Refinansavimas turint skolų, dažnai būna geriausias būdas išvengti didelių finansinių rūpesčių. Sužinokite kaip refinansavimas įsiskolinusiems ir turintiems skolų žmonėms, gali padėti stipriai pagerinti jų finansinę situaciją.

Šiuo metu, kai paskolos dalinamos taip lengvai kaip niekada anksčiau, vis daugiau žmonių skolinantis neįvertina savo realių finansinių galimybių ir patiria finansinius sunkumus, susijusius su savalaikiu prisiimtų įsipareigojimų vykdymu. Susidūrus su finansiniais rūpesčiais, labai svarbu laiku pradėti ieškoti tinkamų būdų esamai situacijai pakeisti. Taigi, šiame straipsnyje norėtume pakalbėti apie refinansavimą ir kaip refinansavimas turintiems skolų žmonėms, gali padėti stipriai pagerinti susikomplikavusią asmeninių finansų padėtį.

Kaip veikia paskolų refinansavimas įsiskolinusiems?

Refinansavimas įsiskolinusiems žmonėms leidžia sudaryti patogesnį periodinių įmokų grafiką ir taip šiek tiek atlaisvinti savo finansus.

Beje, prieš detaliau aptariant kaip refinansavimas gali pagelbėti turintiems skolų žmonėms, pirma reikėtų išsiaiškinti kas yra paskolos refinansavimas apskritai. Taigi, refinansavimas – tai kredito bendrovių teikiama finansinė paslauga, kuomet turimi asmens įsiskolinimai yra padengiami nauju kreditu, gautu žymiai geresnėmis sąlygomis. Kitaip sakant, refinansavimo metu, žmogus gali perkelti visas ar dalį savo paskolų pas kitus kreditorius, siūlančius geresnes skolinimo sąlygas. Toks turimų skolų perkreditavimas, iš tiesų yra labai didelė pagalba įsiskolinusiems asmenims, dažnai turintiems ir po keletą kreditų skirtingose paskolų bendrovėse.

Reikėtų paminėti, kad refinansavimu įsiskolinusiems, labai dažnai susidomi žmonės, turintys problemų su greitaisiais kreditais ar kitomis brangiomis paskolomis. Juk niekam ne paslaptis, kad greitųjų kreditų palūkanos tikrai yra nemažos, todėl tokią paskolą mokant ilgesnį laiką, palūkanų naštą galima pajusti labai greitai. Todėl natūralu, kad bene dažniausia priežastis, kodėl klientai kreipiasi į kredito įstaigas dėl refinansavimo įsiskolinusiems galimybių yra noras susimažinti už turimas paskolas mokamas palūkanas.

Kita vertus, nors daugelis paskolas turinčių kredito bendrovių klientų mano, kad paskolų refinansavimas įsiskolinusiems yra būtent ta finansinė paslauga, kurios pagalba bus galima sumažinti turimų įsipareigojimų finansinę naštą, refinansuoti savo įsiskolinimus tikrai gali ne kiekvienas to užsigeidęs asmuo. Pavyzdžiui, jeigu dėl refinansavimo įsiskolinusiems kreipiasi žmogus turintis daug negrąžintų ir pradelstų skolų, paskolų bendrovė gali tiesiog atsisakyti perkredituoti tokias skolas.

Refinansavimas turint skolų – pagrindiniai šios paslaugos privalumai

Iš esmės, refinansavimas, turintiems skolų žmonėms, tikrai yra naudinga ir veiksminga paslauga, daugeliu atveju padedanti žymiai pagerinti susikomplikavusią asmeninių finansų būklę. Kredito bendrovių suteikiamos paskolos refinansavimui, padeda veiksmingiau susitvarkyti su turimais finansiniais įsipareigojimais. Sprendimą kreiptis dėl paskolų refinansavimo įsiskolinusiems paslaugos, paprastai nulemia net keletas privalumų, kuriais klientai gali pasinaudoti:

  • Mažesnės palūkanos
  • Paskolų sujungimas
  • Geresnės turimos paskolos sąlygos

Kaip refinansavimas turintiems skolų leidžia sumažinti mokamas palūkanas?

Ne paslaptis, kad dauguma dėl refinansavimo įsiskolinusiems besikreipiančių klientų, daro tai norėdami susimažinti mokamas palūkanas. Natūralu, kad palūkanų normai sumažėjus, klientas ne tik greičiau grąžins paimtą kreditą, bet ir pagerins savo ar visos šeimos finansinę padėtį. Juk kuo mažiau pinigų reikia išleisti kredito palūkanoms dengti, tuo daugiau jų lieka visos šeimos kasdieniniams poreikiams tenkinti. Taigi, siekiant susimažinti už paskolą mokamas palūkanas, tam tiesiog reikia išsirinkti mažesnes palūkanas siūlančią paskolų bendrovę ir sudaryti su ja kredito refinansavimo paslaugos sutartį.

Ar žinote, kad refinansavimas įsiskolinusiems leidžia sujungti paskolas?

