Finbee – tai 2015 metais atidaryta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje galima investuoti į paskolas ir uždirbti iš mokamų palūkanų. Finbee sparčiai užsitarnavo daugelio investuotojų pasitikėjimą ir tapo vienu iš Lietuvos sutelktinio finansavimo rinkos lyderių. Kviečiame susipažinti su Finbee platformos apžvalga bei uždarbio joje galimybėmis.

Finbee – tai 2015 metais atidaryta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje galima investuoti į paskolas ir uždirbti iš mokamų palūkanų.

Investavimas Finbee platformoje

Finbee platformoje galima investuoti į vartojimo paskolas išduodamas žmonėms arba verslui. Šiai dienai, platformoje investuoja daugiau kaip 22 tūkst. aktyvių investuotojų, kurie bendrai sufinansavo paskolų, už didesnę kaip 74 mln. eurų sumą. Finbee investavimo platformai yra išduota elektroninių pinigų įstaigos licencija, o jos veiklą prižiūri ir reguliuoja Lietuvos bankas.

Investavimo procesą Finbee organizuoja taip vadinamu tarpusavio skolinimo (angl. Peer to peer) principu, kai platformoje išduodamas vartojimo paskolas sufinansuoja ne vienas konkretus investuotojas, bet didžiulis jų būrys. Finbee platforma paprastai pati paskolų neišduoda ir dažniausiai veikia kaip tarpininkas tarp siekiančių gauti paskolą žmonių ir investuotojų. Atskirais atvejais, Finbee finansuoja lengvatines verslo paskolas pagal Invegos priemones. Taip pat reikėtų paminėti, kad į kiekvieną išduodamą vartojimo paskolą Finbee investuoja ne mažiau kaip 12 proc. nuosavų lėšų. Detalias šios investavimo platformos metines veiklos ataskaitas rasite jos interneto svetainėje adresu: https://www.finbee.lt/ataskaitos/.

Ar Finbee platformoje veikia antrinė rinka?

Finbee investavimo platformoje veikia antrinė rinka, kurioje investuotojai gali parduoti arba įsigyti paskolas iš kitų investuotojų. Antrinės rinkos paslaugos yra visiškai nemokamos, todėl prekyba paskolomis čia vyksta itin aktyviai. Veikianti antrinė rinka stipriai padidina Finbee platformoje atliekamų investicijų likvidumą bei leidžia investuotojams efektyviai valdyti savo investicijas. Pavyzdžiui, nusprendus pasitraukti iš investicijų ir išsigryninti investuotas lėšas, investuotojui reikia tiesiog parduoti visas turimas paskolas Finbee antrinėje rinkoje.

Ar Finbee platforma taiko išpirkimo garantiją?

Finbee investavimo platformoje nėra taikoma vėluojančių paskolų išpirkimo garantija. Kita vertus, Finbee pasižymi gana efektyviu vėluojančių paskolų išieškojimu. Pagal platformos viešai pateikiamą informaciją, iš vėluojančių asmenų, kurie 2016 metais nustojo laiku mokėti paskolų įmokas, Finbee išieškojo 121 proc. nuo tuo metu buvusio paskolos likučio.

Ar Finbee platformoje veikia automatinis investavimas?

Finbee investavimo platformoje įdiegta automatinio investavimo funkcija, kurios pagalba galima investuoti į paskolas pagal iš anksto nusistatytus kriterijus. Funkcija prieinama visiems platformoje registruotiems investuotojams, todėl siekiant pradėti investuoti automatiškai, jums tereikia tik susikurti savo automatinio investavimo profilį ir nurodyti kiek lėšų pageidaujate investuoti. Automatinio investavimo profilyje turėsite pasirinkti parametrus, pagal kuriuos Finbee platforma automatiškai investuos į naujas paskolas. Būtina pažymėti, kad Finbee investavimo platformoje automatinis investavimas turi aukštesnį prioritetą prieš rankinį investavimą. Kitaip sakant, visas naujas paskolas pirma yra stengiamasi sufinansuoti automatiniu būdu ir tik pilnai jų nesufinansavus jos pasirodo rankiniu būdu finansuojamų paskolų sąraše.

