Susidomėjote kripto pasauliu, bet nežinote kaip įsigyti kriptovaliutos? Susipažinkite su kriptovaliutų keityklomis ir išsirinkite kur pirkti kriptovaliutas.

Kriptovaliutas galima pirkti specialiose kriptovaliutų keityklose.

Šiuo metu, surasti jauną žmogų, kuris būtų absoliučiai nieko negirdėjęs apie kriptovaliutas, matyt yra „misija neįmanoma“. Ir iš tiesų, tikriausiai net patys nepajutome, kaip kriptovaliutos tapo beveik neatsiejama mūsų visų kasdieninės informacinės aplinkos dalimi. Apie Bitkoiną nuolat kalbama per televizijos žinių naujienas, radijo laidose, rašoma naujienų portaluose bei bloguose. Taigi, visiškai nenuostabu, kad vis daugiau žmonių pradeda domėtis kriptovaliutomis ir kitais kriptoekonomikos kuriamais produktais.

Tačiau iš kitos pusės, taip pat tenka pripažinti, kad kripto pasaulis vis dar yra šiek tiek „techniškas“ ir ne per daugiausiai draugiškas naujokams. Pastebėjome, kad daugeliui šia tema susidomėjusių žmonių dažnai iškyla tie patys klausimai – kur nusipirkti kriptovaliutos arba kaip ją patikimai saugoti. Kad ir kaip pažiūrėsi, norint pirkti kriptovaliutą reikia išleisti sunkiai uždirbtus tradicinius pinigus, todėl net ir iš nežinojimo padarytos klaidos gali tikrai brangiai kainuoti. Būtent dėl šios priežasties nusprendėme pasidalinti su savo skaitytojais keletu naudingų patarimų, apie tai kur ir kaip pirkti kriptovaliutą, kad vėliau netektų pergyventi ir sukti galvos dėl padarytų klaidų.

Kur geriausia pirkti kriptovaliutą?

Tačiau visų pirma, siekiant geriau suprasti kripto pasaulio dėsnius, reikėtų apskritai trumpai aptarti kas yra kriptovaliuta. Kriptovaliuta – tai „blockchain“ (blokų grandinės) technologijos pagrindu veikianti skaitmeninė valiuta, leidžianti anonimiškai atlikti mokėjimus tiesiogiai tarp vartotojų. Svarbu paminėti, kad mokėjimai atliekami nesinaudojant bankais ar kitais finansų tarpininkais, todėl valiutos nekontroliuoja jokios finansinės institucijos. Pati populiariausia kriptovaliuta, žinoma yra Bitcoin, tačiau ji nėra vienintelė. Žmonės taip pat domisi ir perka tokias kriptovaliutas kaip Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash ir daugelį kitų. Šios kriptovaliutos paprastai yra saugomos specialiose piniginėse, kurios žymiai palengviną pinigų siuntimą, gavimą bei įvairiausius atsiskaitymus. Tačiau apie viską nuo pradžių, todėl pirma išsiaiškinkime kur pirkti kriptovaliutas.

Kriptovaliutas galima pirkti specialiose kriptovaliutų keityklose arba tiesiogiai iš žmonių. Visgi, žengiant tik pirmus žingsnius ir ieškant kur geriausia pirkti kriptovaliutą, rekomenduotume naudotis specializuotomis kriptovaliutų keityklomis, kurios jau yra patikrintos daugelio vartotojų ir užsitarnavusios gerą vardą rinkoje. Šios kriptovaliutų keityklos paprastai savo klientams gali pasiūlyti ne tik platų spektrą įvairių kriptovaliutų, bet ir kitų finansinių produktų bei paslaugų. Be to, įsigydami kriptovaliutą keitykloje, jūs tikrai žinosite kad perkate tai ką jums siūlo.

Tiesą sakant, šiuo metu rinkoje veikia tikrai nemažai kriptovaliutų keityklų, galinčių žmonėms, ieškantiems kur nusipirkti kriptovaliutos, pasiūlyti pačias įvairiausias paslaugas. Norint pradėti keitykla naudotis, pirma jums reikės joje užsiregistruoti ir patvirtinti savo tapatybę. Tapatybės patvirtinimas paprastai užtrunka apie 1-2 darbo dienas. Keityklos administracijai patvirtinus jūsų tapatybę, galite atlikti depozitą į keityklos sąskaitą ir pirkti norimą kriptovaliutą. Renkantis kriptovaliutos keityklą, visuomet atkreipkite dėmesį kokius lėšų pervedimo būdus ji palaiko. Patogiausia yra naudotis tomis keityklomis, kurios palaiko SEPA, kreditinių ar debetinių kortelių, PayPal ir panašius pinigų pervedimo būdus.

