Pagrindinės Bitcoin piniginių rūšys ir išsamus jų palyginimas. Išsirinkite geriausią ir patikimiausią būdą laikyti savo Bitkoinus saugiai.

ModelisPalaiko kriptovaliutųJungtisKaina 

Ledger Nano S

1100 +

USB

79 Eur

Pirkti

Ledger Nano X

1500 +

USB, Bluetooth

149 Eur

Pirkti

Trezor One

1000 +

USB

83 Eur

Pirkti

Trezor Model T

1600 +

USB

265 Eur

Pirkti

Ledger Nano S

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1100 +

Jungtis

USB

Kaina

79 Eur

 

Ledger Nano X

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1500 +

Jungtis

USB, Bluetooth

Kaina

149 Eur

 

Trezor One

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1000 +

Jungtis

USB

Kaina

83 Eur

 

Trezor Model T

Pirkti
Palaikomoa kriptovaliutos

1600 +

Jungtis

USB

Kaina

265 Eur

 

Ar esate ką nors girdėję apie Bitkoiną? Tiesą sakant, šiomis dienomis tikrai būtų sudėtinga atrasti žmogų, visiškai nieko negirdėjusį apie šią kriptovaliutą. Vieni žmonės Bitkoinais prekiauja, kiti juos „kasa“, na, o dar kiti – perka ilgesniam laikui, tikėdamiesi, jog ateityje Bitkoinų vertė dar labiau pakils. Taigi, šiame straipsnyje pakalbėsime apie Bitcoin pinigines – būdą patikimai ir saugiai laikyti savo skaitmeninį kapitalą.

Bitcoin piniginė – kas tai yra?

Bitcoin piniginė – tai specializuota programinė įranga, kurios pagalba galima naudotis Bitkoino kriptovaliutos tinklu, net neturint jokių techninių žinių.

Norint aiškiau suprasti, kas yra Bitcoin piniginė, pirma mums reikėtų greitai prisiminti kas yra Bitcoin apskritai. Bitcoin – tai skaitmeninė valiuta, kurios pagalba galima atlikti internetinius mokėjimus nesinaudojant jokiais tarpininkais, o tiesiogiai tarp vartotojų. Bitkoinas veikia „blockchain“ arba blokų grandinės technologijos pagrindu, o pavedimai šia skaitmenine valiuta yra anonimiški ir nekontroliuojami jokių bankų ar kitų finansinių institucijų.

Tuo tarpu Bitcoin piniginė – tai specializuota programinė įranga, kurios pagalba galima naudotis Bitkoino kriptovaliutos tinklu, net neturint jokių techninių žinių. Kalbant paprastai, su Bitcoin pinigine mes galime labai lengvai siųsti arba gauti Bitkoinus bei nuolat matyti jų likutį savo sąskaitoje. Bitcoin piniginė taip pat už mus sugeneruoja ir viešąjį bei privatų raktus. Viešasis raktas – tai mūsų Bitcoin sąskaitos adresas, kurio galime dalintis viešai, nes būtent šiuo adresu mums bus siunčiami Bitkoinai. Tuo tarpu privatų raktą būtina laikyti paslaptyje ir su niekuo nesidalinti, nes būtent šis raktas suteikia prieigą prie mūsų Bitcoin kriptovaliutos piniginės. Visais šiais sudėtingais saugumo niuansais patikimai ir pasirūpina Bitcoin piniginė.

Bitcoin piniginių rūšys

Reikėtų pasakyti, jog rinkoje dirbančios bendrovės, šiai dienai, yra sukūrusios pakankamai nemažai Bitcoin kriptovaliutos laikymo ir saugojimo sprendimų. Įvairios Bitcoin piniginės, stipriai palengvina naudojimąsi ne tik Bitcoin, bet ir kitomis kriptovaliutomis. Žmonėms, tik pradedantiems pažintį su kriptovaliutų rinka, mes siūlome rinktis šias bitcoin piniginių rūšis:

  • Bitcoin piniginės duomenų laikmenose
  • Bitcoin piniginės kriptovaliutų keityklose

