Ketinate kreiptis dėl paskolos internetu bedarbiams sutiekimo? Sužinokite kokius reikalavimus turi atitikti nauji klientai, kad jiems būtų suteikta tokia paskola.

Šiuolaikinė realybė yra tokia, kad net ir puikiai savo finansus kontroliuojantys žmonės, kartai yra priversti kreiptis finansinės pagalbos į kredito įstaigas. Tačiau liūdniausia situacija būna tuomet, kai tai tenka daryti ne pačiu geriausiu laikotarpiu, pavyzdžiui, netekus darbo. Tokiais atvejais pradedama domėtis, kokiomis sąlygomis gali būti suteiktas kreditas ir kokios paskolų bendrovės tokius kreditus teikia. Taigi, pirma reikėtų pažymėti, jog kreditai internetu bedarbiams yra teikiami toli gražu ne visais atvejais. Tokie kreditai gali būti suteikiami tik klientui, kuris atitinka pakankamai aukštus reikalavimus.

Kreditai internetu bedarbiams – pagrindiniai reikalavimai

Kreditai internetu bedarbiams yra teikiami toli gražu ne visais atvejais. Tokie kreditai gali būti suteikiami tik klientui, kuris atitinka pakankamai aukštus reikalavimus.

Pradžiai reikėtų pasakyti, kad visiškai nesvarbu kokią paskolų bendrovę išsirinksite, norint gauti paskolą internetu, kiekvienas klientas privalo atitikti pagrindinius kreditingumo reikalavimus. Klientų vertinimui yra taikomas platus skirtingų rizikos vertinimo kriterijų kompleksas. Bendru atveju, visuomet yra įvertinamos kliento pajamos, jų struktūra ir šaltinis, prašomos paskolos dydis bei panaudojimo tikslas. Be šių kriterijų, taip pat yra atsižvelgiama į kliento kredito istoriją, gyvenamąją vietą ir net gi, šeimyninę padėtį. Taigi, kaip matote, paskola internetu nedirbančiam žmogui, gali būti suteikiama tik atlikus detalų ir išsamų kliento vertinimą.

Tačiau tai dar ne viskas. Be Paskolų bendrovių taikomų reikalavimų, mūsų šalyje taip pat galioja ir taip vadinami atsakingo skolinimo nuostatai. Pagal juos, kreditai internetu bedarbiams ar bet kokiems kitiems klientams, gali būti suteikti tik tuo atveju, jei kliento įsipareigojimų dydis neviršija 40 proc. jo gaunamų pajamų. Kitaip sakant, jeigu gavusio paskolą kliento mėnesinės įmokos sudarytų daugiau kaip 40 proc. jo gaunamų pajamų, tokiam klientui negalima suteikti net ir mažos paskolos. Šiais teisės aktais stengiamasi užtikrinti, kad paskolos internetu nedirbantiems arba finansiškai nedrausmingiems klientams, būtų suteikiamos tik atlikus papildomą patikrą.

Kita vertus, tokie griežti reikalavimai tikrai nereiškia, kad paskolos internetu bedarbiams iš viso negali būti suteikiamos. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kliento gaunamas pajamas gali sudaryti ne tik darbo užmokestis. Kaip gaunamos pajamos, gali būti užskaitomos pensijos, investavimo ar kitos ekonominės veiklos pajamos. Atskirais atvejais, taip pat yra užskaitomos ir gaunamos socialinės išmokos ar pašalpos. Taigi, jei esate bedarbis, dar nereiškia, jog paskola negali būti suteikta.

Paskolos internetu bedarbiams dažniausiai yra brangesnės

Ieškantiems kur būtų galima pasiskolinti, pirma reikėtų žinoti, kad paskola internetu nedirbančiam žmogui dažniausiai yra brangesnė nei kitiems klientams. Taip yra todėl, kad tokios paskolos paprastai yra vartojimo ir suteikiamos be jokio užstato, todėl vienintelis suteiktos paskolos grąžinimo garantas yra pats klientas ir jo gaunamos pajamos. Taigi, kadangi yra didelė tikimybė, jog dėl paskolos internetu bedarbiams besikreipiantis klientas jau turi gaunamų pajamų tvarumo problemų, pakeldama palūkanas kredito bendrovė stengiasi suvaldyti didesnę skolinimo riziką.

Pabaigai, norėtume priminti, kad finansiniai įsipareigojimai nedirbantiems žmonėms yra žymiai svaresni nei kitiems klientams. Būtent todėl, prieš pasirašant bet kokią paskolos ar kredito sutartį, rekomenduojame nuodugniai apsvarstyti ir kitus skolinimosi variantus. Galbūt yra galimybė pasiskolinti pinigų iš tėvų, draugų ar giminių bei pažįstamų? Neskubėkite pasirašyti paskolos sutarties neišbandę pigesnių skolinimosi galimybių.

Straipsnio santrauka
Paskola internetu nedirbančiam žmogui – ar tikrai galima ją gauti?

Straipsnio pavadinimas: Paskola internetu nedirbančiam žmogui – ar tikrai galima ją gauti?

Aprašymas: Ketinate kreiptis dėl paskolos internetu bedarbiams sutiekimo? Sužinokite kokius reikalavimus turi atitikti nauji klientai, kad jiems būtų suteikta tokia paskola.

Paskelba: 2022-04-21

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.