Beje, didžiausios kriptovaliutų keityklos leidžia ne tik tiesiog įsigyti ar parduoti norimą kriptovaliutą, bet ir ja prekiauti. Prekyba kriptovaliutomis vyksta specialiose kriptovaliutų biržose, kuriose pirkimo ir pardavimo sandorius kiekvieną minutę daro šimtai ar net tūkstančiai prekeivių kriptovaliutomis. Taigi, jeigu jus domina ne tik parastas kriptovaliutos pirkimas, bet investavimas į kriptovaliutas, rekomenduojame išsirinkti patikimą ir stabilią kriptovaliutų keityklą.

Rekomenduojamos kriptovaliutų keityklos

Kaip minėjome, nors rinkoje šiuo metu veikia tikrai nemažai įvairių keityklų, tačiau pradedantiems vartotojams rekomenduotume rinktis geriausiai žinomus ir patikimą vardą klientų tarpę spėjusius užsitarnauti žaidėjus. Juk kriptovaliutų rinka vis dar yra pakankamai jauna ir rizikinga, todėl ieškant kaip įsigyti kriptovaliutos labai svarbu turėti patikimą partnerį.

Ieškant kur pirkti kriptovaliutą rekomenduojame užsiregistruoti ir išbandyti šias keityklas:

  • Coinbase
  • Kraken
  • Orbitos.io

KeityklaPalaiko kriptovaliutųMokesčiaiPremija 

Kraken

140 +

0,01 - 0,02%

-

Registruotis

Orbitos.io

10 +

0,05%

 -

Registruotis

Kraken

Registruotis
Palaiko kriptovaliutų

140 +

Mokesčiai

0,01 - 0.02%

Premija

-

 

Orbitos.io

Registruotis
Palaiko kriptovaliutų

10 +

Mokesčiai

0.05%

Premija

-

 

Coinbase

coinbase kriptovaliutu keitykla

Coinbase – tai bene didžiausia kriptovaliutų keityklų pasaulyje, kurios vertė jau viršijo 100 milijardų dolerių. Didžiausias šios keityklos privalumas – tai jos draugiškumas kripto pasaulio naujokams. Keitykla didelį dėmesį skiria naujų klientų švietimui, ja naudotis tikrai labai paprasta, todėl net visiški naujokai greitai supras kaip nusipirkti kriptovaliutos. Beje, užsiregistravus Coinbase galėsite ne tik pirkti kriptovaliutą, bet ir uždirbti, apsilankius „Coinbase Earn“ skyrelyje. Teisybės dėlei taip pat reikėtų paminėti, kad komisiniai mokesčiai čia kartais pasikandžioja, tačiau dėl dėmesio naujokams, tai neabejotinai viena geriausių vietų pradėti domėtis kriptovaliutomis.

Kraken

kraken keitykla

Kraken – tai viena labiausiai Lietuvoje ir visame Baltijos regione mėgstamų kriptovaliutų keityklų. Keitykloje galima nusipirkti bei parduoti turimą kriptovaliutą arba ja prekiauti veikiančioje kriptovaliutų biržoje. Beje, be įprastų kriptovaliutos pirkimo ir pardavimo sandorių, šioje keitykloje galima prekiauti ir Bitcoin, Ethereum, Litecoin bei kitų populiariausių kriptovaliutų ateities sandoriais (angl. Futures). Tiesa, nors Kraken keitykla negali pasigirti tokia didele įvairių kriptovaliutų pasiūla kaip Binance, tačiau užtikriname, kad čia tikrai rasite visas pagrindines ir dažniausiai perkamas kriptovaliutas.

Orbitos.io

Orbitos.io landing

Orbitos.io - tai daugiau kaip 10 metų veikianti Lietuviško kapitalo kriptovaliutų platforma, kurioje galima keisti, siųsti ir saugoti turimą skaitmeninį turtą. Didžiausi šios platformos privalumai yra jos saugumas, naudojimo paprastumas bei ganėtinai patrauklios paslaugų kainos. Orbitos.io turi aiškią ir intuityvią vartotojo sąsają, suteikia kokybišką ir greitą klientų aptarnavimą bei gali pasiūlyti naudingą edukacinę medžiagą. Todėl jeigu esate kriptovaliutų pasaulio naujokas ir ieškote saugios bei paprastos naudoti platformos, Orbitos.io gali būti puikus pasirinkimas jums.

Kriptomat

Kriptomat – tai Estijoje registruota ir pilnai licencijuota kriptovaliutų keitykla, įkurta 2018 metais. Šioje keitykloje ne tik palaikoma daugiau kaip 200 skirtingų kriptovaliutų ir žetonų, bet ir teikiamos kainų įspėjimo, automatizuotos prekybos, turimų kriptovaliutų vertės vidurkio apskaičiavimo ar kriptovaliutų piniginės funkcijos. Reikėtų paminėti, jog Kriptomat keitykloje yra pilnai palaikoma Lietuvių kalba, todėl tai be jokios abejonės vienas iš geriausių pasirinkimų pradedantiems mūsų šalies kriptoentuziastams. Keityklos aplinka yra itin draugiška naujokams, o išsamūs ir įdomūs straipsniai supažindins jus su naujausiomis kriptorinkos tendencijomis.

