Žmonių paskolos žmonėms – tai stipriai šiuo metu populiarėjantis skolinimosi būdas. Sužinokite kur gauti paskolą iš žmogaus pačiomis geriausiomis sąlygomis rinkoje.

BendrovėPaskolos sumaTerminasPalūkanosParaiškos pildymas

FinBee

300 - 25000 Eur

12 - 84 mėn.

Nuo 7%

Gauti paskolą

Preliminarios sąlygos: Paskolos suma: 10000€; Paskolos terminas: 60 mėn; Fiksuotoji metinė palūkanų norma: 10%; Vienkartinis sutarties sudarymo mokestis: 4%; Mėnesinis administravimo mokestis: 0.37%; BVKKMN: 17.76%. Konkretų paskolos pasiūlymą kiekvienam klientui pateikiame individualiai, įvertinę jo galimybes grąžinti paskolą. Todėl Jums siūlomos sąlygos gali skirtis nuo tų, kurias matote šiame pavyzdyje.

Savy

300 - 30000 Eur

3 - 120 mėn.

Nuo 8%

Gauti paskolą

Pavyzdžiui, skolinantis 30000 EUR, sutartį sudarant 120 mėn. terminui, fiksuotoji metinė palūkanų norma - 5%, tarpininkavimo mokestis 4.7%, mėnesinis tarpininkavimo mokestis, skaičiuojamas nuo paskolos likučio 0.29%, BVKKMN (bendroji vartojimo kredito kainos metinė norma) - 10.04%, eilinės mėnesio įmokos suma - 371.64 EUR, Jums pervedama paskolos suma - 30000 EUR, visa grąžinama paskolos suma - 46006.8 EUR.

FinBee

Gauti paskolą
Paskolos suma

300 - 25000 Eur

Paskolos terminas

12 - 84 mėn.

Palūkanos

Nuo 7%

Preliminarios sąlygos: Paskolos suma: 10000€; Paskolos terminas: 60 mėn; Fiksuotoji metinė palūkanų norma: 10%; Vienkartinis sutarties sudarymo mokestis: 4%; Mėnesinis administravimo mokestis: 0.37%; BVKKMN: 17.76%. Konkretų paskolos pasiūlymą kiekvienam klientui pateikiame individualiai, įvertinę jo galimybes grąžinti paskolą. Todėl Jums siūlomos sąlygos gali skirtis nuo tų, kurias matote šiame pavyzdyje.

 

Savy

Gauti paskolą
Paskolos suma

300 - 30000 Eur

Paskolos terminas

3 - 120 mėn.

Palūkanos

Nuo 8%

Pavyzdžiui, skolinantis 30000 EUR, sutartį sudarant 120 mėn. terminui, fiksuotoji metinė palūkanų norma - 5%, tarpininkavimo mokestis 4.7%, mėnesinis tarpininkavimo mokestis, skaičiuojamas nuo paskolos likučio 0.29%, BVKKMN (bendroji vartojimo kredito kainos metinė norma) - 10.04%, eilinės mėnesio įmokos suma - 371.64 EUR, Jums pervedama paskolos suma - 30000 EUR, visa grąžinama paskolos suma - 46006.8 EUR.

 

Prireikus pinigų didesniam pirkiniui arba atsiradus papildomoms išlaidoms, dažnai tenka ieškoti kur pasiskolinti. Tiesą sakant, skolinimosi galimybių šiais laikais tikrai yra pakankamai nemažai – tai bankai, kredito unijos, lizingo, vartojimo bei greitųjų kreditų bendrovės. Visos šios kredito įstaigos turi parengusios savo pasiūlymus klientams ir aktyviai dalyvauja paskolų rinkoje. Tačiau pastaruoju metu, geriausių skolinimosi galimybių ieškančių žmonių dėmesį vis dažniau patraukia, pakankamai nesenai pradėjusios veikti, bet jau stipriai spėjusios išpopuliarėti specialios skolinimosi platformos, veikiančios žmonių tarpusavio skolinimo pagrindu. Tai paskolos iš žmonių arba liaudyje dar kitaip vadinamos žmonės žmonėms paskolos. Apie jas toliau ir pakalbėsime.

