Patikimose kriptovaliutų keityklose galite įsigyti norimos kriptovaliutos paprastai ir saugiai. Sužinokite kur galite keisti kriptovaliutas ir rinkitės tik patikimas kriptovaliutų keityklas!

KeityklaPalaiko kriptovaliutųMokesčiaiPremija 

Kraken

140 +

0,01 - 0,02%

-

Registruotis

Orbitos.io

10 +

0,05%

 -

Registruotis

Kraken

Registruotis
Palaiko kriptovaliutų

140 +

Mokesčiai

0,01 - 0.02%

Premija

-

 

Orbitos.io

Registruotis
Palaiko kriptovaliutų

10 +

Mokesčiai

0.05%

Premija

-

 

Prieš keletą metų kilęs didelis kriptovaliutų bumas vis dar nerimsta. Panašu, kad kriptovaliutos jau tapo neatskiriama ekonominio gyvenimo dalimi. Ir iš tiesų, dabar jau būtų sunku surasti žmogų, kuris apie kriptovaliutas nebūtų girdėjęs absoliučiai nieko. Vis daugiau žmonių pradeda ne tik domėtis Bitkoinu bei kitomis kirptovaliutomis, bet ir nori jų įsigyti arba parduoti. Kita vertus, kriptopasaulis dar nėra labai draugiškas naujokams, todėl daugeliui kriptovaliutomis susidomėjusių žmonių iškyla tas pats klausimas – kur nusipirkti kriptovaliutos?

Taigi, šiame straipsnyje nusprendėme apžvelgti patikimiausias bei draugiškiausias naujokams kriptovaliutų keityklas – vietas, kuriose galite pirkti, parduoti, išsikeisti ar net saugoti savo virtualų turtą. Bet pirma, aptarkime kodėl apskritai verta naudotis kriptovaliutų keityklomis.

Kriptovaliutos keityklos – kodėl verta jomis naudotis?

Kriptovaliutų keityklose galite pirkti, parduoti, išsikeisti ar net saugoti savo virtualų turtą.

Iš esmės, nusipirkti arba parduoti kriptovaliutą šiuo metu galima dviem būdais – tiesiogiai iš kito žmogaus arba kriptovaliutų keityklose. Perkant arba parduodant kitam žmogui, galite tikėtis geresnės valiutos kainos, nes jums nereikės mokėti kriptovaliutos keityklos taikomų tarpininkavimo mokesčių. Tačiau iš kitos pusės, bendraujant tiesiogiai su kitais žmonėmis, kyla nemaža rizika, kad sandorio metu galite būti apgautas. Ypač tai gresia parduoti kriptovaliutą nusprendusiems naujokams. Juk kriptovaliuta atlikto pavedimo atšaukti nebegalėsite, todėl neturint pakankamai žinių, rizikuojate likti ir be pinigų, ir be savo virtualaus turto.

Kitas kriptovaliutų pirkimo bei pardavimo būdas yra internetinės kriptovaliutų keityklos, kurioms atsiradus, atlikti įvairius sandorius kriptovaliuta tapo itin paprasta. Naudojimasis kriptovaliutų keityklomis nereikalauja jokių techninių žinių. Čia už įprastus pinigus galite įsigyti norimos kriptovaliutos arba atvirkščiai – kriptovaliutą parduoti ir ją iškeisti į įprastus pinigus. Žinoma, jūsų virtualios valiutos pardavimo ar pirkimo sandoriai internetinėse keityklose vyksta ne už dyką. Už savo teikiamas paslaugas visos kriptovaliutų keityklos ima tam tikrą tarpininkavimo mokestį. Tiesa, šis mokestis paprastai nėra labai didelis ir sudaro tik procento dalį nuo vykdomo sandorio vertės.

Beje, didžiausios kriptovaliutų keityklos savo klientams suteikia galimybę ne tik pirkti ar parduoti turimas kriptovaliutas, bet ir jomis prekiauti arba patikimai saugoti. Čia nuolat rodomi naujausi kripto valiutų kursai, veikia kriptovaliutų birža, o naujiems klientams susikūrus paskyrą, jiems iš karto yra sukuriamos ir kriptovaliutos piniginės. Taigi, kritovaliutos keityklos gali pasiūlyti visapusiškas ir plačias paslaugas, nuo paprasto valiutos pirkimo iki galimybės investuoti į kriptovaliutas.

