Paskolos nuo 18 metų nedirbantiems žmonėms, dažniausiai yra suteikiamos žymiai griežtesnėmis sąlygomis. Kartais, kreditai bedarbiams nuo 18 metų nėra suteikiami iš viso. Sužinokite savo realias galimybes pasiskolinti pinigų iš kredito įstaigų.

Šiais vartojimo laikais yra pastebimas didelis suaktyvėjimas kredito rinkoje. Dažnai gali atrodyti, jog paskolą gali gauti kiekvienas to paprašęs klientas. Tikriausiai todėl, dar tik visai nesenai savarankišką gyvenimą pradėję jaunuoliai yra priversti nustebti, sužinojus, kad kreditai nedirbantiems nuo 18 metų suteikiami žymiai griežtesnėmis sąlygomis. Tad kodėl paskolos be pajamų yra suteikiamos taip atsargiai? Juk jaunas žmogus tikrai dar spės uždirbti pajamas kreditui grąžinti. Taigi, šiame straipsnyje norėtume detaliau pasiaiškinti, kokiomis sąlygomis kreditai bedarbiams nuo 18 metų yra suteikiami dabartinėje paskolų rinkoje.

Paskolos nuo 18 metų nedirbantiems žmonėms – kokios galimybės?

Kokiomis sąlygomis kreditai bedarbiams nuo 18 metų yra suteikiami dabartinėje paskolų rinkoje.

Pirma reikėtų pasakyti, jog siekiant tiksliau įvertinti realias galimybes kaip pasiskolinti pinigų bedarbiui, reikėtų detaliau išanalizuoti pačią Lietuvos kredito rinką. Atlikus šią analizę, rasime net keletą esminių priežasčių, kodėl kreditai nedirbantiems nuo 18 metų, suteikiami žymiai griežtesnėmis sąlygomis.

Tikriausiai pati svarbiausia priežastis yra mažos jaunų bedarbių klientų pajamos. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad vartojimo paskolos yra išduodamos be jokio užstato, todėl visoms kredito įstaigoms itin svarbu įvertinti, ar klientas pajėgs grąžinti pasiskolintus pinigus. Taigi, nieko nuostabaus, kad paskolos nedirbantiems dažniausiai nėra suteikiamos, kadangi tokiu atveju paskolų bendrovei kyla pagrįsti klausimai dėl kliento mokumo.

Gauti paskolą bedarbiams nuo 18 metų, taip pat trukdo ir trumpa jaunuolių kredito istorija, arba tiksliau, jos nebuvimas. Juk dar visai nesenai savo savarankišką gyvenimą pradėję žmonės, tikrai neturi išsamios kredito istorijos, pagal kurią būtų galima spręsti apie kliento finansinę drausmę. Tokiu atveju, paskolų bendrovė negali tiksliai įvertinti, kokio didumo riziką ji prisiima, skolindama jaunam klientui. Taigi, kadangi jaunuoliai paprastai dar neturi išsamios ir laiko patikrintos kredito istorijos, paskolos bedarbiams nuo 18 metų dažniausiai nėra suteikiamos.

Dar viena priežastis, kodėl kreditai nuo 18 metų nedirbantiems klientams nėra suteikiami, tai Lietuvos banko patvirtinti atsakingo skolinimo nuostatai. Pagal šiuos nuostatus, kreditas gali būti suteikiamas tik tokiam klientui, kurio turimi įsiskolinimai neviršija 40 proc. gaunamų pajamų. Taigi, paskolos bedarbiams įsiskolinusiems pinigų kitoms kredito įstaigoms, apskritai negali būti suteikiamos.

Straipsnio santrauka
Kreditai nuo 18 metų nedirbantiems asmenims – ar galima juos gauti?

Straipsnio pavadinimas: Kreditai nuo 18 metų nedirbantiems asmenims – ar galima juos gauti?

Aprašymas: Paskolos nuo 18 metų nedirbantiems žmonėms, dažniausiai yra suteikiamos žymiai griežtesnėmis sąlygomis. Kartais, kreditai bedarbiams nuo 18 metų nėra suteikiami iš viso. Sužinokite savo realias galimybes pasiskolinti pinigų iš kredito įstaigų.

Paskelba: 2021-08-17

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.