Refinansavimas be turto įkeitimo – tai labai naudinga paslauga, leidžianti sumažinti mokamų palūkanų naštą. Sužinokite kaip refinansavimas be užstato gali padėti grąžinti skolas žymiai geresnėmis sąlygomis.

Gauti kreditą dar niekada nebuvo taip paprasta. Tikriausiai todėl pas mus ima daugėti atvejų, kai po kelis kreditus skirtingose bendrovėse turintys žmonės, pradeda susidurti su finansiniais sunkumais. Kuomet turimų skolų našta darosi per sunki, kredito bendrovių klientai dažniausiai pradeda ieškoti refinansavimo paskolos galimybių. Tačiau ką daryti jei prireikus refinansuoti esamus įsiskolinimus jūs neturite ar nenorite įkeisti jokio turto? Tokiu atveju sudėtingą situaciją gali padėti išspręsti paskolų refinansavimas be užstato – populiari kredito bendrovių teikiama finansinė paslauga.

Refinansavimas be turto įkeitimo – kaip viskas vyksta?

Paskolų refinansavimas be užstato, leidžia gauti naują paskolą žymiai geresnėmis sąlygomis, neįkeičiant jokio turto.

Iš esmės, refinansavimas – tai kredito bendrovių suteikiamos paskolos, kurios yra skirtos kitų, nenaudingomis sąlygomis prisiimtų, įsipareigojimų padengimui. Tuo tarpu paskolų refinansavimas be užstato, leidžia gauti tokią paslaugą neįkeičiant jokio turto. Pagrindinis refinansavimo be užstato tikslas yra padėti grąžinti nepalankiomis sąlygomis gautus kreditus. Dėl refinansavimo taip pat dažnai kreipiasi žmonės, norintys sujungti skirtingose kredito įstaigose turimas paskolas į vieną.

Kreditų refinansavimas be užstato veikia labai paprastai – išsirinkus tokią paslaugą teikiančią kredito įstaigą, jums tereikia užpildyti jos interneto svetainėje pateiktą refinansavimo paslaugos paraišką. Refinansuoti galima vieną arba kelias paskolas. Taip pat galima kelias paskolas sujungti į vieną bendrą. Klientai gali kreiptis dėl įvairių rūšių finansinių įsipareigojimų refinansavimo. Pavyzdžiui, kai reikalingas būsto, vartojimo ar greitųjų kreditų refinansavimas.

Kada verta kreiptis dėl paskolų refinansavimo be užstato?

Dažniausiai dėl refinansavimo be užstato paslaugos kreipiasi tie klientai, kuriems tapo per sunku vykdyti turimus finansinius įsipareigojimus, pasikeitus jų finansinei situacijai. Kitaip sakant, tokie klientai nebeįstengia mokėti tų pačių kredito įmokų, kurias mokėdavo anksčiau. Jiems suteikus refinansavimo paslaugą, paskolų bendrovė prailgina paskolos grąžinimo terminą, todėl klientas gali mokėti mažesnes įmokas.

Beje, paskolų refinansavimas be užstato naudingas ne tik tada, kai jus užklumpa finansinės bėdos. Pavyzdžiui, pasikeitus šalies ekonominei situacijai ir sumažėjus palūkanų normai, šia paslauga galite pasinaudoti siekdami susimažinti ir savo mokamas palūkanas. Jei manote, kad už kadaise gautą paskolą mokate brangiai, tikrai verta pasidomėti kokias sąlygas paskolų bendrovės jums gali pasiūlyti dabar. Didelė tikimybė, kad dabartinės skolinimosi sąlygos bus geresnės ir jūs galėsite sutaupyti mokėdami mažesnes palūkanas.

Tipinės refinansavimo be užstato paslaugos sąlygos

Kreditų refinansavimo be užstato paslaugas paprastai gali suteikti įvairios paskolų bendrovės, bankai bei tarpusavio skolinimo platformos. Į šias kredito įstaigas galima kreiptis dėl pačių įvairiausių rūšių paskolų refinansavimo. Priklausomai nuo pasirinktos bendrovės, refinansavimo be turto įkeitimo paslaugos suma gali svyruoti nuo 1000 iki 25000 eurų. Todėl renkantis kredito įstaigą paskolų refinansavimui be užstato, būtinai pasidomėkite kokio dydžio finansiniai įsipareigojimai gali būti finansuojami.

Refinansavimas be užstato atliekamas klientui išduodant naują kreditą, laikotarpiui iki 5-7 metų. Priklausomai nuo jūsų finansinės situacijos ir kreditingumo, naujo kredito metinės palūkanos gali svyruoti nuo maždaug nuo 7 iki 20 proc. Vertinant jūsų kreditingumą bus atsižvelgiama į gaunamas pajamas, turimus įsiskolinimus, darbovietę, gyvenamą vietą bei kitus svarbius kriterijus. Taip pat gali būti suteikiamas ir refinansavimas bedarbiams, tačiau tokiu atveju būtina turėti kitą pajamų šaltinį nei darbas.

Kaip išsirinkti geriausią refinansavimo be užstato pasiūlymą?

Šiuo metu, refinansavimo be jokio turto įkeitimo paslaugas gali pasiūlyti tikrai nemažai bendrovių. Todėl siekiant gauti geriausią refinansavimo pasiūlymą, siūlome vienu metu kreiptis į kuo daugiau tokią paslaugą teikiančių įstaigų. Juk į kuo didesnį skaičių įstaigų kreipsitės, tuo daugiau paskolų refinansavimo be užstato pasiūlymų galite tikėtis gauti. Surinkus visus gautus pasiūlymus, juos palyginkite tarpusavyje ir išsirinkite geriausią. Beje, taip pat reikėtų neužmiršti dėl refinansavimo galimybės pasiteirauti ir esamo kreditoriaus. Visos paskolų bendrovės yra stipriai suinteresuotos esamų klientų išlaikymu, todėl geriausio pasiūlymo galite tikėtis būtent iš tos kredito įstaigos, kurioje ir turite paskolą.

Paskolų refinansavimas be užstato – tai taip pat finansinis įsipareigojimas

Pabaigai norėtume atkreipti jūsų dėmesį, kad refinansavimas be užstato taipogi yra rimtas finansinis įsipareigojimas. Nors refinansavimo paslauga yra skirta palengvinti turimų įsiskolinimų grąžinimo sąlygas, tačiau tai nereiškia, kad refinansavus turimus kreditus, galima tiesiog atsipalaiduoti. Juk refinansavimas tai taip pat paskola, tik suteikta žymiai geresnėmis sąlygomis nei turėta, todėl į naujai prisiimtus finansinius įsipareigojimus, taip pat nereikėtų pradėti žiūrėti lengvabūdiškai. Taigi, prieš priimant sprendimą skolintis arba refinansuoti turimus įsiskolinimus, būtinai labai gerai įvertinkite savo finansinę situaciją ir nuspręskite ar tikrai galėsite laiku vykdyti prisiimamus įsipareigojimus.

Straipsnio santrauka
Paskolų ir kreditų refinansavimas be užstato

Straipsnio pavadinimas: Paskolų ir kreditų refinansavimas be užstato

Aprašymas: Refinansavimas be turto įkeitimo – tai labai naudinga paslauga, leidžianti sumažinti mokamų palūkanų naštą. Sužinokite kaip refinansavimas be užstato gali padėti grąžinti skolas žymiai geresnėmis sąlygomis.

Paskelba: 2021-04-25

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.