Prireikė kreiptis dėl paskolos įsiskolinimams padengti? Laiku paimta paskola skoloms padengti, gali padėti efektyviai sutvarkyti kilusius finansinius rūpesčius. Sužinokite kuriose bendrovėse paskolos skoloms grąžinti yra suteikiamos geriausiomis sąlygomis.

Pastaruoju metu, kai nemaža dalis gyventojų skuba nusipirkti ir pradėti naudotis preke ar paslauga kuo anksčiau, nuosekliai didėja ir pats skolinimosi mastas. Tačiau taip sparčiai skolinantis, vis daugiau žmonių pradeda neįvertinti savo galimybių ir susiduria su didesniais ar mažesniais finansiniais sunkumais. Žinoma, vos tik pajutus, kad prisiimtų įsipareigojimų našta darosi per sunki, svarbu kuo greičiau pradėti ieškoti tinkamų sprendimų. Viena dažniausiai naudojamų priemonių, norint įvesti tvarką savo asmeniniuose finansuose – tai paskolų refinansavimas arba kalbant paprasčiau, paskola skoloms grąžinti. Taigi, šiame straipsnyje ir aptarsime šią efektyvią pagalbos įsiskolinusiems asmenims priemonę. Taip pat patarsime, kurios paskolų bendrovės gali suteikti tokią paskolą skoloms padengti, pačiomis geriausiomis sąlygomis rinkoje.

Paskola skoloms grąžinti – kas tai yra?

Paskolos skoloms grąžinti yra tokios paskolos, kai naujo kredito lėšomis grąžinama blogesnėmis sąlygomis gauta paskola.

Taigi, paskolos skoloms grąžinti, iš esmės yra refinansavimo paskolos, kuomet naujo kredito lėšomis grąžinama blogesnėmis sąlygomis gauta paskola. Kitaip sakant, gavęs paskolą savo turimiems įsiskolinimams padengti, klientas gali žymiai pasilengvinti prisiimtų brangių finansinių įsipareigojimų vykdymo sąlygas. Beje, toks turimų skolų perkreditavimas leidžia ne tik turimas paskolas grąžinti žymiai palankesnėmis sąlygomis, bet ir sutaupyti.

Dėl paskolos skoloms atiduoti suteikimo dažnai kreipiasi klientai, turintys rūpesčių su greitaisiais kreditais arba panašiomis brangiomis paskolomis. Kadangi greitieji kreditai yra bene brangiausias skolinimosi būdas paskolų rinkoje, žmonės labai greitai pajunta tokių brangių paskolų naštą ir pradeda ieškoti pagalbos. Taigi, dažniausia priežastis, kodėl žmonės kreipiasi dėl paskolos įsiskolinimams padengti suteikimo yra noras susimažinti už brangius kreditus mokamas palūkanas.

Kita vertus, nors paskolų bendrovių suteikiami kreditai skoloms padengti yra tikrai didelė pagalba turintiems skolų klientams, tačiau gauti tokią paskolą tikrai gali ne kiekvienas to panorėjęs žmogus. Kaip ir kreipiantis dėl bet kokio kredito, paskolų bendrovės pirma įvertina kiekvieno kliento galimybes skolintis. Jei klientas savo kredito istorijoje yra turėjęs daug pradelstų skolų, kredito įstaiga gali tiesiog atsisakyti suteikti paskolą skoloms grąžinti. Kitaip sakant, refinansavimas su bloga kredito istorija dažniausiai suteikiamas ypač griežtomis sąlygomis.

Didžiausi paskolos įsiskolinimams padengti privalumai

Tiesą sakant, paskolos skoloms grąžinti gali prireikti dėl labai įvairių gyvenimiškų priežasčių. O pačios paskolos turi tikrai nemažai privalumų, galinčių pagelbėti sprendžiant asmeninių finansų rūpesčius. Brangiai mokate už pasiimtą greitąjį kreditą? Norite žymiai pasigerinti turimos paskolos grąžinimo sąlygas? O gal prireikė pasiskolinti papildomai? Visais šiais atvejais jūs galėsite pasinaudoti paskolų, skirtų skoloms grąžinti, privalumais. Na o pagrindiniai tokių paskolų privalumai yra šie:

