Kreditų refinansavimas internetu – tai naudinga paslauga, leidžianti susimažinti turimų paskolų mėnesinę įmoką bei atpiginti savo turimas paskolas. Sužinokite kaip tinkamai pasinaudoti šia paslauga ir pasilengvinti turimų įsiskolinimų naštą.

Kadangi skolintis dar niekada nebuvo taip paprasta, pastaruoju metu itin išaugo atvejų, kuomet keletą paskolų skirtingose bendrovėse turintys žmonės, susiduria su sunkumais stengiantis suvaldyti turimus įsiskolinimus. Tokiose situacijose atsidūrusiems žmonėms, tenka labai greitai sugalvoti, kaip pasilengvinti turimų paskolų grąžinimą ir savalaikį kredito sutarčių vykdymą. Vienas iš būdų – tai stengtis kuo greičiau grąžinti nepalankiomis sąlygomis pasiimtą kreditą. Tačiau ką daryti jei atliekamų pinigų jūsų piniginėje nėra?

Kad palengvinti savo klientų finansinę situaciją, dauguma Lietuvoje veikiančių kredito bendrovių pradėjo siūlyti taip vadinamą refinansavimo internetu paslaugą. Paskolų refinansavimą internetu dažniausiai renkasi tie žmonės, kurie nebenori mokėti didelių mėnesinių įmokų ir nori jas susimažinti. Taigi, šiame straipsnyje trumpai papasakosime kas yra kreditų refinansavimas ir kaip jis veikia. Taip pat pristatysime refinansavimo internetu paslaugą bei supažindinsime su pagrindinėmis kredito bendrovių taikomomis refinansavimo paslaugų sąlygomis.

Kas yra paskolų refinansavimas internetu?

Paskolų refinansavimas internetu – tai labai naudinga paslauga, kuri leidžia susimažinti turimų paskolų mėnesines įmokas bei atpiginti savo turimus įsiskolinimus.

Pradėkime truputį nuo toliau. Poreikis kažkokiu būdu įvardyti finansinę daiktų vertę ir juos mainytis ar skolintis, atsirado dar keli tūkstančiai metų prieš mūsų erą. Tada atsirado ir pirmosios paskolos bei jų refinansavimas, kai, vienos skolos grąžinti nesugebantis žmogus, savo skolą grąžindavo pasiskolindamas grūdų ar gyvulių iš kito, kuris grąžinimo (pvz., javų derliaus) galėtų laukti ilgiau nei pirmasis.

Šiandien paskolos suprantamos tik kaip pinigų skolinimas, o refinansavimas – šių paskolų grąžinimas anksčiau laiko, imant naują paskolą. Refinansuoti galima tiek vieną, tiek kelias paskolas. Paskolas refinansuoti galima tiek ir toje institucijoje, kur jau turite vieną paskolą, tiek ir naujoje, kur dar neturite nė vienos paskolos. Dažniausiai savo finansinius įsipareigojimus siekiama refinansuoti dėl vienos iš šių trijų priežasčių:

  • norima pagerinti turimo kredito sąlygas (atpiginti paskolą);
  • norima atidėti paskolos mokėjimą;
  • norima susimažinti mėnesio įmoką ir prailginti skolos grąžinimo terminą.

Taigi, refinansavimas internetu leidžia itin greitai ir paprastai pakeisti turimų paskolų sąlygas ir gauti vieną naują paskolą žymiai geresnėmis sąlygomis.

Kokie yra pagrindiniai kreditų refinansavimo internetu privalumai?

Iš pirmo žvilgsnio, imti paskolą, kai jau turite vieną ar kelias, gali atrodyti keistas ir finansiškai klaidingas sprendimas. Tačiau paskolų perkreditavimas (paskolų refinansavimas internetu), tai specialus finansinis įrankis, sukurtas būtent tam, kad kredito bendrovių klientai galėtų lengviau tvarkyti savo finansinius reikalus ir, pasikeitus finansinei situacijai, pakeisti turimos paskolos sąlygas. Kitaip sakant, tai savotiška kredito bendrovių finansinė pagalba skolininkams, kad įsipareigojimų turintys klientai, galėtų lengviau vykdyti savo įsipareigojimus.

