Papildomi pinigai kišenės juk nedrasko. Šiais laikais beprasmį gulėjimą prie televizoriaus galima pakeisti naudinga veikla kuri duotų papildomas pajamas. Sužinokite kokiais būdais papildomos pajamos gali papildyti jūsų piniginę.

Papildomos pajamos - tai puikus būdas papildyti savo piniginę. šiuo metu internetas suteikia tikrai daug galimybių surasti papildomų pajamų šaltinį, kuris ilgainiui gali tapti ir pagrindiniu darbu.

Tie, kurie nori kas mėnesį sutaupyti, tikriausiai jau seka savo biudžetą ir atidžiai planuoja išlaidas. Asmeniniai finansai ir teisingas jų valdymas labai svarbus siekiant ilgalaikių finansinių tikslų. Visgi taupymui dažnai gali sutrukdyti nenumatytos aplinkybės, o jei artimiausiu metu alga jūsų pagrindiniame darbe kilti neplanuoja, gali kilti mintis pasižvalgyti ir papildomų pajamų. Papildoma veikla, tai ne tik galimybė užsidirbti, bet ir puiki proga išbandyti naujas veiklos sritis ar tiesiog sėdėjimą prie televizoriaus pakeisti ne tik įdomia, bet ir finansiškai naudinga veikla.

Tad kaip užsidirbti papildomai pinigų? Šiais laikais internetas suteikia daugybę galimybių papildomoms pajamoms: tiek ir progą susirasti nuotolinį darbą visame pasaulyje, tiek ir būdą reklamuotis, greitai pasiekti didelę auditoriją potencialių klientų ar darbdavių. Taigi šiame straipsnyje kalbėsime apie kelias skirtingas galimybes susirasti papildomų pajamų šaltinį internete bei trumpai apžvelgsime šių galimybių pliusus ir minusus. Tačiau pirma aptarkime ar tikrai papildomi pinigai yra verti jūsų laiko, kurį prarasite užsiimdami šalutine veikla.

Ar tikrai papildomi pinigai verti prarasto laiko?

Taip jau yra, kad papildomos pajamos yra gaunamos užsiimant kažkokia papildoma veikla ar darbu. Apskritai kalbant apie papildomą darbą (nesvarbu, koks jis būtų) verta įsivertinti jo trūkumus ir pranašumus, ir tik po to nuspręsti, ar verta kažkuo užsiimti papildomai. Atsižvelgti reikėtų į būtinas laiko sąnaudas, reikalingas pradines investicijas bei pasižvalgyti kokia yra tokios veiklos rinka ir kiek turite galimybių sulaukti realių klientų ar užsakymų.

Žinoma svarbiausia yra įvertinti laiko sąnaudas, kadangi laikas – tai svarbiausias jūsų turimas resursas. Pavyzdžiui, jei darbe nuolat tenka dirbti viršvalandžius, o savaitgaliais turite aplankyti tėvus kaime ir nuvežti jiems maisto ar visą savo laisvą laiką skiriate vaikams, pagalvokite ar tikrai papildomai rasite kokybiško laiko savo „užklasinei“ veiklai? Papildoma veikla, kad ir kokia ji būtų, pareikalaus nemažai jūsų dėmesio, todėl prieš ją pradėdami gerai įvertinkite, ar galėsite jai skirti pakankamai laiko, kad jūsų padarytos investicijos atsipirktų.

Sekantis svarbus aspektas, kurį reikėtų aptarti yra pradinės investicijos. Juk papildomos pajamos iš niekur neatsiras, norint jas uždirbti, pirma reikės kažkiek investuoti. Kai kurios veiklos (pavyzdžiui reklamos paslaugų teikimas, konsultacijos internetu, tinklaraščio rašymas ir pan.) gali nereikalauti didelių pradinių investicijų, joms užteks jau turimo kompiuterio ir interneto. Visgi daugeliu atvejų, šiokių tokių investicijų prireiks. Pavyzdžiui, norint fotografuoti reikės įsigyti fotoaparatą, norint atlikti aplinkos tvarkymo darbus reikės įsigyti žoliapjovę ir pan., norint tapti manikiūriste, reikės įsigyti nemažą skirtingų spalvų nagų lakų paletę. Taigi prieš pradedant investicijų reikalaujančią veiklą, reikia gerai pasiskaičiuoti, per kiek laiko jūsų investicijos atsipirks.

