Kaip internetu užsidirbti pinigų – tai vis dažniau pasitaikantis klausimas šiuolaikiniame pasaulyje. Viską apimantis internetas tapo neatsiejama visų mūsų gyvenimo dalimi, todėl ir daugelis uždarbio būdų neišvengiamai persikėlė į šią skaitmeninę erdvę. Straipsnyje rasite 20 patikrintų ir veikiančių idėjų, kaip gauti pinigų internetu ir paversti savo hobį nemažas papildomas pajamas generuojančia veikla.

Šiuolaikinis internetas mums suteikia neribotų galimybių, todėl būdų, kaip uždirbti pinigų internetu tikrai yra pačių įvairiausių. Patirtis profesinėje veikloje, turimi įgūdžiai, pomėgiai ar net hobis – visa tai gali tapti jūsų pajamų šaltiniu. Internetinė erdvė ypatinga tuo, jog čia itin greitai pranyksta riba tarp pastovaus ir papildomo darbo. Labai tikėtina, kad įdėjus pakankamai pastangų, net ir smulki papildoma veikla internete, ilgainiui gali tapti pagrindines pajamas generuojančiu verslu. Taigi, tinkamai pritaikius savo turimus įgūdžius ir žinias, laiką internete galima praleisti ne tik naudingai, bet ir pelningai. Trūksta idėjų? Štai jums 20 būdų, kaip uždirbti pinigų internetu.

20 idėjų kaip uždirbti pinigus internetu:

Straipsnyje rasite 20 patikrintų ir veikiančių idėjų, kaip gauti pinigų internetu ir paversti savo hobį nemažas papildomas pajamas generuojančia veikla.

  1. Laisvai samdomas darbuotojas („freelanceris“)

Vienas paprasčiausių būdų, kaip uždirbti internetu – tai parduoti savo turimas žinias kitiems. Jeigu išmanote SEO, internetinio marketingo, grafinio dizaino, video montavimo, programavimo bei kitas panašias sritis – gal atėjo pats metas pradėti dirbti sau? Net ir dabartiniame technologijų amžiuje, užsakovams reikia gerai savo darbą išmanančių specialistų. „Freelancinti“ galėsite iš savo namų ar kavinės, o užsiregistravus tokiose svetainėse kaip Fiver, Freelancer ar Upwork, galėsite pritraukti potencialius klientus iš viso pasaulio.

  1. Tinklarasčio (blogo) rašymas

Mėgstate ir mokate rašyti? Pradėkite vystyti asmeninę arba teminę internetinę svetainę ir uždirbkite iš ten talpinamos reklamos. Norint pradėti tokią veiklą nereikia didelių investicijų ar techninių žinių, todėl nenuostabu, jog tinklaraščio rašymas yra vienas populiariausių internetinio uždarbio būdų. Tokių specializuotų platformų kaip Wix, Weebly ar Wordpress dėka, savo internetinę svetainę galėsite susikurti vos per keletą valandų. Taigi, didžiausias jūsų rūpestis bus pateikti savo skaitytojams kuo įdomesnį ir naudingesnį turinį.

  1. Internetinė prekyba

Internetinė prekyba – tai toks papildomas darbas internetu, kuris ilgainiui gali virsti pilnaverte ir pagrindines jūsų pajamas generuojančia veikla. Svarbiausia, jog norint pradėti prekiauti, internetinę parduotuvę galima atsidaryti vos per keletą dienų. Shopify, Zyro, Woocommerce bei kitos panašios platformos, stipriai supaprastina sudėtingą elektroninės parduotuvės atidarymo procesą. Savo parduotuvėje galite prekiauti prekėmis, kurias jau turite sandėlyje arba pasirinkti taip vadinamą dropshipping metodą, kai prekės pas pirkėją keliauja tiesiai iš tiekėjo. Bet kokiu atveju, šioje srityje svarbiausia rasti tas prekes, kurių tikrai reikia jūsų pirkėjams, todėl prieš pradedant prekybą būtinai atlikite rinkos analizę.

