Refinansavimo paskolos – tai paprastas būdas grąžinti brangius kreditus. Sužinokite kaip kreditai refinansavimui gali sumažinti mėnesines įmokas ir palengvinti turimų brangių paskolų naštą.

Dar niekada istorijoje nebuvo taip pigu skolintis kaip dabar. Tikriausiai todėl skolinimasis tapo tokiu paplitusiu ir mums visiems jau ganėtinai įprastu reiškiniu. Žmonės skolinasi, kadangi paskolos padeda patenkinti didėjančius vartojimo poreikius, greičiau įgyvendinti planus ar realizuoti svajones. Kita vertus, kartu su didėjančiu skolinimosi bumu, taip pat daugėja ir atvejų, kuomet keletą kreditų turintys žmonės, susiduria su sunkumais suvaldant esamus įsiskolinimus. Juk turint kelias skirtingas paskolas yra žymiai sudėtingiau sekti jų grąžinimo grafikus bei mokėti įmokas. O jeigu užklumpa netikėti finansiniai sunkumai, tuomet ir įmokų atidėjimo mokesčius tenka mokėti net keletą kartų.

Panašiose situacijose atsidūrę asmenys, dažniausiai turi labai greitai sugalvoti, kaip išspręsti kilusias problemas. Žinoma, pats pirmas veiksmas, kurio reikėtų imtis, tai stengtis kuo greičiau grąžinti pasiimtas paskolas. Tačiau ką daryti, jei jūsų piniginėje jau ir taip atsiradusi didelė skylė? Tokiu atveju jums galėtų pagelbėti kredito bendrovių teikiamos refinansavimo paskolos, kurios leidžia žymiai pasigerinti turimų įsiskolinimų grąžinimo sąlygas. Taigi, šiame straipsnyje papasakosime kas yra refinansavimas ir aptarsime, kaip paskolos refinansavimui gali jums padėti susimažinti brangių paskolų mėnesines įmokas.

Kas yra refinansavimo paskolos ir kaip jos suteikiamos?

Paskolos refinansavimui – tai įvairių kredito įstaigų išduodamos paskolos, skirtos nepalankiomis sąlygomis prisiimtų finansinių įsipareigojimų padengimui.

Paskolos refinansavimui – tai įvairių kredito įstaigų išduodamos paskolos, skirtos nepalankiomis sąlygomis prisiimtų finansinių įsipareigojimų padengimui. Kitaip sakant, kreditai refinansavimui leidžia gauti naują paskolą žymiai geresnėmis sąlygomis ir ja padengti vieną ar kelis turimus kreditus. Pagrindinis refinansavimo paskolų tikslas yra padėti žmogui grąžinti brangias ir nepalankiomis sąlygomis paimtas paskolas. Taip pat refinansavimo paskolos puikiai tinka tai atvejais, kuomet reikia apjungti skirtingose paskolų bendrovėse turimus kreditus į vieną bendrą paskolą.

Klientams yra prieinamos įvairus tipo refinansavimo paslaugos – bankų ar kredito unijų išduotų  vartojimo paskolų refinansavimas, būsto paskolų refinansavimas, greitųjų kreditų refinansavimas bei kitokių finansinių įsipareigojimų refinansavimas. Tiesą sakant, paskolos refinansavimui tampa tokia populiaria finansine paslauga, kad maždaug trečdalis naujų paskolų yra išduodamos būtent refinansavimo tikslais.

Dažniausiai dėl paskolos refinansavimui suteikimo klientai kreipiasi šiais atvejais:

  • Kai norima susimažinti paskolos įmoką
  • Kai norima prasiilginti paskolos grąžinimo terminą
  • Kai norima pasigerinti turimos paskolos grąžinimo sąlygas
  • Kai norima nukelti įmokos mokėjimą

Taigi, turimų skolų perkreditavimas leidžia ganėtinai paprastai pasigerinti esamų įsiskolinimų grąžinimo sąlygas. Tačiau prieš kreipiantis dėl paskolos refinansavimui suteikimo į kitą kredito įstaigą, vis dėlto, pirma rekomenduotume bandyti susitarti su ta bendrove, kurioje paskolą jau turite. Juk nei viena paskolų bendrovė nenori prarasti savo klientų, todėl labai tikėtina, kad bendrovės specialistai tikrai padės rasti visiems priimtiną sprendimą.

