Tinkamas paskolų perkreditavimas gali greitai padėti susitvarkyti su iškilusiomis finansinėmis problemomis, kuomet jūsų finansinė padėtis suprastėjo. Susipažinkite su perkreditavimo paslauga, jos privalumais bei kaip skolų perkreditavimas gali padėti į finansinę duobę įkritusiam žmogui.

Šiais laikais, tikriausiai nieko nenustebinsite pasakęs, kad turite pasiėmęs vieną ar net kelias paskolas. Juk daug kas skuba įsigyti prekę ar paslaugą ir pradėti naudotis ja kuo anksčiau. Tačiau ką daryti, jei turimų paskolų finansinė našta staiga pasidarė per sunki? Čia jums galėtų padėti turimų paskolų perkreditavimas. Susipažinkime detaliau kas yra perkreditavimas ir kaip jis gali padėti išvengti didesnių finansinių rūpesčių.

Kas yra skolų perkreditavimas?

Skolų perkreditavimas gali stipriai padėti siekiant palengvinti turimų finansinių įsipareigojimų naštą.

Turimų paskolų perkreditavimas leidžia turimas paskolas iš vieno paskolos teikėjo perkelti pas kitą. Tai gali būti naudinga tada, kai, pavyzdžiui, jūs pasiskolinote pinigų patekę į sunkią finansinę situaciją ir negavote paskolos pačiomis geriausiomis sąlygomis. O dabar, situacijai pasitaisius, jūs galėtumėte gauti paskolą geresnėmis sąlygomis ir sutaupyti. Iš esmės, perkreditavimas yra paskola skoloms padengti, kuomet naujos paskolos lėšomis yra grąžinama sena, prastesnėmis sąlygomis paimta paskola.

Skolų perkreditavimas gali sudominti ir tuos, kuriems šiuo metu yra sunku mokėti paskolos įmokas. Perkreditavimas gali leisti susimažinti mokamą periodinę mėnesio įmoką ir likusius pinigus skirti kitoms reikmėms. Tai gali praversti jei, pavyzdžiui, susilaukus vaiko padidėjo šeimos išlaidos, vienas iš sutuoktinių prarado darbą ir kitais atvejais.

Taigi, paskolų perkreditavimas – tai savotiška pagalba skolininkams, kuomet pas naują kreditorių yra perkeliamos viena ar net kelios turimos paskolos. Žinoma, lygiai taip pat, kaip ir imant naują paskolą, prieš suteikdamas perkreditavimo paslaugą, naujasis kreditorius įvertins jūsų galimybes skolintis ir nuspręs, kurias jūsų paskolas ir kokiomis sąlygomis jis sutiktų perkredituoti.

Skolų perkreditavimo privalumai

Skolų perkreditavimas gali būti naudingas įvairių tikslų turintiems skolininkams. Vieni gali norėti susimažinti mėnesio įmokas, kiti – sumokėti mažiau palūkanų kredito bendrovei, jei paskola nebuvo gauta itin geromis sąlygomis.

Paskolą prastomis sąlygomis galėjote gauti ir dėl tuo metu buvusios ekonominės situacijos ir todėl, kad nepakankamai gerai pasidomėjote paskolos sąlygomis ją imdami. Gali būti ir taip, kad paskolą ėmėte gaudami mažesnę algą ir dėl to ją gavote prastesnėmis sąlygomis, o dabar, turėdami stabilias pajamas, galite paskolą gauti daug geresnėmis sąlygomis. Rinkdamiesi perkreditavimo paslaugą turite gerai pasidomėti skirtingų institucijų sąlygomis ir išsirinkti tą, kuri jums pateiks geriausią pasiūlymą. Taip paskolos perkreditavimas gali padėti sutaupyti pinigų.

Taip pat paskolų perkreditavimas gali palengvinti ir turimų finansinių įsipareigojimų administravimą. Jei turite kelias paskolas ir jos visos yra iš skirtingų kreditorių, tuomet paskolos perkreditavimas supaprastins mėnesio įmokų mokėjimą. Perkreditavus paskolas jūs mokėsite tik vieną bendrą įmoką naujam kreditoriui, be to, sutaupysite administravimo mokesčių, nes, dažniausiai, už sąskaitos išlaikymą skirtingose finansinėse institucijoje reikia mokėti tam tikrą mėnesio mokestį, o perkreditavus paskolas jums nebereikės išlaikyti ir turimas sąskaitas – užteks vienos naujo kreditoriaus sąskaitos.

