Turite finansinių rūpesčių ir ieškote kur būtų galima pasiskolinti? Sužinokite ar galima gauti paskolą turint skolų ir kaip pasiskolinti geriausiomis sąlygomis. Taupykite pinigus ir niekada nepermokėkite už paskolas.

Finansiniai rūpesčiai gali aplankyti kiekvieną iš mūsų. Tokiais atvejais dažniausiai pradedame ieškoti, kur būtų galima pasiskolinti palankiausiomis sąlygomis. Bet kaip elgtis, jei pinigų mums prireikė būtent tuo metu, kai dar nėra grąžinta kažkada paimta paskola? Kitaip sakant, kaip gauti kreditą jei esi skolingas ir apskritai, ar galima gauti paskolą turint skolų? Taigi, šiame straipsnyje išsiaiškinsime realias paskolos skolingiems asmenims suteikimo galimybes bei patarsime, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kreipiantis į kredito bendroves.

Kokia reali galimybė gauti paskolą jau turint skolų?

Svarstant ar galima  gauti paskolą turint skolų, pirma reikėtų atkreipti dėmesį būtent į gaunamų pajamų dydį ir struktūrą.

Tikriausiai pats svarbiausias kriterijus, pagal kurį paskolų bendrovės vertina jūsų galimybes pasiskolinti – tai gaunamos pajamos. Taigi, svarstant ar galima  gauti paskolą turint skolų, pirma reikėtų atkreipti dėmesį būtent į gaunamų pajamų dydį ir struktūrą. Jei kredito įstaiga suteikia paskolą įsiskolinusiems klientams, ji pirma įsitikina, jog pinigus gavęs asmuo, tikrai pajėgs įvykdyti visus turimus finansinius įsipareigojimus. Juk vartojimo paskolos yra suteikiamos be jokio turto įkeitimo, todėl natūralu, jog pagrindinis vertinimo kriterijus yra asmens gaunamos pajamos.

Kitas dalykas į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, klausiant, ar galima gauti paskolą turint skolų – tai turimų įsipareigojimų dydis. Pagal mūsų šalyje galiojančius atsakingo skolinimo nuostatus, kreditas gali būti išduotas tik tokiam klientui, kurio mėnesinių įmokų dydis, neviršija 40 proc. jo tvariai gaunamų pajamų. Kitaip sakant, gauti naują paskolą jau turint tam tikrų finansinių įsipareigojimų tikrai galima, tiesiog jūsų gaunamos pajamos turi būti pakankamos visų jūsų turimų kreditų išmokėjimui.

Taip pat reikėtų pridurti, jog kredito bendrovių internetinėse svetainėse skelbiamos paskolų suteikimo sąlygos yra preliminarios. Tikslias sąlygas, kuriomis konkreti bendrovė tikrai sutiktų jums paskolinti, sužinosite tik užpildę paskolos paraišką ir ją pateikę bendrovei. Būtent dėl šios priežasties, siekiant pasiskolinti geriausiomis sąlygomis, rekomenduojame kreipti ne į vieną, bet mažiausiai į tris skirtingas kredito įstaigas. Taip galėsite palyginti jums pasiūlytas skolinimo sąlygas ir išsirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį variantą.

Paskola – ne visuomet pati geriausia išeitis

Pabaigai norėtume pridurti, jog paskolos jau turintiems tam tikrų įsiskolinimų žmonėms, tikrai nėra pats pigiausias skolinimosi būdas rinkoje. Kredito bendrovės valdo savo prisiimamą skolinimo riziką, todėl už tokias paskolas siūlomos palūkanos, paprastai būna aukštesnės nei įprastai. Taigi, svarstant ar galima pasiskolinti turint skolų, pirma reikėtų gerai apgalvoti, ar verta skolintis apskritai.

Galbūt galite pasiskolinti iš tėvų ar giminių? O gal geri draugai sutiktų suteikti paskolą žymiai palankesnėmis sąlygomis? Nauja paskola jau turint finansinių įsipareigojimų – tai labai rimtas žingsnis, į kuri nereikėtų žiūrėti lengvabūdiškai, todėl prieš skolinantis, būtinai įvertinkite savo realias galimybes laiku grąžinti pasiskolintus pinigus. Pradelsti paskolų mokėjimai gali stipriai sukomplikuoti jūsų bei jūsų šeimos situaciją, todėl visuomet skolinkitės apgalvotai ir atsakingai.

Straipsnio santrauka

Straipsnio pavadinimas: Ar galima gauti paskolą turint skolų?

Aprašymas: Turite finansinių rūpesčių ir ieškote kur būtų galima pasiskolinti? Sužinokite ar galima gauti paskolą turint skolų ir kaip pasiskolinti geriausiomis sąlygomis. Taupykite pinigus ir niekada nepermokėkite už paskolas.

Paskelba: 2021-09-09

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.