Tiesą sakant, vakarų Europos šalyse tarpusavio skolinimosi būdas jau tapo savaime suprantamu, tačiau Lietuvoje paskolų ieškantiems klientams, vis dar iškyla nemažai įvairių klausimų, susijusių su tokių skolinimo platformų veikimo ypatumais. Savaime suprantama, kad atsakingai rūpinantis savo finansais ir iš visos pasiūlymų gausos siekiant išsirinkti tik vertus dėmesio paskolų variantus, tenka nemažai paplušėti. Todėl, šiame straipsnyje pasistengsime išsiaiškinti, kas yra tos žmonių paskolos žmonėms ir kur jas galima gauti pačiomis palankiausiomis sąlygomis rinkoje.

Paskolos iš žmonių žmonėms – apie ką mes čia kalbame?

Paskolos iš žmonių - tai skolinimosi būdas, kuomet paskolą suteikia ne kredito įstaiga, bet paprasti žmonės.

Paskolos iš žmonių arba dar kitaip P2P paskolos (angl. Peer to Peer) – tai skolinimosi būdas, kuomet paskolą suteikia ne kredito įstaiga, bet paprasti žmonės. Tokios paskolos išdavimo procese visuomet dalyvauja trys šalys: paskolos gavėjas, skolinimosi platforma ir investuotojas. Skolinimosi platforma surenka prašymus iš pasiskolinti norinčių žmonių ir perduoda juos platformoje užsiregistravusiems investuotojams. Investuotojai yra tie patys žmonės, norintys įdarbinti savo laisvus pinigus, todėl jie atsirenka patinkančius paskolų prašymus ir juos finansuoja. Taigi, pagrindinis paskolų tarp žmonių principas – tai paskolinti norinčių žmonių pinigų skolinimas kitiems žmonėms.

Reikėtų įsidėmėti, kad paskolos iš žmogaus suteikimo atveju, kreditorius yra ne skolinimosi platforma, bet patys pinigus paskolinę žmonės. Platforma yra tik tarpininkas tarp norinčių pinigus pasiskolinti ir galinčių juos paskolinti žmonių. Taigi, skolinimo platformos tik administruoja visą paskolos suteikimo žmonėms procesą ir paprastai yra atsakingos už paskolos prašančių klientų mokumo įvertinimą, paskolų sutarčių sudarymą, skolos išieškojimo procedūras bei kitas administracinio pobūdžio užduotis.

Daugeliui klientų gali kilti klausimas, ar tikrai verta pasitikėti šiomis, naujai atsiradusiomis, pinigų skolinimo žmonėms platformomis? Atsakant į klausimą, pirma reikėtų pažymėti, kad tai itin griežtai reguliuojama sritis, todėl tiek investuotojai, tiek paskolos prašantys žmonės gali būti tikri, jog visi sandoriai yra sudaromi laikantis įstatymų. Šioje žmonių paskolų kitiems žmonėms teikimo veikloje yra griežtai taikomi atsakingo skolinimo nuostatai bei LR Vartojimo kredito įstatymas, o veiklą prižiūri pats Lietuvos Bankas.

Paskolų iš žmonių privalumai

Išnagrinėjus Lietuvos rinkoje veikiančių kredito įstaigų pasiūlymus, galima išskirti keletą žmonių suteikiamų paskolų kitiems žmonėms privalumų:

  • Mažesnės palūkanos. Visų pirma, žmonių paskoloms paprastai yra taikomos mažesnės nei, pavyzdžiui, greitųjų kreditų bendrovių siūlomos palūkanos. Žinoma, tiksli palūkanų norma pasiūloma atlikus kliento mokumo vertinimą, tačiau bendru atveju, šios rūšies paskolų palūkanos yra vienos mažiausių rinkoje.
  • Skolinamos pakankamai didelės sumos. Žmonių paskolos iš esmės yra klientams suteikiamas vartojimo kreditas, kuris naudojamas asmeniniams poreikiams. Tokių paskolų viršutinė riba dažnai gali siekti net 15-20 tūkst. eurų, todėl klientai gali būti tikri, kad pasiskolintų pinigų pilnai užteks patenkinti visiems poreikiams.
  • Ilgas grąžinimo terminas. Maksimalus iš žmonių suteikiamos paskolos gražinimo terminas gali siekti net iki 7 metų. Savaime suprantama, kad sau priimtiną grąžinimo terminą klientas gali pasirinkti pats. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad ilgesnis kredito grąžinimo terminas leis mokėti mažesnes įmokas ir palengvins kredito grąžinimą.

