Išsirinkite geriausią kripto biržą pagal savo asmeninius poreikius. Sužinokite svarbiausius kriterijus kaip išsirinkti tinkamą kriptovaliutu biržą, kuri pilnai atitiktų visus jūsų keliamus reikalavimus.

KeityklaPalaiko kriptovaliutųMokesčiaiPremija 

Kraken

140 +

0,01 - 0,02%

-

Registruotis

Orbitos.io

10 +

0,05%

 -

Registruotis

Kraken

Registruotis
Palaiko kriptovaliutų

140 +

Mokesčiai

0,01 - 0.02%

Premija

-

 

Orbitos.io

Registruotis
Palaiko kriptovaliutų

10 +

Mokesčiai

0.05%

Premija

-

 

Internetas mums atnešė begalę naujų paslaugų ir naujovių, be kurių tikrai būtų sunku įsivaizduoti šiuolaikinio žmogaus gyvenimą. Vis daugiau savo laiko praleidžiame socialiniuose tinkluose, svarbius duomenis saugome „debesyje“, o maisto produktus užsisakome internetinėse parduotuvėse. Akivaizdu, kad naujos internetinės technologijos itin sparčiai randa kelią į mūsų namus. Ne išimtis ir kriptovaliutos, kurios labai nepastebimai jau tapo neatsiejama pasaulio ekonomikos dalimi.

Tiesą sakant, dabar rasti žmogų, visiškai nieko negirdėjusį apie kriptovaliutas, būtų tikrai labai sudėtinga. Bitkoinas ir kitos panašios virtualios valiutos yra nuolat aptarinėjamos viešoje erdvėje. Apie kriptovaliutas sužinome naujienų portaluose, bloguose, radijo ir televizijos programose, o investavimas į kriptovaliutas tapo dar viena pinigų investavimo rūšimi. Taigi, galima pasakyti, jog vis daugiau žmonių atveria kriptovaliutų biržos svetaines, kad nusipirktų, parduotų ar bet pasitikrintų turimos kritpvaliutos kainą.

Šiai dienai, rinkoje tikriausiai rastume daugiau nei kelis šimtus įvairių tarpininkavimo paslaugas teikiančių kriptovaliutos biržų ar keityklų. Todėl nenuostabu, kad pradėjus domėtis kriptovaliutomis, žmonėms dažnai kyla tokie klausimai, kaip kur pirkti kriptovaliutas arba kur jomis galima prekiauti. Taigi, šiame straipsnyje nusprendėme patarti, kaip iš didelio kriptovaliutų biržų būrio galite išsirinkti geriausiai jūsų keliamus reikalavimus atitinkančias bendroves. Tačiau pirma, mums reikėtų tiksliai išsiaiškinti, kas apskritai yra tos kriptovaliutos biržos ir kokį vaidmenį jos atlieka prekiaujant virtualiomis valiutomis.

Kriptovaliutų birža – kas tai yra?

Pačiose didžiausiose keityklose paprastai veikia ir kriptovaliutų birža, kurioje kiekvieną minutę vyksta šimtai valiutos pirkimo bei pardavimo sandorių. Būtent čia jūs galite prekiauti savo virtualiu turtu ir stengtis uždirbti iš savo investicijų.

Kaip galite suprasti iš pavadinimo, kriptovaliutų biržoje vyksta prekyba kriptovaliutomis. Tačiau norint kriptovaliuta prekiauti, pirma reikia ją kažkur įsigyti, tiesa? Taigi, nusipirkti kriptovaliutos galima specialiose keityklose, kurios savo klientams teikia įvairias tarpininkavimo paslaugas. Nors rinkoje galima rasti tikrai nemažai keityklų, rekomenduojame naudotis tik patikrintomis ir gerą vardą tarp klientų užsitarnavusiomis platformomis. Juk nuo kriptovaliutos keityklos patikimumo, didžia dalimi priklauso ir jūsų virtualaus turto saugumas.

Didžiausios keityklos savo klientams gali pasiūlyti labai platų įvairių finansinių paslaugų spektrą. Dažniausiai jose galima ne tik nusipirkti kriptovaliutos, bet ir ją parduoti. Na, o jeigu kažką galima pirkti ir parduoti, vadinasi taip pat galima ir prekiauti, tiesa? Taigi, tose pačiose keityklose paprastai veikia ir kriptovaliutų birža, kurioje kiekvieną minutę vyksta šimtai valiutos pirkimo bei pardavimo sandorių. Būtent čia jūs galite prekiauti savo virtualiu turtu ir stengtis uždirbti iš savo investicijų.

