Užklupus finansinėms bėdoms, dažnai ieškoma kas suteikia paskolas įsiskolinusiems asmenims. Tiesa, kai skolos spaudžia, paskolos prasiskolinusiems gali tapti realia galimybe išgelbėti savo finansinę situaciją. Visgi, reikėtų pasistengti ieškoti ir kitų sprendimo būdų, kadangi kreditai turintiems įsiskolinimų, ne visada gali būti suteikiami.

Jei ieškote informacijos ar galima gauti paskolą turint skolų arba tiesiog apie paskolas įsiskolinusiems, greičiausiai jūsų finansinė situacija šiuo metu nėra itin gera, todėl bandote surasti būdų jai pagerinti. Visgi reikėtų atsiminti vieną svarbiausią dalyką – kuo greičiau imsitės spręsti savo finansines bėdas, tuo greičiau jas ir išspręsite. Nors tai elementarus faktas, bet kartais, susidūrus su finansiniais sunkumais ir skolomis, gali atrodyti, kad niekada nepavyks iš jų išbristi. Todėl labai svarbu kuo greičiau susiimti, apžvelgti savo finansinę situaciją, ją įvertinti ir ieškoti tinkamų sprendimo būdų.

Taigi, šiame straipsnyje norėtume pasidalinti patarimais kas yra svarbiausia norint įveikti laikinus finansinius sunkumus, kaip lengvai gali būti suteikiamos paskolos įsiskolinusiems žmonėms bei kokių skolinimosi sąlygų galite tikėtis iš kredito bendrovių, jei šiuo metu jau vėluojate mokėti periodines paskolos įmokas ar dalis jūsų finansinių įsipareigojimų yra perduota antstoliams. Laikini finansiniai rūpesčiai užklumpa daugelį, tačiau svarbiausia laiku susigriebti ir tinkamą sprendimą tikrai surasite.

Paskolos įsiskolinusiems asmenims – ar lengva jas gauti?

Paskolos isikolinusiems asmenims gali tapti realia galimybe išgelbėti savo finansinę situaciją, tačiau reikėtų pasistengti ieškoti ir kitų sprendimo būdų.

Šiuo metu gana stipriai paplitęs įsitikinimas, kad paskola gali būti suteikiama tik nepriekaištingą finansinę reputaciją turintiems asmenims. Apskritai, paskolos turintiems įsipareigojimų yra tokios pat paskolos dėl kurių į kredito bendroves kreipiamasi kiekvieną dieną. Žinoma, paskolos prasiskolinusiems greičiausiai bus suteikiamos pritaikius papildomas sąlygas, didesnes palūkanas ar kitus papildomus mokesčius, galiausiai ir ne visos kredito įstaigos gali teikti šią paslaugą, tačiau paskolų rinkoje tikrai galima rasti tinkamų sprendimų.

Pajutus, kad turimus finansinius įsipareigojimus aptarnauti darosi sunku, visų pirma reikėtų pasidomėti refinansavimo paslaugomis. Refinansavimas tai tam tikromis sąlygomis išduodamos paskolos įsiskolinusiems be užstato, leidžiančios visus jūsų turimus įsipareigojimus sujungti į vieną ir perkelti juos į kitą kredito bendrovę, geresnėmis sąlygomis. Tokio įsiskolinimų sujungimo tikslai gali būti patys įvairiausi. Dažnai tai tiesiog noras gauti geresnį skolinimosi pasiūlymą ir sutaupyti, jei, pavyzdžiui, ankstesnės paskolos buvo pasiimtos blogesnėmis sąlygomis. Taip pat priežastis gali būti noras sumažinti mėnesio įmoką (tai gali būti aktualu, jei jūsų pajamos sumažėjo).

Kreditai turintiems įsiskolinimų gali būti teikiami ir tuo atveju, jei jūs vėluojate paskolos įmokas susimokėti vos vieną mėnesį, ir tuo atveju, jei kai kurios jūsų paskolos jau yra perduotos išieškojimui. Svarbiausia kiekvienu atveju susisiekti su keletą skirtingų kredito bendrovių ir išsiaiškinti, kuriose iš jų kreditai įsiskolinusiems yra teikiami geresnėmis sąlygomis ir kurios bendrovės tikrai gali padėti jums išsikapstyti iš sudėtingos finansinės situacijos.

Kreditai įsiskolinusiems – kokiomis sąlygomis jie yra suteikiami?

Konkrečios sąlygos, kuriomis kredito bendrovės suteikia paskolas įsiskolinusiems asmenims, daugiausiai priklauso nuo kliento finansinės situacijos bei pačios kredito bendrovės. Taigi, labai svarbu susisiekti bent su trimis skirtingomis bendrovėmis ir išsiaiškinti, kokias sąlygas paskolai gauti jos galėtų pasiūlyti. Todėl šiame straipsnyje apžvelgsime tik bendras sąlygas, kuriomis paskolos prasiskolinusiems yra teikiamos daugumoje kredito bendrovių.

