Bitcoin keitykla – tai pats geriausias būdas pirkti, parduoti bei saugoti savo virtualų turtą. Išsirinkite patikimą Bitcoin keityklą ir saugiai bei nesudėtingai naudokitės visais Bitcoin privalumais.

Panašu, kad net ir patiems didžiausiems skeptikams tenka pripažinti, jog prieš keletą metų kilęs Bitcoin bumas, nebuvo trumpalaikis reiškinys, ir ši bei kitos kriptovaliutos, jau tapo neatskiriama pasaulinės ekonomikos dalimi. Vis daugiau žmonių ne tik pradeda aktyviai domėtis tuo pačiu bitkoinu, bet ir ieško patogiausių būdų kiriptovaliutai įsigyti. Todėl daugeliui susidomėjusių žmonių kyla tas pats klausimas – kaip nusipirkti Bitcoin ar kitą populiarią kriptovaliutą? Taigi, šiame straipsnyje norėtume apžvelgti bei pristatyti, mūsų nuomone, pačias saugiausias ir draugiškiausias naujokams Bitcoin keityklas, kuriose galite nesudėtingai pirkti, parduoti ar saugoti šį skaitmeninį turtą. Tačiau pirma aptarkime, kas apskritai yra tos Bitcoin keityklos ir kodėl jomis verta naudotis.

Bitcoin keityklos – kodėl naudotis reikia būtent jomis?

Patikimoje Bitcoin keitykloje galėsite ne tik saugiai įsigyti šios kriptovaliutos, bet ir ją parduoti.

Šiai dienai, įsigyti Bitcoin kriptovaliutos, galima dviem pagrindiniai būdais – pirkti tiesiogiai iš kito žmogaus arba pasinaudoti Bitcoin kriptovaliutos keityklos paslaugomis. Šios rinkos naujokams tikrai nerekomenduojame pirkti Bitcoin iš kitų žmonių. Vis dėlto, čia galite sutikti ir nesąžiningų žmonių, kurie apgaulės būdu norės išvilioti iš jūsų turimus pinigus. Atminkite, kad atlikto kriptovaliutos pavedimo atšaukti nebegalima, todėl gerai neišmanant visų subtilybių, rizikuojate būti apgautas.

Būtent todėl kriptovaliutų rinkos naujokams rekomenduojame naudotis patikimų Bitcoin keityklų paslaugomis. Šiose keityklose kriptovaliutos išgryninimas bei pirkimas atliekamas itin paprastai ir nereikalauja kažkokių techninių žinių. Patikimoje Bitcoin keitykloje galėsite ne tik saugiai įsigyti šios kriptovaliutos, bet ir ją parduoti. Savaime suprantama, kad Bitcoin keityklos dirba ne už dyką, todėl perkant arba parduodant kriptovaliutą, jūs turėsite sumokėti tam tikrą tarpininkavimo mokestį. Šis mokestis paprastai sudaro tik procento dalį nuo vykdomo sandorio vertės, todėl dažniausiai jo net nepajusite.

Beje, pačios didžiausios Bitcoin keityklos jums leis ne tik pirkti ir parduoti Bitcoin ar kitą kriptovaliutą, bet ir jas patikimai saugoti, ar net gi jomis prekiauti! Keityklose yra nuolat rodomi kripto kursai, 24/7 veikia kripto birža, o vos tik klientui keitykloje užsiregistravus, jam iš karto yra sukuriama ir speciali kripto piniginė. Taigi, patikima Bitcoin keitykla gali jums suteikti itin platų ir visapusiškų paslaugų paketą.

Renkamės geriausiai poreikius atitinkančią Bitcoin keityklą

Reikėtų pasakyti, kad šiuo metu, įvairių keityklų pasirinkimas yra labai platus. Rinkoje veikia tikrai didelis skaičius Bitcoin keitimo paslaugas siūlančių bendrovių, todėl galima teigti, jog didžiausia problema naujokui yra ne susirasti Bitcoin keityklą, bet išsirinkti geriausiai jo poreikius atitinkantį variantą. Taigi, renkantis Bitcoin keityklą, siūlytume atsižvelgti į šiuos pagrindinius aspektus:

  • Aptarnaujami regionai – renkantis Bitcoin keityklą labai svarbu išsiaiškinti kokius pasaulio regionus ji aptarnauja. Juk skaitmeniniame amžiuje keityklos būstinė gali būti įsikūrusi, bet kurioje šalyje, tačiau, pavyzdžiui, aptarnauti tik Europos arba Azijos regioną. Taigi, mūsų atveju ieškosime Europoje veikiančios Bitcoin keityklos.
  • Atsiskaitymo būdai – tai kitas, labai svarbus Bitcoin keityklos veiklos aspektas, kurį reikia įvertinti renkantis geriausią ir patogiausią variantą. Didžioji dauguma keityklų palaiko pačius įvairiausius atsiskaitymo būdus, tačiau paprastam vartotojui, patogiausi yra bankiniai SEPA pavedimai.

Patikimos Bitcoin keityklos kurias rekomenduojame išbandyti

Taigi, mūsų nuomone, saugiausios ir patikimiausios Europoje veikiančios keityklos, kuriose galima pirkti bei parduoti Bitcoin kriptovaliutą yra Coinbase, Kraken, Orbitos.io, Kriptomat bei Binance. Apžvelkime jas trumpai.