Renkamės kriptovaliutų biržą – į ką būtina atkreipti dėmesį?

Kaip jau minėjome, rinkoje dabar galima sutikti daug įvairių prekybos kriptovaliuta tarpininkavimo paslaugas teikiančių tarpininkų. Tačiau pradedantiems klientams rekomenduojame rinktis tik gerą vardą klientų tarpe užsitarnavusias platformas. Taip pat, renkantis tinkamiausią kriptovaliutų biržą, reikėtų atkreipti dėmesį ir į šiuos kriterijus:

  • Kriptovaliutų biržos saugumas
  • Registracijos ir patvirtinimo procesas
  • Kriptovaliutų biržos apyvarta
  • Biržos palaikomos kriptovaliutos
  • Taikomi komisiniai mokesčiai

Kriptovaliutų biržos saugumas

Kadangi rinkdamiesi kriptovaliutos biržą, taip pat renkatės ir finansinių paslaugų tiekėją, saugumas turėtų būti vienas didžiausių jūsų prioritetų. Kriptovaliutų keityklų veiklos istorijoje jau yra pasitaikę atvejų, kuomet ilgapirščiams pavyko pasisavinti nemažai klientų lėšų. Taigi, patariame rinktis tik gerai išbandytas ir ilgai rinkoje veikiančias kripto biržas.

Registracijos ir patvirtinimo procesas

Patikimiausios kriptovaliutų biržos, savo veikloje stengiasi laikytis visų keliamų reikalavimų, todėl nauji klientai turi ne tik užsiregistruoti, bet ir patvirtinti savo tapatybę. Nors tapatybės patvirtinimo procesas paprastai neužtrunka labai ilgai, tačiau skirtingos kripto biržos, tapatybės patvirtinimui gali taikyti skirtingus reikalavimus. Vienoje kriptovaliutų biržoje užteks pateikti savo asmens dokumento kopiją, kitoje – visą tapatybės patvirtinimo procesą reikės atlikti gyvai internetu. Taigi, prieš užsiregistruojant išsirinktoje kripto biržoje, rekomenduojame atidžiau pasidomėti, kokiu būdu yra patvirtinama klientų tapatybė.

Kriptovaliutų biržos apyvartos

Natūralu, kad sklandžiai prekybai reikalingas didelis rinkos likvidumas, todėl kuo apyvartos kriptovaliutų biržoje yra didesnės, tuo lengviau čia prekiauti. Didžiausiose kriptovaliutų biržose, kiekvieną valandą yra atliekama šimtai ar net tūkstančiai valiutos pirkimo bei pardavimo sandorių. Išsirinkus ne tokią populiarią biržą, kartai galite susidurti su likvidumo trūkumu, ypač prekiaujant ne tokiomis populiariomis kriptovaliutomis.

Biržos palaikomos kriptovaliutos

Pačios populiariausios kritovaliutos yra Bitcoin ir Ethereum, tačiau jos toli gražu nėra vienintelės. Šiai dienai galime suskaičiuoti daugiau nei 200 įvairių kriptovaliutų, kuriomis prekiaujama įvairiose kripto biržose. Populiariausias kriptovaliutas palaiko visos pagrindinės kriptovaliutų biržos, tačiau jei planuojate prekiauti labiau egzotiškomis kriptovaliutomis, reikėtų pasidomėti šių valiutų palaikymu biržoje ir jų apyvarta.

Taikomi komisiniai mokesčiai

Kiekvieną kartą atlikdami pirkimo ar pardavimo sandorį, jūs mokate tam tikrą komisinį mokestį biržos operatoriui. Taigi, komisinio mokesčio dydis yra labai svarbus aspektas, renkantis tinkamą krito biržą. Tiesą sakant, kiekviena kriptovaliutų birža taiko savo skirtingą komisinių mokesčių skaičiavimo metodiką, todėl prieš užsiregistruojant būtinai pasidomėkite kiek ir už ką teks mokėti.