  1. Buhalterinės paslaugos

Nuotoliniu būdu teikiamos buhalterinės paslaugos – tai puiki mintis kaip užsidirbti pinigų internetu be papildomų investicijų. Juk šiuolaikiniams verslininkams visiškai nesvarbu, kur dirba jų buhalteris, svarbiausia, kad įmonės buhalterija būtų tvarkinga. Geras buhalteris yra reikalingas kiekvienai didesnei ar mazesnei įmonei, todėl tokia veikla yra itin paklausi. Taigi, jeigu turite buhalterinių žinių ir patirties, galbūt atėjo tinkamas laikas perkelti savo darbą į skaitmeninę erdvę.

  1. Trumpalaikė nuoma per Airbnb

Airbnb svetainė padeda trumpam laikui išnuomoti butą ar kitą gyvenamą patalpą keliautojams iš pačių įvairiausių pasaulio šalių. Užsiimant šia veikla, labai svarbu klientams pateikti gražią vizualinę informaciją apie nuomojamas patalpas. Nuomojamas butas turėtų būti tvarkingas ir patrauklus jūsų klientams. Taip pat būkite visuomet pasirengę sutikti ir aptarnauti užsukusius svečius bei atsakyti i jiems rūpimus klausimus. Geras aptarnavimas yra labai svarbus, kadangi pas jus apsilankę klientai, vėliau paliks atsiliepimus apie jiems suteiktas paslaugas ir paslaugų kokybę.

  1. Parduokite savo nuotraukas

Jei užsiimate fotografija, kodėl savo hobio nepavertus papildomu ar net pagrindiniu pajamų šaltiniu internete? Nesvarbu ką mėgstate fotografuoti – gamtą, žmones, miestą ar net žvaigždėtą dangų, savo padarytas nuotraukas galite pardavinėti tokiose svetainėse kaip Shutterstock, Fotolia, iStock, 500px, SmugMug ir pan. Žinoma, šis darbas nėra lengvas, kadangi reikia ne tik nuolat tobulinti savo įgūdžius, bet ir pasirūpinti tinkama foto technika. Tačiau daugumai fotografų, fotografija yra visų pirma yra jų hobis, o tik poto darbas. Kitaip sakant, mylėk savo darbą ir tau daugiau nei vienos dienos neteks dirbti.

  1. Uždarbis iš kompiuterinių žaidimų

Ieškant būdų kaip uždirbti internetu, pakankamai nemažu papildomų pajamų šaltiniu taip pat gali tapti ir kompiuteriniai žaidimai. Nenustebkite, tačiau šiai dienai, kompiuterinių žaidimų industrija jau tapo didesne net už patį Holivudą! Taigi, akivaizdu, jog nuolat organizuojamuose įvairiuose e-sporto turnyruose, kuriuose dalyvauja profesionalūs „geimeriai“, sukasi tiesiog milžiniškos pinigų sumos. Beje, norint užsidirbti pinigų žaidžiant žaidimus, nebūtina tapti profesionaliu žaidėju. Pats paprasčiausias būdas užsidirbti iš žaidimų – tai atsidaryti nuosavą kanalą „Twitch“ arba „Youtube“ platformose ir gyvai transliuoti savo žaidimą.

  1. Rankdarbių pardavimas Etsy platformoje

Laisvalaikiu užsiimate rankdarbiais? Tad, kodėl savo hobio nepavertus papildomus pinigus internetu generuojančia veikla! Etsy – tai visame pasaulyje žinoma rankdarbių, aksesuarų ir kitokių vienetinių daiktų prekybos platforma. Kitaip sakant, visi šiuolaikiniai amatininkai renkasi Etsy platformą. Taigi, jeigu mėgstate megzti, nerti, drožinėti, siuvinėti, lipdyti ar užsiimate kitokia menine veikla, susikurkite paskyrą Etsy platformoje ir prekiaukite savo gaminiais visame pasaulyje.

  1. Investavimas į paskolas

Ieškant būdų, kaip uždirbti pinigus internetu, tikrai ne visada būtina dirbti pačiam. Kartais galima leisti pinigams dirbti už jus. Jei turite sukaupę šiek tiek santaupų, galite pradėti investuoti į paskolas, išduodamas paprastiems žmonėms arba verslui. Skolindami savo pinigus kitiems, uždirbsite iš mokamų palūkanų, kurias vėliau galėsite vėl reinvestuoti ir dar labiau padidinti gaunamą grąžą. Toks investavimas vyksta tarpusavio skolinimo (P2P) platformose. Investuojant į paskolas galite tikėtis ganėtinai solidžios – 10-15 proc. metinės investicinės grąžos, o svarbiausia, jog čia galite pradėti investuoti vos nuo 10-20 eurų.

