Estateguru – tai viena didžiausių NT investavimo platformų Europoje, įkurta dar 2014 metais. Platforma suteikia galimybę žmonėms investuoti į paskolas verslui, užtikrintas nekilnojamo turto užstatu. Susipažinkite su Estateguru platformos apžvalga bei joje esančiomis uždarbio galimybėmis investuotojams.

EstateGuru – tai viena didžiausių NT investavimo platformų Baltijos regiono šalyse, įkurta dar 2014 metais.

Susipažinkime su Estateguru investavimo platforma

Pagrindinė Estateguru platformos būstinė yra įsikūrusi Estijoje, tačiau platforma jau turi atidariusi atstovybes Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje bei Armėnijoje. Per savo veiklos laikotarpį Estateguru jau užsitarnavo daugelio investuotojų pasitikėjimą. Šiuo metu, platformoje yra užsiregistravę 125 tūkst. investuotojų iš Europos bei kitų pasaulio šalių. Estateguru savo interneto svetainėje skelbia bei nuolat atnaujina pačius aktualiausius veiklos duomenis apie čia sufinansuotas paskolas ir jų grąžinimą bei nemokių paskolų išieškojimą.

Estateguru platformoje galima investuoti į nekilnojamo turto užstatu užtikrintas verslo paskolas. Dauguma atvejų, paskolų grąžinimas užtikrinamas pirmos eilės hipoteka, todėl paskolos gavėjui net ir susidūrus su finansinėmis problemomis, investuotojai gali būti tikri, jog įkeistą turtą pardavus, paskolinti pinigai tikrai bus atgauti. Per Estateguru platformą jau sufinansuota daugiau nei 3400 NT projektų. Reikėtų pažymėti, jog didžiąją dalį Estateguru skelbiamų investavimo pasiūlymų sudaro būtent Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje vystomi nekilnojamo turto projektai.

Ar Estateguru veikia antrinė rinka?

Estateguru investavimo platformoje veikia gana aktyvi antrinė rinka, kurioje galima parduoti bei pirkti investicijas. Investiciją parduodant, pardavėjui taikomas 2 proc. tarpininkavimo mokestis, kuris yra skaičiuojamas nuo parduodamos investicijos vertės. Pirkėjams antrinėje rinkoje nėra taikomi jokie tarpininkavimo mokesčiai. Naudojantis antrine rinka reikėtų žinoti, jog šios rinkos likvidumas labai priklauso nuo platformoje užsiregistravusių investuotojų aktyvumo, todėl kartais parduoti ar nusipirkti norimą investiciją galima greitai, o kartais, norimo sandorio įvykdymo gali tekti ir palaukti.

Ar Estateguru taiko paskolų išpirkimo garantiją?

Estateguru platformoje veikia speciali „Instant Exit“ programa, kuria pasinaudojus investuotojas gali nedelsiant parduoti turimus paskolos reikalavimus platformai 35 proc. žemesne kaina ir susigrąžinti tam tikrą investuotų pinigų sumą. Tiesa, šiai dienai „Instant Exit“ programa yra testuojama, todėl paskolų pardavimui taikomi tam tikri apribojimai. Kita vertus, didžioji dauguma Estateguru paskolų yra užtikrintos pirmos eilės hipoteka, kas leidžia gana patikimai apsaugoti investuotojų teises ir turtinius interesus.

Ar Estateguru platformoje veikia automatinis investavimas?

Estateguru platformoje įdiegta automatinio investavimo funkcija, kuri čia vadinama – „investavimo strategijomis“. Taip vadinamos „investavimo strategijos“ leidžia pasirinkti iš anksto suformuotus automatinio investavimo būdus arba savarankiškai nusistatyti nuosavus investavimo parametrus. Šiuo metu investuotojai gali rinktis tarp konservatyvios, subalansuotos arba individualios strategijos. Aktyvinus automatinį investavimą, toliau sistema automatiškai atsirenka tik nustatytus parametrus atitinkančius verslo projektus ir į juos investuoja nurodytą pinigų sumą. Mažiausia pinigų suma, kurią investuojant automatiniu būdu galima skirti vienam projektui – 50 eurų.

Pinigų investavimas su Estateguru platforma

Estateguru investavimo platformoje jau yra sufinansuota daugiau nei 3400 nekilnojamo turto ir verslo projektų. Vidutinė investuotojų grąža šioje platformoje siekia apie 11 proc., vidutinis finansuojamų paskolų terminas – 14 mėn., vidutinė paskolų LTV rodiklio vertė – 60 proc. Pagal Estateguru skelbiamą informaciją, platformoje yra patvirtinama tik apie 10 proc. visų prašymų suteikti finansavimą. Taigi, galima teigti, jog Estateguru platformos rizikos vertinimo komanda taiko gana griežtą projektų atranką ir savo investuotojams siūlo investuoti tik į perspektyviausius verslo projektus.

Pirmieji žingsniai Estateguru platformoje

Estateguru gali investuoti visi platformoje registruoti asmenys nuo 18 metų, turintys banko sąskaitą bet kurios Europos ekonominės erdvės (EEA) šalies banke. Užsiregistruoti investavimo platformoje yra itin lengva, o naujo investuotojo paskyros patvirtinimas dažniausiai užtrunka tik vieną dieną. Registracijos metu naujiems vartotojams reikia patvirtinti savo tapatybę ir pateikti tam tikrus asmens duomenis bei asmens tapatybės dokumento nuotrauką. Tapatybę patvirtinus, jau galima pradėti investuoti į patinkančius nekilnojamo turto vystymo projektus.

Prieš pradedant investuoti pinigus, reikės pasipildyti savo asmeninę paskyrą investavimui skirta pinigų suma. Banko pavedimas dažniausiai įskaitomas dar tą pačią arba sekančią darbo dieną, todėl pradėti investuoti platformoje galima beveik iš karto po registracijos. Mažiausia galima investicija Estateguru platformoje į vieną nekilnojamo turto projektą siekia vos 50 eurų.

Estateguru informacija:

  • Estateguru platformos veikla Lietuvoje yra reguliuojama ir prižiūrima Lietuvos Banko
  • Istorinė investicijų grąža vidutiniškai siekia apie 11 proc.
  • Veikianti aktyvi antrinė investicijų rinka
  • Automatinio investavimo funkcija
  • Dauguma Estateguru paskolų yra užtikrinamos pirmos eilės hipoteka
  • Minimali investavimo į vieną projektą suma – 50 eurų
  • 2 proc. mokestis parduodant investiciją antrinėje rinkoje

Straipsnio santrauka
Estateguru investavimo platformos apžvalga

Straipsnio pavadinimas: Estateguru investavimo platformos apžvalga

Aprašymas: EstateGuru – tai viena didžiausių NT investavimo Europoje, įkurta dar 2014 metais. Platforma suteikia galimybę žmonėms investuoti į paskolas verslui, užtikrintas nekilnojamo turto užstatu. Susipažinkite su EstateGuru platformos apžvalga bei joje esančiomis uždarbio galimybėmis investuotojams.

Paskelba: 2022-05-06

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.