  • Mažesnės palūkanos. Palankiomis sąlygomis suteikta paskola skoloms padengti, leidžia jums stipriai susimažinti brangių kreditų palūkanas. Dėl mažesnių palūkanų galėsite sutaupyti ir didesnę dalį uždirbamų mėnesinių pajamų skirti sau ir savo šeimai. Tiesiog išsirinkite mažesnes palūkanas siūlančios refinansavimo įmonės pasiūlymą ir pasirašykite turimų įsiskolinimų perkreditavimo sutartį.
  • Galimybė prasitęsti grąžinimo terminą. Suteikiami kreditai skoloms padengti, taip pat leidžia stipriai pasigerinti įsiskolinimų grąžinimo sąlygas, prasitęsiant paskolos terminą. Pavyzdžiui, jums pageidaujant, kredito bendrovė gali prailginti kredito grąžinimo terminą ir sumažinti mėnesines įmokas. Žinoma, esant poreikiui galite pasielgti priešingai ir paprašyti sutrumpinti kredito grąžinimo grafiką.
  • Galimybė pasiskolinti papildomai. Kartais prireikia pasiskolinti papildomai, tačiau esamas kreditorius nesutinka išduoti naujo kredito, kol nesate grąžinęs senojo. Suteikta paskola skoloms atiduoti gali pagelbėti ir tokiais atvejais. Tiesiog kreipkitės į pasirinktą kredito bendrovę, kuri padengs turimos paskolos likutį ir išduos jums naują paskolą geresnėmis sąlygomis.

Renkamės paskolą skoloms padengti – į ką atkreipti dėmesį?

Renkantis paskolų bendrovę, kurioje norėsite gauti paskolą skoloms grąžinti, ypatingai svarbu labai gerai ir tiksliai išsiaiškinti visas siūlomas sąlygas. Vertinant ar nauja paskola tikrai bus suteikiama geresnėmis sąlygomis nei dabartinis įsiskolinimas, būtinai palyginkite kuo daugiau pasiūlymų. Lyginant gautus pasiūlymus, įvertinkite ne tik skelbiamą metinę palūkanų normą, bet ir BVKKMN arba kitaip – bendros vartojimo kredito kainos metinės normos rodiklį. Šis rodiklis jums leis itin objektyviai palyginti skirtingus pasiūlymus, kadangi jis parodo bendrą kredito kainą įskaitant ne tik metinę palūkanų normą, bet ir visus kitus papildomai taikomus mokesčius.

Kreipiantis dėl paskolos skoloms grąžinti suteikimo, taip pat nepamirškite pasidomėti, kokias kredito sutarties nutraukimo ar paskolos grąžinimo anksčiau laiko sąlygas taiko jūsų dabartinis kreditorius. Pavyzdžiui, ar neprivalėsite kreditoriui sumokėti papildomų mokesčių, jei grąžinsite turimą paskolą anksčiau nei numatyta jūsų sutartyje. Juk kartais gali tiesiog neapsimokėti refinansuoti paskolų, kurias artimiausiu metu ir taip išsimokėsite.

Kada verta kreiptis dėl paskolos skoloms grąžinti suteikimo?

Kaip galite matyti, suteikiami kreditai skoloms padengti gali labai stipriai palengvinti turimų įsiskolinimų grąžinimą. Su šiomis paskolomis galima stipriai pasigerinti turimo kredito grąžinimo sąlygas, susimažinti mokamas palūkanas ar net pasiskolinti papildomai. Kita vertus, kredito įstaigų suteikiamos paskolos jūsų įsiskolinimams padengti yra tik dar viena finansinė priemonė, kuri pati efektyviausia tik esant tam tikroms aplinkybėms. Tai kada tikrai verta kreiptis dėl paskolos skoloms grąžinti suteikimo?

Dažniausiai dėl paskolos skoloms atiduoti suteikimo kreipiasi žmonės, kuriems prisiimtus finansinius įsipareigojimus tapo vykdyti per sunku. Taip paprastai atsitinka suprastėjus pačio asmens finansinei situacijai arba pasikeitus ekonominiam klimatui šalyje. Taigi, vos tik pastebėjus, kad turimo kredito mėnesines įmokas darosi mokėti per sunku, reikėtų kuo greičiau ieškoti galimų refinansavimo sprendimų. Juk suteikus paskolą skoloms grąžinti, jums tiesiog gali būti pailgintas kredito grąžinimo terminas bei sumažintos mėnesinės įmokos. Mažesnės mėnesinės įmokos leis daugiau pinigų skirti sau ir savo šeimai.

Straipsnio santrauka
Kreditai skoloms padengti – kaip paskolos skoloms atiduoti gali padėti išspręsti jūsų finansinius rūpesčius?

Straipsnio pavadinimas: Kreditai skoloms padengti – kaip paskolos skoloms atiduoti gali padėti išspręsti jūsų finansinius rūpesčius?

Aprašymas: Prireikė kreiptis dėl paskolos įsiskolinimams padengti? Laiku paimta paskola skoloms padengti, gali padėti efektyviai sutvarkyti kilusius finansinius rūpesčius. Sužinokite kuriose bendrovėse paskolos skoloms grąžinti yra suteikiamos geriausiomis sąlygomis.

Paskelba: 2021-05-06

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.