PlatformaRegistracijos šalisVidutinė grąžaMinimali investicijaPremijaRegistracija

Savy

Lietuva

12%

10 Eur

-

Investuoti

Swaper

Estija

14%

10 Eur

-

Investuoti

Mintos

Latvija

12%

10 Eur

50 Eur

Investavus 1000 Eur


1%

90 d. nuo investuotos sumos

Investuoti

PeerBerry

Kroatija

Lietuva

11%

10 Eur

-

Investuoti

Viainvest

Latvija

12%

50 Eur

-

Investuoti
PlatformaRegistracijos šalisVidutinė grąžaMinimali investicijaPremija

Savy

Lietuva

12%

10 Eur

-

Investuoti

Swaper

Estija

14%

10 Eur

-

Investuoti

Mintos

Latvija

12%

10 Eur

50 Eur

Investavus 1000 Eur


1%

90 d. nuo investuotos sumos

Investuoti

PeerBerry

Kroatija

Lietuva

11%

10 Eur

-

Investuoti

Viainvest

Latvija

12%

50 Eur

-

Investuoti

Savy

Investuoti
Registracijos šalis

Lietuva

Vidutinė grąža

12%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

-

 

Swaper

Investuoti
Registracijos šalis

Estija

Vidutinė grąža

14%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

-

 

Mintos

Investuoti
Registracijos šalis

Latvija

Vidutinė grąža

12%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

50 Eur

Investavus 1000 Eur

1%

90 d. nuo investuotos sumos

 

PeerBerry

Investuoti
Registracijos šalis

Kroatija

Lietuva

Vidutinė grąža

11%

Minimali investicija

10 Eur

Registracijos premija

-

 

Viainvest

Investuoti
Registracijos šalis

Latvija

Vidutinė grąža

12%

Minimali investicija

50 Eur

Registracijos premija

-

 

  1. Produktų, svetainių ar programėlių testavimas

Nauji produktai, internetinės svetainės ir mobiliosios programėlės, atsiranda kone kiekvieną dieną. Tačiau prieš pristatant savo kūrinius plačiai rinkai, verslininkai visuomet siekia išbandyti juos su ribota auditorija ir gauti vertingus atsiliepimus. Taigi, ieškant kaip užsidirbti pinigų internetu, galima užsiregistruoti tokiose svetainėse kaip UserTesting.com arba UserFeel.com ir tapti testuotojų. Viskas ko jums reikės, tai sulaukti konkretaus produkto, jį išbandyti ir nufilmuoti savo detalius atsiliepimus.

  1. Darbas su Youtube

Šiais laikais tikriausiai jau daug kas žino kas yra Youtube – pati populiariausia pasaulyje vaizdo turinio platforma. Tačiau šioje platformoje galima ne tik kiaurą dieną žiūrėti įvairius filmukus su juokingais kačiukais, bet ir uždirbti realius pinigus. Iš anksto reikėtų pasakyti, kad uždarbis iš Youtube jau tapo bene pagrindiniu daugelio profesionalių video studijų pajamų šaltiniu, todėl konkurencija čia tikrai didelė. Iš kitos pusės, jei surasite savo nišą ir sugebėsite kurti kokybišką bei įdomų turinį, čia galite uždirbti tikrai nemažas pajamas. Uždarbio būdų yra įvairių – galite savo kuriamuose video tiesiog rodyti partnerių reklamas, pardavinėti su kanalu susijusią atributika arba tiesiog leisti pačiai Youtube platformai jūsų vaizdo įrašuose rodyti trečiųjų šalių reklamas.

  1. Investavimas į NT

Naujos informacinės technologijos, leidžia į nekilnojamą turtą investuoti ir internetu. Specialiose sutelktinio finansavimo platformose galėsite investuoti į vystomus ar tik planuojamus vystyti NT projektus. Toks investavimo būdas padeda efektyviai investuoti savo turimas santaupas ir uždirbti ganėtinai patrauklią investicinę grąžą. Iš nekilnojamo turto investicijų, vidutiniškai galite tikėtis gauti apie 8-10 proc. grąžą. Daugelis sutelktinio finansavimo platformų leidžia pradėti investuoti vos nuo 50-10 eurų, todėl čia uždirbti gali net ir nedideles santaupas turintys žmonės.