Kuriomis kriptovaliutų keityklomis patogu naudotis?

Pirma reikėtų pažymėti, kad šiai dienai, kriptovaliutų rinka yra labai plati. Čia veikia didelis kiekis įvairių kriptovaliutos keityklų, siūlančių savo paslaugas klientams. Tačiau iš plataus kriptovaliutų keityklų būrio norint išsirinkti tinkamas, reikėtų atsižvelgti į keletą svarbių aspektų.

Visų pirma, renkantis kriptovaliutų keityklą reikėtų atkreipti dėmesį, kuriuos pasaulio regionus ši aptarnauja. Juk internetiniame amžiuje pati keitykla gali būti įsikūrusi bet kurioje šalyje, tačiau aptarnauti tik Europos, Amerikos ar Azijos regionų gyventojus. Taigi, kadangi Lietuva yra Europoje, mums reikės tokios kriptovaliutų keityklos, kuri aptarnautų Europos regiono gyventojus.

Kitas svarbus dalykas yra kriptovaliutos keityklos leidžiami atsiskaitymo būdai. Paprastai keityklos palaiko labai įvairius atsiskaitymo būdus, tačiau paprastam vartotojui lengviausiai yra atlikti paprastą bankinį SEPA pavedimą. Taigi, tokioms kriptovaliutų keitykloms ir teiksime prioritetą savo paieškoje.

Gyvenant Europoje, mūsų nuomone patogiausia būtų naudotis šiomis kriptovaliutos keityklomis: Coinbase, Kraken, Orbitos.io, Kriptomat, Bitpanda ar Binance.

Coinbase

coinbase kriptovaliutu keitykla

Coinbase – tai bene didžiausia kriptovaliutų keityklų pasaulyje, kurios vertė jau viršijo 100 milijardų dolerių. Didžiausias šios keityklos privalumas – tai jos draugiškumas kripto pasaulio naujokams. Keitykla didelį dėmesį skiria naujų klientų švietimui, ja naudotis tikrai labai paprasta, todėl net visiški naujokai greitai supras kaip nusipirkti kriptovaliutos. Beje, užsiregistravus Coinbase galėsite ne tik pirkti kriptovaliutą, bet ir uždirbti, apsilankius „Coinbase Earn“ skyrelyje. Teisybės dėlei taip pat reikėtų paminėti, kad komisiniai mokesčiai čia kartais pasikandžioja, tačiau dėl dėmesio naujokams, tai neabejotinai viena geriausių vietų pradėti domėtis kriptovaliutomis.

Kraken

kraken keitykla

Kraken – tai viena labiausiai lietuvių pamėgtų kriptovaliutų keityklų. Keitykloje ne tik galima nusipirkti ar parduoti kriptovaliutą, bet ir ja prekiauti veikiančioje biržoje. Be įprastų pirkimo ir pardavimo sandorių, Kraken kriptovaliutų keitykloje taip pat galima prekiauti ir Bitcoin, Ethereum, Litecoin bei kitų populiarių kriptovaliutų ateities sandoriais (<em">angl. Futures). Tiesa, Kraken keitykla negali pasigirti tokia didele kriptovaliutų pasiūla kaip Binance, tačiau pagrindines ir dažniausiai perkamas kriptovaliutas, čia tikrai rasite.

Orbitos.io

Orbitos.io landing

Orbitos.io - tai daugiau kaip 10 metų veikianti Lietuviško kapitalo kriptovaliutų platforma, kurioje galima keisti, siųsti ir saugoti turimą skaitmeninį turtą. Didžiausi šios platformos privalumai yra jos saugumas, naudojimo paprastumas bei ganėtinai patrauklios paslaugų kainos. Orbitos.io turi aiškią ir intuityvią vartotojo sąsają, suteikia kokybišką ir greitą klientų aptarnavimą bei gali pasiūlyti naudingą edukacinę medžiagą. Todėl jeigu esate kriptovaliutų pasaulio naujokas ir ieškote saugios bei paprastos naudoti platformos, Orbitos.io gali būti puikus pasirinkimas jums.

