Turimų finansinių įsipareigojimų ar keleto paskolų sujungimas į vieną, gali būti puiki proga pasigerinti pasirašytų kredito sutarčių sąlygas ir šiek tiek atlaisvinti savo piniginę. Sužinokite kuo paskolų sujungimas yra naudingas jums ir kur gauti geriausius šios paslaugos pasiūlymus.

Kartais nutinka taip, kad užklupus sunkumams pasiimamas vienas ar net keli greitieji kreditai, kadangi pinigų reikia greitai, o paskolinti draugai ar giminės – negali. Tačiau tokios paskolos paprastai pasižymi labai aukšta metine palūkanų norma, todėl finansinei situacijai stabilizavusis, verta pagalvoti apie turimų paskolų sujungimą – paslaugą, kurs leistų palengvinti turimų įsipareigojimų administravimą, mokėti mažesnes įmokas ir žinoma, sutaupyti. Taigi, šiame straipsnyje norėtume papasakoti, kas yra paskolų sujungimas ir kada jums tikrai būtų naudinga pasidomėti šia finansine paslauga.

Paskolų sujungimas – kas tai per paslauga?

paskolu sujungimas

Paskolų sujungimas – tai finansinė turimų įsipareigojimų refinansavimo paslauga, kuomet visos ar dalis turimų paskolų yra sujungiamos ir perkeliamos į kitą kredito įstaigą, geresnėmis sąlygomis. Pavyzdžiui, jei šiuo metu turite keletą greitųjų kreditų bei vartojimo paskolą, visai gali būti, kad kai kurių įsipareigojimų sąlygas galėtumėte žymiai pagerinti pasinaudoję paskolų sujungimu. Blogomis sąlygomis paimtus brangius kreditus ar vartojimo paskolas, dažniausiai apsimoka sujungti į vieną finansinį įsipareigojimą ir perkelti jį pas geresnes sąlygas siūlantį kreditorių.

Kuom dar paskolų sujungimas gali būti naudingas jums?

Taigi, jei kartais esate turėję keletą paskolų skirtingose kredito įstaigose, tikriausiai žinote, kaip nepatogu ir painu yra jas visas administruoti. Vienos paskolos įmoką galima apmokėti tik internetu, o kitą, kažkodėl būtinai reikia mokėti pašto skyriuje ar „Perlo“ terminale. Be to, reikia nepamiršti, iki kurios tiksliai dienos būtina sumokėti kiekvienos paskolos įmoką, kadangi skirtingos kredito bendrovės nustato ir skirtingas mokėjimo dienas. Paskolų sujungimas leis jums mokėti tik vieną įmoką vienai kredito bendrovei, todėl pasinaudojus šia paslauga, jums pakaks prisiminti tiek vieną mėnesio dieną iki kurios turėsite atlikti mokėjimą.

Jei turite kelis greituosius kreditus, didelė tikimybė, kad juos pasiėmėte tada, kai jūsų finansinė situacija nebuvo labai gera – galbūt buvote praradę darbą ar tiesiog naujame darbe dirbote labai neilgai, todėl kitos paskolų bendrovės tuo momentu atsisakė jums suteikti paskolą. Taigi, gaunant stabilias pajamas ir darbe išdirbus kiek ilgiau nei 6 mėnesius, rekomenduojame būtinai peržvelgti turimų finansinių įsipareigojimų sąlygas ir pasidomėti, ar negalėtumėte pasinaudoti paskolų sujungimo paslauga ir gauti kredito žymiai geresnėmis sąlygomis.

Nepamirškite, kad greitųjų kreditų metinė palūkanų norma dažnai būna itin aukšta ir gali siekti net 75 proc. (o dar pridėkime ir įvairius administravimo mokesčius!). Kita  vertus, paskolas sujungiant, suteikiama nauja paskola, kuri yra išduodama daug geresnėmis sąlygomis. Pavyzdžiui, išduodamų vartojimo paskolų metinė palūkanų norma įprastai siekia tik 12-14 procentų.

