Nemažai finansinių sunkumų turinčių žmonių, dažnai vėluoja laiku sumokėti savo paskolų įmokas, todėl paskolų refinansavimas su bloga kredito istorija, ilgainiui tapo vienu geriausių būdų pasilengvinti susikaupusių skolų naštą. Sužinokite kur galite kreiptis dėl refinansavimo paslaugos turėdami blogą kredito istoriją.

Jei turite vieną ar kelias paskolas ir matote, kad artimiausiu metu nebepajėgsite mokėti visų paskolų įmokų, jums tikrai verta pasidomėti sparčiai populiarėjančia refinansavimo paslauga. Vėluojančios paskolų įmokos ir besikaupiantys delspinigiai – gali stipriai sugadinti jūsų kredito istoriją, tačiau laiku gautos refinansavimo paslaugos gali padėti stipriai pagerinti jūsų finansinę padėtį. Išsirinkus tinkamą turimų įsiskolinimų refinansavimo pasiūlymą galima ne tik sumažinti mėnesinę paskolos įmoką, įsipareigojant paskolą grąžinti per ilgesnį laikotarpį, bet ir apskritai sutaupyti. Taigi šiame straipsnyje papasakosime plačiau apie tai, kaip veikia paskolų refinansavimas su bloga kredito istorija, kokios yra refinansavimo naudos apskritai ir į kokias refinansavimo įmones galėtumėte kreiptis, jei nuspręstumėte pasinaudoti refinansavimo paslauga.

Paskola paskolai grąžinti arba kaip veikia refinansavimas?

Refinansavimas su bloga kredito istorija - tai vienas geriausių būdų pasilengvinti susikaupusių įsiskolinimų naštą, pablogėjus finansinei situacijai.

Paprastai kalbant, refinansavimas – tai jau turimos vienos ar kelių paskolų išmokėjimas pasiėmus naują paskolą. Iš esmės, tai paskolos skoloms atiduoti, tik šiuo atveju, žmogus skolinasi geresnėmis sąlygomis nei buvo pasiskolinęs anksčiau. Refinansavimu gali naudotis tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. Fiziniai asmenys savo turimą paskolą gali refinansuoti ir tada, kai turi kelias paskolas ir jas nori sujungti į vieną.

Kodėl verta refinansuotis su bloga kredito istorija?

Refinansuojant savo turimas paskolas galima siekti įvairių tikslų ir naudų. Dažniausiai refinansavimo prisireikia tuomet, kai, pasikeitus gyvenimiškoms aplinkybėms, asmeniui nebeužtenka gaunamų pajamų laiku sumokėti visas turimų paskolų įmokas. Vėluojant mokėti įmokas prastėja kredito istorija, kuri ateityje gali lemti tai, kad asmuo gali negauti kredito būstui ar kitam svarbiam pirkiniui. Taigi, refinansavimas su bloga kredito istorija jums padės subalansuoti jūsų turimus finansinius įsipareigojimus ir periodines kredito įmokas mokėti laiku.

Pasikeitus ekonominei situacijai šalyje, suteikiami kreditai refinansavimui gali tapti puikiu būdu, leidžiančiu šiek tiek sutaupyti. Sutaupyti galite tuo atveju, jei turimą paskolą aukštomis palūkanomis, nuspręsite refinansuoti palankesnėmis sąlygomis. Taip pat sutaupyti galima ir refinansavus paskolas, kurias dėl tam tikrų aplinkybių buvote pasiėmę greitųjų kreditų bendrovėse. Tiesa, čia patartume gerai susiskaičiuoti, kiek gali kainuoti paskolos grąžinimas anksčiau laiko bei naujos sutarties sudarymas ir ar apsimoka apskritai refinansuoti visas paskolas. Pavyzdžiui, jei turite 4 paskolas, bet vienos jų liko vos keli mėnesiai, galbūt verta refinansuoti tik 3 paskolas, o 4-ąją išsimokėti taip kaip ir buvo planuota, kad nereikėtų mokėti papildomų mokesčių už jos grąžinimą anksčiau laiko.

Laiku atliktas turimų skolų perkreditavimas ir apjungimas, taip pat leis patogiau mokėti periodines paskolų įmokas. Turint kelis finansinius įsipareigojimus skirtingose kredito bendrovėse, paprastai kas mėnesį tenka mokėti net keletą paskolų įmokų. Vienur mokama internetu, kitur parduotuvės kasoje ar terminale. Be to, už atliekamus pavedimus nuskaičiuojamas ir tam tikras pavedimo mokestis. Nors šie mokesčiai atrodo nedideli, vos keliasdešimt centų ar euras per mėnesį, tačiau per metus, turint kelias paskolas, gali susidaryti net keliasdešimties eurų sumą. Apjungus visas turimas paskolas į vieną, jūs galėsite mokėti tik vieną periodinę įmoką.

Refinansavimas su bloga kredito istorija – ar tikrai įmanoma?

