Skelbiu.lt skelbiamos paskolos – tai dažniausiai paskolos, išduodamos su užstatu arba su vekseliu. Sužinokite kokių skolinimo sąlygų galite tikėtis, nusprendę kreiptis dėl skelbiu.lt  ar kitoje skelbimų svetainėje paskelbtos paskolos.

Nusprendus įsigyti didesnį pirkinį, prireikus būsto remonto arba tiesiog pritrūkus pinigų, dabartiniais laikais mes dažniausiai puolame ne taupyti, bet ieškoti, kur pasiskolinti pinigų. Kadangi žmonių, kurie skolinasi netrūksta, savaime suprantama, jog apstu ir įvairių skolinimosi galimybių –  komerciniai bankai, paskolų bendrovės ar tarpusavio skolinimo platformos, visuomet yra pasiruošusios suteikti jums naują kreditą. Tačiau pastaruoju metu, sparčiai išpopuliarėjo ir dar viena skolinimosi priemonė – tai skelbiamos privačių asmenų išduodamos paskolos skelbiu.lt ar panašiose skelbimų svetainėse. Aptarkime, kokių skolinimosi sąlygų galima tikėtis, nusprendus kreiptis dėl skelbiu.lt paskelbtos paskolos suteikimo.

Paskolos skelbiu.lt svetainėje – kas ir kaip skolina?

Išanalizavus, kokios paskolos skelbiu.lt svetainėje yra skelbiamos, galima teigti, jog pagrinde čia siūloma skolintis iš privačių asmenų su turto įkeitimu arba pasirašant vekselį.

Išanalizavus, kokios paskolos skelbiu.lt svetainėje yra skelbiamos, galima teigti, jog pagrinde čia siūloma skolintis iš privačių asmenų su turto įkeitimu arba pasirašant vekselį. Reikėtų pasakyti, jog abu skolinimosi būdai vienas nuo kito stipriai skiriasi bei turi savų privalumų, kuriais galima naudotis. Kita vertus, prieš skolinantis iš privataus žmogaus, reikėtų būti susipažinus su tam tikrais niuansais, kurie gali turėti labai didelės įtakos vėlesniems santykiams tarp jūsų ir kreditoriaus.

Skelbiu.lt paskolos su turto įkeitimu – į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Paskola su turto įkeitimu dar kitaip yra vadinama paskola už užstatą. Kalbant paprastai, tai tokia paskolos rūšis, kai jums paskolintų pinigų grąžinimas yra užtikrinamas konkrečiu jūsų turtu, kuris įkeičiamas kaip garantas. Bendru atveju, užstato vaidmenį gali atlikti tiek nekilnojamas, tiek ir kilnojamas turtas, tačiau koks užstatas yra tinkamas jums pinigus skolinančiam asmeniui, priklauso nuo jo keliamų sąlygų.

Reikėtų žinoti, jog užstatu užtikrintos paskolos, pasižymi žymiai mažesnėmis palūkanomis nei įprastos vartojimo paskolos ar „greitukai“. Todėl visuomet patys asmeniškai pasitikslinkite ar jums pasiūlytos palūkanos, tikrai atitinka dabartines rinkos sąlygas. Galbūt su užstatu skolinančios įprastos paskolų bendrovės gali jums suteikti kreditą pigiau nei skelbiu.lt paskolos skelbime nurodytos sąlygos?

Dar vienas dalykas į kurį reikėtų atkreipti dėmesį bendraujant su paskolos skelbimą skelbiu.lt patalpinusius asmeniu, tai disponavimas įkeistu turtu. Atminkite, jog įkeitę savo turtą kreditoriui, jūs jokiai būdais neprarandate į jį nuosavybės teisių. Kreditoriui įkeistas turtas tarnauja kaip garantas, kad paskolinti pinigai bus grąžinti, kuriuo jis galės pasinaudoti tik tuo atveju, jeigu jūs nevykdysite savo įsipareigojimų. Kita vertus, jeigu buvo įkeistas automobilis, kreditorius neabejotinai pareikalaus jį papildomai apdrausti arba paskolos laikotarpiu, palikti jį saugomoje aikštelėje.

Kiek galiu pasiskolinti su užstatu?

