Paskola internetu su užstatu – tai bene pats pigiausias ir palankiausias šiuo metu rinkoje esantis pinigų skolinimosi būdas. Susipažinkite su šios rūšies paskolų privalumais ir sužinokite, kokių skolinimosi sąlygų galite tikėtis paskolų bendrovėse.

Paskolos ir kreditai greitai tapo neatsiejamu šiuolaikinio gyvenimo atributu. Dabartinėje, vartojimu pagrįstoje visuomenėje, pagrindine užduotimi tapo ne susirasti paskolinti galinčią kredito bendrovę, bet išsirinkti patį geriausią ir priimtiniausią paskolos variantą. Per labai trumpą laiką Lietuvos kredito rinka prisipildė begale vartojimo paskolų, greitųjų kreditų bei įvairių P2P platformų skolinimosi pasiūlymų. Tačiau norint pasiskolinti tikrai palankiomis sąlygomis, siūlome pasidomėti paskolos internetu su užstatu sąlygomis.

Paskola internetu su užstatu – apie ką mes čia kalbame?

Paskola internetu su užstatu – tai bene pats pigiausias ir palankiausias šiuo metu rinkoje esantis pinigų skolinimosi būdas. Susipažinkite su šios rūšies paskolų privalumais ir sužinokite, kokių skolinimosi sąlygų galite tikėtis paskolų bendrovėse.

Taigi, paskola internetu su užstatu – tai toks skolinimosi būdas, kuomet jums suteikto kredito grąžinimas yra užtikrinamas įkeistu turtu arba kitaip tariant, užstatu. Kaip užstatas dažniausiai tarnauja kažkoks nekilnojamo turto objektas, pavyzdžiui butas, namas arba žemės sklypas. Verslo paskolų atveju, kaip užstatas gali tarnauti ir komercinės paskirties patalpos. Beje, atskirais atvejais, užstato vaidmenį gali atlikti net jūsų automobilis!

Kaip matote, paskolų rinka yra gana lanksti, todėl užstato vaidmenį paprastai gali atlikti įvairios rūšies turtas. Kadangi tokių paskolų grąžinimas būna užtikrintas jūsų fiziniu ir realiu turtu, jos yra žymiai pigesnės nei visiems įprastos vartojimo paskolos. Pagalvokite, juk fizinis užstatas kredito bendrovei stipriai sumažina skolinimo riziką, būtent todėl ji gali pasiūlyti geresnes paskolos sąlygas nei įprastai.

Toks kreditas su užstatu dažniausiai yra išduodamas kiek ilgesniam laikotarpiui nei mums įprastos vartojimo paskolos. Kai kuriais atvejais, užstatu užtikrintos paskolos grąžinimo terminas gali siekti net iki 30 metų. Dėl šios priežasties, šios rūšies kreditais paprastai yra finansuojami didesnės vertės pirkiniai ar verslo projektai. Pavyzdžiui, nekilnojamo turto įsigijimas, namų statyba ar remontas, verslo plėtra ar kiti didesnių išlaidų reikalaujantys pirkiniai.

Nuo ko priklauso paskolos internetu su užstatu kaina?

Iš esmės, paskolos įkeičiant nekilnojamą turtą kaina priklauso nuo daugelio faktorių (kredito bendrovės taikomos kainodaros, paskolos sumos, paskolos termino, jūsų kredito istorijos ir pan.), tačiau esminis veiksnys, lemiantis kredito kainą yra įkeičiamo turto vertė. Paskolų bendrovės paprastai finansuoja apie 60 proc. įkeičiamo turto rinkos vertės, todėl kuo vertingesnį turtą galite užstatyti, tuo pigiau pasiskolinsite.

Internetinių paskolų su užstatu privalumai

Paskolos internetu su užstatu yra žymiai mažiau rizikingesnės nei įprasti vartojimo ar greitieji kreditai, todėl paskolų bendrovės gali pasiūlyti labai palankias skolinimo sąlygas. Be viso to, šios rūšies paskolos taip pat pasižymi tokiais privalumais:

  • Nedidelės palūkanos – kadangi skolinimo rizika yra sumažinama įkeičiamu turtu, jūs galite pasiskolinti žymiai mažesnėmis palūkanomis nei įprastai.
  • Refinansavimo galimybė - pigia paskola su užstatu galima refinansuoti anksčiau gautas brangesnes vartojimo paskolas ar greituosius kreditus.
  • Lankstus grąžinimo terminas – paskolos internetu su turto įkeitimu gali būti tiek ilgalaikės, tiek ir trumpalaikės, todėl jūs galite nevaržomai planuoti savo finansinius srautus.
  • Didelė paskolos suma – kreditoriai paprastai finansuoja iki 60 proc. įkeičiamo turto vertės, todėl, kuo vertingesnį turtą įkeičiate, tuo daugiau galite pasiskolinti.

