Tinkami finansavimo šaltiniai verslui leidžia ne tik greičiau augti, bet ir sparčiai įsitvirtinti rinkoje. Sužinokite kaip gauti paskolą verslo pradžiai be užstato ir pradėkite įgyvendinti nuosavą verslą jau šiandien.

Dinamiškame verslo pasaulyje nėra nieko pastovaus, todėl daugelis verslininkų nuolat susiduria su naujais ir neplanuotais iššūkiais. Tokiame kontekste, kiekvienas sėkmingai veikiantis bei naujų plėtros galimybių ieškantis verslas, anksčiau ar vėliau turi spręsti papildomo veiklos finansavimo klausimus. Palankiomis sąlygomis gauta paskola įmonei be užstato, leidžia užtikrinti svarbiausių verslo procesų veiklą ir žymiai sparčiau siekti visų užsibrėžtų tikslų. Kita vertus, paskola verslui yra rimtas finansinis įsipareigojimas, todėl siekiant gauti paskolą naujam verslui be užstato, visų pirma, reikėtų gerai išanalizuoti paskolų rinką ir kreiptis dėl tokios paskolos, kuri geriausiai atitiktų jūsų verslo poreikius.

Paskolos verslui be užstato – pagrindinės rūšys

Lietuvos finansų rinka yra pakankamai gerai išsiplėtojusi, todėl verslo paskolos be užstato yra prieinamos skirtingose vystymosi stadijose esantiems verslams..

Pirma reikėtų pasakyti, kad paskolų rinka Lietuvoje jau yra pakankamai gerai išsiplėtojusi, todėl finansavimas verslui mūsų šalyje yra prieinamas labai skirtingose vystymosi stadijose esantiems verslams. Visos verslo finansavimo galimybės dažniausiai skiriasi savo savybėmis bei sąlygomis, todėl prieš kreipiantis dėl verslo paskolos be užstato suteikimo, pirma reikėtų tiksliai išsiaiškinti, kokio apskritai finansavimo jūsų verslui reikia. Juk savaime suprantama, kad patį geriausią verslo finansavimo sprendimą rasite tik tuomet, kai gerai žinosite, kokią problemą padės spręsti gauta paskola. Taigi, dažniausiai dėl paskolos verslui be užstato suteikimo yra kreipiamasi norint išspręsti tokius klausimus:

  • Verslo pradžia – kuriant naują verslą visuomet reikalingas nors minimalus pradinis kapitalas, kurio jaunieji verslininkai paprastai dar nebūna sukaupę. Tokiais atvejais galima ieškoti investuotojų, investuojančių į naujai besikuriančius startuolius, arba kreiptis dėl paskolos verslo pradžiai be užstato suteikimo. Pirmu atveju, jums jau pačioje verslo pradžioje teks atiduoti dalį savo verslo išoriniam investuotojui, iš kitos pusės, gavus verslo paskolą be užstato, privalėsite ją grąžinti net ir verslui nepasisekus.
  • Verslo plėtra – šiuolaikiniam verslui svarbu sparčiai plėstis ir kuo greičiau užimti naujas rinkas. Dažnai tokia sparti plėtra gali pareikalauti žymiai didesnių finansinių išteklių, nei pati įmonė jų turi sukaupusi. Deja, tokios didelės vertės paskolos įmonėms be užstato paprastai nėra suteikiamos. Be to, paskolos verslo plėtrai dydis dažniausiai gali siekti tik iki 75 proc. visų planuojamų padaryti investicijų. Taigi, trūkstamą finansavimo dalį, vis tiek reikės padengti įmonės lėšomis.
  • Apyvartinės lėšos – apyvartinių lėšų trūkumas yra viena didžiausių smulkaus ir vidutinio verslo problemų. Apyvartinių lėšų dažnai pritrūksta įvairioms gamybos ar importo bei eksporto įmonėms, kurios paprastai ir kreipiasi dėl trumpalaikio verslo finansavimo galimybių. Populiariausi finansavimo mechanizmai pritrūkus apyvartinių lėšų yra faktoringas, kredito linija ar įprastos paskolos apyvartinėms lėšoms.
  • Verslo modernizavimas – smulkūs bei vidutiniai verslai paprastai neturi itin didelių finansinių rezervų, todėl verslą modernizuojant bei diegiant jame naujas technologijas, dažniausiai neapsieinama be išorinio finansavimo. Tokiais atvejais, dėl paskolos verslui be užstato išdavimo, gali kreiptis ne tik juridiniai, bet ir fiziniai asmenys. Žinoma, paskolos išdavimo sąlygos, didžia dalimi, priklauso nuo pačio verslo finansinės situacijos ir veiklos rodiklių.

Kur galima kreiptis dėl paskolos įmonėms be užstato suteikimo?

