstų rašymo ir panašiose srityse. Taigi, jeigu esate tikras savo srities specialistas ir ieškote, kaip uždirbti internetu papildomai, tikrai vertėtų išbandyti laisvai samdomo darbuotojo kelią.

Papildomas darbas nuotoliniu būdu

Darbo vietų skaitmenizavimas neaplenkė ir paprastų ofisų, todėl vis daugiau organizacijų savo darbą organizuoja nuotoliniu būdu. Organizacijoms tai leidžia surasti naujų darbuotojų kitose pasaulio šalyse bei sutaupyti nemažai lėšų darbo vietų išlaikymui. Na, o darbuotojams, tai dar viena papildomo darbo internetu galimybė. Iš pirmo žvilgsnio, papildomas darbas nuotoliniu būdu, gali pasirodyti labai panašus į laisvai samdomo darbuotojo karjerą, kadangi tiek „freelancinant“, tiek ir dirbant nuotoliniu būdu, galima atlikti tuos pačius darbus. Tačiau didžiausias skirtumas yra darbo santykių įforminime, mat nuotoliniu būdu jūs dirbsite pagal darbo sutartį, o „freelanceriui“ užtenka individualios veiklos pažymos.

Keletas pelningų papildomo darbo internetu idėjų

Papildomo darbo galimybės internete gali slypėti daug kur: jūsų profesinėse žiniose, turimuose įgūdžiuose ar net mėgstamame hobyje. Tiesą sakant, internete labai sunku nubrėžti aiškią ribą tarp papildomo ir pastovaus darbo, todėl net ir nedidelis papildomas darbas, ilgainiui gali virsti nuolatiniu pajamų šaltiniu. Kitaip sakant, turint aiškų tikslą ir pakankamas žinias, galima sugalvoti tikrai nemažai pelningų papildomų užsiėmimų internete. O, kad galvoti būtų truputį lengviau, žemiau pateiksime jums keletą papildomo darbo idėjų, kurias galite pradėti įgyvendinti jau šiandien.

Internetinė prekyba

Prekyba internetu yra vienas populiariausių papildomo uždarbio būdų šiais laikais. Naujausios technologijos leidžia savo elektroninę parduotuvę atsidaryti vos per keletą dienų, todėl užsiimant prekyba, žymiai svarbiau rasti tinkamas prekes. Juk jeigu jūsų parduodamos prekės pirkėjams nereikės, tai jūsų atidaryta parduotuvė nieko neuždirbs, tiesa? Būtent todėl, atidarant internetinę parduotuvę, pirma reikia atlikti nors preliminarią rinkos analizę ir įsivertinti, kiek galimų pirkėjų būtų galima surasti parduodamoms prekėms.

Kita vertus, šiuolaikinės prekybos platformos kartais gali pasirūpinti net ir pirkėjų pritraukimu. Pavyzdžiui, jeigu ruošiatės prekiauti savo gaminamais rankdarbiais, jums net nebūtina atidarinėti nuosavos elektroninės parduotuvės. Tokiu atveju, jūs tiesiog galite susikurti paskyrą pačioje žinomiausioje pasaulyje prekybos rankdarbiais platformoje „Etsy“ ir pradėti savo internetinį verslą net ir šiandien.

Papildomas darbas „Youtube“ platformoje

Galbūt pasakysime naujieną, tačiau „Youtube“ platformoje galima ne tik žiūrėti juokingus vaizdelius, bet ir papildomai užsidirbti. Jeigu jūsų sukurtas kanalas taps populiariu, jame turėsite daug prenumeratorių ir sukurtų video klipų peržiūrų, galėsite tikrai nemažai užsidirbti iš reklamos. Tiesa, daugeliui dizaino, marketingo bei kitų turinio kūrimo studijų, uždarbis iš „Youtube“ jau senai tapo ne papildomu, bet pagrindiniu pajamų šaltiniu. Taigi, konkurencija šioje nišoje yra pakankamai didelė, todėl jums teks ne tik gerai pasukti galvą, siekiant sudominti savo žiūrovus, bet ir įdėti nemažai pastangų, kokybiško turinio gamybai.

„Freelancinimas“

Esate savo srities specialistas? Kodėl gi jums netapus laisvai samdomu darbuotoju? Jeigu jūsų turimos žinios yra paklausios rinkoje, tiesiog išsiimkite individualios veiklos pažymą ir parduokite savo žinias užsakovams. Šiais laikais, interneto pagalba galite pasiekti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse esančius klientus, todėl „freelancinimas“ gali pradėti net ir tarptautinę jūsų karjerą. Taigi, jeigu turite grafinio dizaino, straipsnių rašymo, SEO paslaugų, programavimo, internetinio marketingo ar rinkodaros įgūdžių, galbūt būtent „freelancerio“ papildomas darbas jums yra pats tinkamiausias.

Nuosavas tinklaraštis

Nuosavo tinklaraščio rašymas yra puiki papildomo darbo internete idėja kūrybingiems ir rašyti mėgstantiems žmonėms. Reikėtų paminėti, jog tinklaraščio vystymas jau tapo vienu iš populiariausių papildomo uždarbio būdų pasaulyje. O patiems populiariausiems tinklaraštininkams jų svetainės atneša net ir pagrindines pragyvenimo pajamas. Taigi, jeigu esate kūrybingas ir turite ką įdomaus papasakoti savo lankytojams, būtinai apsvarstykite galimybę pradėti vystyti nuosavą svetainę.

Beje, norint atidaryti savo svetainę, šiuo metu tikrai nebereikia mokėti programuoti ar turėti kitų techninių žinių. Dabartinių svetinių kūrimo platformų pagalba, naują svetainę susikursite vos per kalias minutes. Pavyzdžiui, tokiose platformose kaip Wix, Wordpress ar Weebly, jūs rasite didžiulį kiekį profesionaliai parengtų svetainių šablonų, kuriuos galėsi keisti tik kelių mygtukų paspaudimu.

Produktų testavimas

Įvairūs gamintojai nuolat kuria naujas prekes, produktus ar programėles, todėl tokių gaminių testavimas gali tapti pelningu papildomu darbu. Prieš pristatant savo produktą rinkai, gamintojams labai svarbu gauti kuo tikslesnius realių klientų atsiliepimus ir ištaisyti visus galimus produkto trūkumus. Tokios internetinės svetainės kaip UserTesting.com arba UserFeel.com, suveda produktų gamintojus su realiais vartotojais, kurie išbando produktą ir pateikia savo atsiliepimus. Taigi, jeigu galite detaliai įvertinti jums atsiūstus gaminius, pateikti argumentuotus atsiliepimus ir pasiūlyti galimus patobulinimus, galbūt produktų testuotojo papildomas darbas yra skirtas kaip tik jums.

Straipsnio santrauka
Papildomas darbas internetu – pelningos idėjos užsidirbti papildomai

Straipsnio pavadinimas: Papildomas darbas internetu – pelningos idėjos užsidirbti papildomai

Aprašymas: Papildomas darbas – tai vienas populiariausių šiuolaikinių žmonių papildomų pajamų šaltinių. Susipažinkite su nesenkančiomis papildomo darbo internete galimybėmis bei sužinokite, kaip atsirasti labiausiai jums tinkantį papildomą užsiėmimą.

Paskelba: 2022-02-11

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.