Reinvest24 – tai 2018 metais Estijoje įkurta investavimo platforma, kurioje galima investuoti ne tik į vystomus nekilnojamo turto projektus ar paskolas su NT užstatu, bet ir į nekilnojamo turto nuomą. Susipažinkite su detalia Reinvest24 platformos apžvalga ir joje esančiomis uždarbio galimybėmis.

Reinvest24 – tai 2018 metais Estijoje įkurta investavimo platforma, kurioje galima investuoti ne tik į vystomus nekilnojamo turto projektus ar paskolas su NT užstatu, bet ir į nekilnojamo turto nuomą. Susipažinkite su detalia Reinvest24 platformos apžvalga ir joje esančiomis uždarbio galimybėmis.

Investavimas Reinvest24 platformoje

Šiuo metu, Reinvest24 platformoje investuoja daugiau kaip 19 tūkst. registruotų investuotojų. Ši platforma jau padėjo finansuoti daugiau kaip 180 nekilnojamo turto projektų, kurie investuotojams  vidutiniškai davė 14,8 proc. investicinę grąžą. Pagrindinis Reinvest24 ofisas yra Estijoje, tačiau platforma turi savo atstovybes Ispanijoje, Vokietijoje bei Moldovoje. Dėl plačios veiklos geografijos, Reinvest24 gali pasiūlyti gana įvairių investavimo į nekilnojamą turtą galimybių. Detalią informaciją apie Reinvest24 veiklos rodiklius, galite rasti platformos internetinėje svetainėje adresu: https://www.reinvest24.com/en/statistics.

Reinvest24 platformoje galima rasti įvairių būdų investuoti pinigus į nekilnojamą turtą. Platforma suteikia galimybę investuoti į vystomus NT projektus, nekilnojamo turto užstatu užtikrintas paskolas bei nuomai skirtus komercinius ar gyvenamosios paskirties NT objektus. Kaip jau minėjome, istorinė platformos skelbiama grąža investuotojams siekia 14,8 proc. Tačiau reikia turėti omenyje, jog daliai šioje platformoje paskalbtų projektų yra taikomas 1 proc. sėkmės mokestis, kuris yra mokamas pasibaigus projekto terminui. Taigi, atitinkamai gali sumažėti ir jūsų gaunama grąža.

Taip pat svarbu paminėti vieną Reinvest24 platformos ypatumą, su kuriuo Lietuvos investuotojai gali būti nesusidūrę. Kiekvienam pačios Reinvest24 platformos vystomam projektui yra sukuriama specialiosios paskirties įmonė (angl. Special Purpose Vehicle), kuri toliau ir užsiima konkretaus NT projekto vystymo klausimais. Bendrąja prasme, specialiosios paskirties įmonių kūrimas atskiriems projektams yra ganėtinai įprasta praktika Vakarų Europos NT vystytojų tarpe. Tai leidžia izoliuoti vystomus nekilnojamus projektus ir užtikrinti, kad vieno NT projekto rezultatai neįtakotų kitų projektų. Kita vertus, specialiosios paskirties įmonių veikla Lietuvoje nėra reglamentuota, todėl šiuo atveju, Lietuvos investuotojai gali susidurti su papildomomis rizikomis, kurias būtinai reikėtų įsivertinti.

Ar Reinvest24 platformoje veikia antrinė paskolų rinka?

Reinvest24 platformoje yra veikianti antrinė rinka, kurioje visi platformoje registruoti investuotojai gali pirkti arba parduoti turimas investicijas. Antrinėje paskolų rinkoje taikomi mokesčiai priklauso nuo projekto rūšies – jeigu projektui yra taikomas sėkmės mokestis, 1 proc. mokestį turi mokėti investicijos pardavėjas, jeigu sėkmės mokesčio projekte nėra, 1 proc. dydžio mokestį turi mokėti investicijos pirkėjas.