PlatformaRegistracijos šalisVidutinė grąžaMinimali investicijaPremijaRegistracija

EstateGuru

Estija

Lietuva

11,58%

50 Eur

0,5%

3 mėn. nuo investuotos sumos

Investuoti

Profitus

Lietuva

10,50%

100 Eur

-

Investuoti

Letsinvest

Lietuva

12,00%

100 Eur

-

Investuoti
PlatformaRegistracijos šalisVidutinė grąžaMinimali investicijaPremija

EstateGuru

Estija

Lietuva

11,58%

50 Eur

0,5%

3 mėn. nuo investuotos sumos

Investuoti

Profitus

Lietuva

10,5%

100 Eur

-

Investuoti

Letsinvest

Lietuva

12,00%

100 Eur

-

Investuoti

EstateGuru

Investuoti
Registracijos šalis

Estija

Lietuva

Vidutinė grąža

11,58%

Minimali investicija

50 Eur

Registracijos premija

0,5%

3 mėn. nuo investuotos sumos

 

Profitus

Investuoti
Registracijos šalis

Lietuva

Vidutinė grąža

10,5%

Minimali investicija

100 Eur

Registracijos premija

-

 

Letsinvest

Investuoti
Registracijos šalis

Lietuva

Vidutinė grąža

12,00%

Minimali investicija

100 Eur

Registracijos premija

-

 

  1. Virtualus asistentas

Paprastai keletą internetinių projektų valdantys žmonės nebeturi laiko ir galimybių patys atlikti visas būtinas užduotis ir darbus. Tokiais atvejais jie ieško asistentų, kuriems būtų galima deleguoti tam tikras užduotis. Asistento darbas dažniausiai apima atsakinėjimo į klientų laiškus, informacijos suvedimo, tekstų ruošimo ir panašias einamąsias užduotis. Įdomiausia tai, jog šiame technologijų amžiuje, užsakovui visiškai nebūtina fiziškai susitikti su savo asistentu. Visas bendravimas gali vykti virtualiai internete.

  1. Tekstų rašymas

Vienas iš populiariausių būdų, kaip užsidirbti pinigų internetu yra tekstų rašymas kitiems interneto projektams. Užsakovams dažniausiai yra reikalingos SEO arba tematinių straipsnių rašymo, svetainės turinio pildymo, reklaminių ir informacinių pranešimų kūrimo bei jau parengtų tekstų radagavimo paslaugos. Žinoma, tapti geru tekstų kūrėju nėra lengva. Reikia ne tik kūrybiškumo bei išradingumo, bet ir gerų gramatikos žinių. Rašyti galima ne tik lietuvių, bet ir kitomis užsienio kalbomis. Kuo daugiau kalbų rašysite, tuo bus didesnis jūsų galimų klientų ratas. Lietuvoe rinkoje dirbantys rašytojai paprastai renkasi Paslaugos.lt svetainėje. Jei planuojate padirbėti užsienio rinkose, siūlome išbandyti Upwork, Iwriter ar Freelancer platformas.

  1. Socialinių tinklų paskyrų valdymas

Beveik visi šiuolaikiniai internetiniai projektai turi savo paskyras įvairiuose socialiniuose tinkluose. Valdant socialinių tinklų paskyras dažniausiai reikia ruošti patrauklią ir įdomią grafinę medžiagą, periodiškai publikuoti postus, bendrauti su bendruomene bei stebėti paskyrų lankomumo statistiką. Uždarbis priklauso nuo prižiūrimų socialinių paskyrų skaičiaus ir jose skelbiamų postų kiekio. Taip pat gali būti numatyti tam tikri priedai už naujai atvestus lankytojus.