Dažniausiai paskolų refinansavimo paslaugos prisireikia tuomet, kai pasikeitus finansinei situacijai (pvz., vienam iš sutuoktinių praradus darbą) tampa sunku vykdyti prisiimtus finansinius įsipareigojimus. Kitaip sakant, įsiskolinimų turintis klientas nebegali mokėti tokių pačių mėnesinių įmokų, kokias mokėdavo anksčiau. Šiuo atveju, turimą paskolą (ar paskolas) galima refinansuoti, susitariant su kredito bendrove dėl ilgesnio kredito grąžinimo termino, mokant mažesnes mėnesio įmokas.

Taip pat refinansuoti turimus kreditus paranku tada, kai pasikeitus ekonominei situacijai šalyje pastebite, kad galėtumėte gauti žymiai geresnį paskolos pasiūlymą. Tai pat tai aktualu ir tiems, kurie dėl skubos ar neapgalvojimo pasiėmė brangius greituosius kreditus. Jei šiuo metu turite nuolatinį darbą ir, manote, galite gauti kreditą geresnėmis sąlygomis, tikrai verta pasidomėti, kokias sąlygas jums galėtų pasiūlyti veikiančios refinansavimo įmonės. Daug šansų, kad jų pasiūlytos naujos sąlygos bus žymiai geresnės ir jūs, grąžinę greitąjį kreditą anksčiau laiko arba galėsite sutaupyti mokėdami mažesnes palūkanas.

Kita vertus, jei šiuo metu jus užklupo finansiniai sunkumai, netekote darbo ar visas gautas pajamas išleidote netikėtoms medicininėms išlaidoms – jums tikrai verta pasidomėti turimų paskolų refinansavimu su atidėtu naujos paskolos mokėjimu. Refinansuojant paskolą internetu galima tartis dėl jos įmokų mokėjimo atidėjimo mėnesiui ar keliems mėnesiams, o per tą laiką jūs, pavyzdžiui, susirasite darbą ir vėl turėsite nuolatines pajamas, kurios leis lengvai mokėti naujos paskolos įmokas.

Kaip veikia paskolų refinansavimas internetu?

Daugelį įvairių kasdienių paslaugų mes jau seniai perkėlėme iš fizinės erdvės į virtualią. Ne išimtis ir kreditų refinansavimas internetu. Iš esmės, refinansavimas internetu veikia labai paprastai – išsirinkus tokias paskolas teikiančią bendrovę, jūs tiesiog užpildote jos internetinėje svetainėje pateiktą paraišką refinansavimo paslaugai gauti. Šioje paraiškoje paprastai reikia nurodyti savo kontaktinius duomenis bei svarbiausią informaciją apie turimus finansinius įsipareigojimas (kur, kokio tipo ir kokio dydžio paskolas turite). Tuomet beliks sulaukti internetu pateikto refinansavimo pasiūlymo ir nuspręsti, ar šis pasiūlymas jums tinka, ar ne.

Tipinės paskolų refinansavimo internetu sąlygos

Dažniausiai kreditai refinansavimui gali būti suteikiami įvairiose kredito įstaigose. Tokias finansines paslaugas teikia paskolų bendrovės, tarpusavio skolinimosi platformos, kredito unijos bei bankai. Jose galima refinansuoti pačių įvairiausių rūšių paskolas – greituosius kreditus, vartojimo, būsto paskolas bei kitus finansinius įsipareigojimus. Paprastai turimus kreditus galima refinansuoti nepriklausomai nuo to, kokio tipo finansinėje institucijoje esate juos gavę, taigi internetu refinansuoti galėsite tiek greitųjų kreditų bendrovės „greituką“, kredito unijos suteiktą kreditą ar tarpusavio skolinimosi platformoje pasiskolintą paskolą.

Dažniausiai maksimali internetu refinansuojamų paskolų sumą svyruoja nuo 5000 Eur iki 25 000 Eur, taigi rinkdamiesi refinansavimo įstaigą būtinai atkreipkite dėmesį, ar ji galės internetu refinansuoti visus jūsų turimus finansinius įsipareigojimus. Iš kitos pusės, visada galima refinansuoti tik dalį turimų įsiskolinimų, o geromis sąlygomis gautus kreditus, mokėti ankstesnėmis sąlygomis.