Kriptomat

Kriptomat – tai Estijoje registruota ir pilnai licencijuota kriptovaliutų keitykla, įkurta 2018 metais. Šioje keitykloje ne tik palaikoma daugiau kaip 200 skirtingų kriptovaliutų ir žetonų, bet ir teikiamos kainų įspėjimo, automatizuotos prekybos, turimų kriptovaliutų vertės vidurkio apskaičiavimo ar kriptovaliutų piniginės funkcijos. Reikėtų paminėti, jog Kriptomat keitykloje yra pilnai palaikoma Lietuvių kalba, todėl tai be jokios abejonės vienas iš geriausių pasirinkimų pradedantiems mūsų šalies kriptoentuziastams. Keityklos aplinka yra itin draugiška naujokams, o išsamūs ir įdomūs straipsniai supažindins jus su naujausiomis kriptorinkos tendencijomis.

Bitstamp

Bitstamp – tai viena iš seniausiai kriptovaliutų rinkoje veikiančių biržų, įkurta dar 2011 metais. Ši birža priima atsiskaitymus bankiniu pavedimu, kredito kortele bei kitais populiariausiais mokėjimo būdais. Tiesa, Bitstamp negali pasigirti tokiu dideliu kriptovaliutų pasirinkimu kaip Binance, tačiau didelės egzotikos neieškantis investuotojas, tikrai čia suras visas pagrindines kriptovaliutas. 2016 metais, Liuksemburge, Bitstamp tapo pirmąja pasaulyje valstybiniu lygiu licencijuota kriptovaliutų keitykla. Taigi, Europos Sąjungoje gyvenantiems klientams, Binance tikriausiai yra pats patogiausias ir saugiausias pasirinkimas.

SpectroCoin

SpectroCoin – tai Lietuvių kalbą palaikanti kriptovaliutų keitykla, kurioje ne tik rasite lietuvišką meniu, bet ir lietuviškai šnekantį „supportą“. Kaip ir didžiosios kriptovaliutų keityklos, SpectroCoin gali pasiūlyti kriptovaliutų pirkimo, pardavimo bei prekybos jomis galimybes. Be standartinių paslaugų, šioje kriptovaliutų keitykloje taip pat galite užsisakyti ir „Visa“ debetinę kortelę arba gauti kriptovaliutos užstatu užtikrintą paskolą. Tai tikriausiai vienas geriausių pasirinkimų rinkoje naujiems vartotojams iš Lietuvos.

Binance

Binance – tai viena iš didžiausių ir populiariausių kriptovaliutų keityklų, turinti virš 15 mln. vartotojų visame pasaulyje. Keitykloje galima nusipirkti arba parduoti daugiau kaip 150 įvairių kriptovaliutų ir investuoti į kitus blockchain sistema paremtus finansinius instrumentus. Binance kriptovaliutų keitykloje taip pat galima kriptovaliutomis prekiauti arba jas tiesiog saugoti. Beje, Binance kriptovaliutų keitykla yra išleidusi ir savo nuosavą valiutą, kurią taip pat galite įsigyti.

Bitpanda

Bitpanda – tai viena populiariausių kriptovaliutų keityklų Europoje. Šioje keitykloje galima ne tik prekiauti kriptovaliutomis, bet ir atsidaryti savo taupymo sąskaitą bei investuoti į fiziškai užtikrintus tauriuosius metalus. Didelį dėmesį keitykla skiria savo klientų aptarnavimo kokybei, todėl čia galite būti tikri, kad visi atsiradę nesklandumai bus pašalinti labai greitai. Beje, užsukę į Bitpanda akademiją ir sėkmingai baigę jos kursus, galėsite užsidirbti ir nedidelę „stipendiją“.

Su kokiais sunkumais gali susidurti kriptovaliutų keityklų klientai?

Kalbant apie kriptovaliutų keityklas, taip pat reikėtų aptarti ir šiai dienai esančias ribotas galimybes gauti lėšas iš kriptovaliutų keityklų į savo banko sąskaitą. Nors Lietuvos bankas teoriškai ir nedraudžia aptarnauti virtualiuoju turtu prekiaujančių klientų, tačiau praktikoje, didžiųjų bankų klientai susiduria su rimtais sunkumais įskaitant piniginius mokėjimus iš kriptovaliutų keityklų į jų banko sąskaitas.