Taigi, dabartinėje verslo finansavimo rinkoje, galima rasti daug įvairių būdų, siekiant pritraukti papildomų lėšų į vystomą verslą. Todėl gerai žinant, kokią verslo problemą norima išspręsti, reikėtų pradėti ieškoti tinkamiausios kredito įstaigos. Nors verslo kreditavimo paslaugas gali suteikti tikrai nemažai rinkos dalyvių, tačiau dėl paskolos verslui be užstato arba paskolos naujam verslui be užstato suteikimo, siūlytume kreiptis į specializuotas verslo paskolų bendroves arba sutelktinio finansavimo platformas.

Paskola įmonei be užstato verslo paskolų bendrovėje

Verslo paskolų bendrovės – tai puiki alternatyva bankiniam verslo finansavimui. Tokios bendrovės paprastai teikia pirmenybę smulkaus verslo atstovams, įkūrusiems mažąsias bendrijas, individualias įmones ar tiesiog užsiimantiems individualia veikla. Šios kredito įstaigos žymiai lanksčiau vertina savo klientų rizikingumą ir taiko paprastas paskolos suteikimo tvarkas. Kadangi verslo paskolų bendrovėse galima gauti ir paskolą verslo pradžiai be užstato, didelis dėmesys čia yra skiriamas pačio verslininko patikimumui.

Taigi, turint gerą asmeninę kredito istoriją, paskolą savo įmonei galima imti ir asmeniškai. Tokiu atveju, į kredito įstaigą kreipsitės kaip fizinis asmuo ir užtikrinsite paskolos grąžinimą asmenine garantija. Žinoma, dėl lankstesnio požiūrio bei paprastesnės tvarkos, čia paskolos įmonėms be užstato yra teikiamos šiek tiek brangiau nei bankuose ar kredito unijose. Tačiau didesnę paskolos kainą, dažnai kompensuoja greitai priimami sprendimai, kurie šiuolaikiniame versle tiesiog yra neišvengiami.

Paskola verslui be užstato sutelktinio finansavimo platformose

Kitas puikus būdas gauti finansavimą verslui yra sparčiai populiarėjančios sutelktinio finansavimo platformos. Šios platformos sudaro galimybę įvairiems asmenims investuoti savo pinigus į konkrečius verslo projektus arba tiesiog skolinti pinigus verslui. Platformose dažniausiai teikiamos nedidelės  verslo paskolos be užstato. Skolinantis nedidelę sumą pinigų, galima kreiptis dėl verslo paskolos be užstato suteikimo. Šiuo atveju, paskolos grąžinimas bus užtikrinamas asmenine verslo savininko garantija, todėl verslui nepasisekus, paskolos išieškojimas bus nukreiptas į patį verslininką.

Kita vertus, skolinantis didesnę sumą pinigų arba nepageidaujant asmeniškai užtikrinti paskolos grąžinimo, sutelktinio finansavimo platformose galima gauti ir paskolą su užstatu. Tokių paskolų palūkanos dažniausiai būna kur kas mažesnės nei be užstato išduodamų verslo paskolų. Kadangi paskolos grąžinimas yra užtikrinamas realiu turtu, skolintojas patiria mažesnę skolinimo riziką, todėl gali pasiūlyti žymiai palankesnes sąlygas. Taigi, jeigu jūsų verslas turi konkretaus turto, kurį būtų galima užstatyti, verta apsvarstyti ir paskolos verslui su užstatu galimybę.

Paskola verslo pradžiai be užstato – tai rimtas finansinis sprendimas

Nors paskola naujam verslui be užstato yra bene greičiausias sprendimas, norint kuo sparčiau įgyvendinti kilusią verslo idėją, reikėtų nepamiršti, jog kiekviena paskola yra rimtas finansinis įsipareigojimas. Versle, kaip ir gyvenime, kiekvieną svarbų žingsnį reikia žengti gerai apgalvojus ir įvertinus visas teigiamas bei neigiamas pasekmes. Jei siekiate sukurti tvirtą ir stabilų verslą, prieš skolinantis, būtinai išsiaiškinkite savo verslo poreikius ir suplanuokite, iš kokių lėšų gautas kreditas bus grąžinamas. Kreiptis dėl paskolos įmonei be užstato siūlome tik tuomet, kai tvirtai žinosite, jog gautas lėšas sugebėsite panaudoti efektyviai ir paskolą grąžinsite laiku.

Straipsnio santrauka
Verslo paskolos be užstato – pagrindinės augančio verslo finansavimo galimybės

Straipsnio pavadinimas: Verslo paskolos be užstato – pagrindinės augančio verslo finansavimo galimybės

Aprašymas: Tinkami finansavimo šaltiniai verslui leidžia ne tik greičiau augti, bet ir sparčiai įsitvirtinti rinkoje. Sužinokite kaip gauti paskolą verslo pradžiai be užstato ir pradėkite įgyvendinti nuosavą verslą jau šiandien.

Paskelba: 2022-02-03

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.