Rekomenduojamos kriptovaliutų biržos ir platformos

Rekomenduojame išbandyti šias kriptovaliutų biržas ir platformas:

  • Coinbase
  • Kraken
  • Orbitos.io

Coinbase

coinbase kriptovaliutu keitykla

Coinbase – tai bene didžiausia kriptovaliutų keityklų pasaulyje, kurios vertė jau viršijo 100 milijardų dolerių. Didžiausias šios keityklos privalumas – tai jos draugiškumas kripto pasaulio naujokams. Keitykla didelį dėmesį skiria naujų klientų švietimui, ja naudotis tikrai labai paprasta, todėl net visiški naujokai greitai supras kaip nusipirkti kriptovaliutos. Beje, užsiregistravus Coinbase galėsite ne tik pirkti kriptovaliutą, bet ir uždirbti, apsilankius „Coinbase Earn“ skyrelyje. Teisybės dėlei taip pat reikėtų paminėti, kad komisiniai mokesčiai čia kartais pasikandžioja, tačiau dėl dėmesio naujokams, tai neabejotinai viena geriausių vietų pradėti domėtis kriptovaliutomis.

Kraken

kraken keitykla

Kraken – tai viena labiausiai Lietuvoje ir visame Baltijos regione mėgstamų kriptovaliutų keityklų. Keitykloje galima nusipirkti bei parduoti turimą kriptovaliutą arba ja prekiauti veikiančioje kriptovaliutų biržoje. Beje, be įprastų kriptovaliutos pirkimo ir pardavimo sandorių, šioje keitykloje galima prekiauti ir Bitcoin, Ethereum, Litecoin bei kitų populiariausių kriptovaliutų ateities sandoriais (angl. Futures). Tiesa, nors Kraken keitykla negali pasigirti tokia didele įvairių kriptovaliutų pasiūla kaip Binance, tačiau užtikriname, kad čia tikrai rasite visas pagrindines ir dažniausiai perkamas kriptovaliutas.

Orbitos.io

Orbitos.io landing

Orbitos.io - tai daugiau kaip 10 metų veikianti Lietuviško kapitalo kriptovaliutų platforma, kurioje galima keisti, siųsti ir saugoti turimą skaitmeninį turtą. Didžiausi šios platformos privalumai yra jos saugumas, naudojimo paprastumas bei ganėtinai patrauklios paslaugų kainos. Orbitos.io turi aiškią ir intuityvią vartotojo sąsają, suteikia kokybišką ir greitą klientų aptarnavimą bei gali pasiūlyti naudingą edukacinę medžiagą. Todėl jeigu esate kriptovaliutų pasaulio naujokas ir ieškote saugios bei paprastos naudoti platformos, Orbitos.io gali būti puikus pasirinkimas jums.

Kriptomat

Kriptomat – tai Estijoje registruota ir pilnai licencijuota kriptovaliutų keitykla, įkurta 2018 metais. Šioje keitykloje ne tik palaikoma daugiau kaip 200 skirtingų kriptovaliutų ir žetonų, bet ir teikiamos kainų įspėjimo, automatizuotos prekybos, turimų kriptovaliutų vertės vidurkio apskaičiavimo ar kriptovaliutų piniginės funkcijos. Reikėtų paminėti, jog Kriptomat keitykloje yra pilnai palaikoma Lietuvių kalba, todėl tai be jokios abejonės vienas iš geriausių pasirinkimų pradedantiems mūsų šalies kriptoentuziastams. Keityklos aplinka yra itin draugiška naujokams, o išsamūs ir įdomūs straipsniai supažindins jus su naujausiomis kriptorinkos tendencijomis.

Binance

Binance – tai viena didžiausių kriptovaliutų biržų pasaulyje, turinti daugiau nei 15 mln. pastovių klientų. Šioje kripto biržoje galima prekiauti ne tik kriptovaliutomis, bet ir investuoti į kitus finansinius instrumentus. Šioje biržoje rasite daugiau kaip 150 įvairiausių kriptovaliutų ir virtualių žetonų. Tai pat Binance yra išleidusi ir savo nuosavą kriptovaliutą, kuri tikrai ganėtinai populiari investuotojų tarpe. Planuojant prekiauti aktyviai, Binance kriptovaliutų birža tikriausiai yra vienas geriausių pasirinkimų dėl nepaprastai mažų komisinių mokesčių.

Straipsnio santrauka
Kriptovaliutų birža – kaip išsirinkti pačią tinkamiausią?

Straipsnio pavadinimas: Kriptovaliutų birža – kaip išsirinkti pačią tinkamiausią?

Aprašymas: Išsirinkite geriausią kripto biržą pagal savo asmeninius poreikius. Sužinokite svarbiausius kriterijus kaip išsirinkti tinkamą kriptovaliutu biržą, kuri pilnai atitiktų visus jūsų keliamus reikalavimus.

Paskelba: 2021-04-09

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.