Na, o jeigu su esama kredito bendrove susitarti nepavyko, pats metas pradėti ieškoti refinansavimo įmonės. Visas bendroves, teikiančias refinansavimo paslaugas galite rasti internete. Refinansavimo paskolos gavimui, jums reikės užsiregistruoti bendrovių svetainėse ir užpildyti pateiktas paraiškas. Žinoma, pildyti paraiškas rekomenduojame internete, nes pats turimų kreditų refinansavimas internetu yra atliekamas žymiai greičiau, nei vykstant į fizinius klientų aptarnavimo centrus. Be to, ne visos paskolų bendrovės ir turi savo fizinius klientų aptarnavimo centrus.

Pildant refinansavimo paskolos paraišką, dažniausiai būtina nurodyti turimų ir pageidaujamų refinansuoti paskolų dydį, jų grąžinimo terminus, skaičių bei paskirtį. Taip pat reikia pateikti duomenis apie savo ar savo šeimos gaunamas pajamas, darbovietę bei kitą panašią informaciją. Užpildžius refinansavimo paskolos paraišką, ją reikia pateikti kredito įstaigai. Atsakymo iš kredito įstaigų paprastai ilgai laukti netenka. Standartiškai apie sprendimą suteikti arba nesuteikti refinansavimo paskolą, pranešama per vieną darbo dieną. Jei atsakymas yra teigiamas ir pasiūlytos sąlygos jums tinkamos, galite sudaryti refinansavimo paskolos sutartį.

Taigi, nusprendus refinansuoti turimus įsiskolinimus, jums reikės padaryti šiuos žingsnius:

  • Išsirinkti refinansavimo paskolas teikiančią kredito bendrovę
  • Užsiregistruoti bendrovės internetinėje svetainėje
  • Užpildyti ir pateikti refinansavimo paskolos paraišką
  • Išsirinkus geriausią pasiūlymą sudaryti refinansavimo paslaugų sutartį

Refinansavimo paskolų privalumai

Kreditai refinansavimui turi nemažai privalumų, kurie leidžia paprastiems žmonėms žymiai lengviau susitvarkyti su savo finansiniais įsipareigojimais. Jei turite brangų greitąjį kreditą, norite mažesnių paskolos įmokų ar tiesiog prireikė papildomai pasiskolinti – visais šiais atvejais galite pasinaudoti paskolos refinansavimui teikiamais privalumais.

Pagrindiniai refinansavimo paskolų privalumai:

  • Kelių paskolų sujungimas į vieną paskolą. Kreditai refinansavimui leidžia sujungti keletą paskolų į vieną. Paskolų sujungimas yra žymiai patogesnis ir taupesnis būdas valdyti savo turimus finansinius įsipareigojimus. Juk turint tik vieną paskolos sutartį, reikia mokėti tik vieną įmoką. Tai papt turėsite sekti tik vienos kredito sutarties sąlygas.
  • Mažesnės mokamos palūkanos. Paskolos refinansavimui leidžia susimažinti už brangiai paimtus kreditus mokamas palūkanas. Tiesiog kreipkitės į mažesnę metinę palūkanų normą siūlančią paskolų bendrovę ir sudarykite su ja jūsų turimos paskolos refinansavimo sutartį. Mokamos mažesnės palūkanos, atlaisvins jūsų piniginę ir pagerins asmeninę finansinę situaciją.
  • Geresnės skolinimosi sąlygos. Be kitų privalumų, kreditai refinansavimui taip pat leidžia sudaryti patogesnį paskolos įmokų grafiką. Pavyzdžiui, klientui pageidaujant, paskolos įmokos gali būti sumažintos, prailginant paskolos grąžinimo terminą. Ir priešingai, jei klientas turimą paskolą nori grąžinti greičiau, paskolos grąžinimo grafiką galima sutrumpinti.
  • Galima pasiskolinti papildomai. Kartais klientai pageidauja gauti rafinansavimo paskolą norėdami pasiskolinti papildomai. Dažniausiai tai atsitinka tais atvejais, kuomet klientui prireikia naujos paskolos likus keletui įmokų iki senosios grąžinimo, o esamas kreditorius nesutinka išduoti naujos paskolos, kol pilnai negrąžinta senoji. Tokiu atveju, paskolos refinansavimui leidžia padengti turimos paskolos įmokas ir gauti naują paskolą geresnėmis sąlygomis.

Kada verta kreiptis dėl paskolos refinansavimui suteikimo?