Paskolų iš žmonių trūkumai

Reikėtų paminėti, kad skolinantis iš žmonių, taip pat susidursite ir su keletu pagrindinių šios rūšies paskolų trūkumų. Aptarkime juos:

  • Pakankamai ilgas paskolos sufinansavimo laikas. Tenka pripažinti, kad žmonių paskolos žmonėms nėra išduodamos per kelias minutes, taip kaip greitas kreditas. Kadangi šių paskolų finansavimo tempas daugiausiai priklauso nuo skolinimo platformoje užsiregistravusių investuotojų aktyvumo, kartais pasitaiko atvejų, kai vienai paskolai sufinansuoti prireikia net ir keleto savaičių.
  • Investuotojų nuotaikų kaita. Tikriausiai tai skamba kiek keistai, tačiau galimybė gauti paskolą iš žmonių, taip pat priklauso ir nuo investuotojų nuotaikų. Jei finansų rinkose vyksta neramumai, investuotojai gali žymiai akyliau rinktis finansuojamas paskolas ir skolinti ne kiekvienam kredito iš žmonių paprašiusiam klientui.

Kam paskolos iš žmonių tinka geriausiai?

Paskolos tarp žmonių yra pigesnis skolinimosi būdas už greituosius kreditus, tačiau kaip galite matyti, šios paskolos nėra suteikiamos per keletą minučių. Taigi, jeigu jums reikalingas greitas nedidelės paskolos finansavimas, tokios rūšies kreditai iš žmonių gali pilnai ir nepateisinti visų lūkesčių. Mažus kreditus, itin efektyviai ir greitai aptarnauja greitųjų kreditų bendrovės, tuo tarpu paskolos iš žmonių, dažniausiai būna didesnės vertės ir suteikiamos ilgesniam laikotarpiui. Kitaip sakant, paskolos iš žmonių labiausiai tinka iš anksto planuojantiems savo asmeninius finansus žmonėms, kurie turi laiko išnagrinėti visus rinkoje esančius pasiūlymus. Taigi, skolinkis iš paprastų žmonių tik tuomet, kai sprendimas dėl paskolos yra iš anksto suplanuotas.

Kur galima pasiskolinti iš žmonių pačiomis geriausiomis sąlygomis?

Nusprendus, kad paskola iš žmogaus yra tinkamiausias skolinimosi variantas jūsų situacijai, sekantis žingsnis būtų išsiaiškinti kur ieškoti geriausių tokios rūšies paskolų pasiūlymų. Šiai dienai Lietuvos skolinimosi rinkoje būtų galima išskirti šias skolinimosi platformas, kurių klientai gali pasiskolinti iš žmonių itin patraukliomis sąlygomis:

  • Finbee
  • Savy
  • Paskolų klubas

Finbee

Finbee paskolos iš žmonių.

„Finbee“ save pozicionuoja kaip skolinimosi ir investavimo platformą, sujungiančia norinčius pasiskolinti su norinčiais uždirbti. Veiklos pradžioje, platformoje buvo taikomas aukciono principas, kai investuotojai patys galėjo siūlyti palūkanas, tačiau ilgainiui šio veiklos modelio buvo atsisakyta. Platformoje galima pasiskolinti vartojimui, namų remontui, automobiliui bei kitiems gyvenimo poreikiams. „Finbee“ taip pat teikia ir refinansavimo paslaugas. Platformoje taikomas 5 metų ilgiausias kredito grąžinimo terminas.

Pildyti paskolos paraišką "FinBee"

Konkretus paskolos pasiūlymas kiekvienam klientui pateikiamas individualiai, įvertinus jo galimybes grąžinti paskolą, todėl Jums pasiūlytos sąlygos gali skirtis nuo tų, kurias dabar matote.

Tipinis pavyzdys: Skolinantis 1000 EUR 5 metų terminui, išmokama paskolos suma - 940 EUR, fiksuotoji metinė palūkanų norma 10 proc., vienkartinis sutarties sudarymo mokestis – 4%, vienkartinis kreditingumo vertinimo mokestis - 20 EUR, mėnesinis administravimo mokestis – 0.37 % nuo paskolos likučio/mėn., BVKKMN (Bendroji vartojimo kredito kainos metinė norma) – 17.76 proc., įmokos suma – 23.09 EUR/mėn., visa grąžinama paskolos suma – 1385.23 EUR.

Savy

Savy paskolos žmonėms.

