Versle kilus netikėtiems trumpalaikiams sunkumams, kartais prireikia greitos paskolos verslui.  Laiku suteiktas greitas kreditas verslui, gali jam padėti išgyventi ir toliau sėkmingai gyvuoti. Sužinokite kurios skolinimo įstaigos gali greičiausiai suteikti jūsų verslui greitąją pagalbą.

Versle, kaip ir gyvenime, kartais atsitinka įvairių netikėtų įvykių, kai pinigų prireikia čia ir dabar. Lietuvoje vis dar įprasta iškilus finansiniams sunkumams pirmiausia dėl verslo paskolos kreiptis į banką. Tačiau ar tikrai visada bankai – pati geriausia išeitis? Taigi, šiame straipsnyje kartu su jumis ieškosime atsakymo, kur ir kokiomis sąlygomis galima greitai pasiskolinti pinigų ir kur geriausia kreiptis, kai prisireikia greitos paskolos verslui.

Kur greitą paskolą verslui galima gauti greičiausiai?

Verslo finansavimas Lietuvoje – tai populiari įvairių finansinių institucijų teikiama paslauga verslui. Paskolas verslams teikia didieji šalies komerciniai bankai, kredito unijos, įvairios paskolų bendrovės ir net kai kurios tarpusavio skolinimo platformos. Tačiau kartais versle tenka spręsti labai skubius finansinius klausimus, todėl su finansiniais sunkumais susidūrusiems verslininkas, itin aktualiu klausimu tampa, kuri skolinimo įstaiga greitą kreditą verslui gali suteikti greičiausiai?

Laiku gauta greita paskola verslui padeda išspręsti versle kilusius trumpalaikius, bet netikėtus finansinius rūpesčius.

Įprasta praktika, kad didieji komerciniai bankai skiria mažiausiai kelias savaites įmonių kreditingumui vertinti. Be to – dažnai yra prašoma į banko padalinį atvykti gyvai, užsiregistravus iš anksto, su savimi atsivežti įvairius būtinus dokumentus (finansines ataskaitas, verslo planą ir pan.) Akivaizdu, kad banko paskolos suteikimas tikrai nėra greitas procesas. Nors bankai ir skolina mažesnėmis palūkanomis nei kitos skolinimo įstaigos, tačiau pačios paskolos gavimo procesas dažniausiai užtrunka, todėl bankas – tai pigi, tačiau ne greita paskola verslui. Kita vertus, jei jums reikalinga apgalvota paskola verslo plėtrai ir skubėti nėra kur, tokiu atveju bankinės paskolos yra bene pigiausias verslo finansavimo šaltinis rinkoje.

Verslo paskolų bendrovės, į greitos paskolos suteikimą verslui, dažniausiai žiūri žymiai lanksčiau nei komerciniai bankai. Nors čia kreipiantis dėl kredito taip pat reikia pateikti įvairių dokumentų ir informacijos, tačiau paskolos paraiškos vertinimas paskolų bendrovėse vyksta greičiau. Dažniausiai atsakymą ar greitas kreditas verslui jums tikrai gali būti suteiktas gausite per keletą dienų. Žinoma, jei norėsite pasiskolinti didesnę pinigų sumą naujiems verslo projektams plėtoti, greičiausiai iš jūsų bus paprašytas tam tikro dydžio užstatas, tačiau nedidelė paskola apyvartinėms lėšoms, verslo paskolų bendrovėse gali būti suteikiama palyginus greitai ir lengvai.

Dar viena alternatyva ieškant greitos paskolos verslui, tai tarpusavio skolinimo platformos. Čia pinigus jūsų įmonei skolins keli, keliolika ar keliasdešimt platformoje užsiregistravusių investuotojų. Tarpusavio skolinimo platforma veikia kaip tarpininkas, kuris investuotojus suveda su tais, kurie nori pasiskolinti. Tokios platformos privalumas verslui yra tas, kad mažinant įmonės kaštus, veikla yra vykdoma internetu, todėl savo greitos paskolos verslui prašymą galėsite pateikti itin greitai ir patogiai. Internete paskolos prašymą galėsite užpildyti bet kuriuo jums patogiu metu, o atsakymo, įprastai, galite tikėtis sulaukti per keletą dienų.

Greita paskola verslui – kokių sąlygų galiu tikėtis?

Sąlygos, kuriomis jums kredito įstaigos siūlys suteikti paskolą, gali priklausyti nuo daugelio aplinkybių. Pirmiausia, nuo pačios kredito įstaigos, kurioje norite skolintis, taip pat nuo paskolos dydžio, grąžinimo termino, jūsų įmonės amžiaus ir finansinių rodiklių bei daugelio kitų faktorių. Natūralu, kad paskolos naujoms įmonėms paprastai yra suteikiamos didesnėmis palūkanomis nei senai rinkoje veikiantiems verslams.

Pildant kredito paraišką labai svarbu nurodyti tikslius ir teisingus duomenis, kurie leistų kredito įstaigoms pateikti geriausiai jūsų įmonės situaciją atitinkantį pasiūlymą. Skolindamiesi iš banko, dažniausiai, turėsite įkeisti turtą arba pateikti kitą finansinę garantiją. Tačiau jei ieškote greitos paskolos verslui, tuomet tai nėra geriausia išeitis, kadangi turto vertinimas taip pat užtrunka nemažai laiko.