Taigi, priklausomai nuo pasirinktos kredito bendrovės ir jūsų asmeninės finansinės situacijos, paskolos įsiskolinusiems asmenims palūkanos gali svyruoti nuo 7 iki 20 ar net daugiau procentų. Visgi jei paskolos įsiskolinusiems gavimas jums leis panaikinti turimas skolas ir atversti naują švarų kredito istorijos puslapį, tikriausiai verta pasinaudoti ir tokiomis sąlygomis. Naujos paskolos įmokos, tikriausiai, bus mažesnės, taigi gerai susiplanavę savo biudžetą jūs turėtumėte spėti laiku mokėti periodines įmokas ir antrą kartą neatsidurti panašioje finansinėje situacijoje.

Dažniausiai, jei jūs ne tik vėluojate mokėti turimų paskolų įmokas, bet ir turite reikalų su antstoliais, kreditai įsiskolinusiems asmenims suteikiami tik su turto įkeitimu. Visgi tai nebūtinai blogas dalykas – jei atidžiai seksite savo finansinę situaciją, išlaikysite pastovias pajamas dirbdamas nuolatiniame darbe (net jei jame alga ir nėra labai didelė), jūs po truputį grąžinsite turimus kreditus ir galėsite nebesijaudinti dėl antstolių, delspinigių ir kitų su įmokų mokėjimo vėlavimu susijusių dalykų.

Paskolos įsiskolinusiems ne vienintelė galima išeitis

Praradus darbą ar stipriai sumažėjus pajamoms, paskolos ir jų įmokos gali tapti, atrodytų, neįveikiama našta. Nesumokėjus įmokų bus pradėti skaičiuoti delspinigiai, o tada įsiskolinimų suma tik dar labiau augs. Todėl ieškant kur gauti paskolą jei turi skolų, labai svarbu yra nepamesti galvos, o pirma realistiškai įvertinti savo finansinę situaciją. Paskolos prasiskolinusiems tikrai nėra vienintelė galima išeitis iš susidariusios keblios finansinės situacijos.

Pirmiausia reikėtų ieškoti darbo, jei senojo netekote, ar ieškoti papildomo pajamų šaltinio, jei pajamos sumažėjo (pavyzdžiui, dirbate nebe pilnu etatu). Papildyti jūsų mėnesio biudžetą gali ir pavieniai darbai. Turite automobilį? Įsidarbinkite kurjeriu, teikite pavėžėjimo paslaugas ar maisto pristatymo paslaugas. Dažniausiai tokias paslaugas teikti galite jums patogiu metu (savaitgalį, vakare po jūsų dieninio darbo), taigi papildomą pajamų šaltinį galėsite derinti ir su pagrindiniu savo darbu. O jei pagrindinio darbo netekote – laikini darbų pasiūlymai bus ne tik naudingi finansiškai, bet ir ieškant kito darbo. Jie būsimam darbdaviui parodys, kad užklupus sunkumams jūs ieškojote alternatyvų bei įgijote įvairaus darbo patirties.

Nedelskite spręsti savo finansines problemas

Kad ir kokia beviltiška šią akimirką jums gali atrodyti jūsų finansinė situacija, nelaukite, kol ji taps dar blogesnė. Imkitės veiksmų kuo greičiau, ieškokite būdų kaip gauti daugiau pajamų ar sumažinti turimų kreditų mėnesio įmokas. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad išeities nėra, tačiau tik pradėjus gilintis į šią temą ir domėtis – pamatysite, kad sprendimo būdų tikrai yra. Jei perskaitėte šį straipsnį, vadinasi jau žengėte pirmą žingsnį pradedant domėtis, kokie kreditai įsiskolinusiems gali būti teikiami. Dabar metas pasidomėti konkrečiais kredito bendrovių pasiūlymais ir susisiekti su jais dėl kreditų sujungimo galimybių. Kiekviena situacija yra unikali ir jei internete nerandate atsakymo, ar jūs galėtumėte gauti naują paskolą, į šį klausimą jums geriausiai atsakyti gali kreditus teikiančios bendrovės.

Straipsnio santrauka
Paskolos ir kreditai įsiskolinusiems asmenims – kaip išgelbėti savo finansus?

Straipsnio pavadinimas: Paskolos ir kreditai įsiskolinusiems asmenims – kaip išgelbėti savo finansus?

Aprašymas: Užklupus finansinėms bėdoms, dažnai ieškoma kas suteikia paskolas įsiskolinusiems asmenims. Tiesa, kai skolos spaudžia, paskolos prasiskolinusiems gali tapti realia galimybe išgelbėti savo finansinę situaciją. Visgi, reikėtų pasistengti ieškoti ir kitų sprendimo būdų, kadangi kreditai turintiems įsiskolinimų, ne visada gali būti suteikiami.

Paskelba: 2020-11-27

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.