Kreditinės sąskaitos faktūros šablonas. Sužinokite kada ir kokia tvarka yra išrašoma kreditinė sąskaita faktūra bei kokia jos reikšmė jūsų verslo apskaitoje.

Kreditinė sąskaita faktūra.

Kreditinė sąskaita faktūra – tai apskaitos dokumentas, kuris skirtas pakoreguoti jau anksčiau išrašytą sąskaitą faktūrą (arba PVM sąskaitą faktūrą). Pagrindinis šio dokumento tikslas yra patikslinti jau užregistruotą jūsų apskaitoje faktą. Kreditinė sąskaita yra oficialus apskaitos dokumentas, todėl būtinai turi būti traukiamas į įmonės buhalterinę apskaitą ar individualios veiklos pajamų ir išlaidų žurnalą. Dokumento saugojimo terminas yra 10 metų nuo sąskaitos išrašymo.

Kreditinė sąskaita yra išrašoma tais atvejais, kai po prekių pardavimo ar paslaugų suteikimo fakto įforminimo keičiasi prekių ar paslaugų vertė, suteikiamos nuolaidos, taisomos aritmetinės klaidos, grąžinamos prekės ar atsisakoma dalies paslaugų. Kitaip sakant, kreditinė sąskaita yra išrašoma tais atvejais, kai reikia patikslinti jau įvykusio ir įforminto sandorio faktinę informaciją.

Pavyzdžiui, jūs vykdote individualią veiklą ir turite atidarę elektroninę parduotuvę. Klientas apsilankė jūsų elektroninėje parduotuvėje ir nusipirko prekę. Tačiau prekę pristačius, klientas ja liko šiek tiek nusivylęs, todėl pageidautų prekę grąžinti ir atgauti už ją sumokėtus pinigus. Kadangi anksčiau parduodant prekę jūs klientui jau išrašėte standartinę individualios veiklos sąskaitą faktūrą, prekę grąžinus, privalote patikslinti pardavimo faktą savo apskaitoje. Taigi, klientui išrašote kreditinę sąskaitą faktūrą, kurioje su minuso ženklu nurodote grąžinamą pinigų sumą.

Taigi, išrašant kreditinę sąskaitą yra nurodomi visi koreguojamos sąskaitos faktūros rekvizitai. Taip pat būtina nurodyti koreguojamos sąskaitos numerį. Atsižvelgiant į daromus pakeitimus, kreditinėje sąskaitoje turi būti dedami minuso (-) arba pliuso (+) ženklai. Taip pat pastaboje reikėtų nurodyti ir priežastį, dėl kurios kilo poreikis išrašyti kreditinę sąskaitą.

Kreditinės sąskaitos faktūros pavyzdys

Kreditinės sąskaitos faktūros šablonas yra pateiktas apačioje. Sąskaitos pavyzdį taip pat galite atsisiųsti pasinaudoję šia nuoroda.

Kreditinė sąskaita faktūra – tai apskaitos dokumentas, kuris skirtas pakoreguoti jau anksčiau išrašytą sąskaitą faktūrą (arba PVM sąskaitą faktūrą).

Straipsnio santrauka
Kreditinės sąskaitos faktūros pavyzdys

Straipsnio pavadinimas: Kreditinės sąskaitos faktūros pavyzdys

Aprašymas: Kreditinės sąskaitos faktūros šablonas. Sužinokite kada ir kokia tvarka yra išrašoma kreditinė sąskaita faktūra bei kokia jos reikšmė jūsų verslo apskaitoje.

Paskelba: 2021-07-20

Atnaujinta: 2024-03-26

Leidėjas: Investicijos ir Finansai

InvesticijosirFinansai.lt

Sužinokite daugiau

Svetainė InvesticijosIrFinansai.lt nėra skolintojas, finansų ekspertas, patarėjas ar jokia kita finansinė institucija. Šioje svetainėje pateikiamas turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas pirkti, parduoti, sudaryti sandorį ar atlikti kitus veiksmus su finansinėmis priemonėmis. Prieš priimant sprendimą investuoti, primygtinai rekomenduojame atidžiai įvertinti savo finansinę situaciją, pasikonsultuoti su nepriklausomu finansų patarėju ir įsitikinti, jog aiškiai suprantate su investicija susijusią riziką. Investuokite atsakingai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su mūsų Privatumo politika ir slapukų naudojimu.