Greitai sužinokite kokia yra aukso kaina už gramą šiandien. Aukso gramo kaina realiu laiku iš pasaulio biržų. Pagrįstus investicinius sprendimus galima priimti tik turint patikimus duomenis.

Aukso kaina už 1 gramą apskaičiuojama:  1 Trojos uncija = 31,1034768 g


Ne paslaptis, jog auksas buvo vertinamas nuo žilos senovės. Ir ne tik dėl jo užburiančio blizgesio, bet ir dėl savybės išsaugoti vertę, net ir didžiausių sukrėtimų metu. Šiuolaikiniai investuotojai, auksą perka norėdami suteikti savo investicijoms stabilumo ir apsaugoti jas nuo nuvertėjimo. Daug patirties turintys investuotojai rekomenduoja nors dalį visų savo investicijų laikyti būtent šiame tauriame metale, kadangi auksas yra laiko patikrinta priemonė saugantis nuo infliacijos poveikio. Tačiau ar žinote, kiek kainuoja gramas aukso šiuo metu ir kodėl tauriųjų metalų kainos biržoje yra būtent tokios kokios yra? Kviečiame susipažinti su aukso kainos grafiku ir sužinoti, aukso gramo kainą šiandien.

Aukso gramo kaina didmeninėse biržose

Greitai sužinokite kokia yra aukso kaina už gramą šiandien. Aukso gramo kaina realiu laiku iš pasaulio biržų. Pagrįstus investicinius sprendimus galima priimti tik turint patikimus duomenis.

Viena svarbiausių vietų, stipriai įtakojančių aukso kainą šiandien – tai Londono lydinių birža (angl. London bullion market). Čia vyksta didmeninė prekyba tauriaisiais metalais, kurioje dalyvauja didžiausi pasaulio bankai, kasybos kompanijos bei metalų kalyklos. Londono lydinių biržoje yra nustatoma ne tik aukso, bet ir kitų tauriųjų metalų, tokių kaip sidabro, vertė. Aukso kaina yra nustatoma elektroniniame aukcione du kartus per dieną – 10:30 val. ir 15:00 val., Londono GTM laiku. Pagal ilgalaikę tradiciją, toks kainos nustatymas investuotojų tarpe yra vadinamas „London fix“ terminu. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad kaina Londono lydinių biržoje yra skelbiama JAV doleriais už Trojos unciją, o ne už gramą. Tačiau aukso kainą už gramą labai nesunku apskaičiuoti žinant, kad 1 Trojos uncija yra lygi 31,1034768 gramui.

Nuo ko dar priklauso 1 g aukso kaina?

Kaip žinoma, auksu ir kitais tauriaisiais metalais yra prekiaujamas ne tik Londono, bet ir kitose pasaulio biržose. Tiesą sakant, auksu aktyviai prekiaujama visame pasaulyje, todėl 1 g aukso kaina keičiasi nuolat. Verta paminėti, kad nemažą įtaką, kiek kainuoja 1 gramas aukso, daro JAV esanti Niujorko žaliavų birža. Čia prekiaujama aukso ateities sandoriais (angl. futures), pagal kuriuos šalys susitaria ateityje sudaryti nustatyto dydžio ir vertės aukso pirkimo sandorį.

Iš kitos pusės, daugelis paprastų žmonių visiškai nenusiteikę laukti savo aukso kada nors ateityje, o metalą jie nori laikyti rankose čia ir dabar. Tokiu atveju, aukso gramo kaina, už kurią nusipirktą auksą gausite iškarto po atsiskaitymo yra vadinama „gold spot“ kaina. Taigi, aukščiau pateiktame grafike galite stebėti būtent „gold spot“ kainą, kuri dažniausiai beveik atitinka ir šio metalo kainą mažmeninėje rinkoje pas pardavėjus. Mažmeniniai pardavėjai akylai stebi aukso kainą už  gramą ar Trojos unciją ir nuolat atnaujina savo taikomas pardavimo bei supirkimo kainas.

Straipsnio santrauka
Aukso kaina už gramą – sužinokite kiek kainuoja gramas aukso šiandien

Straipsnio pavadinimas: Aukso kaina už gramą – sužinokite kiek kainuoja gramas aukso šiandien

Aprašymas: Greitai sužinokite kokia yra aukso kaina už gramą šiandien. Aukso gramo kaina realiu laiku iš pasaulio biržų. Pagrįstus investicinius sprendimus galima priimti tik turint patikimus duomenis.

Paskelba: 2022-08-01

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.