Paskolų refinansavimas internetu yra vykdomas išduodant paskolą 4–7 metų laikotarpiui, kurios metinės palūkanos gali svyruoti nuo 5 proc. Labai svarbu refinansavimo paraišką užpildyti bent keliose šią paslaugą teikiančiose bendrovėse, kad galėtumėte išsirinkti geriausią pasiūlymą. Todėl būtinai pasidomėkite visais skirtingais šios finansinės paslaugos teikėjais.

Refinansavimas internetu – reali pagalba turintiems įsiskolinimų

Tinkamai pasirinkta refinansavimo bendrovė gali tapti tikru išsigelbėjimu pakliuvus į sunkią finansinę situaciją. Dažnai turint 3–5 skirtingas paskolas ir prireikus pinigų pragyvenimui, kai prarandate darbą, paskolą suteikti sutinka tik greitųjų kreditų bendrovės. Tačiau ne paslaptis, kad jų palūkanos – itin aukštos. Tokiu atveju refinansavimas gali tapti tikru išsigelbėjimu, jei pasirinksite bendrovę, kuri ne tik refinansuos jūsų turimas paskolas, bet ir suteiks naują kreditą. Visus šiuos įsipareigojimus (turimas senas paskolas ir naują paskolą) kredito bendrovė sujungs į vieną naują paskolą.

Čia atsiranda ir dar vienas pliusas – jums nebereikės mokėti kelių skirtingų įmokų, be to – gausite papildomų pinigų, kurių šiuo metu jums reikia. Paskolų refinansavimas taip pat per mėnesį gali leisti sutaupyti net kelis eurus, nes nebereikės mokėti sąskaitos išlaikymo ar administravimo mokesčių skirtingoms kredito bendrovėms. Atrodo, kad keli eurai per mėnesį yra labai nedaug? Paskaičiuokite, jei per mėnesį 5 skirtingoms kredito bendrovėms sumokėdavote po 1 Eur sąskaitos administravimo mokesčio (5 Eur * 12 mėn. = 60 Eur), tai likę tik su viena sąskaita (1 Eur * 12 mėn. = 12 Eur) per metus jūs sutaupysite 60 - 12 = 48 Eur. Panašiai tiek šiuo metu kainuoja kokybiškas elektrinis daugiafunkcinis puodas ar vaikiškas LEGO rinkinys, kuris yra puiki priemonė lavinti vaizduotei, kūrybiškumui ir loginiam mąstymui. Kam mieliau šiuos pinigus skirtumėte jūs – banko mokesčiams, o gal visgi namų apyvokos daiktui ar lavinančiam žaislui?

Iš kitos pusės niekada nepamirškite, kad kreditų refinansavimas internetu – tai dar vienas finansinis įsipareigojimas, kuris kaip ir paskolos ėmimas, turi būti labai gerai įvertintas. Todėl nebijokite išsiųsti kelių užklausų dėl refinansavimo skirtingoms bendrovėms, kad galėtumėte išsirinkti geriausią pasiūlymą. Taip pat nepamirškite įvertinti ir savo finansinės situacijos – galbūt jums reikia ne tik susimažinti paskolos įmoką, bet ir laikinai atidėti įmokų mokėjimą, kad galėtumėte susirasti darbą ar gaunamas pajamas skirti kitoms, svarbesnėms, reikmėms. Dauguma kreditus teikiančių bendrovių yra suinteresuotos išlaikyti savo klientus, todėl nepasikuklinkite tartis su jomis ir dėl geresnio paskolos pasiūlymo ar papildomų nuolaidų.

Straipsnio santrauka
Kaip paskolų ir kreditų refinansavimas internetu gali padėti lengviau grąžinti paimtą kreditą?

Straipsnio pavadinimas: Kaip paskolų ir kreditų refinansavimas internetu gali padėti lengviau grąžinti paimtą kreditą?

Aprašymas: Kreditų refinansavimas internetu – tai naudinga paslauga, leidžianti susimažinti turimų paskolų mėnesinę įmoką bei atpiginti savo turimas paskolas. Sužinokite kaip tinkamai pasinaudoti šia paslauga ir pasilengvinti turimų įsiskolinimų naštą.

Paskelba: 2020-11-03

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.