Mintos – tai 2015 metais Latvijoje įkurta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje asmenys gali investuoti į paprastiems žmonėms arba verslui išduodamas vartojimo paskolas. Mintos yra viena didžiausių tokio pobūdžio investavimo platformų Europoje ir jau spėjo užsitarnauti daugelio užsienio šalių investuotojų pasitikėjimą. Kviečiame susipažinti su investavimo Mintos platformoje galimybėmis ir platformos veiklos apžvalga.

Mintos – tai 2015 metais Latvijoje įkurta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje asmenys gali investuoti į paprastiems žmonėms arba verslui išduodamas vartojimo paskolas.

Mintos investavimo platforma

Mintos investavimo platformoje galima investuoti į žmonėms bei verslui išduodamas paskolas. Šiuo metu Mintos platformoje investuoja maždaug 490 tūkst. investuotojų iš įvairių Europos šalių. Per visą Mintos platformos veiklos laikotarpį jau yra finansuota paskolų už maždaug 8,2 mlrd. Eurų sumą. Investavimas į paskolas šioje platformoje vyksta tarpusavio skolinimo (angl. peer to peer) principu. Kitaip sakant, Mitos platformoje paskelbtos paskolos yra finansuojamos ne vieno, bet daugelio skirtingų investuotojų.

Kita vertus, taip pat labai svarbu žinoti, kad pati Mintos platforma neišduoda jokių paskolų. Visos Mintos skelbiamos paskolos atsiranda iš šios platformos partnerių – įvairių paskolų bendrovių, kurios savo išduodamas paskolas siekia finansuoti Mintos investuotojų lėšomis. Kalbant paprasčiau, Mintos skolinimo platforma veikia kaip didelis paskolų turgus, kuriame investuotojai gali finansuoti kitose paskolų bendrovėse išduodamas paskolas. Siekiant didinti investuotojų pasitikėjimą platforma, Mintos savo internetinėje svetainėje skelbia detalią veiklos informaciją. Čia galima rasti įvairius Mintos veiklos rodiklius bei detalų, savo paskolas platformoje siūlančių paskolų bendrovių sąrašą.

Ar Mintos platformoje veikia antrinė rinka?

Mintos platformoje veikia gana aktyvi antrinė paskolų rinka, kurioje investuotojai gali pirkti arba parduoti paskolas. Už antrinės rinkos paslaugas, paskolų pardavėjams yra taikomas 0,85 proc. dydžio Mintos tarpininkavimo mokestis. Didelis antrinės rinkos aktyvumas yra naudingas visiems šioje platformoje registruotiems investuotojams, nes leidžia stipriai padidinti turimo paskolų portfelio likvidumą.

Ar Mintos platformoje yra taikoma paskolų išpirkimo garantija?

Dalis savo paskolas Mintos platformoje siūlančių paskolų bendrovių, skelbia jog suteikia vėluojančių paskolų išpirkimo (angl. buyback) garantiją. Kitaip sakant, paskolų bendrovė įsipareigoja išpirkti vėluojančią paskolą iš investuotojo su jau priskaičiuotomis palūkanomis, jeigu paskolos grąžinimas vėluos daugiau kaip 60 dienų. Iš kitos pusės, praeityje jau buvo nutikę atvejų, kai Mintos platformoje paskolas siūlančios bendrovės, išpirkimo garantijos įsipareigojimus įvykdė tik iš dalies. Taigi, pasirinkus investuoti Mintos platformoje, siūlomą išpirkimo garantiją ir jos sąlygas reikėtų vertinti labai atsargiai.

Ar Mintos platformoje galima investuoti automatiškai?

Mintos platformoje yra įdiegta automatinio investavimo funkcija, kuria leidžiama naudotis visiems čia registruotiems investuotojams. Norint čia investuoti automatiškai, visų pirma reikia susikurti savo automatinio investavimo strategiją. Neišsigąskite, jei investuoti į paskolas dar tik pradedate, investavimo strategiją galėsite išsirinkti iš Mintos specialistų parengtų strategijų sąrašo. Na, o jeigu jaučiatės jau pakankamai patyrusiu investuotoju, tuomet galėsite patys susikurti savo nuosavą investavimo strategiją. Svarbu atkreipti dėmesį, kad Mintos platformoje automatinis investavimas turi aukštesnį prioritetą už investavimą rankiniu būdu, todėl daugelis paskolų yra pilnai finansuojamos automatiškai ir net nepatenka į rankiniam finansavimui skirtų paskolų sąrašą.

Pradedame investuoti Mintos Platformoje

Mintos investavimo platformoje galima investuoti į trumpalaikes ir vidutinio termino vartojimo paskolas paprastiems žmonėms bei verslui. Istorinė Mintos platformos grąža investuotojams vidutiniškai siekia apie 11,8 proc., minimali investicija į vieną paskolą – 10 eurų. Taigi, Mintos investavimo platformoje savo pinigus gali įdarbinti kiekvienas to norintis žmogus.

Pirmieji žingsniai Mintos platformoje

Mintos platformoje gali investuoti visi asmenys sulaukę 18 metų ir turintys banko sąskaitą Europos Sąjungoje. Taigi, norint pradėti investuoti su Mintos platforma, pirmiausia reikia atlikti registraciją ir patvirtinti savo tapatybę. Registruojantis teks nurodyti pagrindinius savo kontaktinius duomenis, o patvirtinus tapatybę, jums bus sukurta jūsų asmeninė investuotojo paskyra į kurią vėliau galėsite pervesti investavimui skirtas lėšas.

Didžioji dalis (daugiau nei 70 proc.) Mintos investuotojų aktyviai naudojasi puikiai veikiančia automatinio investavimo funkcija. Todėl investuojant Mintos platformoje, siūlome naudotis iš anksto sukurtomis automatinio investavimo strategijomis arba susikurti nuosavą. Kadangi nemažai paskolų yra finansuojamos automatiškai, investuojant rankiniu būdu, jūs tiesiog prarasite daug gerų galimybių pelningai idarbinti savo pinigus. Mažiausia investicija į vieną paskolą Mintos platformoje siekia vos 10 eurų, todėl čia gali investuoti net ir labai nedideles santaupas turintys žmonės.

Mintos informacija:

  • Mintos platforma yra viena didžiausių investavimo platformų visoje Europoje.
  • Mintos platformoje veikia aktyvi antrinė paskolų rinka.
  • Mintos platformoje galima investuoti automatiškai.
  • Vidutinė Mintos grąža siekia 11,8 proc.
  • Galima pradėti investuoti vos nuo 10 eurų.
  • Vienoje platformoje galima investuoti į vartojimo ir verslo paskolas.
  • Parduodant investicijas antrinėje rinkoje yra taikomas 0,85 proc. mokestis.
  • Paskolų bendrovės ne visada pilnai išpildo išpirkimo garantijos įsipareigojimus.

Straipsnio santrauka
Mintos apžvalga – uždarbio galimybės vienoje didžiausių platformų Europoje

Straipsnio pavadinimas: Mintos apžvalga – uždarbio galimybės vienoje didžiausių platformų Europoje

Aprašymas: Mintos – tai 2015 metais Latvijoje įkurta tarpusavio skolinimo platforma, kurioje asmenys gali investuoti į paprastiems žmonėms arba verslui išduodamas vartojimo paskolas. Mintos yra viena didžiausių tokio pobūdžio investavimo platformų Europoje ir jau spėjo užsitarnauti daugelio užsienio šalių investuotojų pasitikėjimą. Kviečiame susipažinti su investavimo Mintos platformoje galimybėmis ir platformos veiklos apžvalga.

Paskelba: 2022-08-14

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.