Paskolų sujungimas taip pat gali tapti didele pagalba turintiems skolų, kai turimų kreditinių įsipareigojimų aptarnavimas tampa per didele našta. Paskolų sujungimas leidžia susitarti su nauju kreditoriumi dėl ilgesnio paskolos termino ir mažesnių mėnesio įmokų. Tai gali būti itin aktualu tuo atveju, jei jau porą mėnesių vėluojate mokėti turimų kreditų įmokas, nes jums tiesiog trūksta pinigų. Taigi, vos tik pastebėjus, jog jūsų finansinė našta darosi per didelė, patariame nedelsiant ieškoti tinkamų sprendimo būdų, kad jūsų įsiskolinimai ateityje nebūtų perduoti antstoliams.

Kas gali pasinaudoti paskolų sujungimo paslauga?

Paskolų sujungimo arba refinansavimo paslauga yra toks pat finansinis įsipareigojimas kaip ir kredito sutarties pasirašymas, todėl ja pasinaudoti gali pilnamečiai asmenys, dirbantys Lietuvoje ir gaunantys oficialias pajamas. Dažniausiai paskolų bendrovės prašo, kad klientas dabartiniame darbe būtų išdirbęs tam tikrą laiko tarpą, pavyzdžiui ne trumpiau kaip 6 mėnesius. Taip pat kredito įstaigos nustato ir tam tikrą turimų įsipareigojimų sumą, kuriai gali būti taikoma paskolų sujungimo paslauga. Įvairiose kredito įstaigose vidutiniškai refinansuoti galima iki 5000 Eur siekiančius įsipareigojimus.

Taip pat, labai svarbu atkreipti dėmesį, kad norint ne tik paskolas sujungti, bet ir pasiimti naują paskolą, jūsų mėnesio įmoka negalės viršyti 40 proc. jūsų tvariai gaunamų pajamų. Kitaip sakant, jeigu jūsų mėnesinės pajamos yra 1200 Eur, tai maksimali įmokų suma už visus turimus kreditus, negalės viršyti 480 Eur.

Paskolų sujungimo paslauga naudokitės protingai

Prieš kreipdamiesi į bet kurią kredito įstaigą dėl turimų paskolų sujungimo galimybės, būtinai pasitikrinkite, kokiomis sąlygomis esate gavę jau turimas paskolas, kad sulaukę paskolų sujungimo pasiūlymų, tikrai žinotumėte, ar jums apsimoka keisti esamą kreditorių ir perkelti turimus įsipareigojimus. Paprastai paskolų sujungimas gali padėti nemažai sutaupyti perkredituojant brangias greitųjų kreditų bendrovių paskolas.

Taip pat nepamirškite, kad paskolą norint grąžinti anksčiau laiko, esamam kreditoriui gali tekti sumokėti ir papildomus mokesčius, todėl prieš kreipiantis dėl paskolų sujungimo paslaugos, būtinai įvertinkite, ar tikrai jums apsimoka sujungti paskolas, kurias baigsite išsimokėti per artimiausius porą mėnesių. Žinoma, kiekviena atskira situacija yra individuali, todėl tik jūs pats galite geriausiai įvertinti savo finansų būklę ir nuspręsti kaip efektyviausiai galėtumėte pasilengvinti turimų finansinių įsipareigojimų naštą. Skolinkitės atsakingai!

Straipsnio santrauka
Kaip kelių paskolų sujungimas gali atlaisvinti jūsų piniginę?

Straipsnio pavadinimas: Kaip kelių paskolų sujungimas gali atlaisvinti jūsų piniginę?

Aprašymas: Turimų finansinių įsipareigojimų ar keleto paskolų sujungimas į vieną, gali būti puiki proga pasigerinti pasirašytų kredito sutarčių sąlygas ir šiek tiek atlaisvinti savo piniginę. Sužinokite kuo paskolų sujungimas yra naudingas jums ir kur gauti geriausius šios paslaugos pasiūlymus.

Paskelba: 2020-11-25

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.