  1. Parašykite elektroninę knygą

Dar viena puiki idėja kaip uždirbti internetu rašytojams – tai parašyti ir išleisti elektroninę knygą. Taigi, jeigu jūs ne tik sugebate rašyti, bet ir turite ką naudingo papasakoti savo skaitytojams, būtinai pabandykite parašyti savo knygą. Rašyti galima apie viską – mokomoji medžiaga, kelionės, detektyvai, siaubo ar meilės romanai. Gera knyga visuomet suras savo skaitytoją. Beje, šiais laikais jau nebereikia jokių leidyklų ar kitų tarpininkų, nes parašytą knygą galite net ir pardavinėti patys. Žinoma, jeigu jūsų elektroninė knyga atsidurs Amazon ar kitoje elektroninių knygų parduotuvėje, tas reikalo tikrai nepagadins, tiesiog reikės atiduoti tam tikrą pardavimo dalį už tarpininkavimą.

  1. Internetinės apklausos

Dalyvauti internetinėse apklausose – tai dar vienas būdas, kaip internetu uždirbti pinigų. Tiesa, internetinės apklausos jums pirmojo milijono tikriausiai neatneš, nes čia jūs vidutiniškai uždirbsite apie 1-2 eurus per valandą. Tokiose internetinėse svetainėse kaip OpinionOutpost, Swagbucks, Toluna, OneOpinion ir pan., rinkos tyrimų kompanijos stengiasi sužinoti jūsų nuomonę įvairiais klausimais. Už pateiktų apklausų atlikimą, jūs uždirbsite nedideles pinigų sumas. Toks papildomo uždarbio būdas puikiai tinka žmonėms, kurie praleidžia nemažai laiko važiuodami ir grįždami iš savo pagrindinio darbo.

  1. Užsienio kalbos mokymai

Gerai mokate kažkokią užsienio kalbą? O gal netgi esate diplomuotas užsienio kalbos mokytojas? Tuomet pradėkite užsienio kalbos mokyti kitus žmones nuotoliniu būdu. Viskas ko reikia – tai patikimas interneto ryšys, kompiuteris su kamera ir Skype, Zoom ar kita vaizdo transliavimo programėlė. Nuotolinis mokymasis internetu jau tampa norma, todėl įvaldyti naują kalbą norinčių žmonių, tikrai rasite nesunkiai. Beje, kartais pasitaiko užsieniečių, kurie nori išmokti kalbėti ir lietuviškai.

  1. Internetiniai kursai

Jei esate savo srities specialistas, pasidalinkite turimais įgūdžiais su kitais internete. Sudarykite savo mokymų programą ir parduokite ją tokiose populiariose internetinėse mokymosi platformose kaip Udemy ar Skillshare. Investavus truputį savo laiko ir parengus kokybišką bei patrauklią mokymosi programą, vėliau galėsite ilgą laiką gauti pajamas iš parduodamų internetinių kursų. Taigi, jeigu mokate kažką, ko nemoka kiti ir turite talentą savo įgūdžius perteikti kitiems, parduokite savo žinias internetiniuose kursuose.

  1. Parduokite vaizdo įrašus

Jei mėgstate filmuoti, kodėl nepabandžius uždirbti iš savo vaizdo įrašų pardavimo? Filmuotus vaizdo įrašus galite atskirai talpinti tokiose internetinėse platformose kaip Vimeo, Shutterstock, Pond5, AdobeStock arba pasinaudoti BlackBox platforma ir gauti papildomas pajamas iš įrašų pardavimo. Žinoma, patalpinti vaizdo įrašai turi atitikti ir tam tikrus reikalavimus. Pavyzdžiui, įrašas turi būti bent 1080 px (HD) kokybės, 5-20 sekundžių trukmės ir begarsis. Geriausiai perkami įrašai su nufilmuotais žmonėmis, gamta bei gyvūnais.

Straipsnio santrauka
20 išbandytų ir veikiančių idėjų kaip uždirbti internetu

Straipsnio pavadinimas: 20 išbandytų ir veikiančių idėjų kaip uždirbti internetu

Aprašymas: Kaip internetu užsidirbti pinigų – tai vis dažniau pasitaikantis klausimas šiuolaikiniame pasaulyje. Viską apimantis internetas tapo neatsiejama visų mūsų gyvenimo dalimi, todėl ir daugelis uždarbio būdų neišvengiamai persikėlė į šią skaitmeninę erdvę. Straipsnyje rasite 20 patikrintų ir veikiančių idėjų, kaip gauti pinigų internetu ir paversti savo hobį nemažas papildomas pajamas generuojančia veikla.

Paskelba: 2022-06-23

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.