Investavimas su Finbee

Finbee investavimo platformoje galima investuoti į vartojimo paskolas išduodamas žmonėms bei paskolas verslui. Platformos administracija stengiasi užtikrinti itin aukštą paskolų kokybę – pagal viešai skelbiamą informaciją, Finbee patvirtina tik 7 iš 100 paraiškų paskolai gauti. Istorinė grąža investuotojams Finbee platformoje siekia apie 14,9 proc., maksimalus vartojimo paskolų terminas 84 mėn., mažiausia galima investicija į vieną paskolą – 5 eurai.

Registracija ir pirma investicija Finbee platformoje

Norint investuoti Finbee platformoje, pirma būtina joje užsiregistruoti ir patvirtinti savo tapatybę. Registruojantis jums teks nurodyti pagrindinius savo kontaktinius duomenis, o tapatybę galėsite patvirtinti elektroninio parašo pagalba. Atlikus šiuos veiksmus, jūsų paskyra bus patvirtinta ir jums bus sukurta speciali investuotojo piniginė. Joje esančiomis piniginėmis lėšomis galėsite naudotis atliekant investicijas platformoje. Taigi, prieš pradedant investuoti, jums tereikia papildyti Finbee platformos piniginę norima lėšų suma. Piniginės lėšos Finbee platformoje paprastai yra įskaitomos jau tą pačią dieną.

Skyrus investavimui numatytą lėšų sumą, sekantis žingsnis yra išsirinkti konkrečias paskolas į kurias norima investuoti. Renkantis paskolas pačiam ar nustatant automatinio investavimo kriterijus, būtinai atkreipkite dėmesį į paskolų rizikos grupę. Būtent nuo rizikos grupės pagrinde priklausys kiek vidutiniškai paskolų ateityje tikėtina taps nemokiomis. Taip pat Finbee platforma suteikia galimybę susipažinti ir su papildoma informacija apie paskolą – paskolos prašantį asmenį, jo šeimyninę padėtį, paskolos terminą, palūkanas ir pan. Mažiausia pinigų suma, kurią Finbee platformoje galite investuoti į vieną paskolą, siekia tik 5 eurus, todėl čia galite pradėti investuoti turėdami net ir nedideles santaupas.

Finbee platformos informacija:

  • Finbee turi elektroninių pinigų įstaigos licenciją ir platformos veiklą prižiūri Lietuvos Bankas.
  • Finbee platformoje veikia visiškai nemokama antrinė paskolų rinka.
  • Finbee platformoje yra įdiegta automatinio investavimo funkcija.
  • Investicinė grąža Finbee platformoje vidutiniškai siekia apie 14,9 proc.
  • Minimali vienos investicijos suma Finbee platformoje yra vos 5 eurai.
  • Finbee investavimo platformoje nėra taikoma vėluojančių paskolų išpirkimo garantija.
  • Visiems Finbee investuotojams taikomas 1 Eur/mėn. sąskaitos aptarnavimo mokestis.

Straipsnio santrauka
Finbee investavimas – uždarbio galimybės platformoje

Straipsnio pavadinimas: Finbee investavimas – uždarbio galimybės platformoje

Aprašymas: Finbee – tai 2015 metais atidaryta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje galima investuoti į paskolas ir uždirbti iš mokamų palūkanų. Finbee sparčiai užsitarnavo daugelio investuotojų pasitikėjimą ir tapo vienu iš Lietuvos sutelktinio finansavimo rinkos lyderių. Kviečiame susipažinti su Finbee platformos apžvalga bei uždarbio joje galimybėmis.

Paskelba: 2022-07-13

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.