Didžiausią įtaką suteikiamos paskolos dydžiui turintis faktorius – tai užstatomo turto vertė. Paskolų rinkoje, klientui suteikiama paskola, paprastai sudaro apie 70 proc. įkeičiamo turto vertės. Todėl, jeigu per skelbiu.lt paskolos skelbimą surastas privatus asmuo jums siūlo suteikti mažesnė paskolą, žinokite, jog paskolų bendrovėse galite pasiskolinti geresnėmis sąlygomis.

Privalumai skolinantis su užstatu

Bendru atveju, paskolos su užstatu yra naudingos tiek kreditoriui, tiek ir pinigus besiskolinančiam žmogui. Kreditorius gauna garantą jog paskolinti pinigai bus grąžinti, tuo tarpu kreditoriaus klientas, gali pasiskolinti už mažesnes palūkanas. Šio paskolos taip pat pasižymi ir didesnius skaidrumu, kadangi visi su nekilnojamo turto užstatu atliekami skolinimo sandoriai yra tvirtinami notaro.

Skelbiu.lt paskolos pasirašant vekselį

Paskolos su vekseliu – tai kitas populiarus paskolos skelbiu.lt svetainėje teikimo būdas. Vekselis yra tam tikras vertybinis popierius, kuriuo vienas asmuo įsipareigoja sumokėti konkrečią pinigų sumą vekselyje nurodytam kitam asmeniui. Vekselis gali būti surašomas ant specialaus blanko arba ant paprasto popieriaus lapo. Kadangi vekselis yra besąlyginis įsipareigojimas sumokėti jame nurodytą pinigų sumą konkrečiam asmeniui, niekada jo nepasirašykite, pirma negavę sutartos paskolos. Savaime suprantama, jog paskolos suma ir sutartos palūkanos turi atitikti vekselyje nurodytą sumą. Kuomet grąžinsite kreditoriui pasiskolintus pinigus, kreditorius jums nedelsiant turi grąžinti vekselį, su jame nurodyta žyma, jog pinigai yra grąžinti.

Privalumai skolinantis pagal vekselį

Vekselis yra labai naudingas ir paprastas skolinimo būdas pačiam kreditoriui, kadangi norint pradėti negrąžintos skolos išieškojimą, kreditoriui nereikia eiti į teismą, o pakanka tik kreiptis į notarą. Kita  vertus, tam tikrais vekselio privalumais gali pasinaudoti ir pinigus besiskolinantis žmogus. Visų pirma, skolinantis su vekseliu nėra būtinas užstatas. Vekselio, kaip oficialaus dokumento statusas, savaime suteikia kreditoriui pakankamai dideles garantijas. Taip pat, paskola su vekseliu dažniausiai yra suteikiama pakankamai greitai. Jums tiesiog reikia rasti tokios paskolos skelbiu.lt ar kitoje svetainėje skelbimą ir susisiekti nurodytais kontaktais.

Paskolos skelbiu.lt ir kitose skelbimų svetainėse – ką dar reikėtų žinoti?

Galiausiai norėtume priminti, jog skelbiu.lt ir panašiose skelbimų svetainėse skelbiamos paskolos dažniausiai yra iš privačių asmenų. Todėl skolinantis iš nepažįstamų privačių asmenų, patariame būti labai atidiems. Detaliai neaptarę visų paskolos suteikimo klausimų, niekada nepasirašinėkite bei neperduokite jokių dokumentų. Taip pat patariame nesiskolinti grynaisiais pinigai. Kilus kažkokiam ginčui, savo teisybė bus žymiai lengviau įrodyti, jeigu sandoris buvo vykdomas pavedimais per banką.

Straipsnio santrauka
Skelbiu.lt paskolos – privalumai ir trūkumai skolinantis iš privačių asmenų

Straipsnio pavadinimas: Skelbiu.lt paskolos – privalumai ir trūkumai skolinantis iš privačių asmenų

Aprašymas: Skelbiu.lt skelbiamos paskolos – tai dažniausiai paskolos, išduodamos su užstatu arba su vekseliu. Sužinokite kokių skolinimo sąlygų galite tikėtis, nusprendę kreiptis dėl skelbiu.lt ar kitoje skelbimų svetainėje paskelbtos paskolos.

Paskelba: 2021-12-10

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.