Coinbase

coinbase kriptovaliutu keitykla

Coinbase – tai bene didžiausia kriptovaliutų keityklų pasaulyje, kurios vertė jau viršijo 100 milijardų dolerių. Didžiausias šios keityklos privalumas – tai jos draugiškumas kripto pasaulio naujokams. Keitykla didelį dėmesį skiria naujų klientų švietimui, ja naudotis tikrai labai paprasta, todėl net visiški naujokai greitai supras kaip nusipirkti kriptovaliutos. Beje, užsiregistravus Coinbase galėsite ne tik pirkti kriptovaliutą, bet ir uždirbti, apsilankius „Coinbase Earn“ skyrelyje. Teisybės dėlei taip pat reikėtų paminėti, kad komisiniai mokesčiai čia kartais pasikandžioja, tačiau dėl dėmesio naujokams, tai neabejotinai viena geriausių vietų pradėti domėtis kriptovaliutomis.

Kraken

kraken keitykla

Kraken – tai viena labiausiai Lietuvoje ir visame Baltijos regione mėgstamų kriptovaliutų keityklų. Keitykloje galima nusipirkti bei parduoti turimą kriptovaliutą arba ja prekiauti veikiančioje kriptovaliutų biržoje. Beje, be įprastų kriptovaliutos pirkimo ir pardavimo sandorių, šioje keitykloje galima prekiauti ir Bitcoin, Ethereum, Litecoin bei kitų populiariausių kriptovaliutų ateities sandoriais (angl. Futures). Tiesa, nors Kraken keitykla negali pasigirti tokia didele įvairių kriptovaliutų pasiūla kaip Binance, tačiau užtikriname, kad čia tikrai rasite visas pagrindines ir dažniausiai perkamas kriptovaliutas.

Orbitos.io

Orbitos.io landing

Orbitos.io - tai daugiau kaip 10 metų veikianti Lietuviško kapitalo kriptovaliutų platforma, kurioje galima keisti, siųsti ir saugoti turimą skaitmeninį turtą. Didžiausi šios platformos privalumai yra jos saugumas, naudojimo paprastumas bei ganėtinai patrauklios paslaugų kainos. Orbitos.io turi aiškią ir intuityvią vartotojo sąsają, suteikia kokybišką ir greitą klientų aptarnavimą bei gali pasiūlyti naudingą edukacinę medžiagą. Todėl jeigu esate kriptovaliutų pasaulio naujokas ir ieškote saugios bei paprastos naudoti platformos, Orbitos.io gali būti puikus pasirinkimas jums.

Kriptomat

kriptomat keitykla

Kriptomat – tai Estijoje registruota ir pilnai licencijuota kriptovaliutų keitykla, įkurta 2018 metais. Šioje keitykloje ne tik palaikoma daugiau kaip 200 skirtingų kriptovaliutų ir žetonų, bet ir teikiamos kainų įspėjimo, automatizuotos prekybos, turimų kriptovaliutų vertės vidurkio apskaičiavimo ar kriptovaliutų piniginės funkcijos. Reikėtų paminėti, jog Kriptomat keitykloje yra pilnai palaikoma Lietuvių kalba, todėl tai be jokios abejonės vienas iš geriausių pasirinkimų pradedantiems mūsų šalies kriptoentuziastams. Keityklos aplinka yra itin draugiška naujokams, o išsamūs ir įdomūs straipsniai supažindins jus su naujausiomis kriptorinkos tendencijomis.

Binance

Binance – tai bene didžiausia keitykla pasaulyje, iš viso turinti daugiau kaip 15 mln. vartotojų.

Binance – tai bene didžiausia keitykla pasaulyje, iš viso turinti daugiau kaip 15 mln. vartotojų. Šioje keitykloje galima nusipirkti arba parduoti apie 150 skirtingų kriptovaliutų bei investuoti į kitus finansinius instrumentus. Binance keitykloje taip pat galima prekiauti Bitcoin kriptovaliuta arba ją tiesiog saugiai saugoti. Binance keitykla taip pat yra išleidusi ir savo nuosavą valiutą, kurią irgi galite nusipirkti.

Keityklose įsigytus Bitkoinus laikykite saugiai

Pabaigai norėtume dar kartą atkreipti jūsų dėmesį į saugumą. Nors visos Bitcoin keityklos gali pasiūlyti jūsų skaitmeninio turto saugojimo paslaugas, tačiau dažnai sakoma, jog saugiausia pinigus laikyti kuo arčiau savęs. Taigi, keityklose įsigyti Bitkoinai taip pat gali būti saugojami ir specialiai tam skirtose piniginėse. Pačiomis saugiausiomis yra laikomos „kieto“ tipo piniginės, kurios saugo jūsų Bitkoiną fizinėse duomenų laikmenose. Tokias pinigines rekomenduojame pirkti iš oficialių tiekėjų. Geriausiai šiuo metu rinkoje žinomi „kieto“ tipo piniginių gamintojai yra „Ledger“ ir „Trezor“.

Straipsnio santrauka
Patikimiausios Bitcoin keityklos kuriomis patariame naudotis

Straipsnio pavadinimas: Patikimiausios Bitcoin keityklos kuriomis patariame naudotis

Aprašymas: Bitcoin keitykla – tai pats geriausias būdas pirkti, parduoti bei saugoti savo virtualų turtą. Išsirinkite patikimą Bitcoin keityklą ir saugiai bei nesudėtingai naudokitės visais Bitcoin privalumais.

Paskelba: 2021-06-21

Atnaujinta: 2024-04-27

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.