Ar tikrai kreditai be pajamų gali būti išduodami tik taikant griežtesnius reikalavimus klientams? Sužinokite kur kreiptis dėl paskolos be pajamų išdavimo ir kokios realios galimybės yra pasiskolinti tokiu atveju.

Nuo netikėto pinigų trūkume nesame apsaugotas nei vienas, ypač, tokio didelio vartojimo laikais. Tačiau ką daryti jei pasiskolinti mums prireikė ne tik netikėtai, bet ir netekus pajamų šaltinio? Tokiais atvejais, paprastiems žmonėms kyla klausimas, ar paskolos be pajamų apskritai gali būti suteiktos. Taigi, šiame straipsnyje nusprendėme pasidalinti savo žiniomis apie mūsų šalies kredito rinką ir pabandyti išsiaiškinti, kokiais atvejais kreditai be pajamų, vis dėlto gali būti suteikiami.

Esminiai reikalavimai kreipiantis dėl paskolos be pajamų gavimo

Paskolos be pajamų gali būti išduodamos tikrai ne kiekvienam to paprašiusiam klientui.

Visų pirma norėtume pasakyti, kad atsižvelgiant į Lietuvoje veikiančių paskolų bendrovių keliamus reikalavimus, kreditai bedarbiams paprastai nėra suteikiami jokiais atvejais. Taigi, dėl šios priežasties galima manyti, jog ir paskolos be pajamų dažniausiai taip pat nėra išduodamos. Vis dėlto, šiuo metu veikiančioms kredito įstaigoms, kaip gaunamos pajamos tinka ne tik darbo pajamos, bet ir kiti gaunamų pinigų šaltiniai. Taigi, jeigu neturite oficialaus darbo, dar visiškai nereiškia, jog negalite gauti jokios paskolos. Tačiau apie  viską nuo pradžių.

Įprastais atvejais, kreditai ir paskolos yra suteikiamos tik galiojančių teisės aktų ir pačių paskolų bendrovių keliamus reikalavimus atitinkantiems klientams. Todėl prieš suteikiant kreditą, paskolų bendrovės visuomet įvertina į jas besikreipiančio kliento realias galimybes grąžinti gautus pinigus. Esminiai rodikliai, pagal kuriuos yra vertinamos kliento galimybės gauti kreditą: gaunamos pajamos, turimi įsiskolinimai, kredito istorija, šeimyninį padėtis ir pan. Taigi, kaip galite pastebėti, paskolos be pajamų gali būti išduodamos tikrai ne kiekvienam to paprašiusiam klientui.

Iš kitos pusės, kaip gaunamas pajamas, dauguma kredito įstaigų užskaito ne tik pagal darbo sutartį gaunamą atlyginimą. Jūsų galimybė gauti kreditą be pajamų, stipriai padidės, jeigu turite kitų pajamų šaltinių. Pavyzdžiui, gali tikti pajamos, gaunamos iš verslo, investavimo ar atskirai vykdomos individualios veiklos. Jeigu šias pajams galite pagrįsti oficialiais dokumentais, kredito bendrovės greičiausiai užskaitys jas kaip teigiamą pajamų šaltinį.

Kreipiantis dėl paskolos be pajamų įvertinkite savo galimybes

Taip pat norėtume priminti, kad ieškant iš kur gauti kreditą be pajamų, būtinai įvertintume savo realias finansines galimybes. Kreditas yra rimtas finansinis įsipareigojimas, o susidūrus su finansiniais sunkumais, toks įsipareigojimas tampa dar rimtesnis. Todėl prieš kreipiantis dėl paskolos be pajamų suteikimo, siūlome gerai įvertinti savo pajamų šaltinio tvarumą ir skolinti tik tada, jei esate įsitinę, jog pasiskolintus pinigus sugebėsite grąžinti laiku.

Straipsnio santrauka
Paskolos ir kreditai be pajamų

Straipsnio pavadinimas: Paskolos ir kreditai be pajamų

Aprašymas: Ar tikrai kreditai be pajamų gali būti išduodami tik taikant griežtesnius reikalavimus klientams? Sužinokite kur kreiptis dėl paskolos be pajamų išdavimo ir kokios realios galimybės yra pasiskolinti tokiu atveju.

Paskelba: 2021-08-17

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.