„Savy“ platformoje taip pat yra išduodamos žmonių paskolos kitiems žmonėms, todėl nusprendus pasiskolinti iš šios platformos, jums nereikės banko ar kitos kredito įstaigos paslaugų. Šioje platformoje yra teikiamos paskolos vartojimui bei verslui. Kaip ir kitose skolinimo platformose, taip ir „Savy“, teks šiek tiek palaukti, kol paskolą sufinansuos platformoje užsiregistravę žmonės. Didžiausias šioje platformoje taikomas paskolos grąžinimo terminas taip pat yra pakankamai nemažas ir siekia net 6 metus.

Pildyti paskolos paraišką "Savy"

Konkretus paskolos pasiūlymas kiekvienam klientui pateikiamas individualiai, įvertinus jo galimybes grąžinti paskolą, todėl Jums pasiūlytos sąlygos gali skirtis nuo tų, kurias dabar matote.

Tipinis pavyzdys: skolinantis 2000 EUR, sutartį sudarant 24 mėn. terminui, fiksuotoji metinė palūkanų norma - 8 %, tarpininkavimo mokestis 4.7 %, BVKKMN (bendroji vartojimo kredito kainos metinė norma) - 20.96 %, eilinės mėnesio įmokos suma - 96.25 EUR, Jums pervedama paskolos suma - 2000 EUR, visa grąžinama paskolos suma - 2404 EUR.

Paskolų klubas

Žmonių paskolos žmonėms Paskolų klube.

„Paskolų klubas“ yra viena iš pačių populiariausių skolinimo platformų Lietuvoje, kurioje teikiamos paskolos iš privačių asmenų. Pakankamai didelės finansuojamų kreditų sumos leidžia skolintis patiems įvairiausiems tikslams. Paskolos grąžinimo terminas gali siekti net iki 7 metų. Kita vertus, kadangi paskolas pirma turi sufinansuoti platformoje užsiregistravę investuotojai, ne visada gali pavykti paskolą gauti greitai. Šioje platformoje taip pat galima gauti ir ilgalaikes paskolas bei refinansavimo paslaugas.

Tipinis pavyzdys: Skolinamasi 1000 EUR, sutartį sudarant 24 mėn. laikotarpiui. Fiksuotoji metinė palūkanų norma – 6%, BVKKMN – 13.42%, sutarties administravimo mokestis – 0 EUR, tarpininkavimo mokestis – 73.39 EUR (įtrauktas į eilines mėnesio įmokas), bendra mokėtina palūkanų suma 24 mėn. laikotarpiui – 63.73 EUR, bendra kredito gavėjo mokama suma – 1137.12 EUR, eilinė mėnesio įmoka – 47.38 EUR.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tipiniai skolinimo platformų viešai pateikiami paskolų pavyzdžiai, kiekvieno atskiro kliento atveju gali skirtis. Konkretus paskolos pasiūlymas kiekvienam platformos klientui yra pateikiamas individualiai, įvertinus jo mokumą, prašomos paskolos dydį, paskolos terminą bei kitus svarbius faktorius. Todėl savaime suprantama, kad realiai pasiūlytos paskolos sąlygos gali ir skirtis nuo aukščiau aprašytų tipinių pavyzdžių.

Kaip gauti paskolą?

Jei nusprendėte imti paskolą iš žmogaus, tačiau dar nėra tekę naudotis skolinimo platformų paslaugomis, nesijaudinkite, tuojau paaiškinsime kaip veikia visas skolinimo procesas. Derėtų pažymėti, kad siekiant gauti paskolą, visose mūsų išvardintose platformose reikės praeiti daugiau mažiau vienodus žingsnius. Savo klientų patogumui visos platformos skolinimosi procesą stengiasi padaryti kuo lengvesnį ir paprastesnį.

Taigi, kiekvienas iš žmonių pasiskolinti pageidaujantis klientas, turi praeiti šiuos pagrindinius etapus:

