Gauti paskolą su automobilio užstatu dabar ypač lengva. Susipažinkite su visais paskolos įkeičiant automobilį privalumais ir sužinokite, kaip pasiskolinti žymiai pigiau nei įprastais atvejais.

Paskola įkeičiant automobilį – tai toks skolinimosi būdas, kuomet suteiktos paskolos grąžinimas yra užtikrinamas įkeista transporto priemone.

Automobilis jau senai tapo vienu svarbiausių daugelio žmonių kasdienio gyvenimo įrankių. Tačiau prireikus pasiskolinti, dar mažai kas susimąsto, jog automobilio pagalba, taip pat galima labai palankiomis sąlygomis gauti ir paskolą. Taigi, šiame straipsnyje susipažinsite su paskolos už automobilį privalumais bei sužinosite, kaip įkeitus savo transporto priemonę, galima pasiskolinti žymiai geresnėmis sąlygomis.

Paskola už automobilį – kaip viskas veikia?

Paskola įkeičiant automobilį – tai toks skolinimosi būdas, kuomet suteiktos paskolos grąžinimas yra užtikrinamas įkeista transporto priemone. Ši finansavimo paslauga, kartais dar vadinama atvirkštiniu lizingu. Pasirašydami paskolos sutartį ir gaudami paskolą jūs perduodate savo automobilį kredito bendrovei, o kredito bendrovė, paskolos laikotarpiu, išnuomoja jums automobilį išperkamosios nuomos būdu. Kitaip sakant, transporto priemonės savininku jūs vėl tampate tik pilnai išmokėjus suteiktą paskolą.

Paskolos su automobilio įkeitimu suteikimo procesas dažniausiai yra greitas ir nesudėtingas. Visų pirma jūs turėsite pateikti kredito įstaigai paskolos paraišką. Tai galima padaryti internetu arba atvykus į klientų aptarnavimo skyrių. Paraiškoje turėsite nurodyti savo bei automobilio duomenis, norimą pasiskolinti pinigų sumą ir grąžinimo terminą. Gavusi paraišką, kredito bendrovė įvertins jūsų finansines galimybes bei patikrins įkeičiamo automobilio rinkos vertę. Atsakymą dėl paskolos suteikimo, paprastai gausite per 1-2 darbo dienas. Gavus teigiamą atsakymą, reikės sudaryti paskolos sutartį bei nuvykti į VĮ „Regitra“, kur įkeičiamas automobilis turės būti perregistruotas kredito bendrovės vardu. Kaip jau minėjome, automobilio savininku vėl tapsite išmokėjus suteiktą paskolą.

Tiesa, norint gauti paskolą už automobilį, dažniausiai galite įkeisti ne tik savo lengvąjį automobilį. Kaip užstatas paprastai tinka ir motociklai, autobusai, krovininiai bei komerciniai automobiliai ar net priekabos. Žinoma, imant paskolą su įkeitimu, kiekvienas atvejis yra labai individualus, todėl dėl konkrečios transporto priemonės įkeitimo galimybių, reikėtų pasitikslinti išsirinktoje kredito įstaigoje.

Pagrindiniai reikalavimai norint gauti paskolą su automobilio užstatu

Iš esmės, paskola už automobilį beveik nesiskiria nuo kitų mums įprastų finansinių produktų, kuriuos siūlo įvairios kredito bendrovės. Norint kreiptis dėl paskolos, visų pirma, jūs turite būti ne jaunesni kaip 18 metų bei turėti pastovias ir pakankamas pajamas. Jei jau turite kažkokių įsipareigojimų kitose kredito įstaigose, reikėtų atminti, jog vadovaujantis atsakingo skolinimo nuostatais, visų jūsų mokamų mėnesinių įmokų dydis, neturi viršyti 40 proc. gaunamų pajamų. Norint patikrinti jūsų finansinę drausmę, taip pat gali būti peržiūrėta ir jūsų kredito istorija.