Preliminariai įvertinti jūsų norimos teikti paslaugos rinką, gali padėti ir paprasčiausia „Google“ paieška. Jos pagalba galite išsiaiškinti, kiek panašias paslaugas teikiančių žmonių skelbiasi internete (daug įvairių sričių specialistų galite rasti paslaugos.lt, freelancer.lt puslapiuose), kokios jų siūlomos kainos, kiek konkrečių specialistų yra jūsų mieste ar apskrityje. Verta pasidomėti ir atitinkamomis „Facebook“ grupėmis, bendruomenių skelbimų lentomis.

Žinoma, papildomas darbas, nepaisant savo trūkumų, kurie dažnai gali būti tik laikini (pvz., reikia laiko, kol sulauksite daugiau užsakymų, nes jei gerai atliksite savo darbą – reklama keliaus iš lūpų į lūpas), turi ir nemažai privalumų. Pirmiausia – papildomi pinigai, užsidirbsite pinigų skolų grąžinimui, atostogoms, santaupoms ar investavimui. Taip pat įgysite patirties tam tikroje srityje, sužinosite kaip užsidirbti, susipažinsite su naujais žmonėmis, o gauti kontaktai gali padėti ateityje plečiant savo veiklą.

Dar vienas papildomos veiklos pliusas – lankstumas. Savo darbo laiką galėsite skirstyti taip, kaip norėsite jūs, pavyzdžiui, dirbti savaitgaliais, bet laiką po nuolatinio darbo šiokiadieniais skirti šeimai ar sportui. Be abejo, papildomas darbas gali likti tik papildomu darbu, tačiau jei jis jums pradės labiau patikti nei samdomas darbas, o sėkmė nuo jūsų nenusigręš – papildomą užsiėmimą galima paversti ir pagrindiniu pajamų šaltiniu.

Iš kur galima gauti papildomų pajamų?

Bene dažniausiai papildomos pajamos būna iš tam tikro savarankiško darbo, tačiau taip pat jos gali atkeliauti ir iš investavimo ar nekilnojamojo turto nuomos. Savarankiškas darbas gali būti tiek nekvalifikuotas, kuriam nereikia itin specifinių žinių, tiek ir kvalifikuotas, reikalaujantis tam tikrų įgūdžių ar talento. Peržvelkime trumpai pagrindinius būdus iš kur gauti pinigų papildomai.

Papildomos pajamos dirbant savarankiškai

Papildomi pinigai internetu gali būti uždirbami pačiais įvairiausiai būdais - nuo savo tinklaraščio rašymo iki SEO ar interjero dizaino konsultacijų teikimo.

Kaip minėjome savarankiškas darbas gali būti kvalifikuotas arba ne. Nekvalifikuotas darbas, tai vejos pjovimas, šunų vedžiojimas (ar augintinių priežiūra šeimininkams išvykus), pagalbiniai darbai statybose ir pan. Kvalifikuotas, tai įvairūs statybiniai darbai (plytelių klojimas, santechnikos montavimas ir t. t.), rūbų siuvimas, įvairių sričių profesionalios konsultacijos, kurios gali būti susijusios ir su jūsų nuolatiniu darbu (interjero dizaino, teisės, SEO ir reklamos ar pan.) ir mokymai (užsienio kalbos, amato ar pan.), auklės paslaugos ir pan. apie visas šias paslaugas galite skelbtis internete.

Taip pat dažnai imamasi kurti įvairius gaminius, tokius kaip rankinės, rūbai, žaislai vaikams ir pan., jais galima gana lengvai prekiauti internete (pvz., etsy.com ar kitoje panašioje svetainėje). Tokio tipo veikla gera tuo, kad jai vykdyti užtenka išsiimti individualios veiklos pažymą, o turint nuolatinį darbą kas mėnesį nereikia mokėti jokių mokesčių (mokesčiai mokami už visus metus tik pildant pajamų deklaraciją pavasarį). Taigi darbų intensyvumą galite reguliuoti pagal savo užimtumą, o jei kurį nors mėnesį nieko nepagaminsite ir neparduosite, tai ir nepatirsite jokių nuostolių.

