Ieškote kur galima kreiptis dėl paskolos nedirbantiems asmenims? Sužinokite kur kreditai bedarbiams yra teikiami pačiomis mažiausiomis palūkanomis ir geriausiomis sąlygomis rinkoje.

Gyvenime įvyksta daug nenuspėjamų dalykų, todėl su nedarbu, vienu ar kitu savo gyvenimo laikotarpiu, gali susidurti daugelis žmonių. Iš tiesų, bedarbio statusas skamba ypač nemaloniai, o jeigu yra svarstoma kreiptis dėl paskolos, dažnai gali turėti lemiamą reikšmę kredito įstaigai priimant sprendimą skolinti. Kita vertus, ne visi bedarbiai yra vienodi. Juk šiais laikais, norint gauti pastovias pajamas, tikrai nėra būtina turėti darbdavį. Nemažai veiklių žmonių užsiima amatais, kūrybine veikla ar kitaip realizuoja savo sugebėjimus savarankiškai ir taip gauna pajamų.

Kaip matote paskolos nedirbantiems žmonėms suteikimas, kartais gali būti labai subtilus dalykas, reikalaujantis atskiro ir ypatingo kredito bendrovių požiūrio į savo klientą. Kitaip sakant, nors kreditai bedarbiams ir gali būti suteikiami, tačiau pareiga įrodyti savo pajamų šaltinį ir jo pastovumą, visuomet lieka pačiam klientui. Taigi, šiame straipsnyje norėtume aptarti geriausius būdus kaip pasiskolinti pinigų bedarbiui bei supažindinti jus su pačiomis geriausiomis kredito bendrovėmis, suteikiančiomis šias paslaugas.

Kas yra paskolos bedarbiams ir kada jos gali būti suteikiamos?

Paskola bedarbiams – tai kredito įstaigų suteikiama paskola, kurią suteikiant nėra vertinamos su darbo santykiais susijusios kliento pajamos.

Paskola bedarbiams – tai kredito įstaigų suteikiama paskola, kurią suteikiant nėra vertinamos su darbo santykiais susijusios kliento pajamos. Paskolos nedirbantiems gali būti suteikiamos įvairiose vartojimo kreditų bendrovėse bei kredito įstaigose, kuriose būna išduodami kreditai už užstatą. Kadangi vartojamieji kreditai yra paskolos be užstato ir suteikiami atsižvelgiant į kliento galimybes grąžinti skolą iš savo gaunamų pajamų, paskolos nedirbančiam klientui suteikimo tikimybę, gali stipriai padidinti jo užstatomas turtas. Šiuo atveju, suteikiamo kredito bedarbiui dydis, pagrinde priklausys nuo užstatomo turto vertės.

Taigi, paskolos bedarbiams nėra tiesiog kredito bendrovių klientams suteikiamos paprastos paskolos be pajamų, kadangi formaliai neturintys darbo santykių žmonės, vis tiek gali gauti tvarias pajamas kitais būdais. O kokios rūšies pajamos yra tinkamiausios siekiant gauti paskolą bedarbiams? Norint gauti šio tipo paskolą, geriausiai yra turėti vieną iš šių pajamų šaltinių:

  • Pajamos iš individualios veiklos
  • Pajamos iš patalpų ar transporto nuomos
  • Pajamos iš autorinių teisių ir autorinių sutarčių
  • Ne Lietuvoje gaunamos pajamos

Standartinės paskolos nedirbantiems asmenims suteikimo sąlygos

Visų pirma, paskolos nedirbantiems dažniausiai yra suteikiamos trumpesniam laikotarpiui nei įprastiems klientams suteikiamos paskolos. Žinoma, konkretus suteikiamos paskolos terminas galiausiai priklauso nuo pasirinktos kredito bendrovės, tačiau šiuo atžvilgiu, dauguma rinkos žaidėjų laikosi daugiau mažiau vienodų standartų. Dažniausiai tokio kredito terminas neviršija kelerių metų, o jo grąžinimas numatomas anuitetiniu būdu, darant periodines įmokas kiekvieną mėnesį.