Taip pat yra keletas bendrų reikalavimų, susijusių būtent su paskolos įkeičiant automobilį suteikimo niuansais. Kreipiantis dėl paskolos su automobilio įkeitimu, jums reikės pateikti savo automobilio draudimo polisą bei techninį pasą. Pats automobilis turi būti registruotas jūsų vardu ne trumpesnį kaip 1 mėn. laikotarpį. Taip pat turėkite omenyje, kad paskolos laikotarpiu, įkeistu automobiliu galite ir toliau naudotis arba automobilis gali būti paliekamas nemokamoje saugojimo aikštelėje. Jei įkeistu automobiliu naudojatės ir toliau, tuomet privalote savo sąskaita automobilį prižiūrėti bei nedelsiant pranešti kredito bendrovei apie įvykius, dėl kurių galėjo pablogėti įkeisto automobilio būklė.

Nuo ko priklauso paskolos už automobilį dydis ir mokamo palūkanos?

Didžiausią įtaką suteikiamos paskolos už automobilį dydžiui bei palūkanoms, žinoma turi įkeičiamo automobilio rinkos vertė. Priklausomai nuo įkeičiamo automobilio modelio, būklės, ridos bei pagaminimo metų, kredito bendrovės paprastai yra linkusios suteikti 65-90 proc. automobilio rinkos vertės dydžio paskolą. Taigi, kuo brangesnį automobilį įkeisite, tuo didesnę paskolą galėsite gauti.

Beje, palūkanų norma ir suteikiamos paskolos dydis priklauso ir nuo to, kaip nuspręsite naudotis automobiliu paskolos laikotarpiu. Jei paskolos laikotarpiu automobilis bus paliekamas saugojimo aikštelėje, tuomet galite tikėti dar mažesnių palūkanų ir didesnės paskolos. Tačiau nusprendus įkeistu automobiliu naudotis ir toliau, kredito bendrovė patirs didesnę riziką, todėl ir palūkanos šiek tiek išaugs.

Paskolos su automobilio įkeitimu privalumai

Paskola įkeičiant automobilį yra naudinga tiek kredito bendrovei, tiek ir pačiam klientui. Kredito bendrovė patiria žymiai mažesnę riziką, nei suteikiant paskolą be užstato ar automobilio paskolą, todėl savo klientams gali pasiūlyti mažesnes palūkanas. Tuo tarpu klientai, gali džiaugtis pasiskolinę pigiau ir toliau naudotis savo automobiliais. Paskolos su automobilio užstatu taip pat pasižymi ir šiais privalumais:

  • Trumpas paskolos suteikimo laikas, paskolą paprastai galima gauti per 1-2 darbo dienas.
  • Gavus paskolą ir įkeitus automobilį, juo galima ir toliau naudotis.
  • Paskolos suma priklauso nuo įkeičiamo automobilio rinkos vertės ir naudojimosi juo sąlygų.
  • Nebūtina įkeičiamo automobilio drausti KASKO draudimu.

Paskolą už automobilį imkite labai atsakingai

Pabaigai reikėtų pasakyti, kad nors paskola įkeičiant automobilį yra žymiai pigesnė nei įprastos vartojimo paskolos, tačiau skolintis reikėtų tik tiksliai žinant kam ir kokio dydžio paskolos reikia. Prieš pasirašant paskolos sutartį, gerai įsigilinkite į jos sąlygas. Įsitikinkite, kad aiškiai suprantate, kaip galėsite toliau naudotis automobiliu ir kokios pasekmės gali kilti kiekvienu nenumatytu atveju. Paskola su automobilio įkeitimu – tai puikus būdas pasiskolinti pigiau, tačiau visais atvejais, skolintis reikėtų tik tada, kai tikrai žinote, jog paskolą galėsite grąžinti laiku.

Straipsnio santrauka
Paskola įkeičiant automobilį – būdas pasiskolinti pigiau

Straipsnio pavadinimas: Paskola įkeičiant automobilį – būdas pasiskolinti pigiau

Aprašymas: Gauti paskolą su automobilio užstatu dabar ypač lengva. Susipažinkite su visais paskolos įkeičiant automobilį privalumais ir sužinokite, kaip pasiskolinti žymiai pigiau nei įprastais atvejais.

Paskelba: 2021-07-27

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.