  • Registracija. Nusprendus kreiptis dėl paskolos, pirma reikia užsiregistruoti platformoje ir patvirtinti savo tapatybę. Registracijos metu klientų paprastai prašoma suvesti savo kontaktinius duomenis bei pateikti bendrą informaciją apie finansinę padėtį.
  • Paraiškos pateikimas. Užsiregistravus reikės pateikti paskolos paraišką. Paraiškoje paprastai reikia nurodyti paskolos tikslą, norimą pasiskolinti pinigų sumą bei terminą, per kurį tikitės grąžinti paskolą. Pildant paraišką būtinai įvertinkite savo finansines galimybes laiku įvykdyti prisiimamus finansinius įsipareigojimus!
  • Paraiškos vertinimas. Pateikus paskolos paraišką, platformos operatorius atlieka jos vertinimą. Vykdomas kliento mokumo patikrinimas: tikrinamos kliento tvarios pajamos, kredito istorija, turimas turtas bei kita svarbi informacija. Skolinimo platformos privalo vadovautis Lietuvos banko patvirtintais atsakingo skolinimo nuostatais, todėl kiekvienas pasiskolinti norintis žmogus, turi atitikti šiuose nuostatuose nustatytus minimalius mokumo kriterijus.
  • Pasiūlymo pateikimas. Įvertinus kliento pateiktą paskolos paraišką, priimamas sprendimas ją patvirtinti arba atmesti. Paraišką patvirtinus, klientui pateikiamas konkretus paskolos pasiūlymas. Pateiktą pasiūlymą priėmus, kliento paskolos paraiška yra pateikiama finansuoti platformoje užsiregistravusiems investuotojams.
  • Paskolos finansavimas. Patvirtintų paskolų paraiškas finansuoja platformoje užsiregistravę investuotojai. Šie mistiniai investuotojai, iš tikrųjų yra tokie patys žmonės, kurie nori įdarbinti savo laisvus pinigus ir uždirbti iš palūkanų, todėl tokios paskolos ir vadinamos – žmonių paskolos žmonėms. Investuotojai išnagrinėja patvirtintas paskolų paraiškas ir nusprendžia kuriems žmonėms nori skolinti. Kadangi mažiausia pinigų suma, kurią platformose galima skolinti paprastai yra apie 10 eurų, dažnai pasitaiko atvejų, kad vieną paskolą sufinansuoja keliasdešimt ar net keli šimtai investuotojų.

Ką dar reikia žinoti kreipiantis dėl paskolos iš žmonių?

Paskolos bei įvairūs kreditai yra rimti finansiniai įsipareigojimai, todėl renkantis iš kur skolintis, svarbiausia yra neskubėti ir visuomet atidžiai perskaityti paskolos sutartį bei atkreipti dėmesį į joje nurodytus terminus, paslaugų įkainius, sankcijas, baudas ir kitus svarbius dalykus. Liaudiškai sakant, turite gerai žinoti ant ko pasirašote. Taip pat, lyginant įvairius paskolų pasiūlymus, būtinai atkreipkite dėmesį į privalomą nurodyti BVKKMN rodiklį, kuris parodo kiek iš tikrųjų jums kainuos paskola.

Sekantis patarimas padės gauti kreditą iš žmonių palankiausiomis sąlygomis. Kaip jau minėjome anksčiau, skolinimosi platformose viešai pateikiami tipiniai žmonėms suteikiamų paskolų pavyzdžiai, o konkretūs paskolų pasiūlymai, kiekvieno atskiro kliento atveju gali skirtis. Todėl siekiant pasiskolinti pačiomis geriausiomis sąlygomis rinkoje, siūlome užsiregistruoti ne vienoje, bet iškarto visose skolinimo platformose. Gavę konkrečius paskolų pasiūlymus iš keleto platformų, galėsite juos visus iš karto palyginti tarpusavyje ir neskubant išsirinkti patį geriausią.

Pabaigai.

Tikimės, kad šis straipsnis padėjo jums suprasti kas yra paskolos iš žmonių ir kaip veikia visas skolinimo procesas. Dar visai nesenai, pasiskolinti iš žmogaus reiškė pasiskolinti iš giminaičio, kaimyno ar draugo. Šiuolaikinės technologijos leido visą skolinimosi procesą supaprastinti ir padaryti jį žymiai saugesniu tiek skolintojui, tiek ir besiskolinančiam žmogui. Taigi, jeigu jums prireikė paskolos, kodėl nepasiskolinus iš tokių pačių žmonių kaip ir jūs? Juk taip pigiau!

Straipsnio santrauka
Kreditai iš žmonių – rinkitės tik vertus dėmesio pasiūlymus

Straipsnio pavadinimas: Kreditai iš žmonių – rinkitės tik vertus dėmesio pasiūlymus

Aprašymas: Žmonių paskolos žmonėms – tai stipriai populiarėjantis skolinimosi būdas. Sužinokite kur gauti paskolą iš žmogaus pačiomis geriausiomis sąlygomis rinkoje.

Paskelba: 2020-05-30

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.