Papildomi pinigai gali atkeliauti ir iš veiklos, reikalaujančios tam tikro talento. Tai gali būti tiek ir hobis, tiek ir su jūsų nuolatiniu darbu susijusi veikla. Pavyzdžiui, galite laisvalaikiu fotografuoti renginius ar tiesiog fotografuoti įvairius gamtos vaizdus, fiksuoti kasdienybę ir savo nuotraukas pardavinėti įvairiose platformose, tokiose kaip shutterstock.com ar pan. Šios platformos dažniausiai teikia sąrašą temų, kurios bus aktualios kitą mėnesį, todėl galite pasiruošti iš anksto ir pardavinėti tai, ko žmonės dažniausiai ieško. Taip pat galima kurti įvairius meno dirbinius, paveikslus, keramikos dirbinius, įvairiomis technikomis gaminti papuošalus ar skulptūras. Tai nišinės sritys, todėl čia, priešingai nei siūlant nekvalifikuotas paslaugas, jūsų sėkmę lems ne nuoseklus darbas ir tinkama reklama, bet jūsų talentas.

Papildomi pinigai iš investavimo

Papildomos pajamos gali atsirasti ir iš reguliaraus investavimo. Net jei ir neturite susitaupę daug pinigų, tačiau kas mėnesį investuosite nedidelę sumą, tai pakankamai greitai pajusite papildomų pajamų srauto padidėjimą. Įvairios investicijos, priklausomai nuo jų tipo, vidutiniškai gali atnešti iki 10-15 proc. metinės grąžos. Be to, šios pajamos reikalaus tik minimalaus jūsų indėlio – skiriant šiek tiek laiko investavimui (jei investuojama ilgesniam laikotarpiui) jums į sąskaitą plauks pasyvios pajamos, dėl kurių jums nereikės nieko daryti.

Pavyzdžiui jei per mėnesį skirsite investavimui 200 Eur ir tai darysite reguliariai, po 2 metų jūs jau būsite investavę solidžią 4800 Eur sumą, kuri jums per metus vidutiniškai galėtų uždirbti apie 500 Eur. Pradedantieji investuotojai, neturintys didelio pradinio kapitalo, periodiškai investuoti gali per tarpusavio skolinimo platformas, kuriose mažiausia investavimo suma paprastai siekia tik 10 Eur.

PlatformaInvestavimo sritisPalūkanų normaMinimali investicijaPremijaRegistracija

HeavyFinance

Verslo paskolos

Sunkioji technika

12,12%

100 Eur

2%

30 d. nuo investuotos sumos

Investuoti

EstateGuru

NT paskolos

11,58%

50 Eur

0,5%

3 mėn. nuo investuotos sumos

Investuoti

Profitus

NT paskolos

10,50%

100 Eur

-

Investuoti

Letsinvest

NT paskolos

12%

100 Eur

-

Investuoti

Swaper

Vartojimo paskolos

14%

10 Eur

-

Investuoti

Savy

Vartojimo paskolos

12%

10 Eur

-

Investuoti

Paskolų klubas

Vartojimo paskolos

Verslo paskolos

16%

20 Eur

1 % nuo investuotos sumos 3 mėn.

Investuoti

PeerBerry

Vartojimo paskolos

11%

10 Eur

-

Investuoti
PlatformaInvestavimo sritisPalūkanų normaMinimali investicijaPremija

HeavyFinance

Verslo paskolos

Sunkioji technika

12,12%

100 Eur

2%

30 d. nuo investuotos sumos

Investuoti

EstateGuru

NT paskolos

11,58%

50 Eur

0,5%

3 mėn. nuo investuotos sumos

Investuoti

Profitus

NT paskolos

11,50%

100 Eur

-

Investuoti

Letsinvest

NT paskolos

12%

100 Eur

-

Investuoti

Swaper

Vartojimo paskolos

14%

10 Eur

-

Investuoti

Savy

Vartojimo paskolos

12%

10 Eur

-

Investuoti

Paskolų klubas

Vartojimo paskolos

Verslo paskolos

16%

20 Eur

1 % nuo investuotos sumos 3 mėn.