Reikėtų pažymėti, kad refinansavimo paslauga – tai ne tik tiesiog paprastos paskolos įsiskolinimams padengti, bet ir galimybė sujungti skirtingose kredito įstaigose turimas paskolas į vieną. Apjungus visas savo paskolas, finansinių rūpesčių ir įsiskolinimų turinčiam žmogui tampa žymiai patogiau ir lengviau administruoti bei stebėti esamus įsiskolinimus. Juk turint tik vieną kredito sutartį, klientas privalo laiku mokėti tik vieną kredito įmoką bei sekti tik vienos kredito sutarties reikalavimus. Norint sujungti skirtingus savo turimus kreditus į vieną, pirma rekomenduotume palyginti nors kelis rinkoje veikiančių kredito bendrovių refinansavimo pasiūlymus ir išsirinkus geriausiai poreikius atitinkantį variantą, pasirašyti refinansavimo sutartį.

Paskolų refinansavimas įsiskolinusiems geresnėmis sąlygomis

Refinansuojant paskolą, galima ne tik susimažinti mokamas palūkanas ar sujungti keletą skirtingų paskolų į vieną, bet ir žymiai pasigerinti jau turimos paskolos grąžinimo sąlygas. Refinansavimas įsiskolinusiems žmonėms leidžia sudaryti patogesnį periodinių įmokų grafiką ir taip šiek tiek atlaisvinti savo finansus. Kitaip sakant, jeigu žmogus pajunta, kad jam darosi sunku mokėti kredito įmokas, jis gali kreiptis į pasirinktą kredito bendrovę, su prašymu refinansuoti turimus įsiskolinimus ir sumažinti mokamas įmokas, tiesiog prailginant kredito grąžinimo laikotarpį.

Kada refinansavimas turint skolų yra pats efektyviausias?

Taigi, kaip galite pastebėti, refinansavimas turintiems skolų žmonėms, tikrai gali stipriai palengvinti susikaupusių įsiskolinimų naštą. Refinansuojant turimus įsiskolinimus galima sujungti juos į vieną paskolą, susimažinti mokamas palūkanas ar žymiai pasigerinti turimo kredito grąžinimo sąlygas. Tačiau kita vertus, skolinantis neatsakingai ir laiku nepradėjus spręsti susidariusių finansinių problemų,  savo įsiskolinimų gali ir nepavykti refinansuoti.

Klausiate, kada turintiems skolų klientams yra geriausia kreiptis dėl refinansavimo galimybių?

  • Kai pastebite, kad vykdyti turimus įsipareigojimus darosi vis sunkiau. Refinansavimas turint skolų efektyviausias tuomet, kai susikaupusius įsiskolinimus galima grąžinti tiesiog suteikus klientui geresnes sąlygas. Taigi, vos tik pastebėjus, kad komplikuojasi periodinių kredito įmokų mokėjimas, rekomenduojame nedelsiant pradėti ieškoti refinansavimo galimybių.
  • Kai paskolų rinkoje siūloma palūkanų norma yra mažesnė nei turimos paskolos. Kartais gyvenime tenka skolintis nepalankiomis sąlygomis, kuomet palūkanų norma rinkoje yra didelė ir nepalanki klientui. Tačiau gyvenimas vietoje nestovi ir ekonominei padėčiai pagerėjus, paprastai mažėja ir kredito bendrovių siūlomos palūkanos. Taigi, refinansavus kreditus palankesnėmis sąlygomis galima dar labiau pagerinti asmeninių finansų situaciją ir išvengti įsiskolinimų ateityje.
  • Kai pradeda kauptis skolos. Besikaupiančios skolos gali labai stipriai komplikuoti ne tik jūsų galimybes skolintis ateityje, bet ir dabartinę finansinę situaciją. Pradelsus pagal grafiką suderintas įmokas, pradedami skaičiuoti delspinigiai, o tai dar labiau brangina įsiskolinimų aptarnavimą. Tokioje situacijoje, paskolų refinansavimas, įsiskolinusiems žmonėms leidžia atsiskaityti su esamais kreditoriais ir padeda išvengti antstolių, teismų bei kitų rimtų ir nereikalingų rūpesčių.

Bandyti refinansuoti savo įsiskolinimus niekada nevėlu!

Baigiant straipsnį norėtume dar kartą akcentuoti, kad susidūrus su finansiniais rūpesčiais, visuomet labai svarbu kuo greičiau imtis veiksmų susidariusiai padėčiai pakeisti. Apmaudu, tačiau kartais vis dar tikimasi, kad visi reikalai susitvarkys patys savaime, tačiau realybėje pradelsti mokėjimai virsta delspinigiais, o susikaupę delspinigiai – didelėmis skolomis. Taigi, jei pradedate nujausti, kad artimiausiu metu gali sumažėti jūsų pajamos ar padidėti išlaidos, siūlome pasidomėti turimų skolų refinansavimo galimybe, toje pačioje arba kitose kredito bendrovėse. Kuo greičiau pradėsite spręsti atsiradusias finansines problemas, tuo stabilesnę asmeninių finansų situaciją turėsite savo šeimoje.

Straipsnio santrauka
Kaip refinansavimas turint skolų gali padėti jūsų finansams?

Straipsnio pavadinimas: Kaip refinansavimas turint skolų gali padėti jūsų finansams?

Aprašymas: Refinansavimas turint skolų, dažnai būna geriausias būdas išvengti didelių finansinių rūpesčių. Sužinokite kaip refinansavimas įsiskolinusiems ir turintiems skolų žmonėms, gali padėti stipriai pagerinti jų finansinę situaciją.

Paskelba: 2021-01-21

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.