Lande (buvusi LendSecured) – tai Latviška sutelktinio finansavimo platforma, atidaryta 2022 metais. Šioje platformoje galima investuoti į smulkius bei vidutinio dydžio žemės ūkio projektus ir uždirbti iš gaunamų palūkanų. Lande platformoje, savo pinigus siekiantys įdarbinti investuotojai susitinka su finansavimo ieškančiais ūkininkais. Kviečiame susipažinti su Lande investavimo platformos apžvalga ir uždarbio žemės ūkio sektoriuje galimybėmis.

Lande – tai Latviška sutelktinio finansavimo platforma, kurioje galima investuoti į smulkius bei vidutinio dydžio žemės ūkio projektus ir uždirbti iš gaunamų palūkanų.

Investuoti "Lande" platformoje

Per pirmus 6 mėn. gaukite 1% dydžio premiją nuo investuotos pinigų sumos!

Lande investavimo platforma

Lande platformoje galima investuoti į smulkiems bei vidutiniams ūkininkams išduodamas verslo paskolas, kurių grąžinimas yra užtikrinamas NT įkeitimu, asmenine ūkininko garantiją arba būsimu ūkininko derliumi. Čia aktyviai investuoja daugiau kaip 1200 investuotojų, kurie jau padėjo sufinansuoti daugiau kaip 160 paskolų ūkininkams. Svarbu paminėti, kad Lande platformą administruojanti bendrovė, pati į kiekvieną čia skelbiamą projektą investuoja 5 proc. nuosavų lėšų.

Lande investavimo platformos veiklos modelis yra pagrįstas sutelktinio finansavimo principu, kai platformoje skelbiami projektai sufinansuojami daugelio platformoje užsiregistravusių skirtingų investuotojų. Taigi, Lande platforma paskolų neteikia, o veikia kaip tarpininkas, kuris suveda finansavimo ieškančius ūkininkus su investuotojais. Siekiant kuo didesnio skaidrumo, Lande administracija, savo interneto svetainėje teikia ne tik pačią aktualiausią sufinansuotų projektų bei paskolų portfelio statistiką, bet ir metines veiklos ataskaitas.

Ar Lande platforma turi antrinę rinką?

Lande platformoje veikia gan aktyvi antrinė rinka, kuri leidžia padidinti investicijų likvidumą. Šioje antrinėje rinkoje investuotojai gali pirkti ir parduoti jau turimas investicijas. Antrinės rinkos paslaugos, skirtingai nei dagelyje kitų investavimo platformų, Lande platformoje yra visiškai nemokamos. Naudojantis antrine rinka taip pat reikėtų žinoti, kad galimybės joje greitai parduoti arba nusipirkti norimą investiciją, stipriai priklauso nuo platformoje užsiregistravusių investuotojų aktyvumo. Kitaip sakant, jei konkrečiu laiko momentu investuotojų aktyvumas nėra didelis, greitai atlikti norimo sandorio gali ir nepavykti.

Ar Lande platformoje yra taikoma išpirkimo garantiją?

Lande platformoje nėra taikoma vėluojančių paskolų išpirkimo garantija. Kita vertus, šioje platformoje finansuojamos paskolos ūkininkams yra užtikrinamos konkrečiu užstatu arba asmenine ūkininko garantija. Mažas paskolų LTV rodiklis leidžia užtikrinti, kad paskolos gavėjui susidūrus su mokumo problemomis, už parduotą užstatą gautų lėšų tikrai pakaks grąžinti pinigus investuotojams.

Ar Lande platformoje veikia automatinis investavimas?

Lande investavimo platformoje įdiegta automatinio investavimo funkcija, leidžianti automatiškai investuoti į projektus, pagal iš anksto pasirinktus investavimo kriterijus. Platformoje paskelbus naują projektą, automatinio investavimo sistema patikrina šio projekto atitiktį investuotojo nustatytiems kriterijams, ir visiems kriterijams atitinkant, automatiškai investuoja numatytą pinigų sumą.

Investavimas Lande platformoje

Lande rinkoje save pozicionuoja kaip mažos rizikos projektų finansavimo platformą. Tiesą sakant, čia siūlomi investiciniai projektai tikrai pasižymi itin mažais LTV rodikliais. Pagal pačioje platformoje pateikiamą informaciją, vidutinis visų Lande sufinansuotų projektų LTV siekia tik 37 proc., kas rodo žymiai didesnę užstato vertę, palyginus su finansuojama paskola. Nepaisant mažos investavimo rizikos, istorinė Lande grąža investuotojams siekia apie 12 proc. Vidutinis finansuojamų paskolų terminas šioje investavimo platformoje yra nuo 6 iki 24 mėn., o minimali investicija į vieną projektą – 50 eurų.

Lande pirmieji žingsniai

Norint pradėti investuoti Lande platformoje, visų pirma reikia užsiregistruoti ir patvirtinti savo tapatybę. Tapatybę labai lengva patvirtinti pasinaudojus LemonWay mokėjimo sistema. LemonWay mokėjimo sistemoje taip pat teks atidaryti virtualią sąskaita į kurią vėliau bus galima persivesti investavimui skirtas lėšas. Atlikus registraciją ir patvirtinus tapatybę, investuotojo paskyra yra patvirtinama ir galima pradėti investuoti. Reikėtų pažymėti, jog mažiausia galima investicija į vieną projektą Lande platformoje siekia tik 50 eurų, todėl čia gali investuoti net ir nedideles santaupas turintys žmonės.

Pagrindinė informacija apie Lande platformą:

  • Antrinės rinkos paslaugos tiek investicijų pardavėjams, tiek ir investicijų pirkėjams yra visiškai nemokamos.
  • Itin mažas platformoje siūlomų projektų LTV rodiklis.
  • Visos platformoje finansuojamos paskolos yra užtikrinamos užstatu, asmenine garantija arba būsimu ūkininko derliumi.
  • Platformoje galima pradėti investuoti vos nuo 50 eurų.
  • Norint investuoti Lande platformoje reikia turėti savo paskyrą LemonWay mokėjimo sistemoje.

Investuoti "Lande" platformoje

Per pirmus 6 mėn. gaukite 1% dydžio premiją nuo investuotos pinigų sumos!

Straipsnio santrauka
Investavimas Lande platformoje: atsiliepimai ir apžvalga

Straipsnio pavadinimas: Investavimas Lande platformoje: atsiliepimai ir apžvalga

Aprašymas: Lande – tai Latviška sutelktinio finansavimo platforma. Šioje platformoje galima investuoti į smulkius bei vidutinio dydžio žemės ūkio projektus ir uždirbti iš gaunamų palūkanų. Lande platformoje, savo pinigus siekiantys įdarbinti investuotojai susitinka su finansavimo ieškančiais ūkininkais. Kviečiame susipažinti su Lande investavimo platformos apžvalga ir uždarbio žemės ūkio sektoriuje galimybėmis.

Paskelba: 2022-05-18

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.