Profitus – tai sparčiai besiplečianti ir populiarėjanti sutelktinio finansavimo platforma įkurta 2018 metais Lietuvoje. Profitus platformoje galima investuoti į vystomus ar planuojamus vystyti nekilnojamo turto projektus ir uždirbti iš mokamų palūkanų. Susipažinkite su Profitus apžvalga ir uždarbio galimybėmis.

Profitus platformoje galima investuoti į vystomus ar planuojamus vystyti nekilnojamo turto projektus ir uždirbti iš mokamų palūkanų.

Profitus investavimo platforma

Pirma reikėtų pažymėti, jog per ganėtinai neilgą savo veiklos laikotarpį, Profitus jau spėjo įgyti didelio būrio investuotojų pasitikėjimą. Šiai dienai, platformoje investuoja daugiau kaip 4 tūkst. investuotojų, padėjusių sufinansuoti virš 400 nekilnojamo turto projektų. Detalią informaciją apie Profitus platformos veiklos rezultatus galima rasti jos interneto svetainėje. Čia nurodomas bendras investuotojų uždarbis, pirminės ir antrinės rinkų statistika bei pačioje platformoje sufinansuotų paskolų portfelio dinamika.

Profitus – tai sutelktinio finansavimo platforma, kurios veikla yra pagrįsta sutelktinio finansavimo principu. Kitaip sakant, platformoje paskelbti nekilnojamo turto projektai yra sufinansuojami ne vieno, bet daugelio skirtingų investuotojų. Suteiktų paskolų grąžinimas yra užtikrinamas pirmos eilės hipoteka. Todėl NT projekto vystytojui susidūrus su mokumo problemomis, investuotojai gali būti tikri, jog aukcione pardavus įkeistą turtą, investuoti pinigai jiems bus sugrąžinti. Profitus komanda sudaryta iš NT sektoriaus specialistų, o platformos veiklą prižiūri ir Lietuvos Bankas. Taigi, visi platformoje vykstantys procesai yra aiškiai reglamentuoti ir vykdomi bei kontroliuojami savo srities žinovų.

Ar Profitus platformoje veikia antrinė rinka?

Profitus platformoje veikia antrinė rinka, kuri leidžia čia investuojantiems asmenims, gana stipriai padidinti savo investicijų likvidumą. Antrinėje rinkoje galima parduoti turimas arba pirkti naujas investicijas. Parduodant turimas investicijas, pardavėjui taikomas 2 proc. tarpininkavimo mokestis, kuris yra skaičiuojamas nuo galutinės įvykdyto sandorio vertės. Investicijų pirkėjams antrinės rinkos paslaugos yra visiškai nemokamos.

Ar Profitus platformoje yra taikoma paskolų išpirkimo garantija?

Vėluojančioms išmokėti paskoloms Profitus netaiko išpirkimo garantijos. Kita vertus, visų šioje platformoje finansuojamų paskolų grąžinimas yra užtikrintas pirmos eilės hipotekos turto įkeitimu, kas garantuoja, jog paskolos gavėjo nemokumo atveju, paskolintos lėšos bus grąžintos.

Ar Profitus veikia automatinis investavimas?

Profitus investavimo platformoje galima naudotis automatinio investavimo funkcija. Automatinio investavimo sistema pati investuoja į nekilnojamo turto projektus, atitinkančius visus nurodytus investavimo kriterijus. Sau priimtinus projekto rizikingumo, užstato dydžio, siūlomų palūkanų bei kitus investavimo kriterijus pasirenka pats investuotojas. Automatinį investavimą galima bet kada išjungti arba pakeisti nustatytus investavimo kriterijus naujais.

Pinigų investavimas su Profitus platforma

Vadovaujantis Profitus pateikiama informacija, platformoje vidutiniškai paskelbiama tik apie 20 proc. visų gaunamų finansavimo paraiškų, todėl galima teigti, jog Profitus komanda savo veikloje akcentuoja NT projektų kokybę, o ne kiekybę. Vidutinė istorinė Profitus platformoje investuojančio asmens grąža siekia apie 9,38 proc., vidutinis finansuojamų projektų terminas – 12 mėn., vidutinė projektų LTV rodiklio vertė – 60 proc.

Profitus investavimas – paskyros atidarymas ir pirmoji investicija

Pradedant investuoti su Profitus, pirma būtina užsiregistruoti ir patvirtinti savo tapatybę. Registracijos procesas paprastai užtrunka tik keletą akimirkų, kurio metu reikės nurodyti savo pagrindinius kontaktinius duomenis. Savo tapatybę galima patvirtinti naudojantis Paysera arba Ondato sistemas. Jei turite atsidarę sąskaitą Paysera elektroninių pinigų įstaigoje, viskas ko reikia, tai tik sujungti šią sąskaitą su Profitus platforma. Tai padarius, savo Paysera sąskaitą galėsite naudoti investavimui. Pasirinkus tapatybę patvirtinti per Ondato, vėliau galėsite naudotis Trusty mokėjimo sistema, kurios pagalba galima atlikti mokėjimus iš daugelio Europoje veikiančių bankų.

Prieš darant pirmąją investiciją, nepamirškite pasipildyti investavimui skirtos sąskaitos. Mažiausia galima investicija Profitus platformoje siekia tik 100 eurų, todėl čia gali investuoti ir mažas santaupas turintys žmonės. Atsidėjus investicijoms skirtą pinigų sumą, belieka susipažinti su platformoje siūlomais nekilnojamo turto investiciniais projektais ir išsirinkus patraukliausius – įdarbinti savo pinigus.

Apibendrinti Profitus atsiliepimai:

  • Profitus investavimo platforma yra prižiūrima Lietuvos Banko.
  • Platformoje veikia aktyvi antrinė rinka.
  • Profitus platformoje yra įdiegta automatinio investavimo galimybė.
  • Visos Profitus platformoje finansuojamos paskolos yra užtikrintos pirmos eilės hipoteka.
  • Platformoje galima pradėti investuoti vos nuo 100 eurų.
  • Taikomas 2 proc. mokestis parduodant investicijas antrinėje rinkoje.
  • Tapatybės patvirtinimas per Paysera arba Ondato sistemas.

Straipsnio santrauka
Profitus – atsiliepimai ir uždarbio galimybės platformoje

Straipsnio pavadinimas: Profitus – atsiliepimai ir uždarbio galimybės platformoje

Aprašymas: Profitus – tai sparčiai besiplečianti ir populiarėjanti sutelktinio finansavimo platforma įkurta 2018 metais Lietuvoje. Profitus platformoje galima investuoti į vystomus ar planuojamus vystyti nekilnojamo turto projektus ir uždirbti iš mokamų palūkanų. Susipažinkite su Profitus apžvalga ir uždarbio galimybėmis.

Paskelba: 2022-05-26

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.