Į ką atkreipti dėmesį perkredituojant turimus finansinius įsipareigojimus?

Renkantis kredito įstaigą, kurioje norite norėsite perkredituoti savo finansinius įsipareigojimus, labai svarbu gerai išsiaiškinti visas refinansavimo paslaugos sąlygas. Vertindami, ar teikiamas pasiūlymas yra geresnis nei jūsų anksčiau turėti, lyginkite ne tik metinę palūkanų normą (MPN), bet ir bendrąją vartojimo kredito kainos metinę normą (BVKKMN) – nes būtent šis dydis leidžia objektyviausiai palyginti skirtingus paskolų pasiūlymus. BVKKMN yra dydis,  išreiškiamas procentais, jis nurodo, kiek jūs sumokėsite už paskolos įmoką įskaitant ne tik MPN, bet ir kitus su paskola susijusius mokesčius, pavyzdžiui, vienkartinį paskolos sudarymo mokestį, mėnesinį paskolos administravimo mokestį ir panašiai.

Taip pat planuojant perkredituoti turimas skolas, labai svarbu išsiaiškinti ir tai, kokias sutarties nutraukimo sąlygas taiko jūsų dabartinės kredito bendrovės. Pavyzdžiui, ar nėra papildomo mokesčio už tai, kad anksčiau laiko grąžinsite visą pasiskolintą sumą. Gali būti, kad kai kuriais atvejais jums tiesiog neapsimokės perkredituoti paskolų, kurias išsimokėsite per kelis artimiausius mėnesius.

Kada verta perkredituoti savo skolas?

Įvairios finansinės procedūros dažnai yra priskiriamos verslininkams ir bankams. Paprasti žmonės kartais nenori net galvoti apie įvairius scenarijus, kaip paskolą perkelti iš vienos finansinės institucijos į kitą, nes tai atrodo labai painus ir sudėtingas procesas. Tačiau tai – labai klaidingas įsitikinimas. Skolų perkreditavimas gali būti puiki finansinė priemonė ir fiziniams asmenims.

Perkreditavimas tinkamas tiek pavieniams asmenims, šeimoms, tiek ir smulkiems verslininkams ar individualia veikla besiverčiantiems žmonėms, kurie skubėdami ar dėl žinių trūkumo, pasiėmė jų poreikius neatitinkančias ir brangias paskolas. Verslininkams paskolos perkreditavimas gali padėti išsilaikyti, jei laikinai sumažėjo pajamos iš veiklos, taip pat jei keičiant veiklos kryptį gaunamą pelną norisi skirti plėtrai, o ne paskolos mokėjimui. Fiziniams asmenims skolos refinansavimas gali padėti stabilizuoti savo finansinę padėtį, svarbu nelaukti, kol senasis kreditorius pradės skaičiuoti delspinigius, o kreiptis dėl paskolos refinansavimo dar tada, kai pamatote, kad nebepajėgsite mokėti turimų paskolų įmokų.

Laiko atsukti atgal negalima, tačiau galima susimažinti paskolos kainą arba periodines mėnesio įmokas perkreditavus turimus finansinius įsipareigojimus. Svarbiausia prieš sudarant naują paskolos sutartį gerai išsiaiškinti visas refinansavimo įmonės siūlomas sąlygas bei palyginti bent kelių įmonių pasiūlymus ir pasirinkti tą, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius.

Straipsnio santrauka
Kaip turimų paskolų perkreditavimas gali padėti išvengti finansinių rūpesčių?

Straipsnio pavadinimas: Kaip turimų paskolų perkreditavimas gali padėti išvengti finansinių rūpesčių?

Aprašymas: Tinkamas paskolų perkreditavimas gali greitai padėti susitvarkyti su iškilusiomis finansinėmis problemomis, kuomet jūsų finansinė padėtis suprastėjo. Susipažinkite su perkreditavimo paslauga, jos privalumais bei kaip skolų perkreditavimas gali padėti į finansinę duobę įkritusiam žmogui.

Paskelba: 2020-12-11

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.