Investuoti

PeerBerry

Vartojimo paskolos

11%

10 Eur

-

Investuoti

HeavyFinance

Investuoti
Investavimo sritis

Verslo paskolos

Sunkioji technika

Palūkanų norma

12,12%

Minimali investicija

100 Eur

Registracijos premija

2%

30 d. nuo investuotos sumos

 

EstateGuru

Investuoti
Investavimo sritis

NT paskolos

Palūkanų norma

11,58%

Minimali investicija

50 Eur

Registracijos premija

0,5%

3 mėn. nuo investuotos sumos

 

Profitus

Investuoti
Investavimo sritis

NT paskolos

Palūkanų norma

10,50%

Minimali investicija

100 Eur

Registracijos premija

-

 

Letsinvest

Investuoti
Investavimo sritis

 NT paskolos

Palūkanų norma

12%

Minimali investicija

100 Eur

Registracijos premija

-

 

Swaper

Investuoti
Investavimo sritis

Vartojimo paskolos

Palūkanų norma

14%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

-

 

Savy

Investuoti
Investavimo sritis

Vartojimo paskolos

Palūkanų norma

12%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

-

 

Paskolų klubas

Investuoti
Investavimo sritis

Vartojimo paskolos

Verslo paskolos

Palūkanų norma

16%

Minimali investicija

20 Eur

Registracijos premija

1 % nuo investuotos sumos 3 mėn.

 

PeerBerry

Investuoti
Investavimo sritis

Vartojimo paskolos

Palūkanų norma

11%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

-

 

Papildomos pajamos iš nekilnojamojo turto nuomos

Papildomų pajamų taip pat galima gauti nomuojant NT per Airbnb.

Dažniausiai įdarbinamas nekilnojamasis turtas, tai butai didmiesčiuose, nuomojami tiek studentams ar jaunoms šeimoms, tiek ir skiriami trumpalaikiai nuomai (pvz., per „AirBnB“ platformą ar pan.) Visgi uždirbti gali ne tik buto ar namo nuoma, bet ir jūsų turimas miško plotas ar žemės ūkio paskirties sklypas. Jei iš senelių paveldėjote sklypą užmiestyje ir nežinote ką su juo daryti – neskubėkite jo parduoti. Žemės sklypų nuomai nuolat ieško aplinkinių gyvenviečių ūkininkai, kurie galėtų jūsų turimą sklypą prijungti prie savo turimo sklypo ir taip padidinti dirbamos žemės plotą. Tokio tipo nuoma – puikus būdas gauti pasyvių pajamų praktiškai neskiriant nei laiko, nei jėgų nuomojamo sklypo priežiūrai.

Papildomos pajamos internetu yra prieinamos kiekvienam

Kaip matėte iš pateiktų pavyzdžių straipsnyje, papildomų pajamų šaltiniais gali tapti tiek papildomas darbas internetu, tiek ir darbas gryname ore ar darbas iš namų savo remonto dirbtuvėje. Šiais laikais, internetas suteikia tikrai daugybę galimybių pasiskelbti apie teikiamas paslaugas ir taip užsidirbti papildomų pajamų. Na, o koks papildomų pajamų šaltinis geriausiai tinka jums, žinoma priklauso nuo jūsų gebėjimų, išsilavinimo bei asmeninių savybių.

Straipsnio santrauka
Papildomos pajamos internetu: nuo pavienių darbų iki investavimo

Straipsnio pavadinimas: Papildomos pajamos internetu: nuo pavienių darbų iki investavimo

Aprašymas: Papildomi pinigai kišenės juk nedrasko. Šiais laikais beprasmį gulėjimą prie televizoriaus galima pakeisti naudinga veikla kuri duotų papildomas pajamas. Sužinokite kokiais būdais papildomos pajamos gali papildyti jūsų piniginę.

Paskelba: 2020-09-17

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.