Iš esmės, tokia situacija yra susijusi su bankams keliamais aukštais pinigų plovimo prevencijos reikalavimais. Dar 2017 metais Lietuvos bankas išsakė poziciją, kad virtualios valiutos yra ypač rizikinga priemonė ir finansų rinkos dalyviai (bankai, kredito unijos ir kitos elektroninių pinigų mokėjimo įstaigos) neturėtų dalyvauti veikloje, susijusioje su virtualiuoju turtu. Todėl bankai siekia išvengti rizikos, susijusios su sudėtingu kriptovaliutos kilmės atsekamumu bei identifikavimu.

Taigi, pačiu geriausiu atveju, mūsų šalyje veikiantys bankai, mokėjimus iš kriptovaliutų keityklų priima tik atlikę papildomą tyrimą ir įsitikinę pervedamų lėšų kilmės šaltiniu. Aptarnaujant tokius pavedimus, bankai tikrai paprašys iš jūsų papildomų duomenų ir informacijos. Beje, tokios elektroninių pinigų mokėjimo įstaigos kaip „Paysera“ bei „Revolut“, net neleidžia atlikti mokėjimų į pačias kriptovaliutų keityklas. „Paysera“ apskritai savo klientams griežtai draudžia atlikti bet kokius kriptovaliutos pirkimo bei pardavimo sandorius jų sistemoje, o šį reikalavimą pažeidusių klientų sąskaitos yra nedelsiant uždaromos.

Taigi, prieš pervedant pinigus į bet kurią kriptovaliutų keityklą, pirma siūlytume įvertinti, kad šiai dienai, kriptovaliutos yra nereguliuojamos ir laikomos ypač rizikinga priemone, todėl galite susidurti su rimtais sunkumais atliekant susijusius sandorius tradicinėse finansų įstaigose.

Keityklose įsigytas kriptovaliutas laikykite saugiai

Nors visos didžiosios kriptovaliutos keityklos gali pasiūlyti lėšų saugojimo paslaugas, tačiau savus pinigus žymiai ramiau laikyti kuo arčiau savęs, tiesa? Kriptovaliutos saugomos specialiai tam skirtose piniginėse, kurių pagalba galima lengvai gauti arba pervesti pinigus. Saugiausiomis laikomos taip vadinamos „kietos“ piniginės, kurios saugo jūsų kriptovaliutą fizinėse duomenų laikmenose. Fizines pinigines rekomenduojame pirkti tik iš oficialių tiekėjų. Geriausiai žinomi tokio tipo piniginių gamintojai rinkoje yra „Ledger“ ir „Trezor“.

ModelisPalaiko kriptovaliutųJungtisKaina 

Ledger Nano S

1100 +

USB

79 Eur

Pirkti

Ledger Nano X

1500 +

USB, Bluetooth

149 Eur

Pirkti

Trezor One

1000 +

USB

83 Eur

Pirkti

Trezor Model T

1600 +

USB

265 Eur

Pirkti

Ledger Nano S

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1100 +

Jungtis

USB

Kaina

79 Eur

 

Ledger Nano X

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1500 +

Jungtis

USB, Bluetooth

Kaina

149 Eur

 

Trezor One

Pirkti
Palaiko kriptovaliutų

1000 +

Jungtis

USB

Kaina

83 Eur

 

Trezor Model T

Pirkti
Palaikomoa kriptovaliutos

1600 +

Jungtis

USB

Kaina

265 Eur

 

Straipsnio santrauka
Kriptovaliutos keityklos kuriomis verta ir patogu naudotis

Straipsnio pavadinimas: Kriptovaliutos keityklos kuriomis verta ir patogu naudotis

Aprašymas: Patikimose kriptovaliutų keityklose galite įsigyti norimos kriptovaliutos paprastai ir saugiai. Sužinokite kur galite keisti kriptovaliutas ir rinkitės tik patikimas kriptovaliutų keityklas!

Paskelba: 2021-03-23

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.