Jei domitės paskolų refinansavimu, greičiausiai, jums yra sunku mokėti dabar turimų paskolų įmokas, o galbūt jau vėluojate tai padaryti. Todėl natūralu, kad jums gali kilti klausimas, ar galimas paskolų refinansavimas su bloga kredito istorija?

Tiesa ta, kad net ir turint labai prastą kredito istoriją, tikrai nereikėtų bijoti ar gėdytis kreiptis į kredito bendroves dėl įsiskolinimų refinansavimo galimybės. Prasta kredito istorija gali sumažinti jūsų šansus gauti naują paskolą, tačiau refinansavimo mechanizmas yra tarsi kredito bendrovių pagalba įsiskolinusiems savo klientams. Kreipdamiesi dėl turimų įsiskolinimų refinansavimo, net ir su bloga kredito istorija, jūs parodote savo būsimam kreditoriui, kad tikrai rūpinatės nuosava finansine situacija ir nuoširdžiai stengiatės išbristi iš laikinai užklupusių sunkumų.

Reikėtų pažymėti, kad kredito istoriją labiausiai gadina neseni įsiskolinimai, kurių įmokų jūs nesumokėjote laiku. Jei paskolos įmokos nesumokėjote tik vieną kartą, tai dar nereiškia, jog jūsų kredito istorija bus vertinama labai blogai. Prasčiau ji bus vertinama tada, kai paskolos įmokų nemokėsite kelis mėnesius iš eilės, jums bus skaičiuojami delspinigiai. Taip pat verta turėti omenyje, kad jei kažkada išduotą paskolą kredito bendrovė iš jūsų atgavo tik pasitelkusi antstolius ar teismo keliu, tai yra rimtas pagrindas manyti, kad naujos paskolos jums bus suteikiamos itin sunkiai arba bus siūlomos aukštos palūkanos.

Išduodant naują paskolą ar refinansuojant jau turimas, taip pat labai svarbus ne tik jūsų kredito reitingas, bet ir jūsų esama finansinė situacija. Pavyzdžiui, kiek ir kokių pajamų jūs šiuo metu gaunate. Jei gaunate nuolatines pajamas iš darbo ir dirbate 4 ar daugiau mėnesių toje pačioje darbovietėje – daug šansų, kad jūsų paskolos bus refinansuotos.

Būtinai išsiaiškinkite, ką jums gali pasiūlyti skirtingos bendrovės

Taigi, refinansavimas su bloga kredito istorija yra įmanomas ir netgi labai siūlytinas dalykas, kai jūsų finansinė situacija pradeda komplikuotis. Juk iš esmės, ši paslauga skirta tiems žmonėms, kuriems sunku vykdyti prisiimtus finansinius įsipareigojimus. Refinansavimas rodo jūsų norą pagerinti savo asmeninių finansų būklę, bet to – tai galimybė taip pat nesugadinti ir savo kredito istorijos. Paskolų refinansavimas įsiskolinusiems žmonėms leidžia padengti turimus įsipareigojimus (įskaitant susikaupusius delspinigius) ir per mėnesį mokėti tik tokią įmoką, kokią klientas gali sau leisti.

Refinansavimas su bloga kredito istorija, turėtų būti jūsų pirmas finansinis prioritetas, jei periodines paskolų įmokas jums tampa sunku mokėti. Tikrai neverta laukti ir tikėtis, kad susidariusi situacija kaip nors išsispręs savaime, verčiau kreipkitės dėl turimų kreditų refinansavimo galimybių į kuo daugiau paskolų bendrovių. Norint pasiūlymą gauti kuo greičiau, užpildyti paraišką galite ir internetu. Kreditų refinansavimas internetu suteikiamas paskolų bendrovių internetinėse svetainėse. Čia rasite specialią formą, kurią užpildžius, jums beliks tik sulaukti kredito bendrovės refinansavimo pasiūlymo.

Ieškant pačio geriausio refinansavimo pasiūlymo verta palyginti skirtingų bendrovių sąlygas ir kreiptis dėl asmeninio pasiūlymo būtent jums. Taip pat neužmirškite išsiųsti užklausą ir savo bankui ar tai bendrovei, kurioje paskolą jau turite. Juk visos kredito bendrovės yra suinteresuotos neprarasti savo klientų. Taigi, prieš priimdami refinansavimo pasiūlymą būtinai įsitikinkite, kad nauja paskolos įmoka atitiks jūsų finansines galimybes, o gautas pasiūlymas – iš tiesų yra pigesnis nei prieš tai.

Straipsnio santrauka
Paskolų refinansavimas su bloga kredito istorija

Straipsnio pavadinimas: Paskolų refinansavimas su bloga kredito istorija

Aprašymas: Nemažai finansinių sunkumų turinčių žmonių, dažnai vėluoja laiku sumokėti savo paskolų įmokas, todėl paskolų refinansavimas su bloga kredito istorija, ilgainiui tapo vienu geriausių būdų pasilengvinti susikaupusių skolų naštą. Sužinokite kur galite kreiptis dėl refinansavimo paslaugos turėdami blogą kredito istoriją.

Paskelba: 2020-11-04

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.