Paskoloms internetu su užstatu taikomi reikalavimai

Visų pirma svarbu pažymėti, kad paskola su užstatu yra lygiai toks pat finansinis įsipareigojimas kaip ir greitieji kreditai ar vartojimo paskolos. Dėl šios priežasties, net ir užstatant savo turtą, jums bus taikomi taip vadinami atsakingo skolinimosi nuostatai. Kitaip sakant, norint internetu gauti paskolą su užstatu, jūsų bendras finansinių įsipareigojimų dydis neturėtų viršyti 40 proc. gaunamų pajamų.

Tačiau be įstatymuose numatytų reikalavimų, taip pat reikėtų atsižvelgti ir į paskolų bendrovių tvarką bei šios rūšies paskoloms būdingas ypatybes:

  • Turto vertinimas – siekiant, kad jūsų užstato vertė atitiktų realias rinkos sąlygas ir kainą, įkeičiamą turtą būtinai turi įvertinti su paskolų bendrove suderintas nepriklausomas turto vertintojas.
  • Turto draudimas – kadangi įkeičiamas turtas sumažina skolinimo rizikas, kreditorius nėra suinteresuotas, kad paskolos laikotarpiu užstatas būtų apgadintas ar net sunaikintas. Dėl šios priežasties, paskolų bendrovė gali reikalauti apdrausti įkeičiamą turtą atkuriamąja verte.

Kaip išsirinkti tinkamą paskolos variantą?

Internetu išduodamų paskolų su užstatu sąlygos gali stipriai skirtis priklausomai nuo kredito bendrovių taikomos kainodaros. Todėl prieš imant tokią paskolą, labai svarbu tinkamai įvertinti ir palyginti visus rinkoje esančius pasiūlymus. Konkrečias skolinimosi sąlygas galite gauti užpildę paskolos paraiškas kredito bendrovių interneto svetainėse. Vertinant gautus paskolų pasiūlymus, svarbiausia atsižvelgti į šiuos aspektus:

  • Siūloma paskolos suma ir terminas - kreditoriai gali labai skirtingai traktuoti jūsų įkeičiamo turto vertę, todėl jų siūloma paskolos suma bei terminai dažniausiai gana stipriai skiriasi.
  • BVKKMN rodiklis - tai tikrąją paskolos kainą nurodantys dydis, kuris apima ne tik paskolos palūkanas, bet ir kitus taikomus mokesčius.
  • Papildomų paslaugų kaina - paskola internetu su užstatu yra ilgalaikis įsipareigojimas, kurio metu jums gali prireikti pasinaudoti papildomomis kreditoriaus paslaugomis. Pavyzdžiui, kai kurios paskolų bendrovės taiko atskirus mokesčius už paskolos grąžinimo termino pratęsimą, dokumentų išrašų pateikimą ar kitas paslaugas.
  • Ankstesnių klientų atsiliepimai - prieš pasirinkdami kredito bendrovę, būtinai paieškokite internete informacijos bei atsiliepimų apie ją. Buvusių klientų atsiliepimai jums leis susidaryti nuomonę apie kreditoriaus veiklos metodus, požiūrį į klientus bei kylančias problemas.

Skolinkitės atsakingai

Nors šiuo metu pasiskolinti yra ypač lengva, tačiau reikėtų nepamiršti, jog bet kokia gauta paskola yra finansinis įsipareigojimas. Vertėtų pažymėti, kad gavę paskolą su užstatu, kartu jūs įkeičiate savo turtą, kurį rizikuojate prarasti, jeigu kada nors nebepajėgsite vykdyti prisiimtų įsipareigojimų. Taigi, prieš kreipiantis dėl paskolos internetu su užstatu suteikimo, pirma siūlome labai gerai įvertinti savo finansinę situaciją ir pasverti realias galimybes laiku grąžinti gautą paskolą.

Straipsnio santrauka
Paskola internetu su užstatu – tikriausiai pats pigiausias rinkoje skolinimosi būdas

Straipsnio pavadinimas: Paskola internetu su užstatu – tikriausiai pats pigiausias rinkoje skolinimosi būdas

Aprašymas: Paskola internetu su užstatu – tai bene pats pigiausias ir palankiausias šiuo metu rinkoje esantis pinigų skolinimosi būdas. Susipažinkite su šios rūšies paskolų privalumais ir sužinokite, kokių skolinimosi sąlygų galite tikėtis paskolų bendrovėse.

Paskelba: 2024-02-21

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.