Ar tikrai paskola bedarbiams be jokio užstato gali būti suteikta įprastose paskolų bendrovėse? Susipažinkite su svarbiausiais reikalavimai, kuriuos visi klientai privalo atitikti norint sėkmingai pasiskolinti.

Šiuolaikinėje vartotojiškoje visuomenėje, skolintis yra tekę kone visiems žmonėms. Tačiau kaip reikėtų elgtis jeigu skolintis prireikė labai nepalankiu gyvenimo momentu, pavyzdžiui, keičiant darbą arba jo netekus? Nors paskolos bedarbiams be užstato mūsų šalyje yra teikiamos tikrai ne visiems to paprašiusiems asmenims, tačiau atitinkant kredito bendrovių keliamus reikalavimus, kartais pasiskolinti ir tokiomis sąlygomis galima. Taigi, šiame straipsnyje aptarsime kur reikėtų kreiptis ir kokius reikalavimus būtina atitikti, kai yra reikalinga paskola be užstato.

Kokia reali galimybė gauti paskolą bedarbiams be užstato?

Straipsnyje aptarsime kur reikėtų kreiptis ir kokius reikalavimus būtina atitikti, kai yra reikalinga paskola be užstato.

Kreipiantis dėl paskolos be užstato suteikimo, visų pirma reikėtų žinoti, jog visiškai nesvarbu į kurią paskolų bendrovę jūs kreipsitės, jeigu neatitinkate svarbiausių kreditingumo reikalavimų, jums jokia paskola nebus suteikta. Kitaip sakant, svarstant ar naujam klientui galima suteikti paskolą, kredito įstaigos kompleksiškai įvertina jo kreditingumą. Didžiausią svorį vertinimo rezultatui turi kliento gaunamos pajamos ir turimi įsipareigojimai. Taigi, kaip matote, paskolos bedarbiams be užstato suteikimo galimybė, žymiai sumažėja jau pradiniame vertinimo etape.

Kitas dalykas, apie kurį būtina žinoti – tai atsakingo skolinimo principai, kuriais privalo vadovautis visos Lietuvoje veiklą vykdančios paskolų bendrovės. Atsakingo skolinimo principais stengiamasi apsaugoti finansiškai nedrausmingus ar finansiškai neraštingus asmenis nuo pačių savęs. Trumpai tariant, jeigu kliento turimų finansinių įsipareigojimų ir jo tvariai gaunamų pajamų santykis viršija 40 proc., jam jokia paskola negali būti suteikta. Taigi, jeigu kliento pagrindinis pajamų šaltinis buvo darbo pajamos, jo netekus, klientas gali neturėti užtektinai pajamų, paskolai bedarbiams be užstato gauti.

Kita vertus, kaip tvariai gaunamos pajamos gali būti užskaitomos ne tik pagal darbo santykius gaunamas atlyginimas. Kaip tvarios pajamos taip pat yra užskaitomos investavimo veiklos, verslo ar individualios veiklos pajamos. Taigi, galimybė gauti paskola bedarbiams be užstato, stipriai padidėja, jeigu klientas turi kitus, nuo darbo santykių nepriklausančius, pajamų šaltinius. Kaip matote, net ir netekus darbo, tikrai galima tikėtis pasiskolinti, svarbu kredito įstaigai įrodyti, kad gaunate pakankamas pajamas iš kitų šaltinių.

Paskolos bedarbiams be užstato dažniausiai yra brangios

Ieškant kur pasiskolinti be užstato, taip pat reikėtų žinoti, jog tokio tipo paskolos yra žymiai brangesnės nei turto įkeitimu ar darbo pajamomis užtikrintos paskolos. Jeigu paskola yra suteikiama be jokio užstato, vienintelis kredito bendrovės garantas, kad suteikta paskola bus laiku grąžinta yra pats klientas ir jo gaunamos pajamos. Sutikite, kad darbo netekusio kliento pajamų srautas nėra labai tvarus, todėl savaime aišku, kad paskolą suteikusi bendrovė, patiria padidintą skolinimo riziką. Taigi, siekdamos šią riziką sumažinti, visos paskolų bendrovės, paskolas bedarbiams ar paskolas internetu be užstato, suteikia aukštesnėmis palūkanomis.

Galiausiai labai svarbu atsiminti, jog paskola bedarbiams be užstato yra labai svarbus ir reikšmingas įsipareigojimas. Prieš imant bet kokią paskolą, primygtinai rekomenduojame gerai įsivertinti savo realią finansinę situaciją ir galimybes laiku įvykdyti prisiimamus įsipareigojimus. Prieš skolinantis būtinai pasitarkite su giminaičiais ar finansų specialistais.

Straipsnio santrauka
Paskolos bedarbiams be užstato – ar tikrai ją galima gauti?

Straipsnio pavadinimas: Paskolos bedarbiams be užstato – ar tikrai ją galima gauti?

Aprašymas: Ar tikrai paskola bedarbiams be jokio užstato gali būti suteikta įprastose paskolų bendrovėse? Susipažinkite su svarbiausiais reikalavimai, kuriuos visi klientai privalo atitikti norint sėkmingai pasiskolinti.

Paskelba: 2022-04-30

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.