Bitcoin piniginės duomenų laikmenose

Pats saugiausias būdas laikyti Bitcoin kriptovaliutą, be jokių abejonių yra Bitcoin piniginė duomenų laikmenoje. Norint atlikti kažkokią finansinę operaciją, piniginė yra prijungiama prie kompiuterio, o operaciją atlikus – atjungiama. Tam paprastai yra naudojamos USB arba „Bluetooth“ tipo jungtys. Šios piniginės pasižymi ypatingai dideliu saugumu ir tikriausiai vienintelis jų trūkumas yra tas, kad jos...fizinės. Kaip ir kiekvieną fizinį daiktą, taip ir fizinę Bitcoin piniginę galima pamesti, sugadinti ar kitaip prarasti. Taigi, fizines Bitcoin pinigines reikėtų saugoti ir stengtis jų neprarasti.

Beje, fizines Bitcoin pinigines rekomenduojame pirkti tik iš oficialių tiekėjų. Niekada šių piniginių nepirkite turguje, skelbimų portaluose ar neaiškiose internetinėse parduotuvėse. Nerizikuokite savo saugumu, siekdami sutaupyti keletą eurų.

Rekomenduojame išbandyti šias Bitcoin fizines pinigines:

  • Ledger
  • Trezor

Ledger

Ledger – tai fizinė piniginė duomenų laikmenoje, kurioje galima saugiai laikyti ne tik Bitcoin, bet ir kitas kriptovaliutas. Atliekant finansines operacijas, Ledger pinigines galima prijungti prie kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono. Šios piniginės yra padengtos nerūdijančio plieno paviršiumi, kuris užtikrina jų ilgalaikiškumą ir patikimą tarnavimą. Ledger palaiko daugiau kaip 1200 skirtingų kriptovaliutų, taigi šioje piniginėje praktiškai galėsite saugoti bet kokį skaitmeninį turtą.

Ledger – tai fizinė piniginė duomenų laikmenoje, kurioje galima saugiai laikyti ne tik Bitcoin, bet ir kitas kriptovaliutas.

Trezor

Trezor – tai pirmoji fizinė kriptovaliutų piniginė, rinkoje pasirodžiusi 2014 metais. Kartu su Ledger, šie gamintojai užima didžiąją dalį fizinių duomenų laikmenų tipo piniginių rinkos. Šias pinigines galima jungti prie savo kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono per USB jungtį. Trezor piniginės palaiko ne tik Bitcoin, bet ir daugiau kaip 1000 kitų kriptovaliutų.

Trezor – tai pirmoji fizinė kriptovaliutų piniginė, rinkoje pasirodžiusi 2014 metais.

Bitcoin piniginės kriptvaliutų keityklose

Pradedantys kripto entuziastai gali to nežinoti, tačiau kriptovaliutų keityklose galima ne tik nusipirkti Bitkoiną, bet ir jį saugoti. Užsiregistravus keitykloje, naujam klientui iš karto yra sukuriama piniginė, kurioje jis gali saugoti visą savo skaitmeninį turtą. Nors saugumo prasme kriptovaliutų keityklos susiduria su daugiau galimų rizikų, tačiau jos turi ir didelių privalumų. Bene didžiausias privalumas yra tas, jog čia Bitkoiną galima ne tik saugoti, bet ir juo prekiauti.

Rekomenduojame išbandyti šias kriptovaliutų keityklas:

  • Coinbase
  • Kraken
  • Orbitos.io
  • Kriptomat

Coinbase

coinbase kriptovaliutu keitykla

Coinbase – tai bene didžiausia kriptovaliutų keityklų pasaulyje, kurios vertė jau viršijo 100 milijardų dolerių. Didžiausias šios keityklos privalumas – tai jos draugiškumas kripto pasaulio naujokams. Keitykla didelį dėmesį skiria naujų klientų švietimui, ja naudotis tikrai labai paprasta, todėl net visiški naujokai greitai supras kaip nusipirkti kriptovaliutos. Beje, užsiregistravus Coinbase galėsite ne tik pirkti kriptovaliutą, bet ir uždirbti, apsilankius „Coinbase Earn“ skyrelyje. Teisybės dėlei taip pat reikėtų paminėti, kad komisiniai mokesčiai čia kartais pasikandžioja, tačiau dėl dėmesio naujokams, tai neabejotinai viena geriausių vietų pradėti domėtis kriptovaliutomis.