Bitstamp

Birstamp – tai viena iš seniausiai kriptovaliutų rinkoje veikiančių biržų, įkurta dar 2011 metais. Ši birža priima atsiskaitymus bankiniu pavedimu, kredito kortele bei kitais populiariausiais mokėjimo būdais. Tiesa, Bitstamp negali pasigirti tokiu dideliu kriptovaliutų pasirinkimu kaip Binance, tačiau didelės egzotikos neieškantis investuotojas, tikrai čia suras visas pagrindines kriptovaliutas. 2016 metais, Liuksemburge, Bitstamp tapo pirmąja pasaulyje valstybiniu lygiu licencijuota kriptovaliutų keitykla. Taigi, Europos Sąjungoje gyvenantiems klientams, Binance tikriausiai yra pats patogiausias ir saugiausias pasirinkimas.

Bitpanda

Bitpanda – tai bene populiariausia kriptovaliutų keitykla Europoje. Ji buvo įkurta 2014 metais Vienoje ir labai greitai tapo viena pagrindinių kriptovaliutos pirkimo ir pardavimo vietų mūsų žemyne. Labai didelį dėmesį ši keitykla skiria savo klientų aptarnavimui, todėl susidūrus su bet kokia problema, jums iškarto į pagalbą ateis puikiai savo darbą išmanantis „suportas“. Reikia paminėti, kad Bitpanda taip pat palaiko įprastus SEPA pavedimus, todėl papildžius savo sąskaitą, jau už kelių akimirkų galėsite pirkti norimą kriptovaliutą.

Binance

Binance – tai tikras kriptovaliutų rinkos milžinas, leidžiantis pirkti, parduoti ir patikimai saugoti daugiau nei 100 skirtingų rūšių kriptovaliutų. Binance kriptovaliutų keitykla ne tik yra išleidusi ir savo nuosavą kriptovaliutą, kurią taip pat galite įsigyti, bet taip pat siūlo ir daugybę kitų finansinių paslaugų. Na, o jeigu jus domintų ne tik kaip nusipirkti kriptovaliutos, bet ir kaip ja prekiauti, Binance kriptovaliutų keitykla gali pasiūlyti bene mažiausius komisinius mokesčius rinkoje.

Perkant kriptovaliutą nepamirškite pasirūpinti ir jos saugumu

Jei nusipirktas kriptovaliutas ketinate ne tik laikyti, bet ir jomis prekiauti ar investuoti, drąsiai galite naudotis keityklų teikiamomis saugojimo paslaugomis, tačiau jei aktyvia prekyba užsiimti neplanuojate, saugiausia savo skaitmeninį turtą būtų laikyti specialiai tam skirtoje kriptovaliutų piniginėje. Kripto piniginė – tai specializuota įranga, kuri ne tik patikimai saugo jūsų kriptovaliutą, bet ir leidžia patogiai gauti, pervesti ar kitaip disponuoti turimais skaitmeniniais pinigais.

Šiuo metu kriptovaliutų piniginių pasirinkimas yra labai įvairus, tačiau vienomis saugiausių laikomos taip vadinamos „kieto tipo“ piniginės, saugančios kriptovaliutą duomenų laikmenose. Jos prie kompiuterio paprastai prijungiamos per USB jungtį ir leidžia jūsų skaitmeninį turtą išsaugoti fizinėje formoje. Žinoma, kadangi tokios piniginės yra fizinės, visuomet reikia stengtis jų nepamesti ar kitokiu būdu neprarasti. Pinigines duomenų laikmenose rekomenduojame pirkti tik iš oficialių tiekėjų. Geriausiai žinomi „kieto tipo“ kripto piniginių gamintojai rinkoje yra „Ledger“ ir „Trezor“.

ModelisPalaiko kriptovaliutųJungtisKaina 

Ledger Nano S

1100 +

USB

79 Eur

Pirkti

Ledger Nano X

1500 +

USB, Bluetooth

149 Eur

Pirkti

Trezor One

1000 +

USB

83 Eur

Pirkti

Trezor Model T

1600 +

USB

265 Eur

Pirkti

Ledger Nano S

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1100 +

Jungtis

USB

Kaina

79 Eur

 

Ledger Nano X

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1500 +

Jungtis

USB, Bluetooth

Kaina

149 Eur

 

Trezor One

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1000 +

Jungtis

USB

Kaina

83 Eur

 

Trezor Model T

Pirkti
Palaikomoa kriptovaliutos

1600 +

Jungtis

USB

Kaina

265 Eur

 

Straipsnio santrauka
Kur pirkti kriptovaliutą?

Straipsnio pavadinimas: Kur pirkti kriptovaliutą?

Aprašymas: Susidomėjote kripto pasauliu, bet nežinote kaip įsigyti kriptovaliutos? Susipažinkite su kriptovaliutų keityklomis ir išsirinkite kur pirkti kriptovaliutas.

Paskelba: 2021-03-14

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.