Svarstote kaip gauti paskolą turint skolų? Straipsnyje apžvelgsime visas prieinamas galimybes pasiskolinti ir pagrindinius reikalavimus, kuriuos prieš ieškant kur gauti paskolą jei turi skolų, jūs turėtumėte atitikti.

Nors pasiskolinti niekada nebuvo taip lengva kaip dabar, šiomis dienomis žymiai padaugėjo atvejų, kai kredito bendrovių klientai yra priversti keiptis dėl naujos paskolos dar nepadengę turimų finansinių įsipareigojimų. Tačiau karštligiškai ieškant, kur gauti paskolą turint skolų, kaip taisyklė yra kreipiamasi beveik į pirmą pasitaikiusią arba daugiausiai reklamuojamą kredito įstaigą. Problemų kyla ir tuomet, kai pasirinkta kredito bendrovė, nesutinka išduoti naujo kredito, kol nėra grąžinta sena skola. Taigi, kaip gauti paskolą jei esi skolingas? Šiame straipsnyje ne tik patarsime kur gauti paskolą jei turi skolų, bet ir apžvelgsime, kokiomis sąlygomis paskolos turintiems skolų yra išduodamos daugelyje kredito įstaigų.

Svarstote kaip gauti paskolą turint skolų? Štai pagrindinės sąlygos

Paskubomis ieškant, kur gauti paskolą turint skolų, paprastai kreipiamasi į pirmą pasitaikiusią arba stipriausiai išreklamuotą kredito įstaigą.

Pradėkime nuo to, kad norint mūsų šalyje gauti paskolą, visų pirma reikia būti pilnamečiu piliečiu ir turėti pastovų bei pakankamą pajamų šaltinį. Bendru atveju, paskolos prasiskolinusiems gali būti suteikiamos taikant žymiai griežtesnius reikalavimus ir numatant aukštesnes palūkanas. Šiuo atveju būtina žinoti, kad ieškant kur gauti paskolą turint skolų, taip pat reikia pasiruošti ir papildomą informaciją apie savo pajamas. Juk kredito bendrovė, prieš priimdama sprendimą dėl paskolos suteikimo, tikrai norės įsitikinti, kad pinigus skolina patikimam klientui.

Reikėtų pasakyti, kad asmens gaunamos pajamos yra bene svarbiausias vertinimo kriterijus, svarstant jo galimybes gauti paskolą. Taip yra neatsitiktinai, kadangi pagal mūsų šalyje veikiančius įstatymus, paskolą gaunančio asmens mokamų mėnesinių įmokų dydis, privalo neviršyti 40 proc. jo gaunamų pajamų. Kitaip sakant, ieškant galimybių kaip gauti kreditą jei esi skolingas, privalu sekti, jog visos mokamos įmokos neviršytų nustatyto dydžio. Jeigu suteikus naują paskolą mėnesinės įmokos viršys 40 proc. gaunamų pajamų, tokiam klientui kredito bendrovė paskolos suteikti negalės.

Taip pat reikėtų įsidėmėti, jog paskolų bendrovių svetainėse skelbiamos kredito suteikimo sąlygos yra tik preliminarios. Juk paskolos įsiskolinimų neturintiems klientams bus suteikiamos visiškai kitomis sąlygomis nei jų turintiems, o paskolos turintiems antstolių gali būti nesuteikiamos iš viso. Todėl labai svarbu kreiptis į kuo daugiau skirtingų kredito bendrovių ir gauti iš jų būtent jums suformuotus skolinimo pasiūlymus. Tik gavę personaliai jums suformuotą paskolos pasiūlymą galėsite tiksliai nuspręsti, kur geriausia gauti paskolą turint skolų.

Kaip gauti paskolą jei esi skolingas pigiai?

Ieškant kur gauti paskolą turint skolų, taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į šios rūšies paskolų kainas. Paskolos be užstato įsiskolinusiems žmonėms yra ganėtinai brangios, todėl prieš skolinantis, reikėtų gerai pamatuoti savo galimybes. Šių paskolų kaina gali būti sumažinta įkeičiant tam tikrą turtą. Tokiu atveju, kredito bendrovė gauna papildomas garantijas, jog klientui susidūrus su mokumo problemomis, bendrovė nepatirs nuostolių, nes galės pasinaudoti įkeistu turtu. Kitaip sakant, tokiu būdu galima žymiai sumažinti mokamas paskolos palūkanas.

Ieškant kur gauti paskolą turint skolų – skolinkitės atsakingai

Galiausiai norėtume pasakyti, jog skolinimasis jau turint tam tikrų įsipareigojimų yra labai rimtas ir atsakingas finansinis žingsnis. Prieš kreipiantis dėl tokios paskolos į kredito bendroves, siūlome gerai apsvarstyti ir kitas galimas skolinimosi galimybes. Galbūt galite pasiskolinti iš tėvų ar artimų draugų? O gal paskolą jums gali suteikti giminės? Prieš dedant parašą ant paskolos sutarties, visuomet pirma išbandykite galimus pigesnius skolinimosi variantus.

Svarstant kaip gauti paskolą turint skolų, taip pat siūlome pirma tiksliai įsivertinti savo finansines galimybes. Būtinai paskaičiuokite, ar tikrai pajėgsite grąžinti pasiskolintus pinigus laiku, net ir pablogėjus finansinei situacijai. Laiku negrąžinami kreditai gali labai stipriai sukomplikuoti jūsų galimybes skolintis palankiomis sąlygomis net ir neturint jokių įsiskolinimų. Taigi, finansinius sprendimus priimkite gerai apgalvojus ir atsakingai.

Straipsnio santrauka
Ar žinote kaip gauti kreditą jei esi skolingas?

Straipsnio pavadinimas: Ar žinote kaip gauti kreditą jei esi skolingas?

Aprašymas: Svarstote kaip gauti paskolą turint skolų? Straipsnyje apžvelgsime visas prieinamas galimybes pasiskolinti ir pagrindinius reikalavimus, kuriuos prieš ieškant kur gauti paskolą jei turi skolų, jūs turėtumėte atitikti.

Paskelba: 2021-09-08

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.