Kraken

kraken keitykla

Kraken – tai viena labiausiai Lietuvoje ir visame Baltijos regione mėgstamų kriptovaliutų keityklų. Keitykloje galima nusipirkti bei parduoti turimą kriptovaliutą arba ja prekiauti veikiančioje kriptovaliutų biržoje. Beje, be įprastų kriptovaliutos pirkimo ir pardavimo sandorių, šioje keitykloje galima prekiauti ir Bitcoin, Ethereum, Litecoin bei kitų populiariausių kriptovaliutų ateities sandoriais (angl. Futures).

Orbitos.io

Orbitos.io landing

Orbitos.io - tai daugiau kaip 10 metų veikianti Lietuviško kapitalo kriptovaliutų platforma, kurioje galima keisti, siųsti ir saugoti turimą skaitmeninį turtą. Didžiausi šios platformos privalumai yra jos saugumas, naudojimo paprastumas bei ganėtinai patrauklios paslaugų kainos. Orbitos.io turi aiškią ir intuityvią vartotojo sąsają, suteikia kokybišką ir greitą klientų aptarnavimą bei gali pasiūlyti naudingą edukacinę medžiagą. Todėl jeigu esate kriptovaliutų pasaulio naujokas ir ieškote saugios bei paprastos naudoti platformos, Orbitos.io gali būti puikus pasirinkimas jums.

Kriptomat

kriptomat keitykla

Kriptomat – tai Estijoje registruota ir pilnai licencijuota kriptovaliutų keitykla, įkurta 2018 metais. Šioje keitykloje ne tik palaikoma daugiau kaip 200 skirtingų kriptovaliutų ir žetonų, bet ir teikiamos kainų įspėjimo, automatizuotos prekybos, turimų kriptovaliutų vertės vidurkio apskaičiavimo ar kriptovaliutų piniginės funkcijos. Reikėtų paminėti, jog Kriptomat keitykloje yra pilnai palaikoma Lietuvių kalba, todėl tai be jokios abejonės vienas iš geriausių pasirinkimų pradedantiems mūsų šalies kriptoentuziastams. Keityklos aplinka yra itin draugiška naujokams, o išsamūs ir įdomūs straipsniai supažindins jus su naujausiomis kriptorinkos tendencijomis.

O kokia Bitcoin piniginė pati tinkamiausia man?

Taigi, kaip galite pastebėti, patikimų Bitcoin saugojimo sprendimų pasirinkimas yra pakankamai nemažas. Todėl dar nesenai Bitkoinu ar kitomis kriptovaliutomis pradėjusiems domėtis žmonėms, tikrai gali būti keblu išsirinkti pačią tinkamiausią jų skaitmeninio turto saugojimo priemonę. Vis dėlto, renkantis Bitcoin piniginę, pirma siūlytume įvertinti, kokiu tikslu jūs planuojate šia pinigine naudotis.

Jei nusipirktus Bitkoinus ketinate saugoti ir pasilaikyti juos ilgesniam laikui, nieko patikimiau už Ledger ar Trezor fizines pinigines, šiuo metu, rinkoje tikrai nerasite. Kita vertus, jei įsigytus Bitkoinus planuojate ne tik saugoti, bet ir kartas nuo karto jais prekiauti – akivaizdu, jog pats patogiausias sprendimas būtų kriptovaliutų keityklos.

Straipsnio santrauka
Saugiausios Bitcoin piniginės – renkamės tinkamiausią

Straipsnio pavadinimas: Saugiausios Bitcoin piniginės – renkamės tinkamiausią

Aprašymas: Pagrindinės Bitcoin piniginių rūšys ir išsamus jų palyginimas. Išsirinkite geriausią ir patikimiausią būdą laikyti savo Bitkoinus SAUGIAI.

Paskelba: 2021-07-09

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.