Tarpusavio skolinimo platformos verslui gali paskolinti nuo 1000 iki 500000 Eur sumą. Žinoma, jei norėtumėte pasiskolinti maksimalią sumą, tuomet ir čia turėsite pateikti papildomų garantijų, tačiau jei kalbame apie nedidelę apyvartinių lėšų paskolą, dažniausiai turto įkeitimo neprireikia. Pavyzdžiui, viena populiariausių tarpusavio skolinimo platformų „FinBee Verslui“ paskolas verslui teikia už 0,67 proc. mėnesines palūkanas, įskaitant visus administravimo mokesčius. Šioje platformoje gali būti sufinansuota iki 50000 Eur, dydžio paskola įmonei be užstato.

Kita tarpusavio skolinimo platforma, veikianti Lietuvoje ir skolinanti verslui, „Savy“. Be turto įkeitimo čia galima pasiskolinti iki 5000 Eur. Paskolos grąžinimo trukmė – iki 5 m., jei įmokos mokamos kas mėnesį. Jei norima visą sumą grąžinti laikotarpio pabaigoje, o kas mėnesį mokėti tik palūkanas, tuomet paskolos teikimo terminas – iki 2 m. „Savy“ teikia paskolas tiek ir juridiniams asmenims, tiek ir ūkininkams ar individualia veikla besiverčiantiems asmenims. „Savy“ gali suteikti greitą paskolą verslui, jei savo verslą vykdote ilgiau kaip 3 mėn. ir asmeniškai laiduojate už paskolos grąžinimą.

„Savy“ platformoje taip pat teikiamos ir paskolos verslui su užstatu. Įkeičiant savo įmonės turtą, čia galite pasiskolinti iki 500000 Eur sumą, o paskolos trukmė gali būti iki 10 metų. Paskolos sumą taip pat galima grąžinti tik laikotarpio pabaigoje, kas mėnesį mokant palūkanas, tokiu atveju – maksimali paskolos trukmė bus 3 metai. Vienintelis reikalavimas tokiai paskolai gauti yra turto įkeitimas, o paskolos suma negali viršyti 80 proc. įkeičiamo turto vertės.

Lengvatos, kuriomis galite pasinaudoti

Jei nusprendėte ieškoti greito verslo finansavimo, reikia nepamiršti, jog galite pasinaudoti ir įvairiomis priemonėmis, kurias kaip verslo skatinimo programos dalį, organizuoja valstybė. Pavyzdžiui, valstybės įmonė „Invega“ kasmet skelbia įvairias finansines programas, kurių dalyviams yra laiduojama už paskolas, grąžinama dalis ar visos palūkanos bei taikomos kitos lengvatos. Todėl prieš skolinantis siūlome būtinai pasidomėti, kokios verslo skatinimo priemonės ir programos šiuo metu veikia.

„Invega“ sudaro sutartis su įvairias paskolų tiekėjais, tiek bankais, kredito unijomis, tiek ir tarpusavio skolinimosi platformomis. Pavyzdžiui, jei ieškote greitos paskolos verslui ir jus sudomino tarpusavio skolinimosi platformos, verta žinoti, kad „FinBee“ šiuo metu teikia sutelktines paskolas pagal programą „Avietė“. Tai yra „Invegos“ programa smulkiam ir vidutiniam verslui, leidžianti pasiskolinti pinigų apyvartinėms lėšoms. Pagal „Avietės“ programą yra teikiamos paskolos iki 50000 Eur, o pačiai paskolai taikomos fiksuotos 0,6 proc. mėnesinės palūkanos visam laikotarpiui. Dėl šios lengvatinės paskolos suteikimo gali kreiptis visi smulkūs ar vidutiniai verslai, veikiantys Lietuvoje.

Greita paskola verslui – ar tikrai verta?

Skolinimasis tiek verslui, tiek ir asmeninėms reikmėms, yra atsakingas žingsnis. Todėl svarstydami apie greitą paskolą savo verslui, būtinai įvertinkite savo veiklos planus, peržvelkite pastarųjų mėnesių ar net metų finansines ataskaitas. Atidžiai įvertinkite, ar paskolos įmokos nebus pernelyg didelis įsipareigojimas jūsų verslui. Prieš skolinantis reikėtų apsvarstyti visus galimus scenarijus, ypač – ką darysite, jei kelis mėnesiu nepavyks mokėti paskolos įmokų.

Jei verslą dar tik pradedate ir matote plėtros galimybes, gali būti, kad paskola jums – vienintelė išeitis. Tačiau neskubėkite ir nepriimkite skubotų sprendimų. Jei verslui vadovaujate vienas, vertėtų ieškoti patarimo, pavyzdžiui, galite pasikonsultuoti su verslo ir finansų sritį išmanančiais specialistais, kurie galėtų pateikti savo vertinimą, dėl paskolos vertės ir prisiimamos rizikos.

Laiku gauta papildoma pinigų injekcija gali padėti mažam verslui augti ir aplenkti konkurentus, tačiau netinkamai įvertinus savo galimybes ir prisiėmus neadekvačiai didelius finansinius įsipareigojimus, galite ne tik prarasti savo verslą, bet ir asmeninį turtą, kuris buvo užstatytas. Taigi, skolinkitės tik gerai įvertinę savo bei savo verslo finansines galimybes.

Straipsnio santrauka
Kur geriausia kreiptis dėl greitos paskolos verslui suteikimo?

Straipsnio pavadinimas: Kur geriausia kreiptis dėl greitos paskolos verslui suteikimo?

Aprašymas: Versle kilus netikėtiems trumpalaikiams sunkumams, kartais prireikia greitos paskolos verslui. Laiku suteiktas greitas kreditas verslui, gali jam padėti išgyventi ir toliau sėkmingai gyvuoti. Sužinokite kurios skolinimo įstaigos gali greičiausiai suteikti jūsų verslui greitąją pagalbą.

Paskelba: 2020-11-22

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.