Ar Reinvest24 platformoje taikoma vėluojančių paskolų išpirkimo garantija?

Kaip ir dauguma NT finansavimo platformų, Reinvest24 nesuteikia vėluojančių paskolų išpirkimo garantijos. Tačiau vėlgi reikėtų pažymėti, jog didžioji dalis Reinvest24 platformoje finansuojamų projektų yra užtikrinti pirmos eilės hipoteka. Toks užstatas leidžia ganėtinai patikimai apsaugoti finansinius investuotojų interesus, projekto vystytojo nemokumo ar kitokių problemų atveju.

Ar Reinvest24 platformoje veikia automatinio investavimo funkcija?

Reinvest24 platformoje nėra automatinio investavimo funkcijos. Tačiau tokio tipo NT investavimo platformos nepasižymi dideliu naujų projektų srautu, todėl investavimas rankiniu būdu nesudaro jokių esminių nepatogumų.

Investuojame kartu su Reinvest24

Vidutinis Reinvest24 platformoje finansuojamų projektų terminas yra 10 mėn., todėl ši platforma gali puikiai tikti trumpo investavimo laikotarpio ieškantiems asmenims. Platformoje gali investuoti  18 metų sulaukę ir bet kurios Europos ekonominės erdvės (EEA) šalies banke turintys sąskaitą, asmenys. Reinvest24 taip pat gali investuoti ir juridiniai asmenys.

Norint pradėti investuoti Reinvest24 platformoje, pirma reikia joje užsiregistruoti ir patvirtinti savo tapatybę. Registruojantis teks pateikti pagrindinius savo kontaktinius duomenis, o tapatybę galima patvirtinti nusiuntus paso ar asmens tapatybės kortelės nuotraukas. Investuotojo registracijos ir tapatybės patvirtinimo procesas dažniausiai užtrunka vos keletą dienų. Užsiregistravus ir patvirtinus savo tapatybę, investuotojo paskyra yra aktyvuojama.

Norint pradėti investuoti, reikia papildyti savo investicinę sąskaitą pageidaujama pinigų suma. Papildyti sąskaitą galima įprastu bankiniu SEPA pavedimu arba pavedimu iš Revolut ir Paysera mokėjimo sistemų. Jūsų pavedimas bus įskaitytas jau tą pačią dieną ir pinigams pasiekus sąskaitą, galite investuoti į labiausiai patinkančius nekilnojamo turto objektus. Minimali investicija į vieną projektą Reinvest24 platformoje yra tik 100 eurų, todėl čia gali investuoti net ir nedideles pajamas turintys žmonės.

Reinvest24 apžvalgos apibendrinimai

  • Dauguma platformoje siūlomų projektų yra užtikrinti pirmos eilės hipoteka.
  • Veikia antrinė paskolų rinka. 1 proc. tarpininkavimo mokestis antrinėje rinkoje pardavėjui arba pirkėjui.
  • Galimybė vienoje vietoje investuoti į skolinimu bei nuosavybe pagrįstus NT objektus.
  • Galima pradėti investuoti į NT vos nuo 100 eurų.
  • Galimas 1 proc. dydžio sėkmės mokestis mokamas projekto pabaigoje.
  • Platformos vystomiems NT objektams yra sukuriamos specialiosios paskirties įmonės.

Straipsnio santrauka
Reinvest24 investavimo platformos apžvalga ir atsiliepimai

Straipsnio pavadinimas: Reinvest24 investavimo platformos apžvalga ir atsiliepimai

Aprašymas: Reinvest24 – tai 2018 metais Estijoje įkurta investavimo platforma, kurioje galima investuoti ne tik į vystomus nekilnojamo turto projektus ar paskolas su NT užstatu, bet ir į nekilnojamo turto nuomą. Susipažinkite su detalia Reinvest24 platformos apžvalga ir joje esančiomis uždarbio galimybėmis.

Paskelba: 2022-11-15

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.