Taip pat dažnai yra ribojamas tokios paskolos bedarbiams dydis. Paprastai, paskolų pasiūlymai nedirbantiems asmenims neviršija keleto tūkstančių eurų, todėl jei tokio kredito jums užtenka – puiku, tačiau jei pageidaujate gauti didesnę paskolą – teks pagalvoti ir apie turimo turto užstatymą. Šiuo atveju bus atliekamas užstatomo turto vertinimas, pasirašoma turto įkeitimo sutartis ir tik tuomet išduodamas kreditas bedarbiui.

Beje, konkreti paskolų bendrovė, įvertinusi į ją besikreipiantį klientą, gali atsisakyti išduoti didelę paskolą ne todėl, kad klientas neturi reikiamo užstato, bet todėl, kad Lietuvos banko patvirtinti atsakingo skolinimo nuostatai, tiesiog neleidžia bendrovei to padaryti. Taip dažnai nutinka su tais klientais, kurie nors ir gauna pakankamas pajamas, tačiau negali dokumentais įrodyti šių pajamų tvarumo ir kilmės.

Dar vienas aspektas apie kurį reikėtų žinoti – tai palūkanos. Kreditas bedarbiui dažniausiai suteikiamas aukštesnėmis palūkanomis nei kitiems kredito įstaigų klientams. Paprastai manoma, kad pastovių darbo santykių neturintys asmenys yra rizikingesni, todėl ir tokių paskolų palūkanos yra didesnės nei įprastai. Aukštesnės palūkanos, savaime suprantama reiškia, kad ir pats skolinimasis tampa brangesnis, todėl siekiant asmeninę paskolą gauti kuo geresnėmis sąlygomis, taip pat tampa svarbu objektyviai ir detaliai palyginti visus gautus pasiūlymus tarpusavyje.

Galiausiai, vertindamos paskolos nedirbantiems klientams suteikimo galimybę, kredito įstaigos gali atsižvelgti ir į paskolos prašančio žmogaus amžių. Čia reikėtų paminėti, kad paskolos nuo 18 metų nedirbantiems žmonėms yra suteikiamos tikrai ne visose paskolų bendrovėse. Pavyzdžiui, kai kurios veikiančios bendrovės, aptarnauja tik ne mažiau kaip 21 ar 22 metus turinčius klientus. Tikslias aptarnavimo sąlygas, visuomet galima rasti konkrečios kredito įstaigos interneto svetainėje.

Kada bedarbiui skolintis verta, o kada geriau susilaikyti?

Kas yra paskola bedarbiams jau žinome, tačiau kada darbo neturinčiam žmogui vertėtų susilaikyti nuo neapgalvoto skolinimosi? Iš tiesų, kiekviena paskola, nepriklausomai nuo jos dydžio yra rimtas finansinis įsipareigojimas, todėl prieš kreipiantis į paskolų bendrovę, pirma reikėtų visuomet pasverti savo galimybes laiku vykdyti prisiimamus įsipareigojimus. Kitaip sakant, prieš skolinantis būtina gerai paskaičiuoti ar grąžinti kreditui tikrai užteks jūsų gaunamų pajamų.

Kadangi paskolos bedarbiams, įsiskolinusiems žmonėms ir kitiems, finansinių sunkumų turintiems asmenims yra suteikiamos aukštesnėmis palūkanomis, skolintis neturint pastovaus darbo tikriausiai būtų pateisinama tik tuo atveju, jei nedirbama tik laikinai arba pristigus pinigų ypač svarbioms išlaidoms apmokėti. Bet kokiu atveju, nors kreditai bedarbiams internetu gali būti suteikti daugelyje veikiančių kredito bendrovių, tačiau gavus tokią paskolą, reikėtų stengtis kuo greičiau ją sugrąžinti.

Straipsnio santrauka
Paskola bedarbiams – ar tikrai nedirbantiems asmenims gali būti suteiktas kreditas?

Straipsnio pavadinimas: Paskola bedarbiams – ar tikrai nedirbantiems asmenims gali būti suteiktas kreditas?

Aprašymas: Ieškote kur galima kreiptis dėl paskolos nedirbantiems asmenims? Sužinokite kur kreditai bedarbiams yra teikiami pačiomis mažiausiomis palūkanomis ir geriausiomis sąlygomis rinkoje.

Paskelba: 2021-03-10

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.