Kaip galite matyti, kreditai refinansavimui leidžia žymiai palengvinti turimų paskolų grąžinimo sąlygas. Refinansavimo paskolų pagalba galima grąžinti brangias, nepalankiomis sąlygomis paimtas paskolas, sujungti keletą paskolų į vieną, sudaryti patogesnį jų grąžinimo grafiką bei pasiskolinti papildomai. Tačiau iš kitos pusės, refinansavimo paskolos tikrai nėra stebuklingas vaistas, pagydantis visas jūsų asmeninių finansų žaizdas. Refinansavimo paskolos yra efektyviausios šiais atvejais:

  • Kai palūkanos rinkoje yra žemesnės už turimos paskolos palūkanas. Šiuolaikiniame pasaulyje ekonominė situacija gali kisti itin dinamiškai. Jei turimą paskolą teko imti esant aukštai palūkanų normai, verta pasitikrinti kokia paskolų rinkos situacija yra dabar. O galbūt kažkada reikėjo skubiai pasiskolinti aukštomis palūkanomis, kai pačio finansinė situacija nebuvo gera. Pasitikrinkite kokiomis sąlygomis galėtumėte gauti kreditą šiuo metu ir esant galimybei kreipkitės dėl refinansavimo paskolos suteikimo.
  • Kai turima daug paskolų skirtingose bendrovėse. Turint keletą skirtingų finansinių įsipareigojimų skirtingose kredito įstaigose, darosi tikrai sunku juos visus sužiūrėti. Net per atsitiktinumą galite pamiršti laiku atlikti paskolos įmoką ir taip rizikuoti susigadinti savo kredito istoriją. Kreditai refinansavimui leis sujungti daug skirtingų įsipareigojimų į vieną bendrą paskolą ir išvengti paskolų refinansavimo su bloga kredito istorija būtinybės.
  • Nepajėgiant grąžinti turimos paskolos pagal grafiką. Gyvenimas pilnas netikėtumų, todėl ir finansiniai sunkumai gali užklupti visai netikėtai. Vos tik pastebėjus, kad turimos paskolos įmokas darosi atlikti sunkiau, vertėtų nieko negaištant pradėti ieškoti tinkamo sprendimo. Dažnai geriausiu sprendimu būna kreiptis dėl paskolos refinansavimui suteikimo. Refinansavimo paskolos gali padėti pasigerinti kredito grąžinimo sąlygas pagal naujus jūsų poreikius ir galimybes.

Kaip išsirinkti rinkamą refinansavimo paskolas teikiančią bendrovę?

Šiuo metu paskolas refinansavimui išduoda tikrai nemažai skirtingų kredito bendrovių. Kita vertus, tvarkant piniginius reikalaus, visuomet geriau devynis kartus pamatuoti, o tik dešimtą kirpti. Žinoma, visą paskolų rinką Lietuvoje prižiūri Lietuvos bankas, todėl čia veikiančios bendrovės yra legalios ir patikrintos. Tačiau nuo nesąžiningų įstaigų ir jų pasiūlymų, kai kada gali ir nepavykti apsaugoti. Todėl renkantis finansines paslaugas, visuomet reikėtų ir pačiam klientui pasidomėti paslaugas teikiančia įstaiga bei jos patikimumu.

Pirma norėtume pažymėti, kad visos Lietuvoje veiklą vykdančios kredito bendrovės, privalo laikytis ir dirbti pagal mūsų šalyje galiojančius įstatymus. Savo internetinėje svetainėje jos turi nurodyti tikslius duomenis bei rekvizitus. Tai pirmas dalykas, kurį jūs turėtumėte patikrinti. Jei pastebėjote, jog svetainėje trūksta svarbios informacijos arba ji pateikta nepilna, gali būti, kad įstaiga bando kažką nuslėpti.

Kitas kriterijus, norint pasirinkti patikimą refinansavimo paskolas teikiančią bendrovę yra buvusių ar šiuo metu esamų jos klientų atsiliepimai. Juk dabar internetinėje erdvėje galima nesunkiai rasti įvairiausios  informacijos, todėl sužinoti ką apie jūsų pasirinktos bendrovės veiklą mano jos klientai, tikrai netūrėtų būti sunku.

Galiausiai reikėtų įsidėmėti, kad finansines paslaugas mūsų šalyje gali teikti tik tos bendrovės, kurios yra įrašytos į taip vadinamą Lietuvos finansų rinkos dalyvių sąrašą. Šis sąrašas skelbiamas Lietuvos banko svetainėje šiuo adresu: https://www.lb.lt/lt/finansu-rinku-dalyviai.

Straipsnio santrauka
Refinansavimo paskolos – pasilengvinti turimų paskolų naštą dabar daug lengviau

Straipsnio pavadinimas: Refinansavimo paskolos – pasilengvinti turimų paskolų naštą dabar daug lengviau

Aprašymas: Refinansavimo paskolos – tai paprastas būdas grąžinti brangius kreditus. Sužinokite kaip kreditai refinansavimui gali sumažinti mėnesines įmokas ir palengvinti turimų brangių paskolų naštą.

Paskelba: 2021-03-22

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.